۱۰۶۷۳۸۱
۱ نظر
۵۰۰۷
۱ نظر
۵۰۰۷
پ

طرح حق اعتراض قانونی چه شد؟

احمد زیدآبادی، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی در روزنامه آرمان ملی نوشت: پس از اتفاقات سال ۹۸ تقريبا تمام انديشه‌ورزان اجتماعي و نيروهاي سياسي بر اين نکته تاکيد کردند که راه پيشگيري از وقوع چنين حوادثي باز شدن راه اعتراض‌هاي آرام و مسالمت‌آميز و قانوني به صورتي امن و بدون عواقب کيفري است.

احمد زیدآبادی، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی در روزنامه آرمان ملی نوشت: پس از اتفاقات سال ۹۸ تقريبا تمام انديشه‌ورزان اجتماعي و نيروهاي سياسي بر اين نکته تاکيد کردند که راه پيشگيري از وقوع چنين حوادثي باز شدن راه اعتراض‌هاي آرام و مسالمت‌آميز و قانوني به صورتي امن و بدون عواقب کيفري است.

چهره‌هاي شناخته‌شده‌اي از هر دو جناح حاکم نيز به دفاع از اين پيشنهاد برخاستند و خواستار تعيين نقاط مشخصي در هريک از شهرها براي اعتراض قانوني به عملکردها يا تصميمات نهادها يا مقام‌هاي مسئول شدند.

با اين حال، هنوز گام اساسي و عملي در اين جهت برداشته نشده است. طبعا اين وظيفه دولت است که لايحه‌اي در اين مورد تهيه و تنظيم و تقديم مجلس کند، اما دولت به قدري درگير مسائل روزمره است که ظاهرا موضوع را فراموش کرده است! با توجه به حجم مشکلات شهروندان که نمونه‌اي از آن را در جريان سيل اخير خوزستان و بوشهر و فارس و هرمزگان شاهد بوديم، اعتراض اقشار مختلف اجتماعي به شرايط زندگي خود امري قابل پيش‌بيني است و چنانچه راه‌هاي قانوني اين نوع اعتراض‌ها تعريف شود، چه بسا اعتراضات دراين قالب با آرامي‌ بروز کند و تحميل هزينه‌هاي سنگين به جامعه و دولت، نظم و ثبات اجتماعي را به مخاطره نيندازد.

البته روشن است که تصويب قانوني براي به رسميت شناختن اعتراض مسالمت‌آميز شهروندان در بين دستگاه‌هاي حاکم مخالفان سرسختي هم دارد اما به نظرم شمار آنها رو به کاهش است. براي نمونه، بسيج دانشجويي دانشگاه اميرکبير در بيانيه‌اي که به مناسبت سالگرد اتفاقات آبان ۹۸ صادر کرد؛ ضمن تبيين ماجرا بر مبناي نگرش خاص خود، نهايتا نتيجه گرفت که مگر مردم جز دست زدن به آشوب يا سکوت در برابر تصميمات نبايد راه سومي پيش رو داشته باشند؟

«راهي که مردم بتوانند بدون نگراني به خيابان‌ها بيايند و درخواست‌ها و انتظارات بحق قانوني خود را مطالبه کنند يا به تصميم تصميم‌گيران اعتراض کنند. راهي که در اصل ۲۷ قانون اساسي نيز به آن اشاره شده و آن را حق اساسي مردم مي‌داند. راهي که خلأ آن در خلال اتفاقات پيشين هم حس شده بود، ولي براي حل آن فکري نشد که اگر شده بود، مي‌توانست جلوي بسياري از اتفاقات تلخ را بگيرد.» (به نقل از بيانيه بسيج دانشجويي دانشگاه اميرکبير) حال، وقتي که حق اعتراض اجتماعي و ايجاد راهکاري قانوني براي آن، حتي مورد حمايت تشکل‌هاي بسيج دانشجويي نيز قرار گرفته است، دولت به چه بهانه‌اي اين مطالبه اساسي را فراموش کرده است. بدون شک، اگر چنين قانوني تصويب شده بود، شخصيتي مانند کيوان صميمي با آن سابقه، در ۷۱سالگي به اتهام حضور در راهپيمايي روز کارگر براي تحمل سه سال حبس راهي زندان نمي‌شد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      خخخ دولت فکرافعانیا افعانستان که ایران گاوشیردهشون کردهههه بودجه منابع شغلامون اشغال کرده بیکار

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج