۱۱۱۶۸۲۷
۵۰۱۳
۵۰۱۳
پ

تلفن هوشمند به مکان زندگی بشر امروز تبدیل شده

پژوهشگران می‌گویند مردم جهان همان احساسی را نسبت به تلفن هوشمند خود پیدا کرده‌اند که پیش‌تر نسبت به خانه‌شان داشتند.

یورونیوز: پژوهشگران می‌گویند مردم جهان همان احساسی را نسبت به تلفن هوشمند خود پیدا کرده‌اند که پیش‌تر نسبت به خانه‌شان داشتند.

انسان‌شناسان دانشگاه لندن در پژوهشی که به‌مدت یک سال در ۹ کشور مختلف جهان صورت گرفته، دریافته‌اند که گوشی‌های هوشمند احساسی شبیه «در خانه بودن» در افراد ایجاد می‌کنند.

تلفن هوشمند به مکان زندگی بشر امروز تبدیل شده

دکتر دانیل میلر، سرپرست این پژوهش می‌گوید: «گوشی هوشمند دیگر ابزاری نیست که از آن استفاده کنیم، بلکه جایی شده که در آن به‌سر می‌بریم.» او می‌افزاید: «جنبهٔ منفی این امر در روابط انسانی آنجاست که هر وقت، مثلا سر شام یا در وقت دیدار، یا به هنگام هر فعالیت دورهمی، کسی که همراهش هستیم ممکن است ناگهان غیبش بزند و در گوشی همراش به‌خانه برود.»

پژوهشگران بروز چنین پدیده‌ای را به‌هنگام تعامل رودررو «مرگ مجاورت» می‌نامند. دکتر میلر در این باره می‌گوید:‌ «داریم یاد می‌گیریم تا با این خطر کنار بیاییم که حتی وقتی از نظر جسمانی کنار همدیگر هستیم به‌لحاظ شغلی، اجتماعی و عاطفی از هم فاصله داشته باشیم.»

پژوهشگران این پروژه که در کشورهایی نظیر ایرلند، برزیل و کامرون انجام شده می‌گویند یک عامل اصلی تغییر رفتار اخیر، اپلیکیشن‌های چت و گفتگو هستند چون برای اغلب کاربران، یک اپلیکیشن این‌چنینی معرف مهمترین کاربرد گوشی آنهاست.

«واتساپ» در برزیل، «وی‌چت» در چین و «لاین» در ژاپن فقط نمونه‌هایی از این اپلیکیشن‌ها هستند. در این پژوهش تمرکز ویژه‌ای بر بزرگسالان صورت گرفته تا بازهٔ آماری منحصر بر جوانان و نوجوانان نباشد و به‌نوعی کلّیت جامعهٔ بشری را در بر بگیرد.

پژوهشگران می‌گویند گوشی‌های هوشمند از نظر زمان‌بَربودن نه‌تنها برای خانه، بلکه برای محیط کار نیز نخستین تهدید موجود به‌شمار می‌آيند.

دکتر میلر می‌گوید: «ما در گوشی‌هایمان همیشه در خانه‌ایم. شبیه حلزون‌هایی شده‌ایم که خانه‌شان را در جیب‌شان این‌سو و آن‌سو می‌برند.» اما تفاوت این خانه با خانهٔ واقعی آن است که چندان جای امنی به‌شمار نمی‌آید چون فرد هرگز از دسترس شبکه‌های اجتماعی، ارتباطات کاری و غیره در امان نیست.

در گزارش این پژوهش آمده است:‌ «با گوشی هوشمند، ممکن است کارفرما انتظار داشته باشد که کارکنان حتی پس از پایان ساعات کاری با محیط کار خود در تماس بمانند.»

سرپرست این تیم پژوهشی در انتها می‌گوید که نتایج چنین تحقیقی نباید سبب شود که جنبه‌های سازنده و کارساز تلفن‌های هوشمند را نادیده بگیریم، جنبه‌هایی نظیر نزدیک‌کردن اعضای خانواده‌ای که دور از هم زندگی می‌کنند، کمک به رعایت بهداشت و سلامت و نیز ایجاد فضایی برای تبادل نظر سیاسی.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج