۱۰۷۷۲۲۹
۲۶ نظر
۵۰۱۰
۲۶ نظر
۵۰۱۰
پ

۳ شوک واکسن فایزر به دنیا

تزریق واکسن کووید۱۹ فایزر به داوطلبان سروصدای زیادی به پا کرد، اما گزارش واکنش‌های آلرژیک در بدن دریافت‌کنندگان و ابتلای دو نفر به این بیماری پس از واکسیناسیون تردید‌هایی را ایجاد کرده است.

خبرگزاری مهر: تزریق واکسن کووید۱۹ فایزر به داوطلبان سروصدای زیادی به پا کرد اما گزارش واکنش‌های آلرژیک در بدن دریافت‌کنندگان و ابتلای دو نفر به این بیماری پس از واکسیناسیون تردیدهایی را ایجاد کرده است.

در اواخر سال گذشته میلادی شرکت فایزر اعلام کرد واکسنی که با همکاری شرکت آلمانی بی و ان تک توسعه داده در جلوگیری از ابتلاء به ویروس کرونا ۹۵ درصد کارآمد است. انتشار این خبر کورسوی امیدی برای غلبه بر همه‌گیری کووید ۱۹ در سراسر جهان به وجود آورد. اندکی بعد و در دسامبر ۲۰۲۰ میلادی انگلیس، استفاده اضطراری از این واکسن را تأیید کرد. پس از آن مقامات بهداشت آمریکا و اروپا نیز آن را تأیید کردند.

آلرژی؛ اولین شوک واکسن فایزر

اما با شروع واکسیناسیون رؤیای ایمنی مطلق در برابر کووید ۱۹ رنگ باخت و واقعیت‌های آن اندک اندک آشکار شد. پس از شروع واکسیناسیون در انگلیس، مقامات این کشور هشدار دادند افرادی که سابقه ابتلاء به آلرژی دارند نباید این واکسن را دریافت کنند. این هشدار پس از آن صادر شد که دو نفر از کارمندان سازمان سلامت ملی انگلیس پس از دریافت واکسن واکنش‌های شدید آلرژیک نشان دادند.

هر دوی این افراد سابقه آلرژی داشتند و حتی مجبور به حمل آدرنالین همراه خود بودند. پس از آن یکی از دریافت کنندگان واکسن در ایالت آلاسکای آمریکا نیز با واکنش آلرژیک روبرو و در بیمارستان بستری شد.

در همین راستا مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا توصیه کرد افرادی که قبلاً سابقه واکنش آلرژیک نسبت به محتویات هر یک از واکسن‌های کووید ۱۹ دارند، نباید واکسن مذکور را دریافت کنند.

همچنین هفته گذشته نشریه اورشلیم پست از ظهور واکنش‌های آلرژیک در بدن مردی ۴۹ ساله در فلسطین اشغالی خبر دادند. به گفته پزشکان وی یک ساعت پس از دریافت واکسن مذکور دچار شوک آنافیلاکسی و در بیمارستان بستری شده بود. او به کادر درمان گفته بود فقط به پنی‌سیلین حساسیت دارد و هیچ عارضه یا بیماری دیگری ندارد.

شوک بعدی؛ فوت

اما ماجرا به همین جا ختم نشد و چندی بعد گزارش سازمان غذا و دارو آمریکا نشان داد در جریان مرحله سوم آزمایش بالینی این واکسن ۶ نفر جان باخته‌اند. ۴ نفر از فوت شدگان واکسن پلاسیبو را دریافت کرده بودند. بر اساس گزارش منابع مختلف یکی از افراد فوت شده دارای چاقی مفرط بوده و از تصلب شرایین رنج می‌برده است. دو فرد دیگر نیز به دلیل حمله قلبی یا سکته فوت کرده‌اند. علت مرگ دو تن دیگر مشخص نشد. همچنین سه نفر از افراد درگذشته بیش از ۵۵ سال سن داشته‌اند.

اما این تنها موارد فوتی نبود که به نوعی به تزریق واکسن کرونا گره خورده بود. روزنامه تایمز اسرائیل هفته گذشته در گزارشی اشاره کرد یک پیرمرد ۸۸ ساله چند ساعت پس از دریافت نخستین دوز واکسن فایزر در بیمارستان اورشلیم درگذشته است. البته به گفته پزشکان وی دچار مشکلات سلامتی بوده است. پیش از آن نیز گزارشی از فوت یک مرد ۷۵ ساله پس از دریافت واکسن فایزر در منطقه فلسطین اشغالی اعلام شده بود. این مرد پس از تزریق واکسن و رسیدن به خانه‌اش از هوش رفت و بعداً اعلام شد در اثر نارسایی قلبی درگذشته است.

در کنار این موارد در سوئیس نیز یک پیرمرد ۹۱ ساله چند روز پس از دریافت این واکسن فوت کرد. وی در یکی از خانه‌های سالمندان کانتون لوسری زندگی می‌کرد و به چند بیماری حاد مبتلا بود.

ابتلاء به کووید ۱۹ پس از دریافت واکسن!

این در حالی است که جنجال واکسن فایزر به همین جا ختم نمی‌شود. هفته گذشته یک پرستار بخش اورژانس به نام متیو دبلیو در سن دیه‌گو آمریکا ۸ روز پس از دریافت واکسن فایزر به کووید ۱۹ مبتلا شد. البته برخی کارشناسان معتقدند احتمال دارد وی قبل از دریافت واکسن به کووید ۱۹ مبتلا شده باشد.

با این وجود با فاصله چند روز، یک پزشک آمریکایی بخش اورژانس به نام جاش میگل در ایالت جورجیا، از ابتلای خود به ویروس کرونا ۹ روز پس از دریافت دوز اول واکسن خبر داد. او در این باره گفت که هشت روز اولیه پس از دریافت واکسن بسیار مهم است. افراد باید کاملاً ایزوله باشند، ماسک استفاده کنند، دست‌هایشان را بشویند و از تردد خودداری کنند.

پس از آن مقامات مکزیک اعلام کردند مقامات مکزیک مشغول بررسی پرونده یک پزشک زن ۳۲ ساله هستند که پس از دریافت واکسن کووید ۱۹ شرکت فایزر در بیمارستان بستری شده بود. طبق تشخیص اولیه پزشکان این فرد دچار آنسفالومیلت شده بود که نوعی التهاب مخ و نخاع به دنبال واکسیناسیون است.

به هر حال واکسیناسیون کووید ۱۹ با محصول شرکت فایزر ادامه دارد. برخی کارشناسان معتقدند با وجود چنین بازخوردهایی این واکسن همچنان ایمن و قابل استفاده است و برخی دیگر درباره استفاده از آن توسط افراد مبتلا به آلرژی هشدار داده‌اند.

از سوی دیگر واکسن‌های مدرنا، دانشگاه آکسفورد، سینوواک چین نیز تأیید شده و به افراد تزریق می‌شوند.

در هر صورت به نظر می‌رسد علیرغم تبلیغات زیاد هر کشور برای واکسن تولیدی خود و اعلام درصد کارآمدی، همچنان نمی‌توان به این واکسن‌ها اطمینان داشت و از عوارض آن غافل شد. باید هنوز منتظر ماند و دید کارآمدی کدامیک از واکسن‌های توسعه یافته بیش از بقیه است و همچنین عوارض جانبی کمتری به همراه دارد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      من که خودم به شخصه تا یک سال هیچ واکسنی رو تزریق نمیکنم این واکسنا خیلی وقت میخواد تا معلوم شه عوارضشون حالا فرقی نداره چه خارجی چه ایرانی

    • بدون نام

      اینم از فایزرتون خخخخخخ

    • ایرانی

      خخخخخخخخخ بریم بخریم!!!

    • ایرانی

      جالبه که در فلسطین واکسن امریکایی تزریق میشه ولی ملت ایران باید واکسن چینی بزنن

    • @

      نه آقا اینا همش الکیه!! واکسن بخرید خوبه!!!!!!!!:):)

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اگر رعایت شود واکسن ایرانی که به ثمر رسید خوب است
        واکسن خارجی برای خودشان باشه

      • حسن

        همش چرت و پرته.

    • بدون نام

      ... ولی جالبه تزریق واکسن جمهوری اسلامی حتی تب خفیف هم نکردند!!!!

    • بدون نام

      باید چند هزار نفر بمیرند تا مردم ایران باور کنند. این واکسن موجب پاسخ شدید ایمنی و ایجاد التهاب میشه و برای بسیاری از افراد خطرناک هست

    • حسن

      پس وای به حال واکسن خودمون!!!؟

    • دشتی زاده

      اسراییل یک میلیون نفر واکسن زده تو یک میلیون گیرم ده نفر مشکل داره

    • بدون نام

      اینارو بدید غربگداها بزنن

    • بدون نام

      خجالت نمیکشید مینویسید تو چند میلیون نفر دونفر الرژی داشته که میخواید چی بگید تموم کنید مردم همه هوشیار شدن دیگه ۳۰ سال پیش نیست

    • شما بیار

      شما بخرید و بیارید مگه نمیگید بیخوده... من میخام.

    • بدون نام

      اولیش خودت بزن

    • بدون نام

      عزیزی که این مطالب رو می‌نویسی اول مطالعه کن بعد بنویس
      درصد موفقیتش ۹۴ درصد هست.یعنی به ازای هر ۱۰۰ نفر ۶ نفر ممکنه روشون نتیجه نده دقت کن ممکنه دقت کن
      شما حالا بشمر از تمام کسایی که این واکسن رو زدن آیا بیش از ۶ درصد به مشکل برخوردن؟
      دقت کن باشه؟؟

    • بی جناقها

      بنازم به قدرت پروردگاریک ویروس فسقلی که باچشم غیرمسلح هیچ باچشم مسلح هم قابل رویت نیست چطورانسان پرمدعارازمینگیرکرده
      داستان کروناآدمرایادداستان نمرودوپشه میندازه

    • مملکت و باش

      اره بین میلیونها نفر دو سه نفر که معلوم نیست به چه علت و بیماری قبلی مشکلی واسشون پیش اومده حالا بد شده یعنی یک در چند میلیون چرا تعداد اونهایی که مشکلی نداشتند و نمیگی؟

    • بدون نام

      بله وقتی بخاطر کسب ثروت زود واکسن میدن بیرون همین میشه امیدوارم واکسن خودمون بهتر بشه

    • بدون نام

      کاش میخریدن میزدن به ایرانییایی که میگن ما واکسن آمریکایی میخایم والله اگه جرات کنن بزنن

    • بدون نام

      قابل توجه مردم محترمی که اسرار دارند واکسن آمریکایی بخرند

    • بدون نام

      ببینیم اگه همین فایزر وارد ایران بشه شما پخش می کنین واسه ملت یا اینکه نه خودتون و اهل و عیالتون رو واکسینه می کنید.

    • ایرانی

      بله، آمریکا آخه
      روغن بنفشه بمالید آدم خوشش هم میاد

    • حسینی

      حالا هر کی میخواد فایزر بزنه
      بسم الله

    • بهادر

      جالبه که فلسطینی ها هم واکسن فایزر رو دریافت کردند، تقریبا همزمان با بقیه کشورها.

    • بدون نام

      اونایی هم که کرونا نکشته،با واکسن بکشید:(((

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج