۳۳۷۳۹۷
۳ نظر
۵۰۰۳
۳ نظر
۵۰۰۳
پ

فاسدترین کشورهای توسعه یافته جهان

یک پایگاه اینترنتی انگلیسی با استناد به اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان "شفافیت بین الملل" به تعیین فاسدترین دولت‌ها و کشورهای موجود در میان دولتها و کشورهایی که در جهان به عنوان "توسعه یافته" مطرح هستند، پرداخته است.

خبرگزاری ایسنا: یک پایگاه اینترنتی انگلیسی با استناد به اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان "شفافیت بین الملل" به تعیین فاسدترین دولت‌ها و کشورهای موجود در میان دولتها و کشورهایی که در جهان به عنوان "توسعه یافته" مطرح هستند، پرداخته است.

پایگاه اینترنتی بیزینس اینسایدر انگلیس در این گزارش خود نوشته است:

«هر ساله سازمان شفافیت بین الملل به عنوان یک ائتلاف جهانی مبارزه با فساد به انتشار شاخص فساد در میان دولتها و کشورهای جهان می‌پردازد.

همانطور که سازمان شفافیت بین الملل اعلام کرده هیچ راه سریع و دقیقی برای ارزیابی سطح تمام و کمال فساد در کشورها یا مناطق مختلف جهان براساس اطلاعات تجربه شده مطلق وجود ندارد که اساسا علت آن به سبب ماهیت خود پدیده فساد به عنوان یک پدید پنهان از دید عموم مردم است.

با این حال این سازمان هرساله برپایه چندین مطالعه دیگر درباره فساد یک رده بندی را مشخص کرده و به ۱۶۸ دولت و کشور جهان رقمی را از صفر تا ۱۰۰ در زمینه فساد اختصاص می‌دهد که رقم ۱۰۰ معادل فاسدترین و رقم صفر معادل کم‌فسادترین کشور یا دولت جهان است. این کمک می‌کند که بدانیم کدام مناطق جهان فاسدترین مناطق هستند.

براساس اطلاعات سازمان شفافیت بین الملل فاسدترین کشورها درحوزه آفریقا و خاورمیانه و در جوامعی که از نظام‌های دولتی و قانونی ضعیف و فقر فراوان برخوردار هستند بوده‌ است؛ به عنوان مثال سومالی در فهرست امسال شفافیت بین الملل به عنوان فاسدترین کشور در صدر قرار گرفته و کره شمالی و افغانستان پشت سر آن قرار دارند.

پایگاه بیزینس اینسایدر به دنبال آن بوده تا به تعیین فاسدترین کشورها و دولت‌ها در میان دولتها و کشورهای توسعه یافته و ثروتمند جهان بپردازد به همین منظور نگاهی به جایگاه اعضای سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OCDE) در فهرست شفافیت بین الملل پرداخته و آنهایی که بیشترین نرخ فساد را داشته‌اند ذکر کرده است:

۱- مکزیک: مکزیک فاسدترین کشور عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی است که تنها ۳۵ امتیاز در فهرست شفافیت بین الملل به دست آورده است. با توجه به اینکه مکزیک در مرکز تجارت مواد مخدر قرار داشته و به عنوان یک ترانزیت مواد مخدر از آمریکای لاتین به کشور آمریکا مطرح است این موضوع عجیب نیست.

۲- ترکیه: ترکیه در حوزه اروپا با کسب ۴۲ امتیاز از مجموع ۱۰۰ امتیاز فاسدترین کشور است. این کشور در سال ۲۰۱۳ درگیر یک رسوایی گسترده فساد شد که پای مدیر یک بانک دولتی و بسیاری از چهره‌های سرشناس تجاری این کشور به علت شرکت در رشوه خواری و کلاهبرداری و همچنین پولشویی به آن باز شد.

۳- ایتالیا: فساد در ایتالیا به عنوان سومین اقتصاد بزرگ منطقه یورو اغلب مرتبط با سیلویو برلوسکنی نخست وزیر سابق این کشور است. وی پیش از این چند بار به دلیل فساد متهم شناخته شده و در سال ۲۰۱۳ از بابت تقلب مالیاتی و همچنین در سال ۲۰۱۵ از بابت رشوه دادن به یک سناتور گناهکار شناخته شد. در فهرست فساد شفافیت بین الملل ایتالیا نمره ۴۴ را به دست آورده است.

۴- یونان: فساد در یونان براساس یک مطالعه انجام شده از سال گذشته تاکنون کاهش پیدا کرده و یونان در جدیدترین فهرست شفافیت بین الملل نمره ۴۶ را داشته در حالی که در فهرست قبل از آن نمره ۴۳ را به دست آورده بود. با این حال گزارش شده که در یونان پرداخت رشوه به منظور دستیابی به خدمات بهتر رواج دارد.

۵- اسلواکی: اسلواکی با کسب ۵۱ از ۱۰۰ امتیاز یکی از فاسدترین کشورها در اروپا بوده است. در سال‌های اخیر یک رسوایی در این کشور رخ داد که در جریان آن سیاستمداران و مقامات تجاری متهم به پرداخت رشوه برای دستیابی به قراردادها شدند.

۶- مجارستان: مجارستان در حالی که در جدیدترین فهرست نمره ۵۱ را کسب کرده در فهرست قبلی شفافیت بین الملل نمره ۵۴ را داشت و این نشان می‌دهد که فساد در آن بیشتر شده است. یکی از اتفاقات رایج در مجارستان دادن به اصطلاح زیرمیزی به پزشکان و جراحان است و یک مطالعه نشان داد که ۹۲ درصد مجارستانی‌ها این کار را مناسب می‌دانند.

۷- کره جنوبی: در سال ۲۰۱۵ مساله فساد یکی از مسائل اصلی کره جنوبی بود و در ماه آوریل همان سال لی وان کو، نخست وزیر کره جنوبی به دلیل متهم شدن به رشوه خواری مجبور به استعفا شد. در فهرست شاخص فساد این کشور نمره ۵۶ را از ۱۰۰ آورده است.

۸- جمهوری چک: جمهوری چک در جدیدترین فهرست شاخص فساد نمره ۵۶ را دارد در حالی که در فهرست سال قبل نمره ۵۱ را داشت. این نشان دهنده پایان یک رسوایی فساد سیاسی بزرگ در این کشور است که در سال ۲۰۱۳ موجب استعفای پتر نکاس از نخست وزیری این کشور شد.

۹- اسپانیا: ماریانو راخوی، نخست وزیر اسپانیا پیش از آنکه مجددا در انتخابات پیروز شود از سوی چهره‌های سرشناس مخالفان به فساد متهم شده بود و در هفته‌های اخیر نیز یک رسوایی جدید دامن حزب وی موسوم به حزب مردمی را گرفته است و در جریان آن ۲۴ تن به اتهام ارتشا دستگیر شدند. در فهرست شفافیت بین الملل اسپانیا نمره ۵۸ را به دست آورده است.

۱۰- اسلونی: در سال‌های اخیر در کشور اسلونی چندین مورد رسوایی فساد سطح بالا رخ داده است به عنوان مثال در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ اعتراضات گسترده‌ای علیه نخست وزیر و رهبر اپوزیسیون این کشور به دلیل پنهان کاری آنها در اعلام دارایی های شخصی شان رخ داد.

۱۱- دولت رژیم صهیونیستی: در فهرست شاخص فساد در جهان سازمان شفافیت بین‌الملل، رژیم صهیونیستی نمره ۶۱ را از ۱۰۰ به دست آورده است. در ماه مه ۲۰۱۵ ایهود اولمرت، نخست وزیر سابق اسرائیل به اتهام دریافت ۱۵۰ هزار دلار از یک میلیاردر آمریکایی گناهکار شناخته شد.

۱۲- لهستان: لهستان با کسب ۶۲ امتیاز توانسته خود را از رده ۱۰ دولت و کشور اول فاسدی که عضو سازمان توسعه وهمکاری اقتصادی هستند خارج کرده و در رده ۱۲ قرار بگیرد. پورتال مبارزه با فساد موسوم به BACP در مورد لهستان نوشته است: در این کشور فساد سیاسی چالشی را برای تجارت عادلانه به وجود آورده و سیاستمداران از جایگاه خود برای دستیابی به سود و همچنین پارتی بازی استفاده می‌کنند.

۱۳- پرتغال: یک مطالعه انجام شده در ژوئن ۲۰۱۵ نشان داد ۸۳ درصد شهروندان پرتغال معتقدند که فساد و ارتشا در کشورشان رواج فراوان دارد و در سال ۲۰۱۴ خوزه سوکراتز، نخست وزیر سابق پرتغال به اتهام تقلب مالیاتی و پولشویی دستگیر شد. این کشور نمره ۶۳ را به دست آورده است.

۱۴- فرانسه: اگرچه در سال‌های اخیر فرانسه فساد کمتری را تجربه کرده اما همچنان این پدیده در این کشور رایج است. فرانسه از ۱۰۰ نمره فهرست شفافیت بین الملل نمره ۷۰ را کسب کرده است.

۱۵- استونی: در سال ۲۰۱۲ توماس هندریک ایلوس، رئیس جمهوری استونی به اجرای یک قانون مبارزه با فساد برای افزایش شفافیت در حوزه دولتی کمک کرد. این موجب شد که امتیاز این کشور در فهرست شاخص فساد از ۶۹ به ۷۰ افزایش یابد.

۱۶- شیلی: اگرچه شیلی یکی از فاسدترین کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی است اما در حوزه آمریکای لاتین یکی از کمترین سطوح فساد را دارا است. در مجموع شیلی توانسته در فهرست شاخص فساد ۷۰ امتیاز کسب کند. هرچند که امتیازش به نسبت فهرست سال قبل از آن سه امتیاز کاهش پیدا کرده است.

۱۷- ژاپن: براساس استانداردهای جهانی ژاپن یک کشور نسبتا کم فساد است اما پورتال BACP عنوان کرده که براساس یک سنت در ژاپن مقام‌های دولتی بازنشسته در شرکت‌های ژاپنی مجددا به خدمت گرفته می‌شوند حتی اگر که تجربه مناسبی نداشته باشند.

۱۸- ایرلند: ایرلند با کسب ۷۵ امتیاز یکی از کشورهایی است که کمترین سطوح فساد در جهان را دارد با این حال در سال ۲۰۱۵ یک مستند تلویزیونی نشان داد که سیاستمداران همه سطوح در این کشور دارایی‌ها و منافع خود را به دروغ اعلام می‌کنند و برخی مقامات دیگر نیز دست به رشوه خواری می‌زنند.»
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • فاطمه

      عجب.

    • ارش

      خوب بود

    • یه بنده خدا

      خوبه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج