۲۳۳۴۶۱
۵۰۰۴
۵۰۰۴
پ

مشاجره در مجلس بر سر سینما

در صورت تصویب هیأت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی موضوع اکران فیلم «قصه‌ها» به کارگردانی رخشان بنی‌اعتماد، موضوع ملی تلقی خواهد شد و وزیر ارشاد باید در صحن علنی مجلس به این سؤال پاسخ بدهد.

روزنامه شرق: در صورت تصویب هیأت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی موضوع اکران فیلم «قصه‌ها» به کارگردانی رخشان بنی‌اعتماد، موضوع ملی تلقی خواهد شد و وزیر ارشاد باید در صحن علنی مجلس به این سؤال پاسخ بدهد.

حسین نوش‌آبادی ضمن تأیید خبر فوق به «شرق» گفت: ‌«در جلسه‌ای که روز دوشنبه، ١٩ مرداد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ‌حجت‌الله ایوبی و برخی از معاونان وزارتخانه در کمیسیون فرهنگی مجلس برگزار شد، خانم زهره طبیب‌زاده، نماینده محترم مردم تهران این مسئله را مطرح کردند که فیلم «قصه‌ها» واجد شرایط یک فیلم مناسب برای جمهوری اسلامی نبود.

این فیلم حواشی زیادی داشت و سیاه‌نمایی کرد. پاسخی که آقای وزیر دادند، این بود که هر فیلمی جزئیاتی دارد که براساس آن برخی تلخی‌ها و سنت‌های غلط را مطرح می‌کند، اما مهم این است که پیامی که فیلم می‌دهد، چیست و در کلیات روی چه چیزی تأکید می‌کند. یک فیلم در وهله نخست باید به واقعیات اشاره کند تا بتواند داستان را بپروراند تا به نتیجه برسد.

البته بعضی اوقات سلیقه‌ها و ذائقه‌های مختلفی وجود دارد و یک نفر به صرف اینکه از فیلمی خوشش نمی‌آید، نمی‌تواند بگوید که فیلم مناسب اکران نیست. البته ممکن است کسی که به ظاهر به فیلمی نگاه کند بتواند ایراداتی بگیرد، اما مهم نتیجه‌ای است که از کلیت یک فیلم می‌توان گرفت.»

نوش‌آبادی افزود: «در ادامه دکتر علی جنتی متذکر شدند که از یک طرف می‌گویند فیلم «رستاخیز» اکران نشود که فیلمی مذهبی است و از سوی دیگر به اکران فیلم «قصه‌ها» که فیلمی اجتماعی است، اعتراض می‌شود، بالاخره ما به فیلم‌سازان چه باید بگوییم و آنها چه نوع فیلمی باید بسازند؟ ما همین تعداد فیلم‌ساز داریم».

سخنگوی وزارت ارشاد نیز گفت: «ضمن اینکه یک فیلم ممکن است به معضلاتی همچون اعتیاد و فقر و موضوعاتی که موجب فروپاشی خانواده است، اشاره کند. به هر شکل رسالت یک هنرمند این است که کاستی‌ها و ضعف‌های جامعه را ببیند و درنهایت آنها را محکوم و نگاه و روش درست را معرفی کند.»

نوش‌آبادی درباره حواشی این جلسه گفت:‌ «البته خانم طبیب‌زاده سؤالات دیگری هم مطرح کردند که قانع شدند و معمولا هم نگاه ایشان فرهنگی است و در مورد سؤالات دیگر قانع شدند، اما در مورد این سؤال خاص به نظر می‌رسید که ذهنیت خاصی وجود دارد قانع نشوند. همین مسئله باعث شد که در طرح سؤال تندی به‌وجود بیاید و شاهد رفتاری شاید فراتر از وظیفه قانونی و سؤال نماینده مجلس باشیم. جلسه به چالش کشیده شد و بعد مشاجره و کلماتی ردوبدل شد که چندان مناسب آن جلسه نبود. در نتیجه خود سؤال، حاشیه‌هایی همراه داشت.»

این مدیر فرهنگی متذکر شد: «من به عنوان یکی از مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شاید خیلی از فیلم‌ها را نپسندم. ولی هر فیلمی مخاطب خاصی دارد. ضمن اینکه دولت در ساخت برخی از فیلم‌ها دخالتی ندارد و بخش خصوصی آن را تهیه می‌کند. حوزه فرهنگ را نمی‌توان با نگاه سیاسی رصد کرد و این مسئله متأسفانه لطمات زیادی می‌زند.

ضمن اینکه هر فیلمی طبق قانون فرایند و مسیری برای اخذ پروانه نمایش طی می‌کند. اعضای شورای پروانه نمایش از حوزه‌های مختلفی تشکیل شده‌اند و فقط نماینده ارشاد درباره فیلم تصمیم‌گیری نمی‌کند. به هر شکل این سؤال از نظر ما ملی محسوب نمی‌شود و ما هم پیگیری‌های لازم را برای رفع این سوءتفاهم خواهیم کرد. چون به نظر می‌رسد با طرح این سؤال، سوءتفاهماتی میان طرفین به‌وجود آمد که البته قابل حل است.»
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج