۱۳۵۰۳۳
۱۸ نظر
۵۳۴۱
۱۸ نظر
۵۳۴۱
پ

فرهاد و داریوش اقبالی سیاسی نبودند!

فرهاد مهراد نابغه ای در موسیقی کشور ما بود که مانندسایر هنرمندان بزرگ کشور در گذشته قربانی سیاست های غلط مسئولان شد. فرهادی که سبک موسیقی Rock and Roll را به ایران آورد و انقلابی را در لحن موسیقی داخل کشور پدید آورد.

فرهاد و داریوش اقبالی سیاسی نبودند!




هفته نامه تماش اگران امروز - امیرحسین کاکایی: فرهاد مهراد نابغه ای در موسیقی کشور ما بود که مانندسایر هنرمندان بزرگ کشور در گذشته قربانی سیاست های غلط مسئولان شد. فرهادی که سبک موسیقی Rock & Roll را به ایران آورد و انقلابی را در لحن موسیقی داخل کشور پدید آورد اما رفتارهای غلط مسئولان چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب باعث شد به سمتی برود که شاید خودش انتظار آن را نداشت و آن هم اعطای لقب «سیاسی ترین خواننده ایران» به او بود.

فرهاد شاید تنها می خواست درد مردم را بیان کنداما ای کاش کسی بود که به خود او می گفت که «گنجشکک اشی مشی؛ لب بوم ما نشین!»

رضا مهدوی آهنگساز، موسیقیدان، نوازنده و مدرس موسیقی سنتی کشورمان درباره فرهاد مهراد با «تماشاگران امروز» به صحبت نشسته است.

موسیقی قبل از انقلاب برخلاف موسیقی بعد از انقلاب که اصطلاحا پاپ نامیده شد، موسیقی جز بود. در واقع همین موسیقی هم که ما امروز به عنوان پاپ گوش می کنیم، موسیقی جز است و موسیقی پاپ به معنای موسیقی مردمی (Popular) بعد از انقلاب پذیرفته شد و جا افتاد و درست یا غلط بودن آن دیگر مهم نیست.

فرهاد مهراد جزو هنرمندان شاخصی بود که به نظر من به هیچ وجه سیاسی کار نمی کرد؛ یک فرد آرمانگرا و اصولگرا بودکه دغدغه اجتماعش را داشت؛ حال فرقی نمی کرد که چه حکومتی در آن زمان وجود داشت و ایشان جزو افرادی بود که اگر در حال حاضر در قید حیات بود باز هم اعتراض داشت چون وی همیشه احساس می کرد که دولت وقت نسبت به بضاعت، درک، شعور و پیشینه یک جامعه خدمات رسانی لازم را انجام نمی دهد. برای همین وی از اشعاری در آثار خود استفاده می کرد که به نوعی بیان اعتراضی داشته باشد.

فرهاد و داریوش اقبالی سیاسی نبودند!

به نظر من اینکه هر حکومتی بیان اعتراضی یک خواننده را رفتار سیاسی تلقی کند به هیچ عنوان صحیح نیست. فرهاد جزو چهره های فاخر فرهنگی و هنری بود که چون درد مردم را داشت و اهل ریا و تزویر و منافع شخصی خودش نبود، حرف دل مردم کوچه و بازار را می زد اما نه از جنس موسیقی کوچه و بازار بلکه از جنس یک موسیقی که تازه به ایران ورود پیدا کرده بود و در دنیای توسعه یافته و پیشرفته حرفی برای گفتن داشت و جوان ها هم آن لحن موسیقی را در آن دوره بهتر می پذیرفتند. فرهاد از همین طریق حرف هایی را می زد که دیگران یا دغدغه آن را نداشتند یا توان آن را یا اصلا باور نداشتند.

کاملا برداشت اشتباهی است اگر بگوییم کسی که حرفی را باور دارد و در بیان آن پافشاری کند، رفتارش سیاسی است. موسیقی Rock & Roll که به نوعی سبک موسیقی فرهاد مهراد بود، در غرب اصلا یک موسیقی اعتراضی نیست و همیشه سبک موسیقی RAP برای بیان اعتراضات اجتماعی و سیاسی استفاده می شود و حتی سبک موسیقی Hard Rock هم به عنوان موسیقی اعتراضی در جامعه غرب استفاده نمی شود اما آنچه مسلم است این است که هر چیزی که به کشور ما ورود پیدا کرد به نوعی «وطنیزه» می شود؛

فرهاد مهراد هم با اینکه سبک موسیقی اش متعلق به غرب بود اما نوع خوانش وی، رفتار و تنظیم قطعاتش به کلی بود که سبک موسیقی Rock & Roll را وطنی کرد و یک Rock & Roll ایرانی را به وجود آورد و اصلا تفاوتی که مابین موسیقی قبل و بعد از انقلاب می بینیم در همین است که افرادی مانند فرهاد مهراد و کوروش یغمایی توانستند موسیقی های غربی را وطنی کنند و این توانایی و استعداد فطری آنها بود و کسی نمی تواند اینطور قلمداد کند که چون فرهاد موسیقی Rock & Roll را به ایران آورد پس به واسطه نوظهور بودن آن سبک، یک رفتار سیاسی برای بیان اعتراض با حاکمیت انجام داده.

چرا فرهاد ممنوع الفعالیت بود؟

در مورد ممنوع الفعالیت بودن فرهاد تا سال ۶۹ یک مثل واضح می توانیم بزنیم و آن هم سرود «وحدت» به آهنگسازی اسفندیار منفردزاده است که فرهاد آن را خواند و به نظر من شاهکاری بود که در رابطه با پیامبر (ص)، ما دیگر اثری در این سطح نداریم. در نقطه مقابل این سرود، آهنگ فیلم «محمد رسول الله» قرار دارد که موسیقی متن محسوب می شود ولی کاری که فرهاد کرد خیلی بزرگ و ارزشمند بود اما متاسفانه مسئولان ما بعد از انقلاب به این درک نرسیدند که باید از هنرمندانی مانند فرهاد مهراد حمایت کنند تا بتوانند امثال فرهاد را جذب انقلاب کنند؛ فرهادی که همه زندگی اش درد مردم بود.

بعد از انقلاب افرادی مانند فرهاد مهراد باید در کشور جایگاه پیدا می کردند اما ما شاهد بودیم که سلیقه ها و ممیزی های شخصی و روحیه های تندروی هیجانی باعث شد هنرمندان بزرگی در همه رشته های هنری مانند فرهاد در موسیقی به انزوا بروند.

فرهاد و داریوش اقبالی سیاسی نبودند!

خواننده بوی گندم هم الکی سیاسی شد

یک مثال دیگر خواننده ای مانند اقبالی است که همه تصور می کنند یک خواننده سیاسی است در صورتی که اصلا اینچنین نیست و خود او هم بارها این نکته را گوشزد می کند که وی یک شعری را در گذشته خواند که ساواک از آن برداشت سیاسی کرد اما رفتار غلط ممیزی در همان دوران قبل از انقلاب هم به واسطه شتابزده بودنش باعث می شود این آدم یک شبه ره صد ساله برود؛ درست است که بخشی از مردم هم به این فرد روی آورده بودند ولی به واسطه اتهام کار سیاسی که دستگاه حاکمیت وقت به وی زد، محبوبیت بیشتری بین مردم کسب کرد.

همیشه دستگاه حاکمیت و مسئولین به واسطه برداشت های غلطشان و به خاطر دریافت ناصحیح از یک موضوع یا یک ژانر خاص موسیقایی، باعث می شوند که یک هنر مند به واسطه این رفتارها یا به کنج قهقرا برود یا یک شبه ره صد ساله را طی کند و این رفتار غلط حاکمیت باعث می شود کلاف سردرگمی برای مسئولین به وجود آید.

ما بعد از انقلاب هم شاهد این اشتباهات از سوی برخی مسئولان بودیم که افرادی را به واسطه سیاست های غلط به قدری برجسته کردند که دیگر از پس آنها برنمی آیند و به قدری جای پای افراد به واسطه حساسیت آنها در جامعه محکم شده که حاکمیت دیگر توانایی مقابله با آنها را ندارد و مسئولان هم در مقابل حرف های این افراد فقط می توانند سکوت کنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      اتفاقا فرهاد(خدا بیامرز) و داریوش از جمله خوانندگانی هستند که هیچوقت ترانه مبتذل و کلمات سخیف و فحش اجرا نکرده اند و همیشه اجراهاشون وقار و متانت داشته . فکر میکنم امروز تعداد خوانندگانی که این مسائل را رعایت میکنند خیلی کم باشه

      پاسخ ها

      • سه نقطه

        آهنگهاشون سرشار از معانی ومفاهیم عارفانه است.
        البته اونایی که معنی واقعی عارفانه رو می فهمن /

    • HosseiN

      کاملا از ترانه های داریوش میشه فهمید که اصلا و ابدا (!) خواننده سیاسی نیست (!)

    • صادق

      مثه اینه که بگی ناصر حجازی استقلالی نیود .ولمون کن بابا 90درصد اهنگ های داریوش سیاسیه

      پاسخ ها

      • رضا

        داريوش ي خواننده اجتماعي مردمي هست
        هميشه از درد و زخم مردم ميگه و بس

    • بدون نام

      آخه داریوشو چه به سیاست. افاضات پای ... اسمش سیاسته..........

    • قلندر

      داریوش فراتر از یک انسان است

      پاسخ ها

      • رضا

        باور كن من هم هميشه همين احساس رو دارم
        گاهي وقتا ميگم شايد فرستاد خدا هست
        آخه تنها آدمي ديدم ك صادقانه هميشه از انسان و انسانيت و آزادي ميگه
        منم عاشقانه ميپرستمش

    • hamed

      بخشی از ترانه های استاد سیاسیه ولی در کل خواننده ای هستش که همه قبولش دارن و سر جمع رو سر همه ی خواننده هاست.

    • امیر

      خدایگان موسیقی ایران.سرور تمام خواننده ها .ستاره تکرار نشدنی.استاد داریوش هستن.فقط آنهایی که واقعا آهنگهای او رو گوش میدن .میدونن که چی میگویم.
      بعدش هم ابی عزیز جانشین ایشان هستند.
      باتشکر

    • بدون نام

      بی شک داریوش یک اسطوره در تاریخ موسیقی ایران بوده و هست خدا نگهدارش باشد

    • مهرداد قاسمی

      نظر نویسنده مقاله کاملا غیر کارشناسی و غرض ورزانه است. وظیفه هنر روشنگری و فرهنگ سازی در جامعه است بزرگانی چون داریوش افکار و بینش خود که قالبا اعتراضی و عاشقانه بودند و هستند را در قالب شعر و آهنگ با استانداردهای هنری و غنی تولید کرده و به گوش مخاطب می رسانند. روشنگری و اعتراض به وضعیت حاکمه جامعه در عالم هنر کار اعتراضی سیاسی نامیده میشود.

    • شهرزاد

      باعث شد این ادم یک شبه ره صد ساله بره ......عجب واقعا عرض ورزی موج میزنه تو این جمله ، هیچ شکی نیست که داریوش اقبالی چه قبل و چه بعد از انقلاب همیشه محبوب بوده و هست و خواهد بود یک هنرمند ازادی خواه واقعی

    • بدون نام

      داریوش جان من عاشقتم و ترانه هاتو با دل و جان گوش میدم و دوسسسسسسسست دددداااااااررررررممممم.

    • بدون نام

      داریوش دوووووسسسستتت دارم

    • فرید

      نوشته ایی چرت بود ، با احترام

    • عشق داریوش

      انقدر چرت بود این متن....داریوش اسطوره جاودانه ای است که سرامد همه خوانندگان از زمان شاه تاکنون بوده. و برای ساخت اهنگاش چه ترانه و چه اهنگاش، با حنجره طلایی خود سنگ تمام گذاشته و آثار جاودانه از خود بجا گذاشته است.انقدر مغرضانه حرف نزنید.منصف باشید.

    • امیر حسین

      اهنگ های ایشون بسیار بسیار مورد ستایش هستن و من از صمیم قلب دوستشون دارم. انشاءالله همیشه بدرخشن.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج