۳۴۹۶۴۲
۵۰۰۹
۵۰۰۹
پ

کنسرت آنلاین خواننده «ماه و ماهی»

چندی قبل علیرضا قربانی، خواننده نام‌آشنای موسیقی ایرانی، کنسرت آنلاینی را در فضای مجازی برگزار کرد که با وجود بدبینی برخی از اهالی هنر، با استقبال خوبی از سوی علاقه‌مندان روبه‌رو شد.

روزنامه شرق: چندی قبل علیرضا قربانی، خواننده نام‌آشنای موسیقی ایرانی، کنسرت آنلاینی را در فضای مجازی برگزار کرد که با وجود بدبینی برخی از اهالی هنر، با استقبال خوبی از سوی علاقه‌مندان روبه‌رو شد. حالا نوبت به حجت اشرف‌زاده رسیده است تا پا در این مسیر جدید بگذارد. حجت اشرف‌زاده که بعد از سال‌ها تلاش به قول خودش دیده نشده، نامش به‌ناگاه با «ماه و ماهی» بر سر زبان‌ها افتاد. کنسرت آنلاین این خواننده چهارشنبه شانزدهم تیر در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار خواهد شد و به همین بهانه با او گفت‌وگوی کوتاهی داشتیم که می‌خوانید:

کنسرت آنلاین خواننده «ماه و ماهی»

در اجرای کنسرت آنلاینی که در پیش دارید، چه رپرتواری را اجرا خواهید کرد؟

چند تراک از آلبوم ماه و ماهی، بخشی از موسیقی خراسان را با ارکستر تلفیقی خراسانی، چند تیتراژی که این روزها پخش شده است و چند قطعه قدیمی بازخوانی را اجرا خواهیم کرد.

با توجه به اینکه اطلاعات شخصی شما از اجرای کنسرت آنلاین بیشتر شده و با مروری که انجام داده‌اید، این اتفاق را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

اول اینکه از تکنولوژی نمی‌توان فرار کرد، منتها باید در راستای ابعاد فرهنگی خودمان از آن بهره بگیریم. اتفاقا چند روز پیش که با یکی از دوستان صحبت می‌کردیم، بحث تکنولوژی در کشور «چین» مطرح شد. آنجا محصولاتی همچون مد، موسیقی، سینما و هر چیز دیگری که قرار است وارد شود، ازسوی مجموعه‌ای از افراد بومی‌سازی می‌شود. با این توضیح تلاش اولیه برای برخورداری از امکان اجرای کنسرت آنلاین در ایران به‌خوبی انجام شده است. اینکه تا چه اندازه بتوانیم این ابزار را در راستای خطوط فرهنگی خودمان بومی‌سازی کنیم، مسئله‌ای است که باید مورد توجه قرار گیرد. به نظر من باید کوشش خود را به کار گیریم تا کنسرت آنلاین بتواند با درنظرگرفتن المان‌های فرهنگی و موسیقایی ما، تا حد امکان به محتوای اصلی اثر نزدیک باشد. از طرف دیگر، اجرای آنلاین باید با آنچه تاکنون در رسانه‌های دیداری کشورمان از موسیقی عرضه ‌شده است، متفاوت باشد چون تا قبل از این امکان دیدن ساز از قاب تلویزیون و ال‌سی‌دی‌هایی که در منازل هست میسر بود. امیدوارم کنسرت آنلاین در ایران بتواند به‌خوبی جا بیفتد و مردم از آن استقبال کنند.

بسیاری از مردم، خواننده آلبوم ماه و ماهی را می‌شناسند و او را دوست دارند. با این توضیح، نظر شما به‌عنوان دومین نفری که قرار است چنین کنسرتی را برگزار کند، درباره رویکرد مخاطب به این پدیده چیست؟

در ابتدا باید بگویم ما ایرانی‌ها از گذشته‌های دور برای پذیرفتن هر اتفاق جدیدی هراسان بوده‌ایم؛ مثل آن دوره‌ای که اتومبیل وارد مملکت ما شد و عده‌ای آن را بدیمن و بدشگون می‌دانستند. با این توضیح دوستان زیادی من را برای انجام این کنسرت تشویق کردند و برخی از دوستان هم بنا بر همان ترسی که از آن سخن گفتم، درباره این اتفاق مردد بودند. با این‌همه، فکر می‌کنم استفاده خوب و مناسب از این ابزار می‌تواند به موسیقی ما کمک کند. از سوی دیگر، باید گفت یک کنسرت معمولی درنهایت می‌تواند هزارو ۵٠٠ یا هزارو ۶٠٠ مخاطب داشته باشد که در سالن حاضر شوند، اما اجرای کنسرت آنلاین هم، به لحاظ مالی برای کسانی که توان خرید بلیت‌های صد ‌هزارتومانی را ندارند، بهینه‌تر است و هم امکان برخورداری تعداد بی‌شماری از مخاطبان موسیقی را از اجرای یک کنسرت فراهم می‌کند.

به نظر من اینکه فقط بر سود و منفعت شخصی خودمان متمرکز شویم و برهمین‌اساس بیشتر به اجرای کنسرت‌های معمولی علاقه‌مند باشیم، خودخواهی است. وجه هنری حکم می‌کند هنرمندان عرصه موسیقی برای کسانی که در مکان‌های دوری زندگی می‌کنند یا امکان خرید بلیت با آن قیمت‌ها را ندارند، این امکان را فراهم کنند که آنها هم بتوانند از موسیقی موردعلاقه‌شان لذت ببرند. دراین‌میان، گاهی برخی از افراد به دلیل کهولت سن یا وجود برخی از بیماری‌ها نمی‌توانند در سالن‌های کنسرت حضور داشته باشند. با این توضیح، من به‌عنوان فردی که خداوند موهبتی به نام صدا را به او ارزانی کرده است، وظیفه خودم می‌دانم کنسرت آنلاینم را به دوستداران موسیقی تقدیم کنم. ناگفته نماند این کنسرت اول از همه، تقدیم به کسانی می‌شود که نمی‌توانند به دلیل معلولیت، کهولت سن و امکان مالی در کنسرت‌های زنده حاضر شوند. این نکته را هم باید بگویم نه من، نه آقای قربانی و نه دیگر دوستان به‌هیچ‌عنوان مبلغ بالایی را از کنسرت‌گذار محترم طلب نکرده‌ایم و شایعات ایجادشده دراین‌باره، واقعیت ندارند. حتی می‌توانم بگویم مبلغ دریافت‌شده از یک اجرای سازمانی و ارگانی کمتر است. هدف ما این بوده است با وجود کمبودها و مشکلات مختلف و جفایی که به موسیقی وارد می‌شود، این اتفاق میمون و مبارک در میان اهالی هنر بیفتد تا موسیقی خوب ایرانی بتواند دوباره به محافل ایرانیان راه پیدا کند و مردم عزیز کشورمان بتوانند از آن لذت ببرند.

بعد از اینکه اولین کنسرت آنلاین ایران با اجرای علیرضا قربانی اجرا شد و ۱۰ ‌هزار نفر از آن دیدن کردند، نگرانی‌های احتمالی شما از چنین کاری برطرف شد؟

به هر شکل، شروع هر کار تازه‌ای سختی‌های خاص خودش را دارد. با توجه به همین نکات، من درباره این اتفاق خوش‌بینم. چون ایرانیان ثابت کرده‌اند همیشه در استفاده از ابزارهای تکنولوژی به‌ویژه نرم‌افزارهای اجتماعی این‌چنینی پیشتاز بوده‌اند. در پایان باید بگویم در سبد فرهنگی خانواده‌ها امکان قرارگیری محصول جدیدی فراهم شده و اگر کمی منصفانه به قضیه نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد با توجه به هزینه بسیار پایین برخورداری از این امکان برای خانواده‌ها، اتفاق خوبی در زمینه فرهنگی در کشورمان افتاده است. بنابراین اگر از این حرکت استقبال شایسته‌ای صورت گیرد، هم مجری این طرح می‌تواند با خیال راحت به این راه ادامه دهد و هم هنرمندان با شوق‌وذوق بیشتری به سالن‌های برگزاری خواهند آمد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج