۳۸۲۷۶۶
۱ نظر
۵۰۲۰
۱ نظر
۵۰۲۰
پ

مغزهای باهوش‌تر، خون‌خوارترند

محققان استرالیایی و آفریقای جنوبی با همکاری هم نشان داده‌اند که مغز انسان به گونه‌ای است که نه تنها قابلیت بزرگ‌تر شدن دارد، بلکه می‌تواند از نظر ژنتیکی غنی‌تر شود و بیشتر از حد تصور تشنه خون باشد.

خبرگزاری آنا - ندا اظهری: پیش از این تصور می‌شد که تکامل هوش بشر به اندازه مغز بستگی دارد اما محققان دانشگاه آدلاید به تازگی دریافته‌اند که این تکامل بیشتر به منبع خونی که وارد مغز می‌شود بستگی دارد و به عبارتی، مغزهای باهوش‌تر، منبع خون بیشتری دریافت می‌کنند.
مغزهای باهوش‌تر، خون‌خوارترند

به گزارش phys، محققان استرالیایی و آفریقای جنوبی با همکاری هم نشان داده‌اند که مغز انسان به گونه‌ای است که نه تنها قابلیت بزرگ‌تر شدن دارد، بلکه می‌تواند از نظر ژنتیکی غنی‌تر شود و بیشتر از حد تصور تشنه خون باشد.

این گروه تحقیقاتی با استفاده از دو اندازه حفره‌ای که در پایه جمجمه‌های مورد بررسی قرار دارد و عروق خونی را به مغز می‌برد، میزان جریان خون به مغز انسان‌های نخستین را محاسبه کردند. یافته‌های به‌دست آمده در بررسی افزایش هوش بشر در گذر زمان کمک می‌کند.

مغزهای باهوش‌تر، خون‌خوارترند
نمایش تکامل جمجمه انسان... از چپ به راست

بررسی‌ها نشان می‌دهد که اندازه مغز انسان طی تکامل بشر حدود 350 درصد افزایش یافته است اما محققان دانشگاه آدلاید دریافتند که در این مدت تکامل، جریان خون ورودی به مغز با افزایش 600 درصدی مواجه شده است.

آنها بر این باورند که ممکن است این مقدار افزایش جریان خون با نیاز مغز به جبران ارتباطات فعال بین سلول‌های عصبی که به تکامل مجموعه تفکر و یادگیری می‌انجامد، مرتبط باشد.

مغزهای باهوش‌تر، خون‌خوارترند
در جمجمه‌های انسان دو حفره برای عبور عروق داخلی شریان کاروتید وجود دارد که با میزان متابولیک مغز در ارتباط است

برای این که مغز هوشمند شود، باید به طور مداوم اکسیژن و موادمغذی را از مغز دریافت کند. هر چه مغز از نظر متابولیکی فعال‌تر باشد، خون بیشتری نیاز دارد بنابراین عروق تأمین‌کننده خون بزرگ‌تر هستند. حفره‌های موجود در جمجمه‌ها نشان‌دهنده اندازه دقیق عروق هستند.

جمجمه‌های قدیمی فسیل‌شده که ار آفریقا به دست آمده، حفره‌هایی را نشان می‌دهد که در آنجا عروق، خونی را که باید از مغز عبور کند، فراهم می‌‌کند. اندازه این حفره‌ها چگونگی افزایش این جریان خون را از سه میلیون سال پیش تا انسان‌های امروزی نشان می‌دهد.

در فرآیند تکامل، به نظر می‌رسد پیشرفت عملکرد مغز انسان به زمان طولانی‌تری مرتبط است که از کودکی تا بزرگسالی طول می‌کشد. پیشرفت مغز همچنین به همکاری خانواده در امر شکار، دفاع از قلمرو و مراقبت از جوانان نیز مربوط می‌شود. ضرورت این ویژگی‌ها در ظاهر عامل بالا بردن نیاز مغز به خون و انرژی به شمار می‌رود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      تشکر

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج