۱۱۱۴۳۶۷
۱۲ نظر
۵۰۱۵
۱۲ نظر
۵۰۱۵
پ

بومی‌سازی کلاب‌هاوس بعد از اختلال در اینترنت

اپراتور‌های مسلط کشور که وزارت ارتباطات می‌گوید دست به اختلال عمدی در کلاب‌هاوس زده‌اند، پلتفرم مشابهی را رونمایی کردند.

روزنامه همشهری: اپراتور‌های مسلط کشور که وزارت ارتباطات می‌گوید دست به اختلال عمدی در کلاب‌هاوس زده‌اند، پلتفرم مشابهی را رونمایی کردند. پس از راه‌اندازی اپلیکیشن کلاب‌هاوس و استقبال جهانی از این پلتفرم صوتی، به‌تدریج سایر پلتفرم‌ها هم به این فکر افتادند که از چنین قابلیتی در اپلیکیشن خود بهره بگیرند. سرویس ویس چت (voice chat) در تلگرام، اسپیسز (spaces) در توییتر و ردیت تاک (Reddit talk) در ردیت، ازجمله تلاش‌هایی هستند که کاربران را به استفاده از اتاق‌های گفت‌وگوی مجازی ترغیب می‌کنند.

بومی‌سازی کلاب‌هاوس بعد از اختلال در اینترنت

از سوی دیگر، باوجود اینکه کلاب‌هاوس برای سیستم عامل IOS توسعه یافته بود، اما عطش ایرانی‌ها به گفت و شنود، باعث شد که یک برنامه‌نویس ایرانی، نسخه اندروید این اپلیکیشن را توسعه دهد تا اکثریت قابل‌توجهی از ایرانیان که از گوشی‌های اندروید استفاده می‌کنند، بتوانند از این فضا بهره ببرند. حالا یکی از اپلیکیشن‌های مشهور که از سوی هر دو اپراتور مسلط کشور حمایت می‌شود، سرویس «اتاق‌های گفت‌وگوی صوتی» را در سوپر اپلیکیشن خود راه‌اندازی کرده است. این در حالی است که راه‌اندازی این سرویس پس از آن صورت گرفت که از حدود یک‌ماه پیش، اپلیکیشن کلاب‌هاوس از سوی ۳ اپراتور اصلی با اختلال شدید روبه‌رو شد.

به‌ طوری که هنوز کاربران این اپراتور‌ها بدون وی‌پی‌ان، امکان دسترسی به کلاب‌هاوس را ندارند. صرف‌نظر از ماجرا‌هایی که طی این یک‌ماه در مورد اختلال کلاب‌هاوس شاهد بودیم، به‌نظر می‌رسد که یک‌بار دیگر با معادل ایرانی یک اپلیکیشن خارجی روبه‌رو هستیم. تجربه‌های گذشته نشان داده که اگرچه ممکن است، در آغاز راه‌اندازی یک اپلیکیشن یا سرویس بومی، تعداد کاربران آن به دلایل مختلف افزایش یابد، اما با گذشت زمان شاهد بازگشت کاربران به همان سرویس یا اپلیکیشن اولیه خواهیم بود.

بومی‌سازی کلاب‌هاوس بعد از اختلال در اینترنت

نمونه این اتفاق را در مورد پیام‌رسان تلگرام شاهد بودیم. چندین پیام‌رسان ازجمله سروش و روبیکا به‌عنوان جانشین تلگرام توسعه یافتند و معرفی شدند، اما باوجود تبلیغات گسترده و هزینه گزاف برای این معادل‌های ایرانی، اکنون شاهد این هستیم که تلگرام در ایران همچنان بیشترین کاربر را دارد و از سوی دیگر پلتفرمی مثل واتساپ کاربرانش درکشور بیشتر شده است.

پلتفرم بدون رقابت

پوریا آسترکی، کارشناس فضای مجازی در مورد اقبال مردم به سرویس جدید می‌گوید: «این اپلیکیشن جدید با تبلیغات سنگینی که انجام می‌دهد و امکانات بسیاری که ایجاد کرده، به هر حال کاربران خود را دارد.»

بومی‌سازی کلاب‌هاوس بعد از اختلال در اینترنت

آسترکی معتقد است که ایجاد اختلال در کلاب‌هاوس از سوی اپراتور‌های مورد اشاره و در پی آن، راه‌اندازی سرویس «اتاق‌های گفت‌وگوی صوتی» یک «اقدام ضد‌رقابتی» به شمار می‌آید؛ بنابراین اکنون پرسشی که ذهن مردم را به‌خود مشغول کرده و در فضای مجازی درباره آن صحبت می‌شود، این است که چرا کلاب‌هاوس از سوی این اپراتور‌ها دچار اختلال می‌شود و به فاصله کمتر از یک ماه، سرویسی مشابه کلاب‌هاوس راه‌اندازی شده است.

این کارشناس فضای مجازی در پاسخ به این سؤال که آیا با شرایط جدید، امکان فیلترینگ کلی کلاب‌هاوس قابل پیش بینی است یا نه، می‌گوید: «بعد از انتخابات چه اصلاح‌طلبان رأی بیاورند و چه اصولگرایان، به‌احتمال زیاد شاهد فیلتر کلاب‌هاوس خواهیم بود.»

ابتکار وزیر در حفظ اینترنت

آسترکی حفظ اینترنت در شرایط فعلی و در شکلی که شاهد هستیم را ابتکار وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌داند. به‌ گفته او، ابتکارات آذری جهرمی مجموعه‌ای از به‌کارگیری ظرفیت‌های قانونی، مذاکره، تلاش‌های فنی و تعامل با نهاد‌ها و دستگاه‌های مختلف است.

بومی‌سازی کلاب‌هاوس بعد از اختلال در اینترنت

این کارشناس فضای مجازی به حافظه مردم در مورد اینترنت اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: «الان مردم گلایه دارند که سرعت اینترنت پایین است، درحالی‌که پیش از سال‌۹۲ کیفیت اینترنت به‌مراتب در سطح پایین‌تری قرار داشت و مردم متأسفانه وضعیت و کیفیت اینترنت پیش از سال‌۹۲ را به‌خاطر ندارند.» آسترکی به دوره‌ای اشاره می‌کند که شاهد اختلال در وایبر بودیم و نتیجه این شد که مردم از این پیام‌رسان ناامید شدند و به سمت تلگرام رفتند.

او ادامه می‌دهد: «اکنون هم به‌طور غیررسمی و بدون هیچ دستور قانونی شاهدیم که در کلاب‌هاوس اختلال ایجاد می‌کنند تا کاربران ریزش کنند‎؛ به این امید که مردم به سمت سرویس «اتاق‌های گفت‌وگوی صوتی» جدید بروند.» او معتقد است که هدف از این بازی هم، ناامید‌کردن مردم از کلاب‌هاوس است، اما تأکید می‌کند: «این بازی بی‌نتیجه است، چراکه اگر نتیجه می‌داد، اکنون شاهد حضور حدود ۴۰ میلیون کاربر ایرانی در تلگرام نبودیم.»

این تحلیلگر شبکه‌های اجتماعی درنهایت می‌گوید: «اگر تصور می‌کنیم که فضای اینترنت با محصولات بومی، پاک‌تر و قابل کنترل‌تر می‌شود، تصور اشتباهی است، همانطور که اکنون به وضوح شاهد هستیم.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      بومی داخلی امنیت نداره

      پاسخ ها

      • بدون نام

        فیسبوک(اینستاگرام ، واتس اپ) و گوگل هردو متهم به فروش اطلاعات کاربران خود به دیگران هزاران میلیارد هم جریمه شده اند #التماس تفکر

      • بدون نام

        11.46
        ما که چیزی نداریم اما اونا یرعلیه کاربر سو استفاده نمیکنند برعکس ایران التماس تفکر و باز کردن ذهنت

      • بدون نام

        اپ داخلی هیچی نصب نکنید همینطور که تاحالا نکردین

      • بدون نام

        نمیدونم چرا توی صنعت خودرو بومی سازی نمیکنن که پراید قاتل از رده خارج بشه،آهان اونجا اطلاعاتی براشون نیست

    • فامیل دور

      همه کارتون همینجوریه.. به زور فیلتر و گمرک جلوی محصولات باکیفیت خارجی رو میگیرید بعدش اون محصول بی کیفیت خودتون رو به خورد مردم میدید.. البته کور خوندید این دیگه ماشین نیست که بتونید جلوی وارداتش رو بگیرید مردم با فیلتر شکن شمارو دور میزنن......

    • بدون نام

      در کره شمالی هم دسترسی به شبکه های بین المللی را قطع کرده اند

    • بدون نام

      بعد فیلتر تلگرام دیگه مامان بزرگ بابابزرگ منم فیلترشکن نصب کردن و استفاده میکنن حالا شما بزن همه چیو فیلتر کن. هیچ فرقی نمیکنه.

    • سعید

      سانسور و فیلتر و سنگ اندازی جلوی ابزار ارتباطی در عصری که ((ارتباطات)) نام گرفته اشتباه محضه!
      خلاف آب شنا کردن در جامعۀ جهانی نتیجه ای در بر ندارد جز غرق شدن

    • بدون نام

      این ساده لوحانه است که فکر کنیم فیلتر کردن رسانه ها جنبه فرهنگی دارد بلکه بیشتر هدایت کاربران به سمت فیلتر شکن ها می باشد تا از این طریق حجم بسته های اینترنت خریداری شده سریعاً به اتمام برسد و از این طریق در آمد بیشتری حاصل نمایند .

      پاسخ ها

      • سعید

        خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
        یعنی خنده دارترین توجیهی بود که تا حالا دربارۀ فیلتر و سانسور شنیدم :)))))

    • بدون نام

      فیلترشکن هست هرکار میخواین بکنین

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج