۲۲۲۷۴۹
۱۷ نظر
۶۳۴۱
۱۷ نظر
۶۳۴۱
پ

۶ مدل غذای ترکیه‌ای مخصوص افطار

سراغ غذاهاي سفره افطار كشور همسايه تركيه رفته ايم. با توجه به اينكه ذائقه تركيه اي ها به ما بسيار نزديك است،این غذاها می توانند سفره افطار امسال ما را متنوع ترکنند.

مجله آشپزی مثبت: ماه مبارک رمضان كه مي شود همه ما مي رويم به دنبال همان غذاهاي مرسوم و متداولي كه هر ساله معمولا در ایام روزه داری مي پزيم. مهم ترين وي‍ژگي شان هم اين است كه مقوي هستند و در ساعات روزه داري ما را - به اصطلاح- خوب نگه مي دارند.

فقط معمولا اشكال کار اينجاست كه هفته دوم كه تمام مي شود، غذاها به نظرمان آن قدر تكراري مي آيند كه از آن به بعد ديگر با اشتیاق قبلی آنها را نمی خوریم و در واقع دلمان غذاها و يا افطاري هاي متنوع مي خواهد. به همین دلیل در اين مطلب سراغ غذاهاي سفره افطار كشور همسايه تركيه رفته ايم. با توجه به اينكه ذائقه تركيه اي ها به ما بسيار نزديك است، این غذاها می توانند سفره افطار امسال ما را متنوع ترکنند.

مریم درودیان:

نخودپلو + سبزیجات

6 مدل غذای ترکیه‌ای مخصوص افطار

مواد لازم برای ۳ نفر

  • ۳۵۰ گرم گوشت گوسفندی
  • ۴ /۱ پیمانه نخود آبگوشتی
  • ۱ عدد هویج متوسط
  • ۱ عدد پیاز متوسط
  • ۲ ق س پیاز داغ
  • ۲ ق س بادام زمینی یا هندی
  • ۶ عدد دانه شاه بلوط یا ۳ ق س چلغوز
  • ۲ پیمانه برنج
  • ۳ ق س کشمش پلویی
  • به میزان لازم روغن
  • به میزان لازم نمک و فلفل

طرز تهیه:

1. نخود را از شب قبل خیس کنید، سپس آن را بپزید. در یک قابلمه گوشت را همراه با مقدار کافی آب و یک عدد پیاز روی حرارت قرار دهید تا کاملا بپزد. هویج را بعد از شست و شو پوست گرفته و نگینی خرد کنید، سپس آن را بپزید. برنج را پاک کرده و خوب بشویید، سپس آن را با مقداری آب و کمی نمک خیس کنید. کشمش را هم بعد از آنکه شستید، در سبدی بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود.

2. در یک تابه مناسب یک قاشق غذاخوری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید، سپس پیاز داغ را اضافه کنید. اکنون دانه شاه بلوط و بادام زمینی را اضافه کنید و کمی تفت دهید. در آخر کشمش پلویی را اضافه کرده و یک دقیقه آن را با بقیه مواد تفت دهید.

3. اکنون برنج را داخل یک قابلمه مناسب همراه با مقدار کافی آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. آب به اندازه ای باشد که یک بند انگشت روی برنج را آب بگیرد. مقدار آب بستگی به نوع برنج هم دارد. حالا گوشت و نخود پخته و مواد داخل تابه را همراه با هویج، نمک و فلفل داخل قابلمه بریزید و مواد را به آرامی هم بزنید. وقتی آب برنج تمام شد، دم کنی گذاشته و به مدت 45 دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد

مریم درودیان:

پلو بادمجان با بادام و کشمش


6 مدل غذای ترکیه‌ای مخصوص افطار

مواد لازم برای ۳نفر

  • ۸ /۱ پیمانه بادام پوست گرفته
  • ۳ پیمانه برنج
  • ۳ عدد بادمجان قلمی
  • ۲ عدد گوجه فرنگی متوسط خرد شده
  • ۱ ق س شوید خشک
  • ۲ /۱ پیمانه کشمش پلویی
  • ۱ عدد پیاز متوسط
  • ۱ ق س دارچین
  • به میزان لازم روغن، نمک و فلفل

طرز تهیه:

1. ابتدا بادمجان ها را پوست گرفته، آنها را حلقه حلقه کرده و سپس در یک تابه مناسب به همراه مقدار کافی روغن سرخ کنید. کشمش را خوب بشویید، سپس آن را در سبدی بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود.

2. پیاز را خرد کرده و آن را در یک تابه دیگر در کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شود ، سپس بادام و کشمش را هم اضافه کرده، آنها را با پیاز کمی تفت دهید.

3. برنج را خوب بشویید، سپس آن را در تابه ریخته و همراه با مواد کمی تفت دهید.

4. اکنون مواد داخل تابه را در یک قابلمه مناسب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. مقداری آب هم اضافه کنید. مقدار آب باید به اندازه ای باشد که حدود 1 بند انگشت آب روی مواد قرار بگیرد. به مقدار لازم نمک و فلفل هم اضافه کنید.

5. وقتی آب برنج به نصف رسید گوجه فرنگی خرد شده ، شوید و بادمجان ها را اضافه کنید. وقتی آب برنج تمام شد پودر دارچین را روی برنج بریزید، دم کنی گذاشته و حدود 45 دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد .

فوت وفن

این برنج را باید سرد سرو کنید.

اکرم عسگری:

اِرگلی پیتزا


6 مدل غذای ترکیه‌ای مخصوص افطار

مواد لازم برای تهیه خمیر

  • ۳ پیمانه آرد
  • ۱ ق س پودرخمیر ترش
  • ۲ /۱ پیمانه آب ولرم
  • ۲ /۱ پیمانه آب
  • ۱ ق م شکر
  • ۱ ق م نمک
  • ۴ ق س روغن مایع

مواد میانی

  • 2 /1 سینه مرغ خلالی خرد شده
  • 6 عدد پنیر پیتزای ورقه ای ( زرد یا سفید)
  • سس قرمز به میزان لازم
  • 1 ق چ پودر آویشن
  • 1 عدد فلفل دلمه ای قرمز خلالی خرد شده
  • 1 عدد پیاز
  • روغن به میزان لازم
  • نمک و زردچوبه و پودر خردل و فلفل سیاه به میزان لازم

مواد رومال

  • ۱ عدد زرده تخم مرغ
  • ۱ ق چ پودر قند
  • ۱ ق چ زعفران دم کرده

طرز تهیه:

1. ابتدا آرد و نمک را در یک کاسه الک کنید. در یک کاسه دیگر شکر و نصف پیمانه آب را با پودر خمیرترش مخلوط کنید تا عمل آمده و پف کند.

2. وسط کاسه آرد را گود کرده و خمیرترش عمل آمده، روغن مایع و آب ولرم را داخل آن بریزید و خمیر را جمع کنید. اگر خمیر جمع نشد کمی آب به آن اضافه کنید.

3. فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید. پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن داغ به همراه زردچوبه تفت دهید. مرغ را به همراه فلفل دلمه ای، پودر آویشن، پودر خردل و مقدار لازم نمک و فلفل اضافه کرده، تفت دهید.

4. خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و دو طرف آن را به طرف وسط برش های موازی بزنید. حالا روی خمیر سس قرمز مالیده و پنیرها را روی آن بریزید. وسط خمیر را از موادی که آماده کرده اید پر کرده و روی آن را به صورت ضربدری از دو طرف جمع کنید.

5. مواد رومال را در یک کاسه مخلوط کرده و روی پیتزاها بمالید. پیتزا را در فر به مدت 25-30 دقیقه قرار دهید تا طلایی شده و آماده سرو کردن شوند.

نیره اعظم زنجانی:

پوآچای سیب زمینی و مرغ

6 مدل غذای ترکیه‌ای مخصوص افطار

مواد لازم برای تهیه خمیر

  • ۳ پیمانه آرد
  • ۱ ق س پودر خمیر ترش
  • ۱ ق م نمک
  • ۱ ق م شکر
  • ۱۰۰ گرم کره
  • ۱ پیمانه شیر
  • ۱ عدد تخم مرغ

مواد میانی

  • 3 عدد سیب زمینی پخته و رنده شده
  • نصف سینه مرغ پخته شده و خرد شده
  • 1 عدد هویج پخته و نگینی خرد شده
  • نمک و فلفل به میزان لازم

مواد رومال

  • ۱ عدد زرده تخم مرغ
  • ۱ ق چ پودر قند
  • ۱ ق چ زعفران دم کرده

طرز تهیه:

1. برای تهیه خمیر در یک کاسه آرد و نمک را ریخته و خوب مخلوط کنید، سپس وسط آن را گود کنید. اکنون کره به دما رسیده، تخم مرغ، شیر، پودر خمیر ترش و شکر را داخل آن بریزید و به آرامی هم بزنید تا خمیر یکدستی حاصل شود.

2. برای تهیه مواد میانی، سیب زمینی، سینه مرغ، هویج، نمک و فلفل را در یک ظرف مناسب بریزید و آنها را با هم مخلوط کرده و خوب ورز دهید.

3. از خمیر یک گلوله برداشته و آن را با وردنه باز کنید. در قسمت بالای خمیر کمی از مواد قرار دهید. به لبه های خمیر کمی آب بزنید و تا یک سوم آن را رول کنید. باقیمانده خمیر را 2 برش داده و بافت بزنید، سپس روی رول برگردانید.

4. مواد لازم برای تهیه رومال را داخل یک کاسه کوچک با هم مخلوط کرده و روی نان پوآچاها بمالید. نان ها را در فر 180 درجه سانتی گرادی که از پیش گرم شده، به مدت 25 دقیقه قرار دهید تا طلایی شوند، سپس آنها را سرو کنید.

فوت وفن

اگر طعم سس قرمز را دوست دارید می توانید این غذا را با سس قرمز سرو کنید.

مریم بنایی فر:

خورش داوود پاشا


6 مدل غذای ترکیه‌ای مخصوص افطار

مواد لازم

  • ۱ کیلو گوشت چرخ کرده
  • ۲ عدد پیاز رنده شده
  • ۱ ق س پودر نعنا خشک
  • ۲ ق س رب انار ملس
  • ۱ لیوان آب
  • به میزان لازم نمک، فلفل و دارچین
  • مقداری کره

طرز تهیه:

1. در یک ظرف مناسب گوشت چرخ کرده را که مخلوطی از گوشت گوسفندی و گوساله است با یک عدد پیاز رنده شده، ادویه جات و نمک خوب مخلوط کرده ورز دهید، سپس با کمک دست قلقلی هایی به اندازه گردو درست کنید. گوشت های قلقلی را در یک ظرف گذاشته و آن را داخل یخچال قرار دهید تا خودشان را بگیرند.

2. مقداری کره در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیاز باقی مانده را رنده کرده، داخل تابه بریزید و آن را کمی تفت دهید. بعد از اینکه پیاز کمی طلایی شد، قلقلی ها را داخل تابه خوب سرخ کنید. در این زمان پودر نعنا خشک را به قلقلی ها اضافه کرده و آن را همراه با گوشت ها کمی تفت دهید. رب انار ملس را در یک لیوان آب خوب حل کنید، سپس آن را هم به مواد داخل تابه اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا مواد به خورد گوشت برود. در آخر صبر کنید تا مواد جوش بیاید و جا بیفتد.

3. بعد از نیم ساعت که غذا خوب جا افتاد، آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید و سرو کنید.

نعیمه آنا بابا:

کوفته ایسلی


6 مدل غذای ترکیه‌ای مخصوص افطار

مواد لازم برای تهیه خمیر

  • ۵۰۰ گرم بلغور
  • ۲ عدد تخم مرغ
  • ۱ پیمانه آرد
  • ۱ ق س رب گوجه فرنگی فلفلی
  • به میزان لازم نمک و فلفل

مواد لازم برای داخل کوفته

  • 500 گرم گوشت چرخ کرده
  • 2 عدد پیاز خرد شده
  • 1 ق س رب گوجه فرنگی
  • به میزان لازم نمک و فلفل
  • 2/1 ق چ زیره
  • 1 ق س نعنای خرد شده
  • به میزان لازم روغن برای سرخ کردن

طرز تهیه:

۱. ابتدا بلغور را بپزید، سپس آن را در یک کاسه مناسب با تخم مرغ ها، آرد، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل خوب مخلوط کنید تا خمیر کوفته آماده شود. در صورت نیاز خمیر را با دست خوب ورز دهید.

۲. در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید و پیازهای خرد شده را داخل آن تفت دهید ، سپس گوشت را اضافه کرده و کمی تفت دهید. حالا رب را همراه زیره، نعنا، نمک و فلفل اضافه کرده و آنها را با هم مخلوط کنید. کمی آب به گوشت اضافه کرده و صبر کنید تا بپزد.

۳. وقتی گوشت پخت، از خمیر کوفته به اندازه یک نارنگی بردارید، آن را با انگشت کمی گود کنید، سپس از مواد میانی داخل آن بریزید و خمیر را دوباره گرد کنید. با کمک دست خمیر را به شکل بیضی در آورید. هر تعداد که می شود به همین شکل کوفته ها را آماده کنید.

۴. در یک تابه گود مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. کوفته ها را داخل روغن خوب سرخ کنید. بعد از آنکه کوفته ها سرخ شدند، آنها را از تابه بیرون بیاورید، در ظرف مورد نظرتان بچینید، سپس سرو کنید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • ایرانی

      غذاهای ایرانی بهترین غذاهای دنیاست
      بیخود غذای این و آن رو تبلیغ نکیند
      مانند کشوری مثل ترکیه که نه فرهنگ دارد و نه ریشه تاریخی
      هرچه دارند از فرهنگ ایران است

      پاسخ ها

      • آذر

        دوست عزیز "ایرانی" با فرهنگ سه هزار ساله!!! کمی مطالعه کنید بد نیست. اولا که فرهنگ غنی دارند و دوما سالهاست که غذاهاشون تو دنیا اول میشه. دلیل این حسادتها برام قابل توجیه نیست. اگر کشورشون پیشرفت کرده از تلاش و زحمت مردم و دولتشون همزمان بوده. خوبه به جای حسادت و حرفهای بی پایه در مورد دیگران کمی به فکر اصلاح فرهنگ خودمون باشیم.

    • طاها

      سلام،یکی از ترکیه خوشش نمیاد دلیل نمیشه به یه کشور دیگه بد وبیرا گفت،اگه خوشنون نمیاد چرا هرجا میرید دنبال لبلس ترک میگردید،یا اینکه چرا خودشونو میکشن برن اونجا ازدواج کنن البته این فارس ها خیلی مشتاقن،پس چرا میرین اونجا گردش پولاتونو خرج میکنین،الکی تعصب غذا نگه ندارید،غذاهاشون خیلی هم خوشمزه است

      پاسخ ها

      • فریبا

        کاملا موافقم با نظر طاها و با این حرفای دوستمون نشون میده چقدر عقده ایی هستیم واقعا متاسفم

      • بدون نام

        سلام مشتاقیم به کشور ترکیه بخاط زدواج یا لباساش ؟؟؟ یعنی واقعا بخاطر این چیزا فکر می کنید ، پس شماها که تو کشور پارسی زبونا زندگی می کنید و کار می کنید مشتاقترید. غذا و لباس و فرهنگ همه کشورا قابل احترامه لطفا انقدر حاشیه نرید.

      • بدون نام

        ترکا غذاشون خیلی شبیه ایرانیاس ..جنس ترک مرگ نداره.دربارهی ازدواجم کانالای ازدواج که ایرانیا خصوصا تهران و تبریز بذنامه رو پر کردن مجری میپرسه چرا قصد ازدواج تو ترکیه رو دارین ج میدن مردای ترک اصالت و کاریزمادارن .خود باختهای ترشیده دیگه نمیگن ایران رو اباد کردیم اومدیم ترکیه رو فتح کنیم....

    • مهسا

      ایول,به نظر خوشمزه میان.من خودم عاشق اینم که غذای جاهای مختلفو امتحان کنم.در ضمن در رابطه با نظر دوستمون باید بگم که خوب نیس حس حسادت رو نسبت به هرچیزی بروز بدیم.اکثر ما به مملکتمون تعصب داریم ولی این به این معنا نیس که از حقایق چشم پوشی کنیم.هر کشوری خوبی های خودشو داره حالا چه اشپزی باشه چه هرچیز دیگه ای...جدا از وطن پرستی بیایید واقع بین باشیم.

    • مریم

      بنظرم کشور ترکیه اونجور که من خوندم غذاهای متنوع وزیادی داره .غذا به فرهنگ ا کشورها هیچ ربطی نداره .تنوع مهمه .همه چیز به فرهنگ نسبت ندهید

    • مرمر

      بسه دیگه تنگ نظری تو غار که زندگی نمیکنیم .هنر اینه که از هر چیزی بهترینشو ببینی و استفاده کنی .تو غذا ما خوبیم اونام خوبن .همین

    • بدون نام

      احتمالا کسی که این قسمت صفحه رو میگردونه ترک زبان هست چون زیاد دستور غذای ترکی میذاره....بعضی هاشون مثل بورک چرب میشن اما دلمه و پلو ها و خورش داوود پاشا خوشمزه هستن......درضمن اگر ما لر هستیم و وارث این کشور مشکلی با سایر قومیت ها نداریم....ترکهارو از روی چهارتا دختر اینستاگرامی و سریال ترکی قضاوت نکنید

    • بدون نام

      اسم يك غذا رو اشتباه نوشتيد
      ايچلي كوفته نه ايسلي

    • بابک اردبیلی

      اولا اینجا کشور پارسی زبانان نیبست.بلکه کشور چندین اقوام بزرگ
      مثل تورک و کرد و لر و عرب و بلوچ و گیلک و... هست
      ثانیا چه اشکالی داره غذاهای یک کشور دوست و همسایه و همزبان مثل ترکیه آموزش داده بشه؟
      کسی اگه ناراحت هست بنظرم مشکل روانی داره.
      هرکی هم دوست نداره بره غذای افغانی یاد بگیره چون پارس زبان...

    • بدون نام

      متشکرم. خوب بود من عاشق آشپزی هستم. غذاهای دیگر کشورها را هم اگر خوشمزه باشند دوست دارم. اینها به نظر خوشمزه میاد. آشپزی و لباس ترکها خوبه

    • مردادی

      بابک اردبیلی عزیز اینجا کشور پارسی زبانان هست و لطف کردیم که دیگران رو هم راه دادیم! درمورد کامنت اولی هم بگم ایرانیها خودشونو برای جنس ترک نمیکشن این خود ترکهان که همه جا جنس های خودشون رو تبلیغ میکنن!

    • بابک اردبیلی

      دوست مردادی عزیز!
      آریایی ها از هند به ایران مهاجرت کردند.
      ولی بقیه اقوام ماندد ترکها در ایران تاریخ هفت هزار ساله دارند.
      ما لطف کردیم به مهاجران هندی پناه دادیم!!!!

    • یک معلم

      سلام به نظر غذاهای اموزش داده شده بعضی عالی و بعضی به مذاق من سازگار نیست یادگیری غذاهای کشور های همسایه برای تنوع خیلی خوبه حالا چه ترکیه چه افغانستان چه عراق مثل انواع خوراکهای اروپایی که به فرهنگ غذای ایرانراه پیداکرده در ضمن به بابک اردبیلی محترم بگم که ترک و فارس همه به ایران وارد شدند واقوام اولیه ایران با انها در آمیخته شدند حالا کدام زودتر وارد شدند مربوط به تاریخ شناسان است مهم اینه که پدر همه ما حضرت آدم است و ختم کلام واعتصموابحبل الله جمیعا ولاتفرقوا

    • یک معلم

      ازطرف دیگر بابک اردبیلی محترم سکونتگاه اولیه ترک اصالتا در اسیای میانه بوده و قبل از آنها اقوام هند و اروپایی اریایی به ایران امدند تاریخ ازجنگ ایران و توران که همان نژاد اصیل ترک بودند خیلی صحبت کرده پس اریاییها زودتر امدند از طرفی ما شما را اذری زبان می شناسیم که اقوامی اریایی که بخاطر هم مرزی با ترکها وتاتارها زبان و فرهنگ انها دستخوش تغییراتی شده وگرنه شما مطمئنا از اقوام ترک تاتارنیستید و برای شما و ایمان شما اذربایجانها احترام زیادی می گذاریم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج