۳۳۸۲۲۷
۳ نظر
۵۰۰۴
۳ نظر
۵۰۰۴
پ

چند درصد از جامعه دچار سوء تغذیه اند؟

عضو هییت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت:« ۳۰ درصد جامعه از لحاظ دریافت انرژی دچار سوء تغذیه هستند.»

خبرآنلاین: عضو هییت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت:« ۳۰ درصد جامعه از لحاظ دریافت انرژی دچار سوء تغذیه هستند.»

مصرف پروتئين در سطح خانوارها نشان مي دهد كه مصرف آن در ۷۰ درصد افراد جامعه كمتر از مقدار توصيه شده و فقط ۳۰ درصد از خانوارها بالاتر از حد توصيه شده پروتئين مصرف کرده اند.

مجید موافق قدیری در حاشیه جلسه هیات نمایندگان اتاق ایران با بیان اینکه دستيابي به امنيت غذائي در گرو تامين و تحقق سرمايه گذاري وافزايش توانائي هاي علمي، فضاي مناسب اجتماعي،ظرفيت و توان مديريتي است، گفت: امنيت غذائي محوراساسي رشد و توسعه ملي، كيفيت زندگي و استقلال اجتماعي و سياسي است و يكي از معيارها و ابزارهاي توسعه انساني است و توسعه انساني هم هدف است و هم مسير توسعه ملي.

رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران اذعان داشت: طبق توصيه سازمان بهداشت جهاني در يك الگوي غذايي مطلوب، براي كشورهاي در حال توسعه، منابع تامين انرژي غذایی باید ۱۵ تا ۳۵ درصد از چربي،۵۵ تا ۷۵ درصد از كربوهيدرات ها حداقل۱۰ درصد از پروتئين باشد. در كشور ما در تامين انرژي، سهم چربي حدود ۳۰درصد، سهم كربوهيدرات ها حدود ۶۰ درصد و سهم پروتئين حدود ۱۰ درصد بوده است كه همگي در دامنة قابل قبول توصيه سازمان بهداشت جهاني قرار دارد.

وی اضافه کرد: در متوسط جهاني، ۸۴ درصد انرژي ازمنابع گياهي و ۱۶ درصد بقيه از منابع حيواني بدست مي آيد. اين نسبت در كشورهاي توسعه يافته ۷۳درصد ازمنابع گياهي و ۲۷ درصد از منابع حيواني است. در كشورما، حدود ۹۰ درصد انرژي از فرآورده هاي گياهي و اندكيبيش از ۱۰ درصد آن از منابع حيواني است كه حاكي ازضرورت افزايش تامين انرژي تغذيه اي از منابع حيواني است.

موافق قدیری با بیان اینکه گزارش کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران نشان داده متوسط عرضه سرانه پروتئين طي ۱۵ سال اخير ( ۷۹ الي ۹۳) ۹۵.۲ گرم درروز بوده كه حدود ۷۱ درصد آن از فرآورده هاي گياهي و ۲۹ درصد از فرآورده هاي حيواني تأمين شده است، گفت: مقدار پروتئين عرضه شده از فرآورده های حیوانی از ۱۷.۵ گرم در سال ۱۳۶۸(شروع برنامه اول) به ۳۳.۲ گرم در روز در سال ۱۳۹۳ (سال چهارم برنامه پنجم) رسيده وداراي روند افزايشي بوده است.

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران خاطر نشان ساخت: ميزان خود اتكايي در عرضه سرانه پروتئين طي سالهاي ۷۹ الی ۹۳ ، همراه با نوسان بوده كه بالاترين آن ۸۹.۱ درصد به سال ۱۳۸۴ و كمترين آن ۶۱.۱ درصد به سال ۱۳۸۷ اختصاص داشته و ميانگين ۱۵ ساله ضريب خود اتكايي آن ۷۵.۵ درصد بوده است.

این فعال اقتصادی تصریح کرد: در بين كليه محصولات كشاورزي كه به طور مستقيم و يا غير مستقيم به مصارف غذايي مي رسند، گندم طي سالهاي ۸۷ الي ۹۳ با ۳۸.۳ گرم بیشترین سهم در عرضه سرانه پروتئين را در بين كليه محصولات كشاورزي به خود اختصاص داده و به تنهايي۳۶ درصد كل محصولات كشاورزي را از نظر عرضه سرانه پروتئين تأمين شده است.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران ابراز کرد: اين ارقام حاكي از آن است كه عرضه سرانه انرژي و پروتئين در ايران از نظر كمي و در سطح ملي در مجموع مطلوب است، ولي از نظر منابع تامين آن نارسايي هاي كيفي وجود دارد كه بايد مورد توجه مسولين و دست اندركاران امنيت غذايي كشور و بويژه شوراي عالي سلامت و امنيت غذائي كشور در تنظيم سند ملي تغذيه و امنيت غذايي قرارگيرد.

موافق قدیری به نکته دیگری اشاره کرد و گفت: در ايران ۳۶ درصد انرژي عرضه شده و ۴۰ درصد پروتئين عرضه شده فقط از گندم تامين شده است (متوسط سال هاي۱۳۶۷ الي ۱۳۹۳) و ۲۳ درصد از انرژي عرضه شده طي سال هاي ۱۳۸۷ الي ۱۳۹۳ به قند، شكر و روغن اختصاص داشته است. بنابراين ۵۹ درصد انرژي عرضه شده از گندم، روغن، قند و شكر است و ميزان وابستگي غذايي اين مواد به واردات آنها به ترتيب ۳۳ ، ۹۵ و ۵۰ درصد طی سالهای۱۳۸۷ الي ۱۳۹۳ بوده است.

وی ادامه داد: در مجموع ۶۰ درصد انرژي عرضه شده و ۷۰ درصد پروتئين عرضه شده از منابع توليد داخلي تامين شده است (متوسط سال هاي ۱۳۸۷ الي۱۳۹۳).

قدیری تاکید کرد: مقادير انرژي و پروتئين توصيه شده در سبد غذايي مطلوب كه توسط وزارت بهداشت برايسال ۱۳۹۱ اعلام شده است در مجموع: ۲۵۷۳ کیلوکاری انرژی و ۸۳.۹ گرم پروتئين در روز برای هر نفر است و میزان انرژي مصرفي بايد ۶۴% از كربوهيدرات ها، ۱۳% از پروتئين و ۲۳% از چربي تامين شود و ميزان پروتئين توصيه شده نيز بايد ۴۰% آن ازفرآورده هاي حيواني تامين شود.

عضو کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران ادمه داد در مجموع مي توان گفت كه بطور متوسط ۳۰درصد جامعه ايران از لحاظ دريافت انرژي كم و بيش دچارسوء تغذيه، ۴۰ درصد در حد توصيه شده و كمي بيشتر و ۳۰ درصد خيلي بيشتر از حد توصيه انرژي مصرف ميكنند.

وی تاکید کرد: مصرف پروتئين در سطح خانوارها نشان مي دهد كه مصرف آن در ۷۰ درصد افراد جامعه كمتر از مقدار توصيه شده (بین ۶.۴ تا ۳۲ درصد کمتر) و فقط ۳۰ درصد از خانوارها بالاتر از حد توصيه شده پروتئين مصرف کرده اند.

همچنین ۷۱ درصد مصرف پروتئين از فرآورده هاي گياهيو ۲۹ درصد از فرآورده هاي حيواني بوده در حالي كه اين نسبت ها در سبد غذايي مطلوب به ترتيب ۶۰ و ۴۰ درصداست. بنابراین اين تفاوت ها ناشي از پايين بودن مصرف فرآورده هاي حيواني در جامعه ايران است.

این تحلیل گر اقتصاد کشاورزی ادامه داد: گزارش ها نشان داده، متوسط درآمد خانوار هاي شهري و روستايي طي سال هاي ۱۳۸۷ الي ۱۳۹۳ به ترتيب: ۱۴۷ و ۸۶ ميليون ريال بوده و كل هزينه هاي آنها ۱۴۹ و ۹۲ ميليونريال و هزينه هاي خوراكي و دخاني هر يك از خانوار هايشهري و روستايي ۳۷ ميليون ريال بوده است و در واقع هزينه هاي خوراكي خانوار هاي شهري و روستايي به ترتيب ۲۵ و ۴۱ درصد كل هزينه هاي خانوار را شامل مي شوند.

رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران در پایان اینگونه نتیجه گیری کرد: بررسي روند عرضه سرانه غذا در ایران در ۱۵ سال اخير (۷۹ تا ۹۳) نشان می دهد که عرضه سرانه غذا عليرغم افزايش جمعيت، از ۶۴۰ كيلوگرم در سال ۷۹ (با جمعيت ۶۴.۲۱۹ ميليون نفر) به ۷۸۲ كيلوگرم در سال ۹۳ (با جمعيت ۷۷.۸۵۶ ميليون نفر) رسيده است.

عرضه انرژي و پروتئين حاصل از اين مواد غذائي نيز به ترتيب از ۳۳۲۲ و ۸۳ به ۳۶۱۵ كيلوكالري و ۱۰۰.۵ گرم در روز رسيده كه در سطح كلان و ملي مطلوب است و از متوسط جهاني بالاتر و اختلاف معني داري بويژه از نظر انرژي با كشورهاي پيشرفته ندارد ولي مشكل اصلي امنيت غذائي در كشور توزيع نابرابر و نامتعادل غذا و دسترسي نابرابر و در مواردي فقدان دسترسي اقشاري از جامعه به غذاي مورد نياز در حد لازم است .
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      30درصد اقازادها و نوکراشون هستن ک مصرف پروتیینشون بیسته و 70 درصد باقی مانده مردم عادی محروم از پروتیین

    • بدون نام

      هیچ سیری بفکر گرسنه نیست جز احمدی نژاد خدا خیرت بده

    • بی نام

      ماه رمضان مبارک کسانی باشه که درطول سال روزه هستن اینقدرموادغذایی گرونه که نمیشه سمتش رفت اونوقت میگن چرامردم شادوسلامت نیستن سوءتغذیه دارن عجبا

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج