۱۰۸۴۷۲۸
۱۱ نظر
۵۰۰۹
۱۱ نظر
۵۰۰۹
پ

سیگنال در کما؛ فیلترینگ به پای چه کسی نوشته می‌شود؟

سخنگوی قوه قضاییه در حالی دیروز از مسدود نشدن هیچ پیام‌رسانی در دوره تحول این قوه گفت که کاربران با مسدود شدن پیام‌رسان سیگنال مواجه شده‌اند.

روزنامه همشهری: سخنگوی قوه قضاییه در حالی دیروز از مسدود نشدن هیچ پیام‌رسانی در دوره تحول این قوه گفت که کاربران با مسدود شدن پیام‌رسان سیگنال مواجه شده‌اند.

سیگنال در کما؛ فیلترینگ به پای چه کسی نوشته می‌شود؟

صبح روز گذشته درحالی‌که غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری خود اعلام کرد که در دوره تحول این قوه، هیچ رسانه، خبرگزاری و پیام رسانی را مسدود نکرده، کاربران فضای مجازی در عمل با عدم‌دسترسی به پیام‌رسان سیگنال مواجه شدند.

سخنگوی قوه قضاییه دیروز در نشست خبری هفتگی خود گفت: «قوه قضاییه در دوره تحول هیچ رسانه و خبرگزاری و پیام‌رسانی را مسدود نکرده است و به‌دنبال مسدودسازی پیام‌رسان‌ها نیست.»

او تأکید کرد که «فضای مجازی همانند فضای حقیقی در کشور اولا متعلق به شهروندان آن جامعه است و ثانیا در زمره حقوق عامه به شمار می‌آید و ثالثا جزو محدوده قلمرو و حکمرانی کشور است و رابعا نیازمند ساماندهی، مدیریت و بومی‌سازی است.»

این در حالی است که به‌صورت عملی مشکلات مردم در مقابل فیلترینگ همچنان باقی است و جلسات کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه که ریاست آن بر عهده دادستانی کل کشور است برای بررسی فیلترینگ یا رفع مسدودی پلتفرم‌ها برگزار نمی‌شود. تلگرام هم که بیشتر از ۴۰ میلیون کاربر در ایران داشت براساس حکم قضایی فیلتر شد و با وجود آنکه وزیر ارتباطات اعلام کرده مشکل مدنظر مقامات درباره آن حل شده هنوز از فیلترینگ خارج نشده است. به‌گفته وزیر ارتباطات دستگاه قضایی می‌تواند با حکمی جدید فیلترینگ تلگرام را لغو کند.

سیگنال و نامه فیلترینگ

مدتی کوتاه پس از آنکه به‌خاطر سیاست‌های حریم خصوصی جدید واتساپ کاربران ایرانی مثل دیگر نقاط جهان مهاجرت به پیام رسان سیگنال را شروع کرده‌اند این پلتفرم زیر تیغ فیلترینگ رفته است.

سیگنال در کما؛ فیلترینگ به پای چه کسی نوشته می‌شود؟

برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد که فیلترینگ سیگنال از اپ‌استور‌های ایرانی طی روز‌های اخیر احتمالا براساس نامه‌ای مربوط به سال ۱۳۹۵ بوده است. در آن زمان عبدالصمد خرم‌آبادی، معاونت وقت فضای مجازی دادستان کل کشور در نامه‌ای به شرکت ارتباطات زیرساخت دستور فیلتر چندین اپلیکیشن پیام‌رسان را داده بود که سیگنال نیز یکی از همین پیام‌رسان‌ها بوده است. در آن زمان رایزنی وزارت ارتباطات باعث شد این دستور به تعویق بیفتد، اما گفته می‌شود طی روز‌های اخیر با افزایش استفاده ایرانی‌ها از سیگنال با وجود امنیتش این نامه بار دیگر با پیگیری دادستانی کل کشور به جریان افتاده است.

چه‌ کسی فیلتر می‌کند؟

در ایران فیلترینگ سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها از دو مسیر صورت می‌گیرد: تصمیم کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه که دادستان کل کشور ریاست آن را برعهده دارد یا حکم قضایی.

سیگنال در کما؛ فیلترینگ به پای چه کسی نوشته می‌شود؟

براساس مصوبه‌ای، وظایف کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه که ۱۲ عضو دارد و باید تصمیم‌هایش با اکثریت آرا صورت بگیرد به کمیته‌ای آنلاین داده شده که ۵ نهاد در آن عضو هستند و حتی بدون رأی اکثریت در این سامانه آنلاین رأی به بستن و مسدود کردن یک پلتفرم یا سایت می‌تواند صورت بگیرد. کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه از ۶ عضو دولتی (وزیر یا نماینده وزیر) به اضافه نمایندگانی از سازمان تبلیغات اسلامی، صداوسیما، نیروی انتظامی و مجلس شورای اسلامی تشکیل شده و ریاست آن با دادستان کل کشور است.

وظایف این کارگروه را، اما مدت هاست که کمیته‌ای آنلاین بدون اخذ رأی اکثریت انجام می‌دهد. در واقع دادستان کل کشور مسئول برگزاری این جلسات است. حدود ۲ سال است که ۶ وزیر دولت ازجمله وزرای ارتباطات و اطلاعات همراه با ۲ نماینده وقت مجلس طی نامه‌ای به دادستان کل کشور خواستار تشکیل جلسه برای بررسی رفع فیلتر توییتر شده‌اند، اما دستگاه قضایی به این مسئله توجهی نشان نمی‌دهد و تاکنون این جلسه تشکیل نشده است. براساس قانون فیلترینگ سایت‌ها و پلتفرم‌ها باید در این جلسات با رأی اکثریت اعضا صورت بگیرد.

روش عجیب فیلترینگ

مقام‌های دولت ازجمله وزیر ارتباطات بار‌ها درباره نحوه فیلترینگ کنونی توسط حکم قضایی یا تصمیم‌گیری در کمیته‌ای آنلاین اعتراض کرده و با مقام‌های قضایی نامه‌نگاری کرده‌اند که به‌گفته آن‌ها بی‌نتیجه مانده است.

سیگنال در کما؛ فیلترینگ به پای چه کسی نوشته می‌شود؟

لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیس‌جمهوری با اعلام اینکه درباره روند کنونی فیلترینگ ۲ نامه مستدل به قوه قضاییه ارسال شده به همشهری می‌گوید: ما معتقدیم کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه باید حضوری تشکیل شود. هم عبارات قانون این دلالت را دارد و هم اصلا نفس وجود قانون تجارت الکترونیک نشان‌دهنده این است که شما اگر بخواهید امری را فیزیکی برگزار نکنید و آن را در چارچوب به تعبیری الکترونیک و مجازی برگزار کنید همیشه نیازمند دلیل و قاعده است.

معاون حقوقی رئیس‌جمهوری درباره فیلترینگ با حکم قضایی که بار‌ها صورت گرفته و اثرات آن هم همچنان ادامه دارد می‌گوید: قضا اصولا امری موردی است. هرچند ممکن است مواردی به‌صورت استثنا هم باشد. اما اینکه ما چیزی را برای همه مردم ببندیم یا فیلتر کنیم این دیگر سیاستگذاری است. شما نمی‌توانید حکمی در شکایتی بدهید که نسبت به همگان تأثیر‌گذار باشد. این امر سیاستگذاری است و باید در جایگاه خودش مورد بررسی قرار بگیرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      اینا انقدر محبوبن از سایه خودشونم میترسن

      پاسخ ها

      • بدون نام

        شباهتهامون با کره شمالی بیشتر شده

    • بدون نام

      به پای تندرو های مذهبی نما

    • بدون نام

      از سایه خودتونم میترسید

    • بدون نام

      هر کی از واتس اپ خوشش نمیاد از ایران بره
      چرا واتس اپ فیلتر نمیشه؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        چون اطلاعات کاربرانش رو به حکومت‌ها میفروشه

      • Sina

        متاسفانه امنیت واتساپ از همه چرت تره

      • بدون نام

        مارو دور ننداز

    • بدون نام

      با این حرکت کاملا ثابت کردن فیلترینگ فقط و فقط برای نشنیدن صدای مردمه.

    • بدون نام

      تلگرام را چه کسی فیلتر کرد؟

    • بدون نام

      الان داستان اینه:

      کی؟
      ما؟
      سیگنال؟

      شیب؟؟

      نه ما نکردیم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج