بُمب‌های پرفروش فست‌فودها، ویرانگرهای محبوب
قالیشویی ادیب_هدر
لاویه_هدر
قالیشویی ادیب_هدر
لاویه_هدر
دیاکو_موبایل F دومی
ایرانیان - F داخلی موبایل111
قالیشویی ادیب_هدر
لاویه_هدر
ایرانیان - f تبلت1111
سمپاشی امحا_1
فرش مرتضوی_1
دکتر نداف کرمانی 1
تدریس خصوصی امیرکبیر_1
سمپاشی امحا_3
فرش مرتضوی_3
دکتر نداف کرمانی 3
تدریس خصوصی امیرکبیر_3
فرش مرتضوی_ 4
دکتر نداف کرمانی 4
تدریس خصوصی امیرکبیر_4
سمپاشی امحا_4
دکتر نداف کرمانی 2
سمپاشی امحا_2
فرش مرتضوی_2
تدریس خصوصی امیرکبیر_2
دیاکو_F داخلی دومی
ایرانیان - F داخلی1111
۱۱۳۰۴۵۶
۰۳ تير ۱۴۰۰ - ۰۷:۲۰
۷۶۱۷
شاید در نگاه اول، ایرانی‌ها مردمان بدغذایی به نظر برسند؛ چون به سختی با غذا‌های ملل دیگر ارتباط برقرار می‌کنند. دلیل این ادعا هم به همراه بردن چند قوطی کنسرو و چند بسته غذای کنسروی در سفر‌های خارجی است.

برترین‌ها: شاید در نگاه اول، ایرانی‌ها مردمان بدغذایی به نظر برسند؛ چون به سختی با غذا‌های ملل دیگر ارتباط برقرار می‌کنند. دلیل این ادعا هم به همراه بردن چند قوطی کنسرو و چند بسته غذای کنسروی در سفر‌های خارجی است.

بُمب‌های حجیم فست‌فود‌ها ذائقه ما را غارت کردند

البته شاید حق داشته باشند؛ چون خیلی از آنها با خاطره ناخوشایند خوردن غذا‌های نیمپز و عجیب و غریب به کشور بازمی‌گردند. این مسئله یعنی مشکل پسندی در غذا خوردن، دلیل دیگری هم دارد و آن غذا‌های خوشمزه ایرانی و شیوه پخت آنهاست. غذا‌های ایرانی در مدت زمان طولانی و به آرامی پخته می‌شوند و طعم مطبوعی دارند. به همه این دلایل، ایرانی‌ها به هر غذایی روی خوش نشان نمی‌دهند. در این میان، اما استثنا‌هایی هم وجود دارد که از فیلترینگ ذائقه ایرانی عبور کرده و همه‌گیر شده است.

در صدر این خانواده مهاجر، «پیتزا» قرار دارد؛ غذایی اصالتا ایتالیایی که بعد از رستوران‌های سنتی ایران بیشترین تعداد مراکز پخت و عرضه را در سراسر کشور به خود اختصاص داده است.

قارچ و پنیر چگونه ذائقه ما را غارت کرد؟

اول فقط گوجه بود و خیارشور. ساده و صمیمی. نسل نان بولکی که منقرض شد، گوجه و خیارشور کفاف عمق نان باگت را نمی‌داد. برای ساندویچ فروش هم صرف نمی‌کرد فضای خالی را با کالباس بیشتر پر کند. چاره چه بود؟... کاهو؛ سبزی ارزان قیمت و حجیمی که سوراخ سنبه‌های باگت را می‌پوشاند. اما مشکل همنشین تازه گوجه و خیارشور این بود که آسان «فرو نمی‌رفت». پس نیاز به لغزاننده‌ای بود که عبور کاهو از گلو را سهل کند؛ و چه تسهیل کننده‌ای بهتر از سس مایونز؟

استقبال از کانسپت جدید، شگفت‌انگیز بود. مردم برای خریدن ساندویچی بزرگ و «هیتلر خفه‌کن» که جز ترکیب کاهو و مایونز، هیچ طعم دیگری نمی‌داد، قلهک را از همیشه شلوغ‌تر کردند.

بُمب‌های حجیم فست‌فود‌ها ذائقه ما را غارت کردند

معما حل شده بود! قدیمی‌ها اشتباه می‌کردند. «حجم» از هر چیزی مهم‌تر است. طعم و مزه در اولویت نیست. همان داستان قدیمی برتری «کمیت» به «کیفیت». حجیم باش و بفروش. پیشروی به همین‌جا ختم نشد. پدیده بعدی، سبک تازه‌ای در «حجم» خلق کرد. همانی که ته‌مانده ذائقه غذایی ما را غارت کرد؛ «قارچ و پنیر».

کاری که ترکیب قارچ و پنیر با سلیقه ما کرد، چنگیز مغول با نیشابور نکرد. به همان بی‌رحمی. قارچ و پنیر، عمیق‌ترین شکاف‌ها را پر کرد و حجیم‌ترین نان‌ها را در‌نوردید. اینستاگرام را که بالا و پایین کنید، ده‌ها غارتگر ذائقه می‌بینید. جوانک‌های خنده‌رویی که مخلوط قارچ و پنیر گاز می‌زنند و ما را ترغیب می‌کنند در این غارت عمومی سهیم باشیم.

کاهو را پذیرفتیم و با مایونز مدارا کردیم. بعد‌ها آنقدر بی‌دفاع شده بودیم که در هجوم قارچ و پنیر، تسلیم تسلیم باشیم.


بمب‎هایی که در فهرست فست‎‌فود‌ها جا خوش کردند

اسمش بمب است البته اسم‎های دیگری هم دارد، ولی کافی است جلوی پیشخوان بایستید و از فهرست رستوران، یک بمب سفارش دهید، معجزه بعد از آن اتفاق می‌افتد. ساندویچ یا پیتزایی گیرتان می‎آید که دو سه نفر را سیر می‎کند. از ۳۰۰۰ مغازه فست‎فودی که در تهران وجود دارد، حالا تعداد زیادی‎شان بمب می‎سازند و برخی حتی کمپین «مبارزه با غذای خانگی» راه انداخته‎اند تا مشتری بیشتر جذب کنند.

غذای حجیم یا بمب‌های امروز را فرهنگستان هنر این طور معنا می‏کند: «غذایی که حاوی مقدار زیادی آب و الیاف و مقدار کمی پروتئین است.» غذا‌هایی که آشپز‌ها هر چه به دست‌شان رسیده است، درون آن جا داده و آن را بزرگ و بزرگ‎تر کرده‎اند. غذا‌هایی که این روز‌ها در همه نقاط شهر به فروش می‌رسد، فرقی هم ندارد در شرق یا غرب، همه جا یک بمب در حال ترکیدن است. اما همه فست‌فودی‎‌ها مدعی‎اند بهترین بمب را آن‌ها درست می‎کنند و حتی مبتکر تولید بمب‎اند.


تانک، بمب‌‏افکن و دوستان

بمب مشهورترین اسمی است که برای غذا‌های حجیم استفاده می‎شود. بمب‌افکن، ساندویچ متری، هرکول، خمپاره و بالستیک از اسم‎های دیگری هستند که مغازه‎های فست‌فود روی ساندویچ‏‌ها و پیتزا‌های مخصوص خود می‎گذارند. اگر در ساندویچ بمب چندین برگر بر روی هم قطار و طبقه‎ای ساخته شده است، در بمب‎‌افکن هم یک پیتزا، در میان پنیر و حجم بالایی ژامبون‏ جای داده‎ شده است. در بالستیک هم به همه این‌ها کوکتل اضافه کرده‎اند تا ساندویچ حجیم‌ شده‌ای به دست آید که اگر در دست قرار گیرد، اجازه ندهد، انگشتان دو دست به هم برسند. شاید مواد تشکیل‌دهنده در بمب‌ها متفاوت باشد، اما در همه بمب‎ها، فرقی هم ندارد که کدام نوع از بمب باشد، چند چیز مشترک است. حجم و اندازه بزرگ‌تر از حد انتظار و حجم بالای پنیر پیتزا، نقطه مشترک همه بمب‌هاست.

بُمب‌های حجیم فست‌فود‌ها ذائقه ما را غارت کردند

تمام مواد غذایی در میان انواع پنیر‌های ورقه‏‌ای و آب شده، گم شده است. اصلا بمب‎ها به خاطر وجود حجم بالای انواع پنیرهاست که بمب شده است. نکته جالب‎تر، اما این است که بمب‎ می‎تواند بمب‎تر هم شود. فروشگاه‎های فست‌فودی، برای عشاق پنیر پیتزا، امتیاز ویژه هم قرار داده است تا هر کسی که خواست، درخواست پنیر پیتزای اضافه کند.

همبرگر بمب در یک بشقاب هم جای نمی‎شود. باید ساندویچ گرد را توی سینی گذاشت. چهار همبرگر درمیان ورقه‌های زرد پنیر جا خوش کرده‏‌اند و کاهو، گوجه و سس اضافه، صحنه رنگارنگ و خواستنی را به این کوه باشکوه داده است. برای خوردن این ساندویچ دست‎ها و دندان‎ها نمی‎توانند چاره کنند. ساندویچ باید نصف شود، تکه‎هایی که می‎تواند یک نفر را به تنهایی سیر کند.


حجم خیلی بیشتر از حد انتظار است

صف بسته‌اند جلوی مغازه. یکی دو نفری هم در پیاده‌‏رو روی صندلی‎ها نشسته‎اند. بقیه، اما در ماشین منتظرند تا غذایشان را تحویل بگیرند. بالای پیشخوان، تابلوی قرمزرنگ بمب، مدام می‏‌ترکد و دوباره از نو ظاهر می‎شود. متصدی صندوق، مشتری‎ها را سریع راه می‎اندازد و سفارش‌ها را ثبت می‎کند. پشت سر او، سه چهار نفر با روپوش سفید، سریع و جلوی چشم مشتری‎ها دست‎ها تکان می‏‌دهند و غذا‌ها را درون فر می‏‌گذارند و دوباره از نو، دست‎ها بین سبد بزرگ مواد غذایی تکان می‏‌خورد و بعد ظرف‎ها به درون فر بزرگ می‎رود. آشپزها، دست و دل‌بازانه، مواد اولیه غذایی را می‎ریزند لای نان یا توی ظرف و بعد شعله را می‏‌کشند تا غذا آماده شود. شماره‎ها تندتند اعلام می‎شود و مشتری‎ها هم سریع غذای خود را تحویل می‎گیرند و می‎روند.

یک بمب سیب‌زمینی مخصوص با لایه ضخیم پنیر روی ظرف، چنگال که به درون بمب می‏‌رود، تازه محتویات بمب خودش را نشان می‎دهد. ظرف پر از سیب‌زمینی، پنیر پیتزا، فلفل دلمه و ژامبون است. حجم ژامبون، سیب‌زمینی و پنیر خیلی بیشتر از حد انتظار است. یک چنگال به درون ظرف می‏‌رود، حجم زیادی از ژامبون، سیب‌زمینی و پنیر می‎چسبد به چنگال. شکم‏ها سیر می‎‏شود بعد از دو سه چنگال سیب‌زمینی خوردن. با این حجم از سیب‌زمینی چهار نفر سیر می‎‏شوند و بقیه سیب‌زمینی‏‌ها و ژامبون‏ها هم برای سیر کردن سه گربه خرج می‏‌شود. با این حجم از غذا، می‎توان حتی یک شبانه‎روز سیر ماند.

بُمب‌های حجیم فست‌فود‌ها ذائقه ما را غارت کردند


ساندویچی با این حجم، ارزش غذایی‌اش چقدر است؟

کوه باشکوه وسوسه‏‌انگیز پر از اسید چرب است و ارزش غذایی پایینی هم دارد. در ساندویچ‎های بمب، گوشت خالص کمی استفاده می‎شود و همین باعث می‌‎شود تا درصد میزان پروتئین این ساندویچ‎ها پایین بیاید و این برای ساندویچی که درواقع جز مواد غذایی پروتئینی به حساب می‎آید، خیلی بد است. او معتقد است که سوسیس و کالباسی که در بمب‎ها استفاده می‎شود، کیفیت بالایی ندارد و همین باعث شده تا ارزش غذایی بمب‎ها، پایین بیاید.

بُمب‌های حجیم فست‌فود‌ها ذائقه ما را غارت کردند

حتی اگر سویا در این بمب‌ها استفاده شود هم خوب است اما از تفاله سویا برای برگر‌ها استفاده می‎شود. مشکل، اما در جای دیگری است؛ در مواد اولیه‌ای که نقش اول را هم در بمب‎ها ایفا می‎کند، یعنی از پنیرها. پنیری که در بازار خیلی گران است، در این بمب‎ها با حجم بالا استفاده می‎شود، در حالی که هزینه بمب‎ها خیلی بالا نیست. به همین دلیل از پنیر‌هایی که کیفیت کمی دارد، در بمب‎ها استفاده می‎شود، پنیر‌هایی با درجه کیفیت سه و حتی چهار.

بمب‌ساز‌ها فکرشان این است که با هزینه کمتر، غذای حجیم‏‌تر و چرب‌تری دست مشتری دهند، اما معلوم نیست که برای ساخت بمب‌شان از چه موادی استفاده می‌کنند. به همین دلیل این بمب‌ها درست روی سلامت افراد می‌افتد و چهار ستون بدن‌شان را ویران می‌کند.

انتشار یافته: 19
در انتظار بررسی:6
Iran (Islamic Republic of)
09:20 - 1400/04/03
دلم خواست
پاسخ ها
ستاره
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۳
چیه چیه دلت خواست منم دلم خواست
France
09:46 - 1400/04/03
عزیزم
برای قیمتش میبرن کنسرو که ارزونتر در بیاد
Iran (Islamic Republic of)
09:48 - 1400/04/03
من که تا حالالب نزدم . و نمیتونم تصور کنم اون حجم از پنیر و قارچی که معلوم نیست شسته شده یا نه چطور خورده میشه ؟ گیر نمیکنه تو گلو آیا ؟
پاسخ ها
بدون نام
United States of America
۱۳:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۳
بستگی به راه گلوی طرف داره خخخخخخخخ
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۳
منم با نظر شما موافقم من به این نوع غذاها به چشم ی آشغال نگاه میکنم و اصلا علاقه و اعتقادی به خوراکی های فست فودی و رستورانی ندارم چون میدونم نه بهداشت و رعایت میکنن و هم از مواد با کیفیت بسیار پایین استفاده میکنن که قطعا اثرات بد و زیانبار خودشون و بر سلامت انسان میزارن و معتقدم بهترین و لذیذترین غذاها غذاهایی هستن که خودمون تو خونه میتونیم تهیه کنیم حتی همین ساندویچ و پیتزا که هم بهداشتی و هم از مواد درجه یک میتونیم تهیه و سرو کنیم
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۳
نصف عمرت بر فنا است
یبار تست کن
Iran (Islamic Republic of)
15:05 - 1400/04/03
صدتا پاراگراف راجع به خوشمزگی و حجم ساندویچها نوشتی اخرش برای خالی نبودن عریضه دو سه خط هم از ضررهاش نوشتی.بیخود نیست امار مرگ ومیر سکته های مغزی و قلبی توی سن پایین هرروز داره بالاتر میره
Iran (Islamic Republic of)
15:22 - 1400/04/03
من کلا اهل فست‌فود نیستم ، غذا فقط غذای خونگی
Iran (Islamic Republic of)
16:25 - 1400/04/03
چه مقاله ای چه قلمی. آفرین به نویسنده
Iran (Islamic Republic of)
16:44 - 1400/04/03
اصلا این همه مواد غذایی برای یه نفر زیاده، سوسیس و کالباس معلوم نیست از چه ساخته شده
United States of America
16:53 - 1400/04/03
منم یه نکته بگم!؟ غذاهای فست فود اعتیاد اورند. اگر وضع مالی خوبی ندارید، به هیچ عنوان خودتان رو گول نزنید که سیر میشید، چون سریعتر گشنه میشید و مغز هم دیرتر بهتون پیام توقف رو میده.
Iran (Islamic Republic of)
18:45 - 1400/04/03
من خودم فست فودی دارم کلا بگم ساندویچ و پیتزا بخورید ولی در ماه یک بار اگر میخایین بیشتر بخورید فست فود سالم هم هست مثل مرغ یا زبان یا همبر دستی بعدشم هیچ وقت ساندویچ یاپیتزا حجیم نخورید چون اگر غذای بهشتی هم باشه معده شما بفنا میره پس همون مثل قدیمی کم بخور همیشه بخور...یادتون نره تو امریکا بدیل شاغل بودن زنان اکثرا بیرون غذا میخورن ولی غذای سالم...پس یه ساندویچ معمولی با قارچ و پنیر عیبی نداره حتی المکان نصف نوشابه بخورید این یه استاندارد واسه بدنتون هست تو این دوره
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۳
عجب نظر کارشناسی ای خخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
23:18 - 1400/04/03
بعدها انقدر بي دفاع بوديم كه در هجوم قارچ وپنير تسليم تسليم تسليم باشيم به به عجب قلمي
Iran (Islamic Republic of)
23:38 - 1400/04/03
اگه من اینا رو بخورم بعدش سر از مرده شورخانه درمیارم انقدر بدنم حساسه فقط غذای خونگی
Iran (Islamic Republic of)
11:23 - 1400/04/04
خوردن اینا بیشتر از اینکه از روی اشتها باشه از گرسنگی چشم و دله... والا ادم یه چیز برگر نرمال با سیب زمینی ساده رو هم به سختی میتونه تموم کنه
Iran (Islamic Republic of)
08:55 - 1400/04/05
خیییییییییلی خوشمزه است
دلم خواست
عاشق ساندویچم
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
فرش تارنگ_1
فرش ریحان 1
شیرآلات زمانی_1
اپیلاسیون نانا 1
فرش ریحان 3
اپیلاسیون نانا 3
شیرآلات زمانی_3
فرش تارنگ_3
فرش ریحان 4
اپیلاسیون نانا 4
فرش تارنگ_4
شیرآلات زمانی_4
اپیلاسیون نانا 2
فرش تارنگ_2
فرش ریحان 2
شیرآلات زمانی_2
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
تدبیرکالا_فوتر موبایل
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
شفا_فوترموبایل
بانک کتاب پایتخت_فوتر موبایل
دکتر قدیمی_فوتر موبایل
سفیر بار ساقدوش_فوتر موبایل
دکتر عارفی - موبایل فوتر
دیاکو_فوتر موبایل داخلی
قالیشویی بانو_فوترموبایل2
استیل رگال_فوتر موبایل
کالابرد_فوترموبایل
فرش تارنگ_فوتر موبایل
ایرانیان- فوتر موبایل222
چوب و هنر _فوتر موبایل
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
فنی آتل_فوتر موبایل
کالابرد_فوتر
تدبیرکالا_فوتر
چوب و هنر _فوتر
ایرانیان-فوتراصلی222
دیاکو_فوتر داخلی
دکتر قدیمی_فوتر
فنی آتل_فوتر
قالیشویی نوین_فوتر
موسسه خیریه زهرا_فوتر
دکتر عارفی - فوتر
بانک کتاب پایتخت_فوتر
قالیشویی بانو_فوتر2
قالیشویی ادیب_فوتر
استیل رگال_فوتر
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر
شفا_فوتر
سفیر بار ساقدوش_فوتر
فرش تارنگ_فوتر