۱۰۶۸۶۱۴
۲۰ نظر
۵۱۸۵
۲۰ نظر
۵۱۸۵
پ

طرز تهیه شیرینی پنجره‌ای؛ یلدایی متفاوت، اما شیرین

اگر دنبال پخت یک شیرینی اصیل ایرانی اما ساده هستید، شیرینی پنجره‌ای یکی از بهترین انتخاب‌هاست. شیرینی خوش طعم پنجره‌ای اغلب در ایام عید و شب یلدا تهیه و سرو می‌شود.

وب‌سایت کاغذرنگی - فریماه داورپناه: اگر به‌دنبال پخت یک شیرینی اصیل ایرانی اما ساده هستید، شیرینی پنجره‌ای یکی از بهترین انتخاب‌هاست. این شیرینی که با نام خاتون پنجره هم شناخته می‌شود، طعم شیرین ملایم، بافت ترد و طرز پخت ساده‌ای دارد. شیرینی خوش طعم پنجره‌ای اغلب در ایام عید و شب یلدا تهیه و سرو می‌شود. حالا که امسال برای سلامتی خود و تمام عزیزانمان، نمی‌توانیم شب یلدا را در کنار فامیل جشن بگیریم، بهتر است با درست کردن خوراکی‌های ساده این شب را برای خودمان جشن بگیریم.

قالب‌های شیرینی پنجره‌ای در طرح‌های متنوع و زیبایی ساخته شده‌اند که به‌راحتی آن‌ها را می‌توانید از مغازه لوازم قنادی خریداری کنید. در این مطلب طرز تهیه شیرینی پنجره‌ای را گفته‌ایم؛ برای آموزش تهیه و تزیین شیرینی خاتون با ما همراه باشید.

طرز تهیه شیرینی پنجره‌ای؛ یلدایی متفاوت، اما شیرین

مواد لازم

  • ۱ پیمانه آرد سفید
  • ½ پیمانه نشاسته
  • ۱ پیمانه شیر
  • ۲ قاشق غذاخوری گلاب
  • ۳ عدد تخم‌مرغ
  • ۱ قاشق غذاخوری زعفران (آب شده)
  • ½ قاشق چای‌خوری وانیل
  • پودر قند به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم
  • پودر هل: به دلخواه

طرز تهیه شیرینی پنجره‌ای؛ یلدایی متفاوت، اما شیرین

طرز تهیه شیرینی پنجره‌ای؛ یلدایی متفاوت، اما شیرین

طرز تهیه

همان‌طور که گفته شد این شیرینی طرز تهیه آسانی دارد. پخت شیرینی خاتون به مهارت بالا یا تجهیزات خاصی نیاز ندارد و در کم‌ترین زمان آماده می‌شود. در طول پخت شیرینی پنجره‌ای به‌دلیل داغ بودن روغن دقت کنید دست‌تان نسوزد.

۱. تهیه مواد شیرینی پنجره‌ای

ابتدا نشاسته، شیر و گلاب را در ظرف ریخته و با همزن به خوبی مخلوط کنید. سپس تخم‌مرغ را اضافه کنید و در حالی که هم می‌زنید، وانیل را به مخلوط اضافه کنید. حالا آرد (آرد الک شده) را به آرامی در ظرف ریخته و همزمان با همزن به خوبی هم بزنید تا یکدست شود.

آنقدر به هم زدن این مواد با هم ادامه دهید تا مایه شیرینی کاملا یکدست و صاف شود.

طرز تهیه شیرینی پنجره‌ای؛ یلدایی متفاوت، اما شیرین

زمانی که مخلوط یا همان مایه کیک آماده شده را از صافی رد کنید، گلوله‌ها و ناخالصی مواد شیرینی پنجره‌ای گرفته می‌شود. در آخر روی ظرف سلفون کشیده یا درب آن را بگذارید و مایه را نیم ساعت در یخچال قرار دهید. در این مدت خمیر شیرینی ور خواهد آمد. حالا دوباره مواد را با همزن هم بزنید. در آخر مایه تهیه شده باید مانند تصویر زیر باشد (نه سفت و نه شل).

طرز تهیه شیرینی پنجره‌ای؛ یلدایی متفاوت، اما شیرین

۲. سرخ کردن شیرینی‌ها

به مقدار لازم درون ماهیتابه روغن ریخته و آن را روی اجاق گاز با شعله متوسط (حرارت زیاد باعث سوختن روغن و شیرینی‌ها می‌شود) قرار دهید. شما باید اجازه دهید روغن به طور کامل داغ شود. قبل از سرخ کردن شیرینی‌ها، ابتدا چند ثانیه قالب شیرینی را در روغن قرار دهید تا قالب داغ شود. به این ترتیب خمیر بهتر به قالب خواهد چسبید. البته دقت کنید که قالب خیلی داغ نشود، چراکه باعث سوختن شیرینی خواهد شد. از طرفی داغ نبودن قالب باعث می‌شود خمیر به قالب نچسبد.

طرز تهیه شیرینی پنجره‌ای؛ یلدایی متفاوت، اما شیرین

اکنون قالب داغ شده را در مایه شیرینی فرو ببرید. البته دقت کنید مواد نباید از لبه‌های قالب بالا بیاید، زیرا از قالب جدا نشده و شیرینی خراب خواهد شد. وقتی قالب کاملا به مایه شیرینی آغشته سد، قالب را در ماهیتابه گذاشته و به طرفین تکان دهید تا خمیر از قالب جدا شود. بعد از اینکه رنگ شیرینی پنجره ای‌ها کمی طلایی شد، با استفاده از کفگیر شیرینی‌ها را به آرامی در بیاورید و روی توری یا دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آ‌ن‌ها گرفته شود.

طرز تهیه شیرینی پنجره‌ای؛ یلدایی متفاوت، اما شیرین

طرز تهیه شیرینی پنجره‌ای؛ یلدایی متفاوت، اما شیرین

۳. طرز تهیه شیرینی پنجره‌ای و سرو آن

آموزش گفته شده را به همین ترتیب ادامه دهید تا همه شیرینی پنجره ای‌ها سرخ و آماده شوند. در آخرین قدم از طرز تهیه شیرینی پنجره‌ای نوبت به تزیین شیرینی‌ها می‌رسد. شیرینی‌های آماده شده را برای سرو در ظرف موردنظرتان بچینید. شما می‌توانید برای تزیین آن‌ها به مقدار لازم روی شیرینی‌ها پودر قند و پودر هل بریزید.

طرز تهیه شیرینی پنجره‌ای؛ یلدایی متفاوت، اما شیرین

نکات طلایی در خوشمزه شدن شیرینی پنجره‌ای

برای آن که طعم شیرینی بسیار بهتر باشد، بد نیست به نکات زیر توجه کنید.

  • به‌دلیل خاصیت ته نشینی نشاسته در حین سرخ کردن، قبل از قرار دادن قالب در ظرف، مایه را هم بزنید.
  • به دو علت مایه به قالب چسبیده نمی‌شود؛ ممکن است روغن داغ نبوده و دلیل دیگر داغ بودن بیش از حد قالب است.
  • هنگامی که قالب را درون روغن قرار می‌دهید، باید قالب کاملا درون روغن فرو برود تا مایه راحت جدا شود.
  • قبل از اینکه قالب را در مایه بگذارید، ابتدا هر بار ۳ ثانیه قالب را در روغن قرار دهید تا داغ شود.

با طرز تهیه شیرینی پنجره‌ای گفته شده به آسانی این شیرینی خوشمزه را درست کرده و کام‌تان را شیرین کنید. اگر شما هم نکته دیگری برای پخت بهتر و طعم ایده‌آل این شیرینی بلد هستید، آن را با ما به اشتراک بگذارید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      خیلی خوبه شاباجی من تا میمونه بیکار یه ماهیتابه از اینا درست میکنه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خوش به حالت

      • بدون نام

        نوش جونتون .دست گل شاباجی خانوم درد نکنه

      • بدون نام

        ماشالا به اين سليقه و حوصله

      • بدون نام

        شاباجی کیه منظورت مادرتون

    • بدون نام

      چه دستور رون و خوبی بود مرسی من خیلی وقته میخوام درست کنم منتها فعلا قالباشو نخریدم

    • بدون نام

      کسی میدونه این شیرینا خیلی چرب نمیشه ؟ اخه تو روغن درست میشه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        نه عزیزم به هیچ عنوان چرب نمیشه

      • دختر آبی

        با این قیمت بالای روغن خیلی هزینه بر میداره،من خیلی وقته دلم لک زده برا دونات اما بخاطر راینکه به روغن زیاد نیاز داره درست نکردم

    • بدون نام

      خیلی چرب و شیرینه. بچگی میخوردم ولی حالا دوست ندارم

    • بدون نام

      مرسی جالب بود ونوستالژی من حدود دهسال پیش هروقت با همسایه ها جلسه داشتیم درست میکردم باچای کلا یادم رفته بود

    • ناشناس

      خوشمزه ست ولی برای سالی یه بار چیزی نیست آدم هر روز درست کنه

    • شانار

      دست شما درد نکنه دستور خوبیه ولی خواهشا فکر وزن ما هم باشید دستورهای رژیمی هم بذارید. هرچند هر چیز خوشمزه ای در این جهان چاق کننده ست و چیزی که رژیمی باشه خوشمزه هم باشه وجود نداره

    • سمانه

      اگر توی پودر قندش یکمی هم پودر هل بریزی عالی میشه. من که میتونم ده تاشو بخورم و دلمو نزنه

    • بدون نام

      دستور کاملی بود ممنون .مناسب شب یلدا هم هست

    • سها

      یه بار یکی از فامیل های ما یک جعبه بزرگ از اینا برامون از شهرستان فرستاد . هیچوقت یادم نمیره تا یه ماه کیف میکردیم. خیلی موندگار و خوب هستن.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        منم قدیما درست میکردمترد و خوشمزه ست ولی اخیرا درست کردم نرم شد دلیلش هم نفهمیدم جه بود

    • بدون نام

      عالی من درست کردم خیلی خوب بود

    • بدون نام

      مامان من درست کرده بود ولی یگم سخت از قالبش در می اومد ولی در اصل عالیه و خوش مزه است

      پاسخ ها

      • بدون نام

        عزیزم حتما هرسری قبل از اینکه قالب رو بزنید توی مواد شیرینی بزنید توی روغن داغ. راحت جدا میشه. البته حواستون باشه خیلی ام داغ نشه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج