۱۷۲۹۴
۲ نظر
۵۰۰۳
۲ نظر
۵۰۰۳
پ

همه خودرو هاي وارداتي مجاز و غیر مجاز / از تولد مازراتی سوپر لوکس تا ممنوعیت کیاموتورز

سازمان توسعه تجارت در حالی آخرین وضعیت مربوط به ثبت سفارش خودروهای خارجی را در سال جاری اعلام کرد که طبق آن، مجوز ثبت سفارش هشت «برند» از شش کشور تمدید شده و ثبت سفارش پنج برند از سه کشور نیز به حالت تعلیق درآمده است.

سازمان توسعه تجارت در حالی آخرین وضعیت مربوط به ثبت سفارش خودروهای خارجی را در سال جاری اعلام کرد که طبق آن، مجوز ثبت سفارش هشت «برند» از شش کشور تمدید شده و ثبت سفارش پنج برند از سه کشور نیز به حالت تعلیق درآمده است.

این سازمان همچنین مجوز ثبت سفارش برای یک برند ایتالیایی (مازراتی) را صادر کرده و به چهار برند دیگر نیز مجوز ثبت سفارش خودروهایی جدید را داده است.

طبق آمار مذکور، ۷۲ مدل خودرو خارجی از برندهای مختلف دنیا مانند هیوندایی، تویوتا، اوپل، مازراتی و سوزوکی امکان ثبت سفارش در ایران را دارند، این در حالی است که در لیست قبلی (اعلام شده در شهریور ماه) امکان ثبت سفارش ۸۵ مدل خودرو وجود داشت.

در این بین، ۲۲ مدل خودرو برای اولین بار مجوز ثبت سفارش از سازمان توسعه تجارت گرفته اند و واردات آنها به کشور مانعی ندارد.

البته آن طور که رییس سازمان توسعه تجارت پیش تر در گفت و گو با «دنیای اقتصاد» اعلام کرد، ثبت سفارش به معنای واردات نیست و نباید آمار این دو را یکی دانست.

به گفته حمید صافدل، تضمینی وجود ندارد که تمام خودروهای ثبت سفارش شده، به کشور وارد شوند و به همین دلیل ممکن است آمار واردات با آمار ثبت سفارش همخوانی نداشته باشد. با این حساب ، امکان دارد بخشی از خودروهایی که طبق لیست سازمان توسعه تجارت مجوز ثبت سفارش دارند، در نهایت میهمان بازار ایران نشوند.

تمدید شده‌ها

اما به سراغ آمار برویم و با جزئیات ثبت سفارش خودروهای خارجی طی سال جاری بیشتر آشنا شویم.

ابتدا از برندهایی شروع کنیم که امکان ثبت سفارش آنها قبلا هم وجود داشته و سازمان توسعه تجارت مجوزشان را برای ادامه ثبت سفارش و واردات، تمدید کرده است.

آن طور که آمارها می‌گوید، واردکنندگان خودرو مجازند نسبت به ثبت سفارش از شش کشور آلمان، ژاپن، کره جنوبی، فرانسه، ایتالیا و بریتانیا اقدام کنند، زیرا مجوز ثبت سفارش خودرو از این شش کشور تمدید شده است.

در این بین، ژاپن سه نماینده دارد و سایر کشورها دارای یک نماینده هستند. طبق اعلام سازمان توسعه تجارت، واردکنندگان می‌توانند نسبت به ثبت سفارش انواع خودرو از سه شرکت ژاپنی «تویوتا»، «نیسان» و «سوزوکی» اقدام کنند. این سازمان همچنین ثبت سفارش خودرو از شرکت‌های اوپل (آلمان)، رنو (فرانسه)، ام جی (بریتانیا)، هیوندایی (کره جنوبی) و آلفارومئو (ایتالیا) را تمدید کرده است.

اگر نگاهی تفکیکی به آمار ثبت سفارش هشت شرکت موردنظر بیندازیم، متوجه خواهیم شد که تویوتا دارای بیشترین سهم (۳۲ درصد) است و نیسان نیز کمترین سهم (چهار درصد) را در اختیار دارد. طبق آمار، سهم سایر شرکت‌ها نیز به این ترتیب است:هیوندایی ۲۳ درصد، رنو ۱۱ درصد، آلفارومئو و سوزوکی ۹ درصد و ام جی و اوپل شش درصد.

همه خودرو هاي وارداتي مجاز و غیر مجاز / از تولد مازراتی سوپر لوکس تا ممنوعیت کیاموتورز

از جمله خودروهایی که در لیست شرکت‌های تمدید ثبت سفارش شده، به چشم می‌آیند، می‌توان به سوزوکی کیزاشی، اوپل کورسا، آلفارومئو جولیتا، ام جی ۶، تویوتا لندکروز و اوریون، رنو اسکالا، لکسوس RX و LS، نیسان قشقایی و هیوندایی سوناتا و جنسیس اشاره کرد.

با توجه به آمار، طی امسال شرکت تویوتا بیشترین ثبت سفارش را به خود اختصاص است.

همچنین ثبت سفارش بیش از ۳۵ مدل خودرو نیز به کشور متوقف شده و با این حساب واردات آنها فعلا امکانپذیر نیست.

میهمانان جدید

اما لیست اعلامی‌از سوی سازمان توسعه تجارت، میهمانان جدیدی نیز دارد، میهمانانی که لوکس تر از خودروهای قبلی به حساب می‌آیند.

در این بین، شرکت «مازراتی»، تازه به جمع شرکت‌های صادرکننده خودرو به ایران پیوسته، حال آنکه محصولات «فولكس واگن» «هیوندایی» و «تویوتا» و «سانگ یونگ» در سال‌های گذشته نیز به ایران آمده اند و سازمان توسعه تجارت طبق آخرین لیست خود، به خودروهایی جدید از این سه شرکت مجوز ثبت سفارش داده است.

در این بین، مازراتی بیشترین سهم را دارد و هیوندایی نیز کمترین سهم را به خود اختصاص داده است.

همه خودرو هاي وارداتي مجاز و غیر مجاز / از تولد مازراتی سوپر لوکس تا ممنوعیت کیاموتورز

طبق آمار، مازراتی که یکی از جدیدترین برندهای میهمان ایران به شمار می‌رود، ۴۷ درصد از کل ثبت سفارش‌های مربوط به خودروهای جدید را در اختیار گرفته و خودروهای جدید هیوندایی نیز تنها پنج درصد سهم دارند. همچنین شرکت سانگ یونگ یانگ، تویوتا و فولکس واگن نیز به ترتیب ۲۶ و ۱۱ درصد (مشترکا) از این ثبت سفارش صاحب سهم هستند.

آن طور که آمار می‌گوید، مدل‌های گرنتوریسمو و گرنکابریو از مازراتی، لکسوس CT از تویوتا، رودیوس از سانگ یانگ و جنسیس BH اتومات از هیوندایی، از جمله خودروهایی هستند که به تازگی مجوز ثبت سفارش از سازمان توسعه تجارت دریافت کرده‌اند. همچنین یک مدل ون نیز از فولکس واگن آلمان ثبت سفارش شده که ۱۱-۱۵ نفره به‌حساب می‌آید.

متوقف شده‌ها

به سراغ «متوقف شده‌ها» برویم و ببینیم طبق لیست جدید سازمان توسعه تجارت، ثبت سفارش چه خودروهایی متوقف شده است.

طبق آمار، محصولات پنج شرکت از سه کشور، در لیست ممنوع شده‌ها قرار دارند و سازمان توسعه تجارت مجوزی برای ثبت سفارش آنها صادر نکرده است. این شرکت‌ها عبارتند از، بنز و اسمارت و پورشه (آلمان)، کیاموتورز (کره جنوبی) و سوبارو (ژاپن)؛ در این بین، آلمانی‌ها بیشترین سهم را دارند، به نحوی که از جمع ممنوع شده‌ها، بنز ۵۴ درصد، پورشه ۱۷ درصد و اسمارت شش درصد سهم را به خود اختصاص داده‌اند تا خودروسازان آلمانی در مجموع سهمی‌۷۷ درصدی را از «ممنوعی‌ها» داشته باشند.

همچنین کیاموتورز نیز سهمی‌۲۰ درصدی در این آمار دارد و سوبارو نیز دارای سهمی‌سه درصدی است.

اگر خودروهایی را که ثبت سفارش شان متوقف شده ، به لحاظ «مدل» بررسی کنیم، متوجه می‌شویم در مجموع بیش از ۳۵ مدل خودرو با توقف ثبت سفارش روبه‌رو شده‌اند و امکان واردات آنها به کشور وجود ندارد.

البته توقف ثبت سفارش این خودروها از دو جهت قابل بررسی است، به نحوی که یا واردکنندگان امکان ثبت سفارش داشته و به هر دلیل نتوانسته اند این کار را انجام دهند یا شرکت‌های خارجی طرف معامله، ارتباط خود با ایران را قطع کرده‌اند.

همه خودرو هاي وارداتي مجاز و غیر مجاز / از تولد مازراتی سوپر لوکس تا ممنوعیت کیاموتورز

در مورد دلیل اول، چندان جای بحثی وجود ندارد، زیرا موضوعی است که به وضعیت «بازار» مربوط می‌شود و با واردکنندگان تمایلی به ثبت سفارش آنها نداشته‌اند یا اینکه سازمان توسعه تجارت بنا به دلایلی (مثلا عدم احراز شرایط واردات) مجوز ثبت سفارش برای آنها صادر نکرده است. به عنوان مثال ممکن است فلان شرکت نتوانسته باشد شرایط لازم برای خدمات پس از فروش را فراهم کند و یا استاندارد خودرو مربوطه با شرایط کشور همخوانی نداشته است.

در مورد دلیل دوم اما باید عنوان کرد که محدودیت‌های بین‌المللی سبب شده تا برخی شرکت‌های خارجی صادرات خود را به ایران متوقف کنند. در این بین، دو شرکت بنز و کیاموتورز رسما اعلام کردند که رابطه خود را با کشور قطع کرده، دیگر خودرو به ایران نمی‌دهند.
البته ظاهرا محصولات کیاموتورز هنوز هم از راه‌هایی فرعی به ایران می‌آیند.

از جمله خودروهایی که جایی در لیست جدید ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت ندارند، می‌توان به سوبارو لگاسی، اسمارت کابریو، بنزهای C350، SLK، C200، پورشه پانامرا و کیا اسپورتیج اشاره کرد. البته به نظر می‌رسد مشکل ثبت سفارش پورشه چندان حاد نیست و خودروهای این شرکت باز هم امکان ورود به ایران را خواهند داشت.

منبع: دنیای اقتصاد

باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir

همه خودرو هاي وارداتي مجاز و غیر مجاز / از تولد مازراتی سوپر لوکس تا ممنوعیت کیاموتورز


پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بهنام

      وقتی بنز و کیا و ... میره و مازراتی 280000 دلاری میاد یعنی همه چی به نفع طبقه سوپر اشراف! طبقه متوسط شهری حق انتخابش محدودتر میشه.

    • بدون نام

      يعني برا مردم همينه....همين خودروهاي ايمن و كاملا به روزه خودمونو سوار بشن... سمند پژو پرايدوووو.... كه زودتر و نا خواسته از اين دنيا بروند
      قبل اين هم . اين دسته از خودروها هم مال خواص بوده نه عوام

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج