۳۷۱۲۷۶
۵۰۱۲
۵۰۱۲
پ

«نیکو» عجیب‌ترین جرم آسمانی در منظومه شمسی

در منظومه شمسی گاهی اجرام عجیبی کشف می‌شوند که همه چیزشان با سیارات و ستاره‌هایی که تاکنون شناخته شده‌اند متفاوت است اما به تازگی نیز یک جرم فرانپتونی (TNO) با نام «نیکو» کشف شده است که گویا از همه عجیب‌تر است.

خبرگزاری آنا - نسترن صائبی: در منظومه شمسی گاهی اجرام عجیبی کشف می‌شوند که همه چیزشان با سیارات و ستاره‌هایی که تاکنون شناخته شده‌اند متفاوت است اما به تازگی نیز یک جرم فرانپتونی (TNO) با نام «نیکو» کشف شده است که گویا از همه عجیب‌تر است.

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Astronomy، آنچه این جرم را به یک راز تبدیل کرده است، ساختار و ترکیب‌بندی آن نیست، بلکه شکل و جایگاه مداری‌اش است. به نظر می‌رسد این جرم تنها یک تکه یخ به قطر حدود ۲۰۰ کیلومتر است و در مرز پایینی اجرامی قرار می‌گیرد که در رده سیاره‌ کوتوله هستند. اجرامی با این اندازه و ساختار در کمربند «کویپر» و دورتر از آن فراوان یافت می‌شوند.

چیزی که در مورد نیکو واقعا شگفت‌آور است این است که بسیار بسیار بسیار بالاتر از دایره‌البروج -صفحه‌ای که سیاره‌های منظومه‌های شمسی در آن به گرد خورشید می‌چرخند- قرار دارد و زاویه میان مدار زمین با این صفحه صفر در نظر گرفته شده است. پس با این اوصاف، زاویه نیکو با آن چقدر است؟ ۱۱۰ درجه! به بیان دیگر، مدار این جرم عجیب آسمانی آنقدر کج است که از ۹۰ درجه به بالاست و به بیان روشن‌تر، جهت مدار آن خلاف جهت چرخش خورشید است.

در توضیح بیشتر دایره‌البروج باید گفت که دایره‌ای فرضی‌ای در آسمان است که از دید ساکنان کره زمین به نظر می‌آید که خورشید در مدت یک سال آن دایره را طی می‌کند.

جالب است بدانید که کج‌ترین مدار را در میان سیارات، سیاره عطارد دارد که هفت درجه بالاتر از دایره‌البروج قرار دارد. در میان سیاره‌های کوتوله، پلوتو و «اریس» به ترتیب ۱۷ و ۴۴ درجه با این صفحه زاویه دارند و بسیاری از سیارات کوتوله دیگر در همین رنج قرار می‌گیرند.

اریس دومین سیاره کوتوله بزرگ و دومین جسم فرانپتونی بزرگ منظومه خورشیدی پس از پلوتو است که پس از کشف، به‌عنوان سیاره دهم منظومه خورشیدی شناخته‌ شد. اما در سال ۲۰۰۶، اتحادیه بین‌المللی اخترشناسی تعریف جدیدی از سیاره کرد و اریس به همراه سرس، پلوتو، هائومیا و ماکی‌ماکی در گروه سیارات کوتوله قرار گرفت و شمار سیارات منظومه خورشیدی به هشت تا رسید.

به طور کلی، تعداد زیادی از اجرام کوچک‌ منظومه خورشیدی از جمله سیارک‌ها و دنباله‌دارها مدارهای کج دارند ولی نیکو به طور قطع یکی از بزرگ‌ترین اجرامی است که چنین مداری دارد.

در صورت پخش نشدن ویدئو بر روی تصویر زیر کلیک کنید.
«نیکو» عجیب‌ترین جرم آسمانی در منظومه شمسی
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج