۲۸۵۸۰۲
۱۱ نظر
۵۰۰۰
۱۱ نظر
۵۰۰۰
پ

رونمایی از سناریوی جدید دستمزد ۹۵

کارفرمایان می‌گویند عقیده‌ای به تعیین مزد یکسان ندارند و افزایش‌ها باید طبق توان صنایع و به صورت منطقه‌ای باشد و دولت موظف به احیای سیستم توزیع کوپنی و حمایت مستقیم از معیشت کم‌درآمدها است.

خبرگزاری مهر: کارفرمایان می‌گویند عقیده‌ای به تعیین مزد یکسان ندارند و افزایش‌ها باید طبق توان صنایع و به صورت منطقه‌ای باشد و دولت موظف به احیای سیستم توزیع کوپنی و حمایت مستقیم از معیشت کم‌درآمدها است.

به زودی تنور مذاکرات تعیین دستمزد سال ۹۵ داغ شده و نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت گفتگوهای مفصلی را درباره حداقل های حقوق و دستمزد سال آینده مشمولان قانون کار انجام خواهند داد. کارگران می خواهند تا جای ممکن وضعیت معیشتی نیروی کار بهبود یابد و کارفرمایان هم به دنبال این هستند که شرایط نامناسب کسب و کار در نظر گرفته شود.

بهمن ماه چالش‌های حقوقی و تب افزایش حقوق و دستمزد به اوج خود می رسد و گروه های مختلفی از کارگران و کارفرمایان پیرامون این مسئله سخن می گویند. این مذاکرات به دولت نیز کشیده می شود و مقامات ارشد دولتی و وزارت کار نیز در اینباره لب به سخن می گشایند.

واقعیت این است که در طول دهه های گذشته روند افزایش دستمزد در کشور مناسب نبوده و از این رو، کارگران عقیده دارند نوعی شکاف عمیق مزدی بین دریافتی ها و هزینه های زندگی وجود دارد. کارگران مرتبا از پایین بودن حقوق ها می نالند و کارفرمایان نیز می گویند در محاصره انواع تهدیدات اعم از واردات بی رویه، افزایش هزینه های تولید، بالا رفتن یکباره هزینه انرژی، نامناسب بودن فضای کسب و کار و قوانین گاه و بیگاه دولت ها در تضعیف تولید قرار دارند و کار بیشتری درباره معیشت نیروی کار از آنها بر نمی آید.

تنور مذاکرات تعیین دستمزد داغ می‌شود

اما دولت نیز در این بین تنها نظاره گر بوده و از هرگونه ورود مستقیم به بهبود معیشت نیروی کار پرهیز می کند. دولت تا آنجا مراقب اوضاع است که حتی اجازه افزایش یکباره به دستمزد کارگران را هم ندهد چون ممکن است از سوی کارمندان تحت فشار قرار بگیرد؛ از این رو با دخالت مستقیمی که از سال های گذشته باب شده، در صدد مهندسی نشست ها و جلسات شورای عالی کار در تعیین دستمزد است.

وزرای دولت سابق حتی نظرات دیکته شده دولت را به شورای عالی کار هم اعلام می کردند و به دنبال افزایش مزد متناسب با خواست و سلیقه دولت و نه واقعیت های زندگی گروه های کم درآمد بودند. دولتی ها شورای عالی کار را در اختیار دارند و می توانند نسبت به آرای خود در این باره تصمیم گیری کرده و قدرت نفوذ داشته باشند.

کارفرمایان می گویند نقش دولت در بهبود معیشت نیروی کار فراموش شده و دولتی ها مرتبا در این زمینه از زیربار مسئولیت خود شانه خالی می کنند. یکبار هم که در قالب فاز اول هدفمندی یارانه ها قرار بود از معیشت اقشار کم درآمد حمایت شود، در نهایت یارانه ای یکسان به همه گروه های درآمدی پرداخت شد!

اصغر آهنی ها در گفتگو با مهر با بیان اینکه این روزها مباحث گوناگونی پیرامون تعیین دستمزد مشمولان قانون کار مطرح می شود گفت: آنچه که در ماده ۴۱ قانون کار آمده اینکه حداقل دستمزد باید برای صنایع مختلف و به صورت منطقه ای تعیین شود که با توجه به نرخ تورم و معیشت خواهد بود.

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار اظهارداشت: سال ها معیار نرخ تورم از سوی کارگران مطرح شده و در طول سال های بعد از انقلاب نیز همواره دستمزدها دستکم یک درصد بالاتر از نرخ تورم تعیین شده است، بنابراین طبق قانون موجود، دستمزدها باید به صورت منطقه ای و با توجه به توان صنایع هر منطقه و حتی نوع صنعت تعیین شود.

سناریوی دستمزد منطقه‌ای و متفاوت برای هر صنعت

آهنی ها خاطرنشان کرد: اینکه حداقل دستمزد یکسانی را برای همه گروه ها تعیین و اعلام می کنیم نمی تواند همراه با عدالت مزدی باشد چرا که هزینه های زندگی در کلانشهرها با مناطق دورتر کشور یکسان نیست؛ بنابراین اتفاق رشد چشمگیر شهرنشینی و خلوت شدن روستاها همچنان ادامه خواهد داشت.

این مقام مسئول کارفرمایی کشور گفت: ما راهی جز این نداریم که در تعیین حقوق و دستمزد به تمامی ابعاد کار توجه کنیم و نمی توان تنها با بررسی و بیان برخی بخش های کار، در اینباره تصمیم گیری کرد. ما نمی توانیم بدون در نظر گرفتن شرایط کلی اقتصادی شور در این خصوص حرفی بزنیم و تصمیمی اتخاذ کنیم.

وی ادامه داد: بنابراین اوضاع اقتصادی به عنوان یک پارامتر باید در نظر گرفته شود. متاسفانه در حال حاضر بسیاری از صنایع در رکود شدید و افت فعالیتی قرار دارند و برخی نیز تعطیل شده اند. پس در این شرایط چگونه باید دستمزد تعیین کنیم؟

به گفته آهنی ها، نباید بدون توجه به شرایط بیکاران و اشتغال کشور تصمیمی درباره حقوق ها گرفته شود. ما باید کاری کنیم که منجر به حفظ اشتغال موجود و زمینه سازی برای اشتغال زایی تازه شود. در شرایط فعلی، افزایش مزد در برخی صنایع اصلا تاثیری در قیمت تمام شده ندارد و ارقام ناچیز است.

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار تصریح کرد: در عین حال، در بیشتر صنایع افزایش مزد بین ۳۰ تا ۴۵ درصد در قیمت تمام شده تولیدات و محصویلات تاثیرگذار است. متاسفانه دولت در حال حاضر تنها شعار می دهد و ایجاد انتظار کردن بین مردم بدون عمل، ظلم به آنها است.

این مقام مسئول کارفرمایی کشور افزود: وقتی تعیین دستمزد براساس واقعیت ها باشد و بین صنایع مختلف و مناطق گوناگون کشور تفاوت قائل شویم، به عدالت در تعیین دستمزد نزدیک تر خواهیم شد؛ ضمن اینکه کمک می شود تا بافت روستاها حفظ شده و شهرنشینی دچار گسترش بی رویه نشود.

احیای سیستم توزیع کوپنی

آهنی ها بیان داشت: حالا که نرخ تورم کاهش یافته، درست نیست که کارگران تنها بحث معیشت را مطرح و از آن حرف بزنند و باید تمام موارد را با هم ببینند. کارگران ارقام متفاوتی از سبد معیشت مطرح می کنند و با حداقل دستمزد مقایسه می شود در صورتی که هیچ جای دنیا حداقل دستمزد ملاک نیست و نیروی کار به دنبال افزایش مهارت و در نتیجه تقویت دریافتی خود می رود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر حرفه ای های حقوق و دستمزد مناسبی را دریافت می کنند و کارفرما قدر نیروی ماهر و متخصص را می داند. ۲۰۰۰ کالری انرژی که کارگران می گویند را می توان با چند قلم غذایی هم تامین کرد که ارقام آن بسیار کمتر از محاسبات آنها می شود.

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار با اشاره به اینکه کارفرمایان در حال انجام کارهای کارشناسی درباره وضعیت معیشت نیروی کار و همچنین توان بنگاه ها هستند، گفت: ما هم به اوضاع اقتصادی توجه داریم و هم به وضعیت اشتغال، بیکاری بالای زنان، تورم و هم به معیشت نیروی کار. البته دولت وظیفه دارد در زمینه تقویت و بهبود معیشت نیروی کار گام های موثری را بردارد و خود را کنار نکشد.

به گفته آهنی ها، دولت باید با احیای سیستم توزیع کوپنی و یارانه ای به اقشار ضعیف در تهیه کالاهای اساسی و پُرمصرف کمک کند و در واقع سیستم توزیع کوپنی را برای برخی گروه های اجتماعی که می تواند لیست آنها را تهیه کند، بازگرداند و به عنوان نمونه درآمدهای ماهیانه زیر ۲ میلیون تومان را مشمول دریافت سبدهای معیشتی کند.

آهنی ها افزود: در حال حاضر بسیاری از کارگران به دلیل بیکاری از تامین اجتماعی بیمه بیکاری می گیرند و این مسئله فشار به دولت نیز تلقی می شود؛ بنابراین با بهبود اوضاع کارخانجات و تولید، نیروهای بیکار شده هم به کار باز می گردند و بار مالی دولت سبک می شود.

این مقام مسئول کارفرمایی اظهارداشت: اگر دولت واقعا می خواهد به معیشت نیروی کار کمک کند اولا خط فقر را اعلام کرده و سپس به میزان ان که مثلا می تواند ۲ میلیون تومان باشد، معافیت مالیاتی حقوق تعیین و اجرا کند. الان کارخانجات شناسنامه دار داخلی تحت فشارهای مالی هستند و در نهایت با بالا رفتن قیمت تمام شده، بسیاری از کارخانجات مجبور به تعطیلی می شوند که در نهایت بیکاری کارگر ایرانی را در پی خواهد داشت.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • صابر

      نميدونم اين چه ركود شديد و توليد كم و هزار تا نابسماني ديگه هستش كه كارخونه دار ها و سرمايه گذار ها همش مينالن و ميگم وضعيت خيلي داغون هستش ولي هر روز ماشينشون مدل بالا تر ميشه هر سال ويلاي بزرگتر ميخرن هر سال ميرن سفر خارج و زندگي آنچنانيشون آنچناني تر ميشه !!!!!!

      هميشه هم از اوضاع بد اقتصادي و عدم سود دهي تو كشور و ... حرف ميزنن و مي نالن !!!

      جالبيش اينه ما كارگر و كارمند هم اكثرا خدا رو شكر ميكنيم و ميگيم ايشالله وضع خوب ميشه !!!! هر روز هم بدتر از ديروز !!

    • بدون نام

      اینقدر این درو اندر میزنند اخرش شندر غاز اضافه میکنند. این کار هر سالشون است.

    • كارگري

      دقيقا از سيزده بدر سال جاري نقل مجالس و محافل و جلسات مكرر همين افزايش حقوق كارگري است و تا شب عيد هم ادامه دارد و آخرش هم همان است كه خودشان ميگويند و امسال هم كه كارفرمايان تصميم گيرنده شده اند

    • احمد

      در این میان سر کارگر بی کلاه می ماند

    • حسین

      واین سریال بی انتها همچنان ادامه دارد !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • مهری

      من نمیدونم انگار بای عده آدم بیسواد حرف میزنن خب همه مهارتشون بالا باشه اون کارگر ساده چی باید بشه بعدش یک محیط کاری چند نفر بقول شما حرفه ای میخواد.

    • کریم محرمی

      سلام
      من یک کارگر با 22سال سابقه کار میباشم. واقعا نمی دانم دولت وکارفرمایان محترم کی میخواهند دست از حداقل حقوق بکشند از اول انقلاب اسلامی که با نام مقدس کارگر شروع شده متاسفانه تنها قشری که آسیب دیده است همان کارگر است. لذا مناسب میبینم که دواتمردان محترم به خصوص وزیر محترم کار که این بار مثل سال گذشته به صورت انفرادی با نمایندگان کارفرما وکارگر صحبت وتهدید نکند ودیگر از حداقل صحبت نکند چراکه دیگر واقعا کارد به استخوان رسیده ودیگر توان زتدگی با این حقوقهای حداقلی نمیتوان زندگی کرد .ازپول مدارس گرفته تا نان شب حداقل دست از حداقل حقوق بکشید واز کلمه ناخوشایند دولت وکارفرمان (حداقل حقوق) کلمه متوسط را بکارببرید ودل قشر زحمت کش کارگر را شاد کنید. آیا قشر زحمت مثل معلمین شریف نیستند که فقط 9ماه در سال کارمیکنند وبا کوچکترین مسئله به مدرسه نمیروند (منظور تعطیلات آلودگی هوا- سردی هوا...)انشاا... چشم وگوش مسئولین دولت وکارفرما .به خصوص نمایندگان کارگری بازباشد. ونمایندگان کارگری باید حرف دل کارگر را بزنند ومقاومت کنند وجبهه را خالی نکنندو پیگیر مطالبات چندین ساله ما باشند وبگویند تا کی حداقل حقوق باید امضاء کنیم.

    • اورنه

      و همچنان كارفرمايان به منفعت خود مي انديشند؛ و و و كارگران مورد ظلم واقع مي شوند.

    • بدون نام

      آیامسیولین تو این مملکت زندگی نمیکنند ویااینکه تومحل اونا همه چیز ارزونه؟همه چیز اینقدر بالارفته هی میگن تورم پایین اومده والله ...خودتونید اینقد مردمو آزار ندهید ان شاءالله خدا آزارتون بده

    • بدون نام

      این کارفرماهای عزیز و ناز پرورده‌ی بالانشین؛ آنچنان این دولت مردان سست عنصر را وجب کرده‌اند که آنها به چشم مامورین و پا دوهای خود می بینند تا جایی که با کنایه به این سست عناصر می گویند: «که اگر از ما حمایت نکنید خودتان باید حقوق کارگران را بدهید!؟»
      آقایان! کارگران، گاو شیر ده نیستند که هر موقع خواستید آنها را بدوشید! اگر داشته ای دارید از قبل زحمات این کارگران است (بجز اختلاس)
      خداوند بدادتان برسد. انشاالله

    • بازنشسته

      چه گویمه ناگفتنم بهتر است / زبان در دهان پاسبان سر است / سکــــــــــــــــــــــــــوت نه به علامت رضا بلکه بعنوان فریـــــــــــــــــاد اعتراض

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج