۱۰۷۷۵۱۱
۳۵ نظر
۵۱۰۲
۳۵ نظر
۵۱۰۲
پ

زنان خانه‌دار؛ مهجورانِ صبورِ همیشه

پس از گذشت بیش از پنجاه سال از مبارزات فمینیستی برای آزاد کردن زنان از خانه، چه بر سر پیوند میان زنان، خانه و خانه‌داری آمد؟ حالا که زنان به‌مراتب بیش از دهه‌های پیشین وارد بازار کار شده‌اند، آیا دولت‌ها و جوامع فکری به حال تقسیم وظایف خانگی کرده‌اند؟

وب‌سایت آسو: پس از گذشت بیش از پنجاه سال از مبارزات فمینیستی برای آزاد کردن زنان از خانه، چه بر سر پیوند میان زنان، خانه و خانه‌داری آمد؟ حالا که زنان به‌مراتب بیش از دهه‌های پیشین وارد بازار کار شده‌اند، آیا دولت‌ها و جوامع فکری به حال تقسیم وظایف خانگی کرده‌اند؟ در روزگاری که به‌رسمیت شناخته شدن زنان مشروط به فعالیت اقتصادی‌شان شده است، موقعیت زنان خانه‌دار چگونه است؟

زنان خانه‌دار؛ مهجورانِ صبورِ همیشه

بیشتر از پنجاه سال از زمانی که فمینیست‌ها، به خانه‌داریِ اجباری و محدود شدن زنان به محیط خانه اعتراض کردند و تحول فرهنگی بزرگی را رقم زدند، می‌گذرد. سال‌ها چنین تصور می‌شد که سودآوری اقتصادی زنان و ورودشان به بازار کار، بلیط آزادی‌شان از خانه‌های خاک گرفته است.

از اولین پیامد‌های این تغییر، نکوهش خانه‌داری و زنان خانه‌دار بود. چرخش وقایع چنان پیش رفت که همان مجموعه‌ی صفاتی که در دهه‌ی پنجاه میلادی، در مجلات زنانه و فیلم‌ها تعریف زن ایدئال بود، به ابزاری برای تحقیر و سرزنش زنان بدل شد. زنی که در خانه بماند و به خانواده و امور خانگی رسیدگی کند، در نظر بسیاری، محصول مشخص و ملموسی برای جامعه ندارد. نه تنها مزدی نمی‌گیرد، که گاهی سربار هم به حساب می‌آید. اما حقیقت خانه‌داری زنان همچنان در زندگی روزمره به بقای خود ادامه داد و صرفاً در طی زمان آنقدر کم‌رنگ‌تر شد که به شکلی نامرئی درآمد. در تقسیم کار‌های خانگی؛ کارِ خانه کماکان با اختلاف به دوش زنانِ شاغل، مستقل و یا حتی سرپرست خانوار باقی ماند. بی‌راه نیست اگر بگوییم خانه‌داری، راز مگوی زندگی‌های امروز شده است؛ همان حقیقت کلافه‌کننده‌ای که همه می‌شناسند، اما کسی به‌روی خودش نمی‌آورد.

فمینیسم و زنان خانه‌دار

در سال ۱۹۶۳، بتی فریدان، نویسنده و فمینیست آمریکائی، با جمع‌آوری اطلاعات از هم‌کلاسی‌های پانزده سال پیش خود دریافت که زنانِ هم‌دوره‌اش به‌طور ویژه‌ای از زندگی‌شان به‌عنوان زن خانه‌دار ناراضی هستند. مجموعه‌ی پاسخ‌های آنها، محرک اثر پیشگام رمز و راز زنانه، از عوامل مهم و تأثیرگذار بر موج دوم فمینیسم شد.

رمز و راز زنانه، زندگی چندین زن خانه‌دار طبقه‌ی متوسط آمریکایی را بررسی می‌کرد که به رغم برخورداری از آسایش مادی و ازدواج و فرزند (مصادیقی که به‌عنوان آمال و آرزو‌های زنان در آن زمان تصویر می‌شد) از زندگی‌هایشان رضایت نداشتند. فریدان سعی داشت نشان دهد خانه‌داری امری ذاتی نیست. چرا که لزوماً هیچ عامل غریزی در نگه‌داری از خانه وجود ندارد. ایده‌ی «زنانه» در اینجا کاملاً برساخته از مجموعه رفتار‌هایی آموخته، تمرین و تحمیل‌شده است که سال‌ها برای محافظت از ارزش‌های مردسالاری حیاتی بوده‌اند.

زنان خانه‌دار؛ مهجورانِ صبورِ همیشه

فریدان در ادامه، مجلات زنان و سیستم آموزشی زنانه و تبلیغاتی که تصویر زن خانه‌دار و فرمان‌بردار را ترویج می‌داد زیر سؤال برد. او از داستان‌هایی که عمدتاً توسط مردان نوشته می‌شد و زنان در آن‌ها همیشه یا خانه‌دارانی خوشحال بودند، یا زنانی شاغل و خسته، انتقاد می‌کرد. رمز و راز زنانه، به این نکته اصرار می‌ورزید که آشکار نبودن اهمیت مشکلی مانند مسئله‌ی خانه‌داری مختص زنان، به‌این دلیل است که جنسی متفاوت از فقر و مریضی و گرسنگی و سرما دارد.

پیام فریدان روشن بود: در روزگاری که رفاه نسبی دست‌یافتنی شده «ما دیگر نمی‌توانیم نسبت به زن‌هایی که می‌گویند ما چیزی بیشتر از همسر و فرزند و خانه‌مان می‌خواهیم بی‌تفاوت باشیم.» زن‌هایی که برای نقش خود به عنوان زن خانه‌دار ارزش قائل بودند، پیام فریدان را تهدیدآمیز تلقی کردند؛ این پیام می‌توانست ثبات زندگی آن‌ها را برهم بزند و کارشان را بی‌ارزش بداند و به هوششان توهین کند.

ثمره‌ی این تلاش‌ها، به نیروی کار شدن زنان «در کنار» تداومِ کارِ خانه انجامید. زن به بیرون از خانه آمد، اما وظایف و نقش خانگی و گرد و خاک دیوارهایش، پشت در‌های بسته‌ی خانه‌اش با او ماندند. نه دولت‌ها و نه جوامع، هیچ احساس ضرورتی برای اظهار نظر درباره‌ی اتفاقی که افتاد و این نتیجه‌گیری عجیب و بی‌معنا نکردند که: چه بهتر سودآوری اقتصادی دوبرابر شود و نظم خانه‌ها هم پابرجا بماند.

چه فرصت درخشانی! اگر جنسی که تا دیروز مورد تبعیض بوده، امروز آزادی و حقوق برابرش را باز می‌خواهد، باید هم دوبرابر برایش زور بزند. حالا که وظایف پیشین زنان از فرط بی‌اهمیتی و بی‌اعتباری «شرم‌آور» شده‌اند، بگذار که برای به رسمیت شناخته شدن (به رغم همه‌ی نابرابری‌های ساختاری) شانه به شانه در عرصه‌ی اقتصادی کار کنند، و بی‌سر و صدا و پنهانی، امور داخل خانه و خانواده‌ها را هم سامان دهند. آب از آب تکان نخورده است، اوضاع امن و امان مانده و به‌نظر می‌آید هزینه‌هایی از قبیل مرخصی زایمان (که به‌خودی خود دستاویزی برای اعمال تبعیض‌های بعدی در محیط کار هم هست) و «کمک‌های» خانگی و موضعی مردان، به سود کلی ماجرا اضافه کند.

موقعیت کنونی زنان خانه‌دار

در دهه‌ی پنجاه میلادی، از زن‌ها انتظار می‌رفت که در خانه بمانند و اگر می‌خواستند کار کنند، انگ بی‌عاطفگی می‌خوردند. امروز این جریان برعکس شده است. زنانی که بخواهند خانه بمانند، برچسب تنبلی و بی‌فایدگی می‌خورند. وضع فعلی، از حیث تفاوت جهان‌بینی ها، زنان را بدون درنظر گرفتن عواملی نظیر طبقه‌ی اقتصادی، نیاز‌ها و حتی در مواردی بسیار، قومیت به جان هم انداخته است.

زنان خانه‌دار؛ مهجورانِ صبورِ همیشه

در سراسر جهان، به‌طور فزاینده، به زنانی که در خانه می‌مانند به چشم زن‌هایی به‌جامانده از گذشته نگاه می‌شود که برای جامعه ننگ و بار اقتصادی دارند. اگر همسرانشان ثروتمند باشند، تنبل و سودجو خطاب می‌شوند؛ اگر مهاجر باشند، بابت عقب نگه‌داشتن فرزندانشان از یادگیری زبان‌های خارجی و بازتولید فرهنگ‌های بومی سرزنش می‌شوند.

می‌توان نتیجه گرفت که اگر شما زن هستید، تنها در صورت شاغل بودن‌تان است که باارزش خواهید شد. به‌نظر می‌رسد که از منظر مردانه، زنان به‌عنوان یک اقلیت، تنها زمانی به رسمیت شمرده می‌شوند که به «کار‌های بزرگ و باارزش» در تعاریف فعلی مشغول باشند؛ کار‌هایی قابل محاسبه، که مبنایشان سودآوری اقتصادی‌ست.

آشپزی، تمیز کردن و رسیدگی به خانه، مراقبت مناسب از سالمندان خانواده و برنامه‌ریزی برای جشن‌ها و مناسبت‌های دینی و فرهنگی امری‌ست که همواره از زنان انتظار می‌رفته است. البته وظیفه‌ی نگه‌داری از سالمندان خانواده و مراقبت از مسائل خانگی، حتی از زنان مجرد مستقل هم انتظار می‌رود، آن هم با توقع روی خوش همیشگی.

تقسیم وظایف خانگی

بی‌مزد یا ارزان بودن خانه‌داری، به بقای ذهنیتی که معتقد است کارِ خانه را هر کسی می‌تواند انجام دهد، دامن می‌زند. در سال‌های اخیر بسیار تلاش شده است تا کار خانگی ارزش‌گذاری شود. هرچند موردبندی صد‌ها فعالیتی که در خانه جاری است، هرگز میسّر نشده است. ارزش‌گذاری‌های شخصی و عاطفی در رابطه با فضای رشد فرزندان، مدیریت نسبت نیاز‌ها با موقعیت اقتصادی خانواده و جزئیاتی از این قبیل که لیست ناتمامی را شامل می‌شود، تعیین ارزش فروش خانه‌داری را غیرممکن کرده است.

زنان خانه‌دار؛ مهجورانِ صبورِ همیشه

از طرفی دیگر، خیلی از کار‌هایی که به‌طور تاریخی وظیفه‌ی زنان بوده، ابعاد وسیع‌تری از آنچه فوراً به ذهن می‌رسد را شامل می‌شود که آموزش و انتقال فرهنگ و زبان تنها بخشی از آن است. این‌که به رسمیت شناختن کار زنان را در هم‌ترازی آن‌ها با فعالیت‌های متعلق به کلیشه‌های مردانه ببینیم خود برگرفته از نگاهی مردسالارانه است. اصلاً همین که بسیاری از فعالیت‌های زنانه از جایی به بعد ارزش ثبت و بررسی نداشته و در زمره‌ی فعالیت‌های عقلانی نگنجیده‌اند، همین انتظار که باید محصولی عینی و قابل محاسبه تحویل دهند، خود از محصولات مردسالاری است.

دوسوم کار‌های خانه هنوز توسط زنان انجام می‌شود و این آمار حتی مراقبت از کودک را نیز شامل نمی‌شود. ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که به‌شدت مشغله‌ی مالکیت خانه را دارد، اما حاضر نیست اعتراف کند چه کسی قرار است به این خانه‌ها سر و سامان بدهد. کارِ خانه به راز کثیفی بدل شده که هیچ‌یک به روی خودمان نمی‌آوریم و هیچ‌کس حاضر نیست حرف‌اش را به میان آورد.

امروز مرد‌ها خیلی بیشتر از سال ۱۹۴۹ کارِ خانه می‌کنند، ولی این وظیفه هنوز هم به مراتب بیشتر به‌دوش زنان است. مطالعات سال‌های اخیر نشان می‌دهد که هنوز زنان ۶۰ درصد بیشتر از مردان کارِ خانه می‌کنند. حالا از هر سه مادر یکی نان‌آور اصلی خانواده‌اش است و همزمان خانه‌دار اصلی خانواده نیز هست. تنها یک زن از هر ۱۰ زن می‌تواند ادعا کند همسرش به مقدار تقریباً برابری با او کارِ خانه می‌کند؛ و تنها ۳ درصد از زنانی که ازدواج کرده‌اند کمتر از سه ساعت در هفته کار می‌کنند، در حالی که ۵۰ درصد بالای ۱۳ ساعت از هفته‌شان را مشغول کارِ خانه هستند.

زنان خانه‌دار؛ مهجورانِ صبورِ همیشه

بحث اینجا بر سر تقسیم کار است. این‌که اگر شما زنی باشید که با مردی زندگی می‌کنید، فارغ از اینکه چه‌کسی درآمدش بیشتر است یا طولانی‌تر سرِ کار می‌ماند، احتمال این‌که عمده‌ی کارِ خانه به‌دوش شما باشد به‌مراتب بیشتر است. بسیارند زنانی که حاضرند از بلندپروازی‌های شغلی‌شان دست بکشند تا برروی فعالیت‌های خانگی‌شان، مانند مراقبت از فرزندان، به‌اضافه‌ی خانه‌داری، متمرکز بمانند. این نابرابری در خانه خبر از نابرابری در کار هم می‌دهد. محدودیت زنان، سقفی شیشه‌ای و نامرئی بالای سرشان نیست. بلکه زمینی‌ست چسبناک که پاهایشان را سفت گرفته است.

شمار اندکی از پدران و پسران هستند که فرصت‌های شغلی وسوسه‌انگیز را قربانی مراقبت تمام‌وقت از فرزندان یا سالمندان خانواده‌شان کنند. در حالی که می‌توان این مرد‌ها را نمونه‌های گران‌بهایی از یک روند تکاملی اجتماعی در نظر گرفت، زنانی که این مراقبت‌ها بخشی از وظایف روزانه‌شان است، باید به‌طور مداوم، آماده‌ی تذکراتی باشند که به آن‌ها یادآور می‌شوند که کارِ خانه‌شان بی‌حاصل و غیرمفید بوده و ثمره‌اش تلف کردن امکانات فکری و ذهنی‌شان است.

همزمان با این، اگر مردی کمی بیشتر از آنچه از نمونه‌ی میانگین مردان اجتماع‌اش انتظار می‌رود کار خانگی انجام دهد، به او به چشم مردی استثنائی و کمک‌کننده نگاه خواهد شد. خانه‌ای که به خوبی مدیریت شود، هنوز توقعی جنسیت‌زده است. از همین روست که تمیزی و کنترل خانه، از ارزش‌های مردان به‌حساب نمی‌آید. مردی که برای پاکیزگی محیط خانه‌اش اولویت قائل شود، مردی «پاکیزه» است، اما زنی که چنین نکند، زن «بد»‌ی است.

برخلاف آنچه تصور می‌شود، راهی که تا به این‌جا آمده‌ایم زنان را از بند خانه آزاد نکرده است، بلکه تنها ورود آن‌ها به فضای بیرون از خانه را ممکن ساخته است. پس از امکان ورود زنان به بازار کار و رقابت آن‌ها با مردان، ذهنیتی که مردانگی و صفات منسوب به آنان را ایدئال و آرمانی می‌دانست تقویت شد. نگاهی که هر آن ویژگی را که تاکنون مختص زنان بوده و به دلیل مستثنی شدن از ارزش‌گذاری اقتصادی بی‌اهمیت شمرده می‌شد، ننگین می‌دانست. در نتیجه‌ی چنین تحقیر‌ها و خوار دانستن‌هایی بود که بند میان زنان و خانه نامرئی شد و به تصور از میان رفتن‌اش دامن زد. فراگیری کار بیرون از خانه‌ی زنان، پایان خانه‌داری اجباری نبود.

زنان خانه‌دار؛ مهجورانِ صبورِ همیشه

چنین مسیری ما را به یک دوراهی شکست‌خورده رسانده است که در آن اگر زنان به کارِ خانه بپردازند، مایه‌ی ننگ اجتماعی شده و بابت بی‌فایدگی کارشان و تلف کردن توانایی‌هایشان سرزنش می‌شوند. از طرف دیگر، اگر بر شغل و زندگی بیرون از خانه‌شان متمرکز شوند، جایگزینی برای نگه‌داری از خانه نداشته و محکوم به قربانی کردن فضای خانگی می‌شوند.

گرچه نقش پررنگ خانه به‌عنوان فضای خصوصی در چگونگی روند رشد و سلامت جسم و روان در طی عمر انسان امری انکار نشدنی است، خانه و امور مربوط به آن، همیشه مورد بی‌اعتنایی بوده‌اند. حالا که شاید یک دور کامل از زمان فمینیست‌های دهه‌ی ۷۰ میلادی می‌گذرد، خانه فضایی شده که زنان پس می‌خواهند. برای بازشناختن وظایف مضاعف زنان، ابتدا باید بند میان آن‌ها و خانه علنی شود. بعد از متوقف کردن روند تحقیر‌ها و بازتعریف خانه و انتظارات مربوط به آنچه از خانه در ذهن داریم، وقت آن است تا همه‌ی کار‌هایی که زنان این سال‌ها به صورت نامرئی انجام داده‌اند، در عین غیر قابل محاسبه بودن، به رسمیت شناخته‌شده، جدی گرفته شود و تقسیم کاری که باید سال‌ها پیش اتفاق می‌افتاد، صورت بپذیرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • دست‌بوس مادرای عزیز

      باید دست خانم‌های خانه دارو بوسید. از ته دل می‌گم که گرما و طراوت زندگی امثال من وابسته به اوناست و واقعا خانوما هستن که به زندگی جریان میدن. حالا که مادرم به سن ۶۰ سالگی رسیده میگه اگر می‌رفتم سر کار اینجوری کنارهم گرم و صمیمی نبودیم.
      خدارو شکر که چنین خانواده‌‌ای دارم.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        ما زنان خانه دار بهترین شغل و مهم ترین شغل جهان رو داریم. من که صد در صد راضیم

      • بدون نام

        آفرین

    • بدون نام

      بدتر از اینا زنان شاغل تو ایران هستند باید همه کارای خونه رو به تنهایی انجام بدن هم کار بیرون . من که همه کارها رو دوشه منه

      پاسخ ها

      • ای داد بیداد

        زنان ایرانی ب واسطه چشم و هم چشمی با اکرم جون،جاریشون، باید هرجور شده بگن ما سرکار هستیم، حالا هرررر کاریاااا...در نهایت خستگی و فرسودگیش واسه خودشون میمونه

      • بدون نام

        خب نکن کار بیرون
        البته اگ مجبور نیسی

      • بدون نام

        ای داد بیداد
        یعنی چون زنن اول و آخر باید برن سراغ جمع کردن شما؟ زنان کشور های دیگه چی ؟ مرد های اونجا چی ؟ خواهشا برو مشکل زندگیت رو حل کن اینجا به زن ها توهین‌نکن

      • بدون نام

        اتفاقا با وجود اینکه زنان شاغل هم داخل خونه هم بیرون کار میکنن و بسیار خسته میشن از نظر روحی خیلی خیلی خیلی بهتر از زنان خانه دار هستن..
        جامعه ما پر شده از زنان خانه دار که زحمت بسیار میکشن و تنها حرفی که میشنون این هست که مگه چی کار کردی خونه بودی که...
        و در اجتماع حضور ندارن و به مرور دچار افسردگی میشن..

      • بدون نام

        اشتباه از خودتون بوده که از اول کارهای خانه رو تقسیم نکردین

      • بدون نام

        بدون نام1212مگه ما خانمای خانه دار تو غار زندگی میکنیم ک تو اجتماع نیستیم؟منک اصلا کار بیرون با روحیه و جسمم سازگار نیست و یزمانی شاغل بودم واقعا عصبی و خشن بودم... گفتم اگه بگن طلاهم باشه دیگه ادامه نمیدم.. ارامشی ک الان دارمو مدیون تصمیم عاقلانه ای بود ک گرفتم

      • مریمی

        کاربر1212
        مگه تو دوره ای هستیم که برای تو اجتماع بودن باید از خروس خون تا بوق سگ کار کنی؟؟
        نخیر هیلی از کارهای دیگه میشه کرد ک خانمای شاغل حتی فرصت فکر کردن بهشو ندارن
        من نمیدونم تو چ محیط گنگی بزرگ شدین ک مردای فامیلتون نگاهشون ب زن خانه دار اینه وگرنه واسه من که صدق نمیکنه این حرفتون!! واقعا جای تاسفه

      • الیناز

        من الان چند روزه در دوران قاعدگی هستم و واقعا حال جسمی و روحیم داغونه کنار بخاری و جای گرم و نرم دراز کشیدم و استراحت میکنم... اما تکلیف زنان شاغل تو این دوران طاقت فرسا چیه؟این فقط نمونه کوچیک و بارز مشکلات خانما هست... پس خانمای شاغل از چرخ و فلک لجبازی بیاید پایین و انقدر سعی در انکار حقیقت نداشته باشید
        شاغلید واسه دل خودتون شاغل باشید اما به خانم های خونه دار نگاه از بالا ب پایین نداشته باشید... گرچه شما سختی کار خونه داریتون ده برابر هست

      • بدون نام

        بذارید کار کنن رمقشون گرفته بشه

    • مصطفی

      اگر اجبار شرعی و قانونی نفقه و تامین معاش از دوش مرد برداشته بشه میشه قضاوت کرد وگرنه تمام این حرفها داستانی بیش نیست

      پاسخ ها

      • بدون نام

        یا بعضی از زن ها از اینور بوم میفتن یا بعضی از مرد ها از اونور بوم ، در بیچاره کردن طرف مقابل هیچ کوتاهی نمیکنن

    • بدون نام

      از فمینیستها متنفرم
      با همین افکارشون توازن دنیا رو بهم زدن
      باعث وارونگی همه چیز شدن
      به زنها فشار آوردن
      زندگی ها رو از هم پاشوندن
      خدا لعنتشون کنه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        تو اصلا میدونی فمینیسم چیه ؟ یا هر چی یسری سخنران هاتون میگن قبول میکنین

      • بدون نام

        احسنت

      • بدون نام

        من هم از تو و افکار متحجرانه متنفرم عزیزم

    • ناشناس

      حالا نه کارریخته که زنها برن سرکار

      پاسخ ها

      • نگار

        خخخخخ گل گفتب

    • بدون نام

      اگر من کاره ای بوذم از همان کودکی به دختر وپسر یاد میدادم که امن ترین جای دنیا خانه است پس برای تمیزی وزیبایی وزندگی هردو باهم ودوش بدوش هم کار کنند نه آنکه خودرا خسته کنند ووقت برای استراحت وپرورش بچه های خوب زندگی راحت داشته باشند همان کاری که پدران ومادران ما در گذشته ای نه چندان دور انجام میدادن همین

    • بدون نام

      متاسفانه همینطوره، من باید بیرون از خونه تا دیروقت کار کنم و بعد هم بیام خونه تمام کارها رو انجام بدم به تنهایی! کاملا وظیفه ی زن شمرده میشه که خونه رو تمیز و مرتب نگه داره و اگه یه روز انجام نده زن کثیف و شلخته ای حساب میشه، اصلا هم به این کار ندارن که تا بوق سگ کار میکنی که بتونی کنار همسرت قسط ها و بدهی رو صاف کنی و بتونی یه لقمه نون دربیاری، لعنت به این نگاه که هنوز زنان باید تنهایی همه بار کارهای خونه رو به دوش بکشن

      پاسخ ها

      • بدون نام

        انتخابت افتضاح بوده و خودت هم از اول تقسیم وظایف نداشتی بلا نسبت تعریف همسرداری با ارابه بودن خیلی متفاوت دو روز دیگه از جسمی ناقص میشی محتاج مرد و بچه میشی که از هرچیزی بدتر

    • بدون نام

      برترین ها خوشت میاد خانمارو به جون هم بندازید؟
      همینجورشم ما از عهده فیس افاده های خانمای شاغل بر نمیایم!!!! انگار شاخ غول شکستن، تو یه جمله ده کلمه ایشون نه تاش تاکید دارن ک من شاغلم!!!!

      پاسخ ها

      • بدون نام

        شاخ غول هم رو میشکنند مردا که انقدر ادعاشون میشه بعد از سرکار میان خونه استراحت می کنند حالا یک خانم شاغل تازه کارش شروع میشه نگید هم مجبور نیستید برید سرکار چون توهین به تمام افراد تحصیل کرده جامعه اهستش

      • بدون نام

        مگه قراره هرکی تحصیل کرده س حتما شاغل باشه؟؟ منم ارشد پرستاری دارم اما ترجیح دادم شاغل نباشم، این انتخاب شخصی خودم بوده... اصلنم حس نمیکنم بهم توهین شده

    • بدون نام

      ما که مجردیم هم خونه داری می کنیم شغل هم داریم ولی بچه خداییش دردسره

    • بدون نام

      من بیچاره خونه دار دوقلو پسر ۴ ساله کار سنگین خونه خودم و مادر شوهرم بحث و جدل با بچه و بزرگش دیوونه شدم دیگه فقط دلم میخواد یه کار باشه برم انجام بدم بیرون داخل خونه نباشم کمر و زانو برا ادم نمیمونه از حمالی

      پاسخ ها

      • بدون نام

        فکر کردی کار بیرون انجام بدی دیگه خونه گل بلبله؟؟ قدر عافیت بدون بیرون هیییچ خبری نیست...اگر بخوای بیرون کار کنی سختی زندگیتو چندین برابر کردی

      • بدون نام

        من نمیدونم شما که از عهده کار خونه بر نمیایی و انقدر اشفته ای، چجور توانایی کار بیرون از منزلو داری؟

      • بدون نام

        متاسفم

    • بدون نام

      پرچم خانمهای تحصیل کرده شاغل همیشه بالاست

      پاسخ ها

      • بدون نام

        به نظرم در کل زن بودن کار سختیه چون بزرگترین چیزی که روی دوشش گذاشته می شه مدیریت هست چه در خونه چه در محیط کار من شخصا هم کار کردم هم درس خوندم هم خونه داری و مهمون داری کردم بهرحال حس خوبی دارم و این انتخاب منه

    • عبدالرحمن

      پررنگ کردن بیش از حدارزش زنان باعث شده که من هم به کارهای خانه برسم هم کشاورزی کنم ، هم اداره بروم هم کار بیرون از خانه به عهده منه هم مادر بچه ها بشم و ...یعنی از اون ور بام افتادن!

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج