۱۰۶۲۰۲۶
۱ نظر
۵۰۱۱
۱ نظر
۵۰۱۱
پ

استراتژی حضور اصولگرایان در انتخابات ۱۴۰۰

خیلی از اصول‌گرایان از الان خود را پیروز انتخابات می‌دانند. راه‌یابی لیست اصول‌گرایان به مجلس یکی از دلایل عمده‌ای بود که به آنها اعتماد به نفس بیان این جمله را در این روزها داده است. با این‌حال آنها همیشه معضلی اصلی اتحاد درون جریانی در مقابل خود دارند.

روزنامه همدلی: خیلی از اصول‌گرایان از الان خود را پیروز انتخابات می‌دانند. راه‌یابی لیست اصول‌گرایان به مجلس یکی از دلایل عمده‌ای بود که به آنها اعتماد به نفس بیان این جمله را در این روزها داده است. با این‌حال آنها همیشه معضلی اصلی اتحاد درون جریانی در مقابل خود دارند.

زمانی که سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان پویاتر می‌شود و امید آنها برای پیروزی کمتر، کسب اتحاد در جریان راست راحت‌تر است. اما زمانی که آنها اعتماد به نفس پیروزی را پیدا می‌کنند، تازه معضل اتحاد درون جریانی در مقابل مسیرشان دهان باز می‌کند. در بین اصول‌گرایان گزینه‌های محتمل برای کاندیداتوری زیاد است. تقریباً هر طیفی گزینه‌ای دارد، اما از این بین یکی از گمانه‌ها که مربوط به رئیس مجلس فعلی است، از همه جالب‌تر است.

محمدباقر قالیباف یکی از چهره‌های سیاسی اصول‌گرا است که این روزها شنیده‌ها و شواهدی مبنی بر تمایل او برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری وجود دارد.

داریوش قنبری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب به این موضوع می‌گوید: «منعی برای شرکت فرد خاصی در انتخابات وجود ندارد. اما کسانی که تمایل به رقابت دارند، باید مبنای رقابت را چارچوب قانونی قرار دهند. به نظر من هر فردی در قالب قانون بخواهد در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند، عیب و ایرادی ندارد. افراد می‌توانند کاندیدا شوند.»

وی می‌افزاید: «مهم این است که محدودیتی برای بقیه هم وجود نداشته باشد و اصلاح‌طلبان نیز بتوانند در انتخابات شرکت کنند. مهم‌تر از این‌که چه فردی در انتخابات کاندیدا شود، این است که انتخابات پرشوری داشته باشیم؛ مردم امیدوارانه پای صندوق رای بیایند و احساس کنند نماینده تفکر و اندیشه آنها نیز در رقابت حضور دارد. برای نیل به این هدف هم اصول‌گرایان باید کاندیدای خود را داشته باشند و هم اصلاح‌طلبان.»

فضای هیجانی در انتخابات آتی محتمل است؟

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب معتقد است در دوره آتی انتخابات دیگر ایجاد فضای هیجانی و احساساتی برای رای‌آوری جواب نمی‌دهد.

قنبری تاکید می‌کند: «مردم دیگر به سمت این‌که احساساتی ایجاد شود و برخی از این فضای احساساتی استفاده کنند، خسته شده‌اند. در خرداد ۱۴۰۰ کسی به این راحتی نمی‌تواند احساساتی را علیه جریان یا فردی پدید آورد. بلکه این داشتن برنامه برای حل مسائل و مشکلات کشور است که اهمیت دارد.» او ادامه می‌دهد: «فردی باید رئیس جمهور شود که در زمینه اقتصاد، معیشت مردم، حقوق و آزادی‌های فردی برنامه درستی را اعلام کند. چرا که اگر نتواند برنامه‌هایش را عملی کند، ضمانت اجرایی ندارد. این نکته برای هر فردی که می‌خواهد رئیس جمهور شود، مهم است.»

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به این‌که هیچ منع قانونی برای حضور محمدباقر قالیباف در انتخابات آتی وجود ندارد، می‌گوید: «آقای قالیباف نیز باید اکنون که در راس قوه مقننه قرار دارد، تلاش کند تا جلوی شرایط محدودکننده انتخابات آتی توسط نمایندگان مجلس و تحدید فضا را بگیرد.» او می‌افزاید: «همه کسانی که قدرتی در اختیار دارند باید برای برداشتن شرایط محدودکننده در انتخابات بکوشند. اعضای دولت، مجلس و شورای نگهبان باید تصمیمی بگیرند که در راستای منافع حزبی و جریانی نباشد.»

داریوش قنبری معتقد است که چالش و مسئله اصلی در انتخابات آینده بیش از انتخاب افراد، انتخابات پرشور است؛ بر همین اساس هرکسی که قصد کاندیداتوری دارد، باید روش‌های سلبی را کنار بگذارد و برنامه‌های ایجابی برای دولت متبوعش را اعلام کند. صرف متهم کردن دولت فعلی کارساز نیست. وی می‌افزاید: «این‌که برخی بخواهند با ایجاد فضای احساسی و تخریب دولت فعلی به نتیجه برسند، بسیار ناپسند است. قدرت باید کلیدی برای حل مشکلات مردم و راهکاری برای بهبود وضعیت فعلی باشد. کاندیداها باید برنامه‌هایشان را ارائه دهند. مردم از انتخاب مبتنی بر شخص‌محوری و بیان مشکلات خسته شده‌اند.»

استراتژی حضور اصول‌گرایان در انتخابات

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره پیش‌بینی روش و استراتژی حضور اصول‌گرایان در انتخابات آتی می‌گوید: «در حال حاضر جریان اصول‌گرا یک کاندیدای اصلی و چند کاندیدای زاپاس خواهد داشت. اصول‌گرایان بعید است که با یک گزینه به سطح مطلوبی از وحدت برسند. در کنار گزینه‌ اصلی کاندیداهای دیگر هم در انتخابات حاضر خواهند شد.»

قنبری تصریح می‌کند: «اصول‌گرایان به این راحتی به وحدت و انسجام داخلی نخواهند رسید. درست است که در روزهای آخر انتخابات مجلس شورای اسلامی انسجام ظاهری بین اصول‌گرایان شکل گرفت. اما به اندازه کافی نبود، بلکه انسجامی شکننده بود. این وحدت نتیجه اجماع مناسبی بین جریان اصول‌گرا نبود؛ به طوری‌که رقابت‌ها به بعد از انتخابات و انتخاب رئیس مجلس نیز کشیده شد. بنابراین احتمال این‌که رقابت‌های داخلی در جریان اصول‌گرایی وجود داشته باشد، همیشه محتمل است.» وی با بیان این‌که متاسفانه نمی‌بینیم که جناح راست از الان استراتژی برای انتخابات داشته باشد و کلا همیشه روش‌های سلبی و مبتنی بر تخریب رقیب را دنبال می‌کنند، می‌گوید: «اصول‌گرایان می‌کوشند تا دولت را ناکارآمد جلوه دهند. آنان می‌خواهند مسائل ناشی از تحریم‌ها را به حساب دولت بنویسند و دولت و جریان حامی‌اش را زیر سوال ببرند و احساس می‌کنند افکار عمومی منشأ شرایط موجود را فراموش کرده است.»

وی می‌افزاید: «مردم آگاه هستند که ریشه مسئله تحریم‌ها و شکل‌گیری‌اش به کنش کدام جریان سیاسی باز می‌گردد. تحریم‌ها از دولت قبل به روحانی به ارث رسید. دولت فعلی با ارائه راهکار در زمینه تحریم‌ها روی کار آمد و تحریم‌ها را از میان برداشت. اما در نتیجه کارشکنی‌های طیف تندرو و حامیان جریان اصول‌گرایی و بحث دلواپسی آنان از یک طرف و کارشکنی عامل خارجی یعنی ترامپ بود که منجر به بی‌اثر شدن دستاورد آقای روحانی شد. البته با پیروزی بایدن در انتخابات جدید آمریکا امیدی مجدداً شکل گرفته است.» وی با اشاره به این‌که آقای روحانی با برنامه ایجابی سر کار آمد و حمایت توده‌ای را پشت سر خود داشت، می‌گوید:«اکنون نیز اصول‌گرایان باید بگویند که راهکارشان برای حل مشکلات کشور چیست.

رفتارهای کنونی جناح راست ناشی از نداشتن برنامه است. این در عین حال زنگ خطر برای کل کشور هم هست. جریان راست تمام ظرفیت خود را در انتخابات مجلس به کار برد و بیشتر از ۴۰ درصد نتوانست مشارکت اجتماعی بگیرد. درحالی که بخشی از این آرا هم به دلایل غیرسیاسی، ازجمله مباحث قومی و قبیله‌ای بوده است. به اعتقاد من رای واقعی جریان اصول‌گرایی زیر ۲۰درصد است.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      کدام انتخابات !!?#«ة

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج