طرز تهیه خورش فسنجان؛ خورش اصیل ایرانی
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
ایرانیان - F داخلی موبایل111
کلینیک زیبایی پارسیس_f موبایل
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
پارسیس - f تبلت
اپیلاسیون نانا 1
لایکو_1
کتاب لند_1
دکتر استرکی_1
دکتر استرکی_3
کتاب لند_3
لایکو_3
اپیلاسیون نانا 3
دکتر استرکی_4
اپیلاسیون نانا 4
کتاب لند_4
لایکو_4
اپیلاسیون نانا 2
لایکو_2
دکتر استرکی_2
کتاب لند_2
ایرانیان - F داخلی1111
کلینیک زیبایی پارسیس_f
۱۰۶۰۶۳۸
۰۲ آذر ۱۳۹۹ - ۰۷:۵۵
۲۴۰۵۱
در این مطلب طرز تهیه خورش فسنجان اصیل ایرانی را به شما آموزش خواهیم داد.

وب‌سایت کاغذرنگی - علی اصغری: غذا‌های اصیل ایرانی که رنگ، عطر و طعم‌شان هوش از سر همه می‌برد، کم نیستند. غذا‌هایی که وجودشان سر میز غذا هم مهمانی را ایرانی‌تر می‌کند و هم خاطره ماندگارتری برای مهمانان ایجاد خواهد کرد. یکی از خوشمزه‌ترین غذا‌های ایرانی فسنجان است. اگر می‌خواهید سفره‌ای سنتی و جذاب برای خانواده خود بچینید، کافی است طرز تهیه خورش فسنجان را یاد گرفته و آن را برای عزیزانتان تهیه کنید. اگر می‌خواهید شیوه پخت این خورشت را یاد بگیرید، با ما همراه باشید.

طرز تهیه خورش فسنجان؛ خورش اصیل ایرانی

مواد لازم

موادی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم، برای پخت خورشت فسنجان ویژه ۴ نفر است؛ بنابراین اگر برای افراد کمتر یا بیشتری آشپزی می‌کنید، مواد اولیه را به همین نسبت کم یا زیاد کنید.

  • ۳۰۰ گرم مغز گردو
  • ۴ تکه ران یا سینه مرغ
  • ۴ قاشق غذاخوری رب انار
  • یک عدد پیاز بزرگ
  • ۲ قاشق غذاخوری شکر
  • یک قاشق غذاخوری زغفران
  • زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • روغن مایع به مقدار لازم
  • یک عدد انار

طرز تهیه خورش فسنجان؛ خورش اصیل ایرانی

طرز تهیه خورش فسنجان؛ خورش اصیل ایرانی

طرز تهیه خورش فسنجان

برای پخت این خورش خوش‌طعم مراحل زیر را قدم به قدم انجام دهید.

۱. آسیاب کردن گردو‌ها

از کل حجم گردوی موجود حدود دو تا سه گردو کامل را جدا کنید تا بعدا از آن‌ها برای تزیین خورشت فسنجان استفاده کنید. بقیه گردو‌ها را در میکسر بریزید و مخلوط‌کن را روشن کنید تا گردو‌ها به طور کامل خرد شوند. میکس گردو‌ها را تا جایی ادامه دهید که مانند یک خمیر یک‌دست شوند.

طرز تهیه خورش فسنجان؛ خورش اصیل ایرانی

۲. تفت دادن گردو‌ها

در این مرحله از طرز تهیه خورش فسنجان باید گردو‌ها را در یک قابلمه ریخته و کمی آن‌ها را تفت دهید تا رنگشان تا حدی تغییر کند. حین انجام این کار بهتر است شعله ملایم باشد تا گردو‌ها نسوزند. فراموش نکنید گردو‌ها را مرتب هم زده و جابه‌جا کنید تا به اصطلاح ته نگیرند.

طرز تهیه خورش فسنجان؛ خورش اصیل ایرانی

۳. اضافه کردن رب انار در طرز تهیه خورش فسنجان

حالا باید رب انار را به گردو‌ها اضافه و همه آن‌ها را به خوبی با هم مخلوط کنید. در صورت تمایل دو قاشقشکر برای شیرین شدن و یک قاشق آبلیمو هم برای ملس شدن خورش به مخلوط مواد درون قابلمه اضافه کنید.

طرز تهیه خورش فسنجان؛ خورش اصیل ایرانی

۴. ریختن آب به ترکیبات قابلمه

حالا پنچ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و گردو‌های مزه‌دار شده را به خوبی با آب مخلوط کنید تا مواد موجود در قابلمه بافت یک‌دستی پیدا کنند. حالا حرارت را کمی زیادتر کرده و درب قابلمه را بگذارید. باید اجازه دهید مواد به مدت ۳۰ دقیقه بجوشد و کاملا جا بیفتد.

طرز تهیه خورش فسنجان؛ خورش اصیل ایرانی

۵. مرغ در طرز تهیه خورش فسنجان

در فاصله آماده شدن مایه اصلی فسنجان، یک تابه مناسب انتخاب کنید. پیاز را در خلال کنید و آن را با کمی روغن مایع کاملا سرخ کنید. پختن و سرخ کردن پیاز‌های خلال شده را تا جایی ادامه دهید که رنگ طلایی ملایمی پیدا کنند.

طرز تهیه خورش فسنجان؛ خورش اصیل ایرانی

۶. سرخ کردن مرغ‌ها در پیاز

مرغ‌ها را که از قبل پاک، خرد و آماده کرده‌اید با مقدار کمی نمک، فلفل‌سیاه و زردچوبه مزه‌دار کنید. این ادویه‌ها را به‌خوبی باهم مخلوط کنید و روی مرغ‌ها بپاشید تا تمام قسمت‌های مرغ مزه‌دار شود. سپس مرغ‌ها را به پیاز داغ‌ها اضافه کنید و به‌خوبی باهم تفت دهید تا بوی بد مرغ گرفته شود. پس از طلایی شدن دو طرف مرغ‌ها آن‌ها را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

طرز تهیه خورش فسنجان؛ خورش اصیل ایرانی

۷. اضافه کردن مرغ به مایه فسنجان

در این مرحله از طرز تهیه خورش فسنجان پس از ۳۰ دقیقه یک و نیم پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید. حالا مرغ‌ها را همراه پیاز‌ها به قابلمه اضافه کرده و درب قابلمه را بگذارید. شعله را ملایم کرده و بگذارید تا مواد به‌خوبی پخته شوند.

طرز تهیه خورش فسنجان؛ خورش اصیل ایرانی

۸. سرو فسنجان

پس از آماده شدن فسنجان می‌توانید برای خوشمزه‌تر و زیباتر شدن غذا از گردو‌های آسیاب نشده و دانه‌های انار مانند تصویر زیر استفاده کنید.

طرز تهیه خورش فسنجان؛ خورش اصیل ایرانی

فسنجان یکی از آن غذا‌هایی است که شیوه‌های پخت متنوعی دارد. شما می‌توانید به جای مرغ از گوشت برای پخت آن استفاده کنید. همچنین می‌توانید با تغییر اندازه شکر و رب انار خورش، طعم غالب آن را شیرین، ترش یا ملس کنید. همه این موارد به ذائقه خودتان بستگی دارد.

انتشار یافته: 28
در انتظار بررسی:0
Iran (Islamic Republic of)
08:15 - 1399/09/02
اذیت نشی بنده خدا اخه تو فسنجان شکر می ریزن اونم ۴ قاشق
پاسخ ها
سترا
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
ذائقه ها متفاوته بعضی شیرین بعضی ترش دوس دارن تعجب نداره دوست عزیز
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
دقیقا ماام شکر میریزیم و کاملا شیرین دوست داریم این خورشت رو
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
من پیاز رو سرخ نمیکنم و گردو رو تفت نمیدم مزه خورش با رب انار خانگی و یه کم رب آلوچه که گیلانیهای عزیز استفاده دارند . شکر و آبلیمو اضافه نمیکنم . زمان پخت حدود ۴ ساعت ملایم .
Germany
08:41 - 1399/09/02
ما برای درست کردن فسنجون از مخلوط گردو و بادوم آسیاب شده استفاده می کنیم به دو دلیل
یکی اینکه گردو طبع گرمی داره و وقتی با بادوم مخلوط بشه از شدت گرمیش کم می شه
دوم گردو گرونه و بادوم ارزون تر و در این صورت از نظر اقتصادی فشار کمتری به آشپز میاد
در ضمن برای ملس شدن هم چند تا هویج رنده می کنیم و با گردو تف می دیم می ریزیم
که هم باعث ملس شدن فسنجون می شه هم حجمش رو بیشتر می کنه
و در آخر اگر مغز گردویی که می خریم کمی سیاه تر از گردوی معمولی باشد روغن بیشتری می اندازد و از نظر قیمت ارزان تر است و تکه های مرغ را اگر همان اول به تکه های کوچکتر تقسیم کنیم و بعد سرخ کنیم بهتر است
Iran (Islamic Republic of)
08:45 - 1399/09/02
رب انار و که اول نمی ریزن آخرای پختن چاشنی و اضافه می کنیم
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۴:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
اشتباه درست میکنی باید از اول بریزی که خوب به خورد مرغا بره
Iran (Islamic Republic of)
09:12 - 1399/09/02
تو این‌گرونی گردو و رب انار نمیشه دیگه فسنجون خورد.خخخخخ
پاسخ ها
سحر
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
دقیقا .من خیلی وقته هوس کردم ولی کو گردو؟
Iran (Islamic Republic of)
09:21 - 1399/09/02
کدوم خورشتی 45 دقیقه ای پخته که فسنجون بپزه و جابیفته
حداقل 3ساعت بلکه بیشترزمان میبره.
پاسخ ها
سحر
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
آره واقعا.آخه فسنجون ۴۵ دقیقه ای؟؟
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
اون تایم رو برای قبل ریختن مرغ ها گفته. بعدش با مرغ گفته بذارید تا جا بیوفته
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۴:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
من یک ساعته جاش مینندازم نمیدونم چرا بعضیا علاقه دارن غذاشون تفاله و بی خاصیت بشه اخه خورشتی که سه ساعت پخته دیگه خاصیت داره؟
Iran (Islamic Republic of)
09:57 - 1399/09/02
این غذا دیگه جزء خوراک های عیانی هست
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
عزیز من فسنجون با هر مغزیاتی میشه درست کرد من خودم با کنجد درست نیکنم
و اگه کره بادم زمینی داشته باشم هم اظافش میکنم عالی میشه
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۴:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
دوست عزیز بنظرم شما کلا فسنجون رو بیخیال شو اخه با کنجد ؟!!!!کره بادام زمینیم که پولش اندازه همون گزدوهه
France
11:19 - 1399/09/02
خدا رحمت کنه خانم سیاح رو که در تلویزیون در به خانه برگردیم آشپزی میکرد
میگفت نیاز نیست زیاد گردو مصرف کنید از ۱۰۰ گرم گردو هم میشود فسنجون درست کرد و مقدار بیشترشو کدو تنبل استفاده کنید
همون مقدار هم طعم خودشو میده
اصلا معلوم هم نمیشه.حتما امتحان کنید وبرای شادی روحش صلوات بفرستید
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
واقعااا؟؟
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
کمی ارده یا کنجد ک خودتون اسیاب کنین
پرویز غفاری
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
فقط دهان ما که نداریم آب میوفته
Iran (Islamic Republic of)
19:21 - 1399/09/02
سلام دوستان من یک کاسه ماست خوری گردوی آسیاب شده روکه تفت دادم یک به متوسط روآسیاب میکنم داخل گردومیریزم ودودقیقه تفت میدم بعدکم کم آب سردمیریزم هم حجمش زیاد میشه هم خوشمزه یک قاشق شکربیشترنمیخواد.حتماامتحان کنید
France
22:42 - 1399/09/02
دستور فسنجون خوبی بود.
Iran (Islamic Republic of)
00:02 - 1399/09/03
اتفاقا چند روز پیش خورش فسنجان خوردیم البته وضع مالی ما خوب نیست ولی هر جوری بود گردو خریدیم ولی به شیوه بالا خیلی گردو میخواد چه خبره آخه. میشه با پیاز داغ غلیظش کرد
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۳
خدایش خورش گرون وخوبی هست ما خودمون گردو داریم ولی من دوست ندارم سالی دو سه بار درست میکنم
Iran (Islamic Republic of)
11:36 - 1399/09/13
فسنجان یک غذای اصیل گیلانیه
Iran (Islamic Republic of)
11:38 - 1399/09/13
گردو باید اونقدری آسیاب بشه تا درون آسیاب روغنش در بیاد این نکته مهمیه
Iran (Islamic Republic of)
15:17 - 1399/09/13
به به
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
می توانید به جای شکر ازشیره ی انگور استفاده کنید
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
شیرآلات زمانی_1
تدریس خصوصی امیرکبیر_1
بهمن پور_داخلی1
استخدام_1
تدریس خصوصی امیرکبیر_3
بهمن پور_داخلی3
استخدام_3
شیرآلات زمانی_3
بهمن پور_داخلی4
استخدام_4
شیرآلات زمانی_4
تدریس خصوصی امیرکبیر_4
بهمن پور_داخلی2
تدریس خصوصی امیرکبیر_2
استخدام_2
شیرآلات زمانی_2
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
شفا_فوترموبایل
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
قالیشویی بانو_فوترموبایل2
رستوران پارسیان_فوتر موبایل
دکتر عارفی - موبایل فوتر
ایرانیان- فوتر موبایل222
کیان برنا_فوتر موبایل
تدبیرکالا_فوتر موبایل
آیلین_فوتر موبایل کاشت ابرو
رستوران باغ بهشت_فوتر موبایل
آیلین_فوتر موبایل بلفارو
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
فنی آتل_فوتر موبایل
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
پارسیس_فوتر موبایل ساختمان
کیان برنا_فوتر
قالیشویی نوین_فوتر
موسسه خیریه زهرا_فوتر
رستوران باغ بهشت _فوتر
آیلین_فوتر کاشت ابرو
دکتر عارفی - فوتر
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر
پارسیس_فوتر ساختمان
ایرانیان-فوتراصلی222
آیلین_فوتر بلفارو
قالیشویی بانو_فوتر2
فنی آتل_فوتر
قالیشویی ادیب_فوتر
شفا_فوتر
تدبیرکالا_فوتر
رستوران پارسیان_فوتر