۳۳۹۶۶۴
۱ نظر
۵۰۳۱
۱ نظر
۵۰۳۱
پ

پایگاه دریایی چین در اعماق ۳۰۰۰ متری

چین در حال شتاب دادن به تلاش های خود برای ساخت یک ایستگاه جدید است؛ اما نه در مدار زمین یا نزدیکی ماه، بلکه حدود ده هزار پا (بیش از ۳ کیلومتر) زیر سطح زمین و در بستر دریای جنوبی این کشور.

وب سایت دیجیاتو - پیام ادیب: چین در حال شتاب دادن به تلاش های خود برای ساخت یک ایستگاه جدید است؛ اما نه در مدار زمین یا نزدیکی ماه، بلکه حدود ده هزار پا (بیش از ۳ کیلومتر) زیر سطح زمین و در بستر دریای جنوبی این کشور. این پلتفرم زیردریایی برای جستجو به دنبال منابع نفتی و گازی مورد استفاده قرار خواهد گرفت، اما به گزارش بلومبرگ ممکن است استفاده های نظامی نیز داشته باشد.

پایگاه دریایی چین در اعماق 3000 متری

پروژه مذکور که در ارائه ای از سوی وزارت علوم چین به توصیف در آمده است، در طرح پنج ساله اقتصادی این کشور پیش بینی شده است و از بین ۱۰۰ اولویت برتر علم و فناوری دولت چین، در رتبه دوم قرار می گیرد.

رئیس جمهوری چین ماه گذشته در یک کنفرانس علمی گفت: «اعماق دریا ها گنج هایی در خود دارند که کشف نشده و توسعه نیافته باقی مانده اند و برای آنکه بتوان به این گنجینه ها دست یافت باید فناوری های اصلی مورد نیاز برای رسیدن به اعماق دریا، اکتشاف در اعماق آبها و توسعه در این محیط را تحت کنترل خود در بیاوریم».

تاریخ ساخت این پلتفرم بر بستر اقیانوس، محل و هزینه دقیق آن هنوز معلوم نیست اما مکان آن از اهمیتی حیاتی برخوردار است. بر سر آب های دریای جنوبی چین که یکی از راه های اصلی رفت و آمد دریایی در این ناحیه محسوب می شود، میان کشورهایی نظیر چین، ویتنام و فیلیپین کشمکش های فراوانی وجود دارد. چین بر بیش از ۸۰ درصد از آب های دریای جنوبی خود ادعای مالکیت کرده و در کنار بنادر و تأسیسات راداری، جزایر مصنوعی متعددی در این منطقه احداث کرده است. به این ترتیب ساخت یک ایستگاه زیردریایی در عمق آب های این ناحیه برای کمک به اکتشاف منابع و احتمالاً عملیات های نظامی، برای چین اهمیتی استراتژیک دارد.

زو لیینگ، یکی از محققین ارشد امور جنوب شرق آسیا در آکادمی علوم اجتماعی چین در این زمینه به بلومبرگ گفته است: «توسعه و ساخت و ساز در اقیانوس ها استراتژی مهمی برای دولت چین محسوب می شود، اما ایستگاه زیردریایی مذکور در عمق اقیانوس علیه هیچ کشوری طراحی نشده است. پروژه چین عمدتاً استفاده غیر نظامی خواهد داشت، اما نمی توان احتمال وجود کاربردهای نظامی برای آن را رد کرد. بسیاری از کشور های جهان روی پروژه هایی در اعماق آب ها تحقیق کرده و می کنند، چین نیز یکی از این کشورهاست».

یکی از اهداف این ایستگاه زیردریایی، که هر بار تا یک ماه میزبان اعضای تیم های ساکن خود خواهد بود این است که به چین کمک کند تا سال ۲۰۳۰ به یک ابرقدرت فناوری در سطح جهان بدل شود. این اخبار چند ماه پس از آن منتشر می شوند که این کشور از برنامه اش برای ساخت «دیوار بزرگ زیردریایی» خبر داد. دیوار بزرگ چین در زیر دریا مجموعه ای از حسگر ها خواهد بود که به شناسایی زیردریایی های آمریکایی و روسی در دریای جنوبی چین کمک خواهند کرد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      این چینی ها فوق العاده اند

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج