۱۹۷۲۹
۳۶ نظر
۶۸۲۸
۳۶ نظر
۶۸۲۸
پ

طرز تهیه انواع سبزه عید به زبان ساده

در این مطلب قصد داریم تا شما را با راه‌هایی برای سبز کردن عنوان سبزه آشنا کنیم. برای تهیه سبزه عید، به خاطر داشته باشید که از بذر انواع سبزیجات می‏ توانید استفاده کنید، هر کدام که در اختیار باشند. مقداری گندم، عدس، ماش در تمامی خانه‌ها یافت می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان: با نزدیک شدن به ایام عید نوروز و شروع سال جدید بسیاری از خانواده ها خود به سبز کردن سبزه برای سفره هفت سین خود اقدام می کنند.

در این مطلب قصد داریم تا شما را با راه هایی برای سبز کردن عنوان سبزه آشنا کنیم. برای تهیه سبزه عید، به خاطر داشته باشید که از بذر انواع سبزیجات می‏ توانید استفاده کنید، هر کدام که در اختیار باشند. مقداری گندم، عدس، ماش در تمامی خانه ها یافت می شود.

طرز تهیه انواع سبزه عید به زبان ساده

در مورد سبز کردن این دانه ها، ارزان بودن بذرهای تهیه شده دست شما را برای تهیه انواع سبزه ها باز می گذارد بخصوص موقعی که بخواهیم در چند بشقاب یا در چند سینی سبزه ها را سبز کنیم. معمولا بذر گندم و جو ارزانتر از سایر بذرها هستند.

به خاطر داشته باشید که این گونه بذرها باید سالم و تازه باشند. اگر آنها را چند سال در خانه نگهداری کرده ‏اید دیگر قوه رشد خود را از دست داده و سبز نمی‏ شوند.

سبز کردن گندم

طرز تهیه انواع سبزه عید به زبان ساده

۱۲ روز مانده به عید، یک لیوان گندم درون کاسه‌ای ریخته و به اندازه ۲ تا ۳ بند انگشت روی آن آب می‌ریزیم و تا ۲ روز صبر می‌کنیم و طی این مدت ۲ بار آب آن را عوض می‌کنیم.

وقتی گندم‌ها شروع به جوانه زدن کردند، آب کاسه را خالی کرده و گندم‌ها را درون یک دستمال نخی می‌ریزیم.

سعی کنید دستمال همیشه مرطوب بماند. وقتی گندم‌ها شروع به ریشه زدن کردند آن‌ها را به آرامی از درون دستمال خارج می‌کنیم.

در ته ظرف مورد نظر، لایه‌ای از پنبه را پخش کرده و گندم ریشه زده را درون آن ریخته و پخش می‌کنیم. روی گندم‌ها را پارچه‌ای نخی انداخته و هر روز روی آن‌ها کمی آب اسپری می‌کنیم تا ساقه پیدا کند.

وقتی ساقه نقره‌ای رنگ شد پارچه را از روی آن برداشته وظرف را در زیر نور و جای خنک قرار داده، هر روز مقدار کمی آب در حدی که مرطوب بماند روی آن‌ها اسپری می‌کنیم.

سبز کردن عدس

طرز تهیه انواع سبزه عید به زبان ساده

حدوداً ۱۵-۱۸ روز قبل از عید داخل کاسه مقداری عدس ریخته و با آب پر می‌کنیم و می گذاریم چند روز در دمای اتاق بماند. عدس معمولا آب را به خود جذب می‌کند. گاهی‌ کنترل می‌کنیم و اگر آب عدس کشیده شده بود باز هم به آن آب اضافه می‌کنیم و می گذارم تا عدس‌ها جوانه بزنند( گندم یا عدس داخل آب جوانه نمیزند.

فقط باید کاملا خیس بخورند. وقتی عدس های خیس خورده را لای دستمال نم دار منتقل کنیم شروع به جوانه زدن می کنند.) بهتر هست که آب عدس را هر روز عوض کنیم چون ترشیده و کف می‌کند.

بعد از آن که عدس‌هایتان کمی‌ جوانه زدند آنها را آبکش کرده و در ظرفهای مورد نظر ریخته و روی آنها را با دستمال حوله ی پوشانده و روی آن‌ها آب بپاشید و کنار پنجره جای که نه سرد و نه زیاد گرم هست می گذاریم تا رشد کنند.

توجه داشته باشید هر روز باید عدس‌ها را خیس کرده و آب اضافه آنها را بیرون ریخت. و حتما دستمال رویی را مرطوب نگهدارید. هیچوقت عدس‌هایتان را به صورت لایه نازک در ظرفتان نریزید. بهتر هست که کمی‌ به صورت گنبدی شکل در آورید.

بعد از آن که جوانه ها مقداری رشد کرده و کمی‌ سبز شد می توانید دستمال روی آن هارا برداشته و به آب دادن عدس‌ها ادامه دهید و مطمئن باشین که نور طبیعی به آنها بخورد و حتما ظرفتان را گاهی‌ بچرخانید تا سبزه‌ها به صورت کج به طرف نور رشد نکنند.

سبز کردن قره ماش

طرز تهیه انواع سبزه عید به زبان ساده

دو لیوان قره ماش را درون کاسه‌ای ریخته و تا ۲ بند انگشت آب روی آن‌، آب می‌ریزیم. پس از ۴ روز ماش‌ها سفید می‌شوند، پس آن‌ها را درون دستمالی نخی می‌ریزیم . پس از سه روز که ماش‌ها جوانه زدند آن‌ها را درون ظرف مورد نظری کهاز قبل ته آن لایه‌ای از پنبه گذاشته‌ایم ، می‌ریزیم و روی آن‌ها را بادستمال خیس می‌پوشانیم.

پس از سه روز دستمال را از روی قره ‌ماش‌ها برمی‌داریم و در حدی که فقط مرطوب بمانند روی آن‌ها،‌ آب اسپری می‌کنیم و آن‌ها را در آفتاب قرارمی‌دهیم.

این دانه ها طی ۲ هفته به شکل زیبایی رشد خواهند کرد و آماده خواهند شد تا سر سفره هفت‌سین قرار گیرند.

سبزه ‏های کوزه ‏ای

طرز تهیه انواع سبزه عید به زبان ساده

تهیه کوزه سبز نیز بسیار جالب است. با استفاده از یک کوزه سفالی و مقداری بذر تره‏تیزک (شاهی) می‏ توانیم سبزه کوزه‏ای درست کنیم.

ابتدا کوزه را از آب پر می‏ کنیم و برای مدت یک شبانه ‏روز آن را همان‏طور پر از آب نگه می‏ داریم تا جدار کوزه کاملاً خیس شود. سپس یک جوراب نایلونی روی کوزه می‏ کشیم.

بذر شاهی را که قبلاً برای مدت بیست و چهار ساعت در آب خیس کرده ‏ایم به آرامی با دست روی نایلون می‏ کشیم طوری که بذرها که حالا دیگر بعد از خیس شدن کاملاً ژله‏ ای شده‏ اند به طور یکنواخت همه جا پخش شوند. بذر شاهی به آسانی به سطح جوراب نایلونی می‏ چسبد.

کوزه را همواره پر از آب نگه می‏ داریم. چون هر روز مقداری از آب کوزه تبخیر می‏ شود باید به طور مرتب در آن آب بریزیم. آب از داخل کوزه به جداره آن راه یافته و به بیرون تراوش نموده جوراب را مرطوب می‏ کند به این ترتیب بذر شاهی جوانه زده و ریشه‏ ها به سطح بیرونی کوزه می‏ چسبند.

کوزه را در محل پر نور قرار دهید و گاه گداری آن را بچرخانید تا نور به همه جای آن برسد. بعد از چند روز کوزه سبز شده و از تماشای آن لذت خواهید برد.

توصیه های کلی برای تهیه سبزه عید

  • استفاده از ظروف سفالی و چینی نتیجه بهتری خواهد داشت تا ظروف پلاستیکی.
  • هر قدر قطر بستر کمتر باشد عمر سبزه بیشتر می شود.- آبی که در طی مراحل کشت سبزه عید استفاده می کنید آب ولرم باشد.
  • اگر در محیط گرم و خشک زندگی می کنید تا مرحله ای که جوانه ها هنوز به یک سانت نرسیده اند از پارچه مرطوب استفاده کنید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • حنانه

      خیلی متشکرم بابت اموزش سبزه بسیار نکته به نکته بود

    • reza

      بسيارعالي بود

    • بدون نام

      عکس هم بگذارید

    • وجیهه

      خیلی عالی بود ممنون!

    • بدون نام

      خیلی عالی توضیح دادید مرسی

    • زهرا صفری

      بسیار دقیق توضیح داده بودید,ممنونم,موفق باشید

    • علی

      عالی بود

    • بدون نام

      مطالب خیلی احمقانه بود

      پاسخ ها

      • بدون نام

        احمقانه بود خوندی و کامنت گذاشتی ؟

      • m.gh

        احمق خودتی که لایق این اپیکیشنو نداری

    • مسعود

      بسیارجالب وبطورساده مراحل توضیح داده شد،ممنون

    • فاطمه

      میخواستم بدونم با جوانه گندم میشه سبزه گذاشت
      لطفا زود بهم بگید چون میخوام جوانه تازه بگیرم

    • بدون نام

      گند بود

    • مونا

      عالی بود

    • بدون نام

      بهتر از این نمیشه بسیار عالی بودوممنونم.

    • مبینا

      عالی بود

    • بدون نام

      عالی بود

    • فردین

      عالی بود خیلی ممنون

    • هادی مشگان

      بسیارعالی بود، ممنون

    • بدون نام

      عالی بود خداوند به شما طول عمر دهد همیشه سلامت باشید

    • بدون نام

      خیلی عالی بود،الهی خونتون سبز دلتون شاد.

    • بدون نام

      آره با جوانه گندم سبزه ها صاف رشد میکنن

    • بدون نام

      خوب بود ولی کاش عکساش هم بود

    • الی

      سبزه کوزه ای رو چند روز قبل خیس کنیم خوبه؟؟؟

    • بدون نام

      بسیار عالی

    • رویاحیدری

      عالی بود

    • رها

      ممنون ومتشکرم خیلی خوب انشالله سال خوبی روپیش روداشته باشین

    • محبوب

      ممنون خيلي کامل وخوب توضيح داديد.

    • محبوب

      ممنون خيلي کامل وخوب توضيح داديد.

    • بدون نام

      سلام خیلی عالی بود

    • مهسا

      خیلی عالی ممنون

    • راحله

      سلام .طرز درست کردن سبزه داخل تنگی که آب و ماهی باشد،چگونه است ..نمیدونم سبزه چیه ولی برگهای ریز داره .و باید داخل آب باشه ..ممنون میشم یادم بدید

    • راحله

      سلام .طرز درست کردن سبزه داخل تنگی که آب و ماهی باشد،چگونه است ..نمیدونم سبزه چیه ولی برگهای ریز داره .و باید داخل آب باشه ..ممنون میشم یادم بدید

    • رضا

      بسیار مفید و جامع ممنون و عید هم پیشاپیش بر همه مبارک

    • گوهر صالحی

      مدل های سبزه

    • یگانه

      خوب بود ولی میخواستم باهسته نارنج درست کنم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج