۳۷۰۲۴
۱۵ نظر
۵۰۴۳
۱۵ نظر
۵۰۴۳
پ

مرغ ترش، گیلانی یا مازنی؟!

اگر فهرست غذاهای مورد علاقه یك گیلانی را از او بخواهید، مرغ ترش حتما در رده‌های بالای فهرستش قرار خواهد داشت. هرچند این غذا آنطور كه باید و شاید مانند میرزاقاسمی و كباب ترش مورد توجه مركزنشینان نبوده است اما...


مرغ ترش، گیلانی یا مازنی؟!

مجله آشپزی ایده آ ل : اگر فهرست غذاهای مورد علاقه یك گیلانی را از او بخواهید، مرغ ترش حتما در رده‌های بالای فهرستش قرار خواهد داشت. هرچند این غذا آنطور كه باید و شاید مانند میرزاقاسمی و كباب ترش مورد توجه مركزنشینان نبوده است اما به عنوان یك خوراك كامل و خوشمزه می‌تواند در برنامه ثابت غذایی شما قرار گیرد. لازم به ذكر است مازنی‌ها هم این غذا را بومی مازندران می‌دانند.

مرغ ترش، گیلانی یا مازنی؟!

مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:
  • مرغ: یك عدد، خردشده
  • روغن مایع: 6 قاشق غذاخوری
  • سبزی: 300 گرم، ساطوری
  • پیاز متوسط: یك عدد، ساطوری
  • سیر تازه: یك ساقه، ساطوری (اختیاری)
  • لپه: 120 گرم
  • تخم‌مرغ: 2 عدد
  • آب نارنج یا آبغوره: نیم پیمانه، 125 میلی‌لیتر
  • نمك و فلفل: به میزان لازم

روش تهیه:

1- تكه‌های مرغ را شسته و خشك كنید، سپس كمی نمك روی آنها بپاشید، روغن را در یك قابلمه روی شعله متوسط داغ كنید و هر طرف مرغ‌ها را حدود 4 دقیقه در آن سرخ كرده، سپس از قابلمه خارج كنید.

2- كمی صبر كنید تا روغن دوباره داغ شود، سپس پیاز را در آن ریخته و 5 دقیقه تفت دهید. سیر و سبزی را اضافه كرده و تفت دادن را 7-8 دقیقه دیگر ادامه دهید.

3- لپه را شسته و با كمی آب 15 دقیقه بپزید، سپس آن را آبكش كرده و به خورش اضافه كنید. مرغ را به قابلمه برگردانده و نیم پیمانه آب جوش به همراه آبغوره اضافه كنید. هنگامی كه جوش آمد، شعله را كم كرده و خورش را با در بسته یك ساعت بپزید.

4- نمك و فلفل خورش را اندازه كنید. تخم‌مرغ‌ها را در یك كاسه شكسته و هم بزنید تا سفیده و زرده مخلوط شود، سپس آن را به صورت نواری در خورش بریزید. پس از 5 دقیقه كه تخم‌مرغ بست، آن را با كته یا چلو سرو كنید.

نكات:

1 - سبزی مرغ ترش شامل گشنیز، جعفری، نعناع و كمی شوید یا تره است. در محدوده گیلان و مازندران از خلواش به جای نعناع استفاده می‌شود. درصد تركیب سبزی‌ها را برابر گرفته و شوید یا تره را در حد چند ساقه اضافه كنید.

2- تخم‌مرغ‌ها را می‌‌توانید مانند باقلاقاتق درسته به خورش اضافه كنید.

3- خورش را می‌‌توانید بدون تفت دادن و روغن تهیه كنید، در این صورت یك قاشق چای‌خوری زردچوبه به آن اضافه كرده و ابتدا پیاز و مرغ را نیم ساعت پخته و كف آن را بگیرید، سپس سبزیجات را اضافه كنید.


پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • مازنی

      تو مرغ ترشی که مازندرانی ها درست میکنن لپه نمیریزن

    • میلاد

      مازندرانی مرغ ترششون کجا بود،خیلی چیزارو از گیلانیا تقلید می کنن

    • هتی

      مازندرانی ها هیچ چیز رو تقلید نمی کنن اونهایی که نمی دونن دقیقا این غذا مال کدوم قسمت از شمال اسم مازندران رو روش میزارن این غذا مال ما مازندرانی ها نیست..

    • خردادي

      واقعا يه نظرسنجي بذارين ببينيم اين غذاها گيلانين يا مازندراني ؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        نظرسنجی نداره. مال ما گیلانی هاست

    • خردادي

      وا هتي جون حالا چرا ناراحت مي شي ؟ولي شما مازندرانيا غذاهاي گيلانياروتحريف كردينا مثلا : شما ها بودين كه تو ميرزاقاسمي گوجه فرنگي ريختين ورنگ طلايي رنگ خوشگلشو ازبين بردين

      پاسخ ها

      • بدون نام

        ایول همین فرمون برو

    • هتی

      اگه این کارو کردیم لابد دلیل داشتیم...شاید رنگش واسه شما خوش رنگه اما لطفا برید آمار بگیرید ببینید تو استان های دیگه میرزا قاسمی رو به شکل گیلانیها میپزن یا مازنی ها... من ناراحت نشدم گلم از شایعات جلوگیری کردم... راستی من تو تهیه غذاهای اصیل مازنی نقشی ندارم از مادربزرگها بپرسین من چیزی رو که میدونستم گفتم چون اونهمه سیر توی غذا و کنار غذا مال گیلانی هاست

    • خردادي

      كاربرجان ممنون.
      هتي جون به نكته خوبي اشاره كردين.
      آهاي هم وطناي عزيز!!!!! شما به چه حقي غذاي اصيل مارو تحريف كردين ؟خوبه ماهم غذاهاي شما رودستكاري كنيم ؟مثلا توآبگوشت عدس بريزيم يا توآش رشته ماكاراني فرمي بريزيم ؟
      اگه راست مي گيد واينجوري خوشمزه تره بريد توسالادالويه هم گوجه رنده كنيد بريزيد:(

    • گیلانی

      با سلام وتشکر از معرفی این خورشت خوشمزه .برای لذیذتر شدنش چند تا پیشنهاد دارم.:
      1.ترکیب سبزیها(اسفناج.جعفری.گشنیز.تره.نعناع و پونه است.)
      2.برای یک مرغ حداقل750%گرم سبزی لازمه.
      3.تخم مرغها را در آخرین مرحله با چنگال زده وهمراه مقداری نعناع و پونه خشک به خورشت اضافه میکنیم.

    • لاله

      سلام من مازنی یا گیلانی نیستم اما از اونجائیکه غذای شمالی دوست دارم مطمئنم این غذا اسمش مرغ ترش نیست چون مرغ ترش لپه و تخم مرغ و اغلب پیاز هم نداره این غذا به استثنای سبزیش شبیه به " سیر قلیه" است.(که با برگهای تازه ی سیر درست میشه ) یا شبیه به" چغرتمه"که تقریبا همینطوریه .این دو تا که گفتم گیلانی هستند اما مرغ ترش بیشتر مال مازنی هاست که داخلش چوچاق هم می ریزند.
      شاد باشید هموطن های خوب و شمالی !

      پاسخ ها

      • مريم

        سلام دوستان

        اجازه نميدم به مازندران توهين كنيد تا اونجا كه ميدونم مال مازندراني هاي خوش سليقه و خوش ذوق ميباشد و اما اگر به غذاهاي شما چيزي اضافه شده حتما احتياج داشته و خوشمزه تر ميشه و با نظرت كاملا موافقم
        در ضمن اش ترش مامان من اصلا شيرين نيست.

    • mahnaz

      روی همدیگه رو ببوسین دعوا نداره که محترمانه هم میشه نظر داد.. راستی چرا آش ترش مازندرانیها شیرینه؟!

    • بدون نام

      دوستان عزیزم، میرزاقاسمی تمام دنیا میدونن برا گیلک هاست، خوب بقیه هم یاد گرفتن، و می پزن

    • بدون نام

      اصلا مرغ ترش ما با گیلانی ها زمین تااا اسمون فرقشه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج