۳۹۲۲۷۹
۱۵ نظر
۵۰۱۰
۱۵ نظر
۵۰۱۰
پ

خانوارهای شهری، هیچ پس اندازی ندارند

براساس آمار بانک مرکزی از بودجه خانوار در سال۹۴ مجموع کل هزینه ناخالص یک خانوار شهری ۳۵ میلیون و ۲۶۵ هزار و ۷۵ تومان و کل درآمدهای ناخالص آن ۳۵ میلیون و ۲۵۸ هزار و ۵۶۱ تومان بوده است.

خبرگزاری مهر: بر اساس گزارش جزئیات بودجه خانوار در سال ۱۳۹۴، مجموع هزینه ناخالص یک خانوار شهری در سال گذشته، ۳۵ میلیون و ۲۶۵ هزار تومان و درآمد ناخالص ۳۵ میلیون و ۲۵۸ هزار تومان بوده است. بر این اساس، درآمد و هزینه سر به سری خانوارهای شهری گویای نبود مازاد درآمد و امکان پس‌انداز مناسب توسط خانوارهای با درآمد متوسط و کمتر است.

در چنین شرایطی دولت تنها راه برای تامین مالی مسکن را صندوق‌های پس‌انداز مسکن و صندوق زمین و ساختمان می‌داند. این گزارش براساس آمارگیری از هزینه و درآمد خانوارهای شهری ایران در سال ۱۳۹۴ با مراجعه به حدود ۱۲ هزار و ۷۰۰ خانوار نمونه انجام گرفت و برخی از نتایج به دست آمده به شرح ذیل است:

متوسط تعداد افراد خانوار

در سال مورد بررسی، متوسط تعداد افراد خانوار ۳.۳۸ نفر بود که نسبت به سال قبل کاهش داشته است. از کل تعداد خانوارها، خانوارهای ۴ نفری با ۲۹.۰ درصد بیشترین و خانوارهای ۹ نفری و ۱۰ نفری و بیشتر هر یک با ۰.۱ درصد کمترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند.

هزینه ناخالص

بر اساس نتایج این بررسی، متوسط هزینه ناخالص سالانه یک خانوار حدود ۳۵۲۶۵۱ هزار ریال معادل سی و پنج میلیون و ۲۶۵ هزار و ۱۰۰ تومان (ماهانه حدود ۲۹۳۸۸ هزار ریال) بوده است. هزینه مزبور شامل ارزش اجاره خانه شخصی نیز هست که نسبت به سال ۱۳۹۳ معادل ۷.۳ درصد افزایش داشته است.

از کل هزینه‌های ناخالص خانوار به ترتیب، ۳۵.۰ درصد به «مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوخت‌ها»، ۲۳.۶ درصد به «خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها»، ۱۰.۲ درصد به «حمل‌ونقل»، ۸.۳ درصد به «کالاها و خدمات متفرقه»، ۵.۸ درصد به «بهداشت و درمان»، ۴.۵ درصد به «پوشاک و کفش»، ۴.۱ درصد به «لوازم، اثاث و خدمات مورد استفاده در خانه»، ۲.۱ درصد به هر یک از دو گروه «ارتباطات» و «رستوران و هتل»، ۲.۰ درصد به «تفریح و امور فرهنگی»، ۱.۹ درصد به «تحصیل» و ۰.۳ درصد به «دخانیات» اختصاص داشته است.

درآمد ناخالص

متوسط درآمد ناخالص سالانه یک خانوار در سال ۱۳۹۴ حدود ۳۵۲۵۹۵ هزار ریال (ماهانه حدود ۲۹۳۸۳ هزار ریال) بوده که نسبت به سال ۱۳۹۳ معادل ۱۲.۳ درصد افزایش داشته است. ۶۹.۷ درصد از کل درآمد ناخالص را درآمد پولی ناخالص و ۳۰.۳ درصد را درآمد غیرپولی (شامل ارزش اجاری خانه شخصی) تشکیل داده است.

گروه‌های سنی

توزیع افراد خانوارها بر حسب گروه‌های سنی نشان می‌دهد که در سال مورد بررسی، ۶.۷ درصد از افراد خانوارها «۵ سال و کمتر»، ۶.۲ درصد «۱۰-۶ سال»، ۶.۳ درصد «۱۵-۱۱ سال»، ۷.۴ درصد «۲۰-۱۶ سال»، ۱۹.۱ درصد «۳۰-۲۱ سال»، ۲۹.۶ درصد «۵۰-۳۱ سال» و ۲۴.۷ درصد «۵۱ سال و بیشتر» سن داشته‌اند.

تحصیلات

توزیع افراد شش ساله و بیشتر خانوارها برحسب میزان سواد در سال ۱۳۹۴ نشان می‌دهد که ۱۱.۷ درصد «بی‌سواد»، ۲.۱ درصد قادر به «خواندن و نوشتن»، ۲۰.۲ درصد دارای «تحصیلات ابتدایی»، ۴۲.۹ درصد دارای «تحصیلات راهنمایی و متوسطه» و ۲۳.۱ درصد دارای «تحصیلات دانشگاهی» بوده‌اند.

اشتغال

بر اساس نتایج این بررسی ۲۶.۴ درصد خانوارها «بدون فرد شاغل»، ۵۵.۷ درصد دارای «یک نفر شاغل»، ۱۴.۷ درصد دارای «دو نفر شاغل» و ۳.۲ درصد دارای «سه نفر شاغل و بیشتر» بوده‌اند. در مقایسه با سال ۱۳۹۳ درصد خانوارهای «بدون فرد شاغل» و با «سه نفر شاغل و بیشتر» افزایش و درصد خانوارهای با «یک نفر شاغل» و با «دو نفر شاغل» کاهش داشته است.

مسکن

بررسی نحوه تصرف محل سکونت خانوارها در سال ۱۳۹۴ نشان می‌دهد که ۶۵.۰ درصد از خانوارها در مسکن شخصی (مالک‌نشین)، ۲۵.۲ درصد در مسکن اجاری، ۰.۷ درصد در مسکن در برابر خدمت و ۹.۱ درصد در مسکن رایگان سکونت داشته‌اند. در مقایسه با سال ۱۳۹۳، درصد سکونت در مسکن شخصی افزایش و درصد سکونت در مسکن اجاری، رایگان و در برابر خدمت کاهش داشته است.

بر اساس نتایج بررسی مزبور، ۲.۹ درصد خانوارها از «یک اتاق»، ۳۰.۲ درصد از «دو اتاق»، ۴۷.۳ درصد از «سه اتاق»، ۱۴.۹ درصد از «چهار اتاق»، ۳.۱ درصد از «پنج اتاق» و ۱.۶ درصد از «شش اتاق و بیشتر» استفاده می‌کرده‌اند.

تسهیلات محل سکونت و لوازم زندگی مورد استفاده خانوارها

بررسی تسهیلات محل سکونت خانوارها نشان می‌دهد که در سال مورد بررسی، ۹۹.۶ درصد خانوارها از آب لوله‌کشی، ۱۰۰.۰ درصد از برق، ۹۳.۸ درصد از گاز شهری، ۴۶.۵ درصد از فاضلاب شهری، ۷۸.۶ درصد از تلفن، ۳۷.۹ درصد از اینترنت، ۹۸.۶ درصد از آشپزخانه، ۹۹.۶ درصد از حمام، ۶۳.۵ درصد از کولر ثابت آبی، ۱۹.۰ درصد از کولر گازی، ۸.۱ درصد از سیستم حرارت مرکزی (موتورخانه) و ۴۱.۱ درصد از انباری بهره‌مند بوده‌اند.

در سال ۱۳۹۴ از نظر لوازم زندگی، ۴۶.۹ درصد خانوارها از اتومبیل شخصی، ۱۷.۴ درصد از موتورسیکلت، ۱۳.۴ درصد از دوچرخه، ۵۳.۳ درصد از چرخ خیاطی، ۲۰.۸ درصد از رادیو ضبط و ضبط صوت، ۹۹.۳ درصد از تلویزیون، ۴۶.۰ درصد از ویدئو و دستگاه پخش لوح فشرده، ۴۶.۶ درصد از رایانه (کامپیوتر)، ۱۱.۷ درصد از دوربین فیلمبرداری، ۴۴.۴ درصد از یخچال، ۸۲.۵ درصد از فریزر و یخچال فریزر، ۹۹.۵ درصد از اجاق گاز، ۹۳.۱ درصد از جاروبرقی، ۸۶.۵ درصد از ماشین لباسشویی و ۹۵.۳ درصد از تلفن همراه استفاده می کرده‌اند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      مگه زمینی گاو گوسفندی مرغی دارن که براشون بمونه همه نابود شدن فقط باغدار دامدار سود میکنه این وسط آب برق گاز مفت مالیات هیچ .تازه کمیته امداد و بهزیستی هم هستن دولت خونه هم براشون میندازه

    • بدون نام

      واقعا پس اتدازی نیست برای هیچی دیگه نه رهن پوشاک و سفر خرید دلخوشک تفریح همه تعطیله همیشه میگم خدا کنه تو این موقعیت مریض نشیم با این پزشک و جراح غیر مسئول اپارتمان ساز

    • مدیونی سانسورش کنی

      کی میگه درامد 35 ملیونه؟؟؟ بنده فوق لیسانس 5 سال سابقه کار در اداره دولتی قرارداد دارم فقط حمالی میکنم بیمه نشدم باور کنید 5 سال دارم کار میکنم بیمه نیستم حقوقم 850 تومنه اونم هر 3 ماه یکبار شاید بدن نصفشو باید دیرکرد وام ها بدم بانک * بقران متاهلم فقط نون خشک بعضی موقها گیرمون میاد از بدنیا اومدنم پشیمونم*** لعنت به این زنده گی که فقط مثل حیوان دنبال زنده موندنیم*نه تفکری*نه تفریح*نه لذت فقط وفقط حمالی و استرس* خدایا پول این مملکت کجا میره این ثروت زیاد این کشور کجاست که 95% مردم گیر نون شبشون هستاند به دادمون برس خداااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

    • بدون نام

      کافیه سپرده ها رو چک کنید!

    • بدون نام

      این درآمد ناخالص 35 میلیون رو از کجاشون در آوردن؟؟؟؟؟؟!!!!! آدمی مثل من که خودمو بکشم ماهی 2 میلیون در میارم و تازه قشر متوسط محسوب میشم و قطعا هستن کسایی که نصف منم درآمد ندارن!! اونوقت چطوری متوسط درآمد 35 میلیون در ساله؟؟؟؟؟!!!! این آمارها هم مثل بقیه چیزها فقط دروغ و دروغ و دروغه ، خسته شیم به خدا از این زندگی نکبتی لعنت به این زندگی لعنت.

      پاسخ ها

      • ali

        کارشناسامون نمیدونم چی تشریف دارن
        قانون کار چنده مگه ؟؟؟؟؟؟
        چطوری توی 1 سال میشه 35 ملیون درآمد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    • مصطفی

      خانوار های شهری نگو،قشر کارگر و اکثر کارمندارو بگو،یه کارگر سالانه 17 یا18 میلیون بیشتر درآمد نداره البته با روزی ده ساعت کارکردن....یادمون نره این قشر کارگر اکثرا لیسانس و فوق لیسانس هستن...کارمندای تازه استخدام هم به ندرت درآمد سالانه شون به 30 برسه....حالا شما چه قشری رو آمار گرفتین خدا میدونه....ما هم که نفهم

    • زهرا

      تادلتونم بخوادقسط بانکی ام دارن خونه هاشونم وام مسکنه

    • بدون نام

      متوسط درامد چه قشری ۳۵میلیون درسال هست؟ کارگرها و کارمندها که حقوقشون حدود یک میلیون هست چجوری محاسبه کردن شد ماهی سه میلیون؟!!!

    • محسن

      زشته بابا نگو.هر خانواده ایرانی ماهیانه حداقل۴،۵میلیون تومان فقط از یارانه و سهام عدالت پس انداز میکنن

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اینها زبون تیکه انداختن رو نمی فهمن.

    • pouya

      شماشایدازاستاددانشگاه هاآمارگرفتید

    • بدون نام

      بابا بی خیال اکثر مردم نون شب ندارن بخورن.35ملیون از کجا اوردن

    • بدون نام

      اینا از قشر خودشون یعنی مسئولین با حقوقای نجومی آمار گرفتن کارگر وکارمند و.....حساب نکردن چون فقط رفاه وآسایش برای اوناس ما ول معطلیم

    • کوروش

      دروغ که کنتور نمی اندازه !! ببندید بی وجدانهای دزد آره دروغ شده عادت مسئولینی که معلوم نیست کی اونهارو بر سر اینگونه سمتها گمارده اند .!یکی از این باصلاح نمایندگان مردم نیست از این نا مسئول بپرسه آخه این آمار را از کجایت در آوردی؟ با این خیل بیکاری و اخراجها و ریزش نیروهای کاری.. که هر ثانیه در حال اجراست!؟؟ آخه تا کی باید این دلقک بازیها و دروغها را تحمل و باور کنیم؟ ما که نه شانس داشتیم مثل گوسفند داران و کشاورزان و باغداران . یک شبه با گران شدن خر و گاو و محصولات کشاورزی و باغات پولدار بشیم و بیایم بالاشهر خونه بگیریم نه آقازاده شدیم یا دستی در دست اقا زاده ها داری !چکار کنیم؟

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج