۱۱۶۵۸۲۸
۲۷ نظر
۵۰۴۰
۲۷ نظر
۵۰۴۰
پ

به «سادات» تبلت می‌دهید؟ به دیگران نه؟ دمتون گرم!

تبعیض آموزشی و شکاف طبقاتی در آموزش هر روز به شکل جدیدی در ایران رخ‌نمایی می‌کند و عدالت آموزشی هر روز بیشتر از دیروز در کشور ذبح می‌شود.

روزنامه همدلی - ستاره لطفی: تبعیض آموزشی و شکاف طبقاتی در آموزش هر روز به شکل جدیدی در ایران رخ‌نمایی می‌کند و عدالت آموزشی هر روز بیشتر از دیروز در کشور ذبح می‌شود. جدیدترین تبعیض آموزشی در بر اساس یک بخشنامه وزارتی اعمال شده است. چند روز پیش در فضای مجازی نامه‌ای منتشر شد مبنی بر اینکه مدیرکل آموزش‌وپرورش استان کهگیلویه و بویراحمد، دستور داده‌اند لیست دانش آموزان سادات فاقد وسیله ارتباطی هوشمند (تبلت و گوشی) جمع‌آوری و ارسال شود. انتشار این نامه واکنش‌های زیادی را به همراه داشت. برخی معتقدند این موضوع باعث تبعیض بین دانش آموزان سادات و غیرسادات می‌شود.

به «سادات» تبلت می‌دهید؟ به دیگران نه؟ دمتون گرم!

بعد از واکنش‌ها و انتقاد‌های فراوان به این تبعیض آموزشی، اداره مشارکت‌های اداره کل آموزش‌وپرورش استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص این نامه منتشر شده بیانه‌ای صادر کرد. در بخشی از این نامه آمده است: «آموزش‌وپرورش هیچ‌گونه تقسیم‌بندی در خصوص دانش آموزان انجام نداده و عیناً درخواست مجمع خیرین سادات کشور را که از معاون وزیر و استان‌ها درخواست کرده اسامی دانش آموزان سید را در اختیار این مجمع قرار دهند؛ صرفاً به‌عنوان یک رابط اقدام به جمع‌آوری این آمار کرده است؛ همان‌گونه که کمیته امداد، بهزیستی و سایر نهاد‌ها و مجامع چنین کاری را انجام داده و لیست دانش آموزان تحت پوشش کمیته و بهزیستی را از آموزش‌وپرورش طلب می‌کنند. به هر صورت آموزش‌وپرورش به دلیل کمبود اعتبارات قادر به تحت پوشش قرار دادن همه دانش آموزان نیازمند نیست و از طریق کمک‌های خیرین و سایر نهاد‌ها بخشی از نیاز‌های خود را تأمین می‌کند. چنانچه هم‌اکنون ۴۴ هزار دانش‌آموز در استان ما هستند که به گوشی وتبلت و اینترنت دسترسی ندارند و آموزش‌وپرورش ملزم هست به اشکال گوناگون نیاز این بخش عمده‌ی دانش آموزان را تأمین کند.» لازم به ذکر است «مجمع جهانی سادات» یک موسسه فعال در حوزه سادات است.

تبعیض، زخم کهنه آموزش‌وپرورش

البته این اولین بار نیست که تبعیض آموزشی در ایران جنجال‌برانگیز شده است. «تبعیض» زخم کهنه آموزش‌وپرورش ایران است. شاید بتوان وجود مدارس غیرانتفاعی را که باعث طبقاتی شدن آموزش و کشاندن اختلاف طبقاتی به مدارس شده است دلیل روشنی بر تبعیض آموزشی در کشور دانست. وجود مدارس غیرانتفاعی باعث شده قشر متمول جامعه فرزندان خود را با هزینه‌های آن‌چنانی در این مدارس ثبت‌نام کنند و از آموزش‌ها و حقوقی برخوردار شوند که بالاتر از سطح مدارس دولتی است.

به‌تناسب برخورداری از آموزش‌های خاص در مدارس غیردولتی که با زور پول و ثروت ایجاد شده است، موقعیت‌های بهتری نیز برای فرزندان قشر دارا جامعه فراهم می‌شود. هر سال با اعلام نتایج کنکور سراسری و حضور دانش‌آموزان مدارس خاص در میان نفرات برتر کنکور، نقش مدارس غیردولتی در تبعیض آموزشی بیشتر به چشم می‌آید. بررسی نتایج کنکور در سال ۹۹ نشان می‌دهد که فقط ۵ درصد از نفرات برتر کنکور در مدارس دولتی تحصیل‌کرده‌اند، یعنی در واقع مدارس دولتی که طبق قانون باید همه امکانات و شرایط تحصیل را برای دانش آموزان رایگان فراهم کنند، توانسته‌اند در تمام کشور حداکثر ۵ درصد در یک آزمون علمی مثل کنکور مؤثر باشند.

به «سادات» تبلت می‌دهید؟ به دیگران نه؟ دمتون گرم!

به‌عبارت‌دیگر در این بورژوازی آموزشی، دانش‌آموزانی که توان مالی لازم برای تحصیل در مدارس غیرانتفاعی و یا برخورداری از امکانات آموزشگاه‌های کنکور را ندارند، احتمال موفقیتشان بسیار کم است و در مقابل رشته‌های برتر دانشگاهی توسط کسانی اشغال می‌شود که از تمکن مالی مناسبی برخوردار هستند. علاوه بر نقش مدارس غیرانتفاعی در بروز تبعیض آموزشی، امکانات شهر‌ها نیز به این بی‌عدالتی دامن می‌زند. دانش آموزان پایتخت‌نشین شانس بیشتری برای کسب رتبه‌های برتر کنکور و قبولی در رشته‌های خاص و پرطرف‌دار را دارند.

مطابق اعلام آموزش‌وپرورش، از ۴۰ نفر اول کنکور سراسری سال ۹۸، ۱۹ نفر اهل تهران هستند که ۶۶ درصد از آنان در مدارس نمونه دولتی یا غیردولتی و ۳۳ درصد در مدارس سمپاد درس خوانده‌اند و بیش از ۹۰ درصد نفرات برتر در شهرستان‌ها هم در مدارس سمپاد تحصیل‌کرده‌اند. مدارس سمپاد که پیش‌ازاین با نام تیزهوشان شناخته می‌شدند، دانش آموزان خود را از طریق آزمون سراسری که مبتنی بر ارزیابی هوش، ریاضیات و علوم است انتخاب می‌کنند.

آمار‌ها چه می‌گویند؟

آمار‌ها نیز به وجود تبعیض و بی‌عدالتی آموزشی در ایران صحه می‌گذارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان نابرابری در هزینه‌های آموزشی بین خانواده‌ها دهک بالا و پایین حدود ۵۳ درصد است، یعنی دهک ثروتمند ۵۳ برابر بیشتر برای آموزش فرزندان خود هزینه می‌کند. این را در نظر بگیریم که به گفته رضوان حکیم زاده، معاون ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش ۳۳ درصد از ایرانیان دسترسی بسیار کمی به منابع یادگیری و آموزش دارند درحالی‌که در جهان فقط ۹ درصد است این مشکل را دارند.

بدیهی است نابرابری در آموزش و طبقاتی شدن آن آسیب‌های فردی و اجتماعی بسیاری را به همراه دارد و بدون تردید تبعات اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و حتی امنیتی گسترده‌ای در آینده کشور خواهد داشت. به همین خاطر نیاز است بحث عدالت آموزشی در کشور جدی گرفته شود، و اقداماتی در کوتاه‌مدت و بلندمدت برای دستیابی و حرکت به آن انجام شود، نه خود وزارتخانه آموزش‌وپرورش به آن دامن بزند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      بعد اون کودک فقیر پارسال بخاطر نداشتن گوشی و تبلت خودکشی کرد

      پاسخ ها

      • محمد

        اینجا باید تبعیض رو از همان کودکی بچشی

    • بدون نام

      من خودم سید هستم و بعنوان یک شهروند بابت این نوع کارها که بصورت علنی بوده و باعث ناراحتی سایر دانش آموزان میشود واقعا متاسفم و از همه دانش آموزان غیر سادات عذر خواهی میکنم . ضمنا آموزش و پرورش هم باید به عواقب کار خودش آگاهی داشته باشد نه اینکه باری به هر جهت عمل کند.

      پاسخ ها

      • آذین سادات

        منم سیدم و مخالف

      • بدون نام

        آهان غیر علنی باشه مشکلی نداری پس!

      • اکرم

        منم سیدم و مخالف این تبعیض ها

      • بدون نام

        بابا بچه درس خون باشه بدون ایم سوسول‌بلزیها هم درس می‌خونه، الان خیلی بچه‌ها برای بازی چشم همچشمی دنبال این تبلت و مبلت‌ها هستند. جمعش کنید، مدارس باز کنید

      • بدون نام

        درود بر اولاد پیامبر که اکثریتشان در این روزگار نیز مدافع حق و عدالت هستند

    • بدون نام

      تبعیض زخم کهنه این مملکته

    • naser

      تبعیض ازفقرهم بدتره وباعث سرخوردگی انسان میشه

    • بدون نام

      دیروز اخبار اعلام کرد یک موسسه خصوصی که کمک به سادات میکنه این اقدام رو کرده ودولتی نبوده

      پاسخ ها

      • بدون نام

        داداش صاحب همون موسسه ی خصوصی یه دولتیه

    • بدون نام

      سید هستم و این کار رو به شدت محکوم میکنم.

    • م.ن

      واااي چه دولتي،چه غير دولتي ،شرم نميكنيد!!!!

    • بدون نام

      متاسفم در این کشور زندگی می کنم

      پاسخ ها

      • بدون نام

        متاسف و شرمسار

      • فرهاد علیزاده تنیانی

        جمع کن برو

    • م.ج

      این اقدام باعث خجالت است.مگر آموزش و پرورش نمیداند اگر این لپ تابها در فلان کلاس توزیع شود چه تاثیرات غیر قابل جبرانی در روحیه عزیزان دانش آموز خواهد داشت

    • الف دال

      تبعیض داغ سالیان سال است

    • قوخازواره

      عدالت کیلویی چند

    • بدون نام

      ایثارگران را تبدیل وضع اداری می کنین دیگران را نه، دمتون گرم

    • بدون نام

      کودکان این کشور چه گناهی کردن تبعیظ اینطوری ما تاحالا ندیده بودیم مینطور پیش بره همه مردم میوفتن به جون هم

    • بدون نام

      اول باید دقیق مطالعه کنند

    • بدون نام

      انسان با انسان دیگه هیچ فرقی نداره،مهم انسانیته

    • بدون نام

      والا اینهمه هدیه دادن و کل کشور در بیشتر مدارس
      آیا تا الان اسمی از سادات ،یا قشر خاص بود؟ نبود
      حالا این یکبار اسم سادات برده شد ،عیبی نداره ک

    • بدون نام

      واقعامتاسفم

    • بدون نام

      به همه کودکان ونوجوانان فاقدتبلت،بدهندوهیچ فرقی گذاشته نشود!

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج