۱۱۰۰۰۳
۵۰۰۸
۵۰۰۸
پ

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (۴)

دلمه یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب است که بسیاری از مردم آن را دوست دارند. با اینکه وقتی نام این غذای سنتی به گوش ما می رسد، بیشتر دلمه برگ مو در ذهن‌مان تداعی می شود، اما باید بدانید انواع بسیار متنوع دارد.

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (4)

برترین ها: دلمه یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب است که بسیاری از مردم آن را دوست دارند. با اینکه وقتی نام این غذای سنتی به گوش ما می رسد، بیشتر دلمه برگ مو در ذهن‌مان تداعی می شود، اما باید بدانید انواع بسیار متنوع دارد. حتی از دلمه بادنجان و فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی هم فراتر است. ما در این مطلب سریالی، انواع و اقسام دلمه ها را به شما آموزش داده ایم تا در خانه تهیه و از طعم عالی آنها لذت ببرید.

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (1)




دلمه کلم برگ

مواد لازم

• ۱ عدد کلم برگ

• ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده

• ۱ کیلو گرم سبزی دلمه

• ۲۰۰ گرم برنج

• ۱۵۰ گرم لپه

• نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران و ادویه مخصوص

• ۱۰۰ گرم روغن مایع

• سبزی دلمه ( تره ،جعفری، گشنیز،شوید،ترخون و نعناع)

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (4)

طرز تهیه

۱. ابتدا قابلمه مناسبی را پر آب کنید و با مقداری نمک روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.

۲. قسمت چوبی کلم را بصورت یک مخروط با کارد تیزی در بیاورید و داخل آب جوش قرار دهید تا برگ ها کمی نرم شود سپس از آب بیرون آورده و به آرامی برگ ها را جدا کنید.

۳. گوشت چرخ کرده را همراه با یک عدد پیاز رنده شده و مقداری نمک و زردچوبه تفت دهید. سبزی خرد شده و برنج آبکش شده را به همراه لپه پخته شده اضافه کنید و با مقداری از روغن مایع (حدود ۵۰ گرم) دوباره مواد را تفت دهید.

۴. مزه مواد را بچشید و در صورت نیاز، نمک و فلفل و همچنین زعفران بیشتری اضافه کنید. قسمت پشت برگ کلم که دارای یک رگبرگ ضخیم است را با کارد تیزی کمی بگیرید تا بتوان داخل کلم برگ را با مواد پر کرد و پیچید.

۵. کف ظرف مناسبی را مقداری برگ کلم و دلمه ها را روی آنها بچینید. دلمه ها را با حدود ۲ لیوان آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا پخته شوند. بهتر است یک بشقاب یا جسم سنگین روی دلمه ها قرار دهید تا هنگام پخت دلمه ها باز نشوند.

۶. پس از پخت، اگر بخواهید دلمه ها طعم ترش داشته باشد حدود ۷۵۰ میلی لیتر آب گوجه فرنگی یا سس رب گوجه فرنگی روی سطح دلمه ها بریزید و حرارت را کمی زیاد کنید تا آب آن تبخیر و سس جذب دلمه ها شود. برای داشتن طعم ملس نیز باید ۱ پیمانه شکر را با ۱ پیمانه سرکه مخلوط کنید و روی سطح دلمه ها بریزید و اجازه دهید آب آن کاملا تبخیر شود.

دلمه برگ مو با تن ماهی

مواد لازم

• برگ مو

• یک قوطی تن ماهی

• ۲ حبه سیر

• ۲ عدد گوجه فرنگی

• یک قاشق غذاخوری آبلیمو

• ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون

• یک عدد پیاز

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (4)

طرز تهیه

۱. پیاز را خرد کنید و درون تابه متوسط و در روغن داغ کمی تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سیر خرد شده را به پیاز افزوده کنید و ۳۰ ثانیه دیگر تفت دهید.

۲. تن ماهی را داخل آبکش بریزید تا روغن اضافی آن کاملا گرفته شود سپس آن را خوب خرد کنید. پیاز و سیر تفت داده شده و آب لیمو را با تن ماهی مخلوط کنید. روی یکی از برگ موها از مواد بریزید سپس آن را بپیچید. سایر برگ موها را نیز به همین ترتیب آماده کنید.

۳. با استفاده از قلم‌مو سطح برگ موها را به روغن زیتون آغشته کنید. دلمه را به مدت ۱۵ دقیقه با حرارت ۱۵۰ درجه سانتی گراد داخل طبقه وسط فر( که از قبل گرم کرده اید) قرار دهید. برای تزئین می توانید از گوجه فرنگی خرد شده و جعفری استفاده کنید.

دلمه گوجه فرنگی با ژامبون

مواد لازم

• ۴ عدد گوجه فرنگی

• ۲۰۰ گرم قارچ

• ۱۰۰ گرم ژامبون گوشت دودی

• ۱۵۰گرم خامه

• یک عدد پیاز

• یک قاشق غذاخوری آرد سفید

• نمک و فلفل

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (4)

طرز تهیه

۱. گوجه فرنگی ها را بشوید و خشک کنید. سر گوجه فرنگی ها را ببرید. با قاشق داخل آنها را خالی کنید و مواد خالی شده را کنار بگذارید. داخل گوجه ها نمک بپاشید و آن ها را وارونه بگذارید تا آب موجود در گوجه ها گرفته شود.

۲. قارچ ها را بشویید و حلقه حلقه کنید. پیاز را به صورت ریز خرد کنید. مقداری کره را در ماهی تابه گرم کنید.

۳. قارچ و پیاز را در تابه تفت دهید. ژامبون ها را به صورت چهار گوشه های ریز خرد کنید و در تابه بریزید. نمک، فلفل، آرد، خامه و مواد داخل گوجه فرنگی ها ( را که کنار گذاشته بودید ) به مواد داخل تابه بیفزایید و تفت دهید. گوجه فرنگی ها را از مواد پر کنید و سر گوجه فرنگی ها را بگذارید. کمی کره روی در گوجه فرنگی ها بگذارید و در ظرف مناسبی قرار دهید.

۴. آنها را به مدت ۱۰ دقیقه با حرارت ۲۵۰ درجه سانتی گراد داخل فر بپزید.

دلمه ی مرغ با کرفس و قارچ

مواد لازم

• ۴ ورقه ژامبون گوشت

• ۴ عدد سینه مرغ بدون استخوان

• ۱۲۵ گرم قارچ

• ۱ عدد ساقه کرفس

• ۱۵ گرم خرده نان

• ۲ قاشق سوپ خوری سس گوجه فرنگی

• ۱ قاشق سوپ خوری سس سویا

• ۱ قاشق سوپ خوری روغن مایع

طرز تهیه

۱. برای تهیه مخلفات داخل سینه مرغ، قارچ و کرفس را کاملا خرد و همراه با خرده نان تازه با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.

۲. در پهلوی هر سینه مرغ شکاف بزرگی به سمت پایین ایجاد کنید. به تدریج آن را باز کنید، به طوری که پاکت بزرگی به دست آید و مخلفات را داخل آن قرار دهید. دور هر یک از سینه های مرغ یک لایه ژامبون بپیچید.

۳. سس گوجه فرنگی، سس سویا و روغن مایع را با هم مخلوط کنید تا برای جلا دادن دلمه ها از آن استفاده کنید.

۴. سینه های مرغ را بر روی کباب پزی که از قبل گرم شده، به مدت ۵ دقیقه کباب کنید.

۵. سپس مقداری از سس گوجه فرنگی را روی دلمه مرغ بمالید و به مدت ۵ دقیقه دیگر بگذارید تا بپزد.

۶. سینه های مرغ را برگردانید و پس از ۵ دقیقه، همین کار را با مالیدن بقیه مخلوط سس گوجه فرنگی تکرار کنید.

دلمه سیب زمینی

مواد لازم

• ۵۰۰ گرم سیب زمینی پوست کنده

• ۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده

• ۲ عدد پیاز متوسط

• ۴ قاشق سوپخوری روغن مایع

• ۳ عدد تخم مرغ آپ پز

• ۳ قاشق سوپخوری جعفری خرد کرده

• ۱ قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی

• ۱۵۰ گرم کره

• نمک و فلفل

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (4)

طرز تهیه

۱. پیاز را خرد کنید و در داخل روغن سرخ کنید. گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و بگذارید تا روی حرارت ملایم، آب پیاز و گوشت کشیده شود و گوشت طلایی شود. سپس رب گوجه فرنگی را در یک لیوان آب حل کنید. نمک و فلفل به آن بیفزایید و آن را روی مخلوط گوشت درون تابه بریزید.

۲. پس از دو جوش، تخم مرغ های پخته شده را داخل آن رنده کنید. جعفری های خرد شده را نیز اضافه کنید و بعد از چند ثانیه مواد را از روی حرارت بر دارید. داخل سیب زمینی ها را خالی کنید به طوری که ته آن آسیب نبیند و سوراخ نشود.

۳. سیب زمینی ها را در کره آب شده غلطانید و داخل آنها را با مواد آماده شده پر کنید و در تابه بچینید. ۲ قاشق غذاخوری کره و نصف لیوان آب نیز اضافه کنید و بگذارید تا پخته و سطح آنها طلایی شود.

دلمه فلفل و بادمجان

مواد لازم

• ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده

• ۵/۱ پیمانه برنج

• ۱ عدد پیاز

• نصف پیمانه لپه

• نیم کیلوگرم سبزی معطر

• ۵ تا ۶ قاشق غذاخوری سرکه یا آبلیمو

• ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری شکر

• ۱ قاشق مرباخوری ادویه

• ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

• ۱ قاشق مر باخوری زردچوبه

• نمک و فلفل

• ۶ عدد گوجه فرنگی، فلفل و بادمجان

این دلمه‌ها چی می‌گن؟ (4)

طرز تهیه

۱. دو عدد پیاز را نگینی خرد کنید. آنها را درون تابه نچسب با کمی روغن تفت دهید. پس از سبک شدن پیازها، گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن عوض شود. در این مرحله، رب گوجه و کمی زعفران، نمک و فلفل را اضافه کنید.

۲. برنج را در قابلمه ای کوچک نیم پز کنید و کنار بگذارید. لپه را نیز جداگانه بپزید. سپس برنج و لپه را با هم مخلوط کنید. شکر و سرکه را به آنها کنید و همه را درون تابه روی مخلوط گوشت بریزید.در آخر سبزی را اضافه کنید و خوب هم بزنید.

۳. داخل فلفل و گوجه فرنگی را خالی کنید. سپس با مخلوط گوشت آنها را پر کنید. درون قابلمه کمی سرکه و آب را با هم مخلوط کنید و دلمه ها را درون آن بچینید. آنها را روی حرارت ملایم بپزید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج