۳۹۷۷۹۷
۵۰ نظر
۵۳۵۳
۵۰ نظر
۵۳۵۳
پ

گفتگو رویترز با عیسی کلانتری وزیر پیشین کشاورزی

سد گتوند؛ ننگ ۴۰۰۰ میلیاردی مهندسی ایران

سدی که قرار بود حیات و آبادانی برای ایرانیان به همراه داشته باشد، پس از ساخت و آبگیری میان کوه های نمک تبدیل به دریاچه ای شده که هدیه اش به مردم شوربختی بود که پایانی را نمی توان برایش متصور شد.

ماهنامه پیشه و تجارت: سدی که قرار بود حیات و آبادانی برای ایرانیان به همراه داشته باشد، پس از ساخت و آبگیری میان کوه های نمک تبدیل به دریاچه ای شده که هدیه اش به مردم شوربختی بود که پایانی را نمی توان برایش متصور شد. تبدیل شدن کل جلگه خوزستان به شوره زار از یک سو و از بین رفتن زمین های کشاورزی در پایین دست از سوی دیگر سبب شد کشاورزان به جای تولید محصول، فقط نمک برای عرضه کردن داشته باشند.

اما حالا دیگر کاری نمی توان کرد و هیچ راه علاجی ندارد و فاجعه ای که از آن به عنوان سد گتوند نام برده می شود آسیب هایش تا ابد گریبان مردم خوزستان را خواهد گرفت.

نتیجه مطالعاتی که با هدف آسیب شناسی زیست محیطی در سال ۸۲ آغاز شد این بود که این سد در معرض خطر شور شدن است. مطالعاتی که باید در سال ۷۵ و قبل از اجرای پروژه انجام می شد نه هشت سال بعد و جالب اینکه در هنگام آغاز عملیات آبگیری و افتتاح سد با وجود بسیاری از هشدارهای زیست محیطی که خطر شور شدن آب را اعلام کردند، مسئولان وقت بدون توجه به نگرانی های دوستداران طبیعت با قول صددرصد مبنی بر شور نشدن آب سد، عملیات آبگیری را آغاز کردند و وضعیت سد به شرایطی رسید که الان همه نظاره گر آن هستند.

عیسی کلانتری وزیر اسبق کشاورزی از سد گتوند به عنوان فاجعه ملی نام می برد و می گوید: «در طول هشت سال ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد تنها یک بار برای او نامه نوشتم و موضوع آن هم سد گتوند بود و به او گفتم سد را آبگیری نکنید.» عیسی کلانتری در این گفتگوی تفصیلی از ساخت این سد و مشکلات پیرامون آن گفت.

سد گتوند؛ ننگ 4000 میلیاردی مهندسی ایران
زمانی که در دهه ۷۰ کار مطالعاتی روی سد گتوند انجام شد چرا کسی نگفت که منطقه دارای کوه های نمکی است که ممکن است با ساخت سد، نمک وارد آب شود و آب شیرین تبدیل به آب شور شود؟

- کار مطالعات سد گتوند ۱۵ کیلومتر بالاتر از محل فعلی آن بود و اصلا قرار نبود سد در محل فعلی ساخته شود. حتی مطالعاتی هم که آمریکایی ها قبل از انقلاب انجام دادند هم منطقه ای بود که از روز اول تعیین شده بود اما وزارت نیرو تصمیم گرفت محل سد را عوض کند زیرا اگر سد در محل قبلی ساخته می شد می توانست ۲.۲ میلیارد متر مکعب آب ذخیره کند در حالی که در محل فعلی این میزان به ۴.۷ میلیارد متر مکعب می رسید.

یعنی کسی آن کوه های نمک را ندید؟

- تصورشان این بود که می توانند کوه های نمک را با یک پتوی رسی بپوشانند و اجازه ندهند نمک وارد آب شود؟

کوه رس؟ چگونه؟

- رس را کوبیدند و با آن سدی در مقابل کوه های نمک ساختند تا مانع نفوذ نمک در آب شوند غافل از اینکه با نخستین آبگیری در سد هم رس ها در آب حل شد و نمک ها وارد آب شیرین شد و آن را تبدیل به آب شور غیرقابل استفاده کرد. مهمترین دلیل این اتفاق هم این است که آب در داخل سد راکد است و هر چه زمان می گذرد، نمک فرصت بیشتری برای حل شدن در آب دارد اما اگر آب روان بود این اتفاق نمی افتاد و نهایتا تبدیل به کارون چند سال قبل می شد.

اتفاقی که شاید بیشتر از شور شدن آب و نابودی محیط زیست منطقه مردم خوزستان و ایران را ناراحت کرده، حرف هایی است که درباره شوری آب گفته می شود و مسئولان شرکت آب نیرو آن را رد می کنند و می گویند آب شور نشده است؟

- دروغ گفتن کار همه افراد دولت قبل بود چون همه زندگی شان بر مبنای دروغ بود. همیشه واقعیت ها را از مردم پنهان می کردند. گاهی اوقات هم از خود غیرتی نشان می دادند و از مردم عذرخواهی می کردند اما قبل از عذرخواهی، مردم تاوان زیادی را برای اشتباهات و دروغ های آنان داده بودند. سال ۸۹ زمانی که قرار بود سد گتوند آبگیری شود، برای اولین و آخرین بار به احمدی نژاد نامه نوشتم و گفتم سد را آبگیری نکنید و شما به عنوان رییس جمهوری اشتباهات گذشتگان را با یک اشتباه دیگر تکمیل نکنید اما سد آبگیری شد و فاجعه به این شکلی که هست رقم خورد.

اشتباه بدتر دولت قبل این بود که به وضعیت و شرایط مردمی که در ۴۴ روستای اطراف زندگی می کردند توجهی نکرد و آوارگی را برای آنان رقم زد، این طور نیست؟

- ساخت این سد آنقدر معضل دارد که مسئله مردم جزو مسائل فرعی دیده می شود زیرا تامین هزینه برای آنان در قبل گرفتن زمین و خانه های آنها شاید ۱۰ درصد کل هزینه سد هم نباشد. از طرفی این که می گویند مطالبات مردم داده نشده هم کذب است. اطلاع دارم که همه هزینه ها پرداخت شده اما برخی از مردم می خواهند چند بار خسارت بگیرند که این بی انصافی است.

چقدر برای ساخت این سد هزینه شده است؟

- حدود چهار هزار میلیارد تومان.

آیا می توان با صرف هزینه ای سد را اصلاح کرد؟

- اگر بخواهند سد را اصلاح کنند قدم اول این است که آب را منحرف کنند و این یعنی صرف هزینه ۹ هزار میلیاردی در یک زمان ۱۰ ساله که عملا اجرای این کار و صرف هزینه امکان پذیر نیست. مهمترین دغدغه ای که در حال حاضر برای سد گتوند وجود دارد این است که آسیب های زیست محیطی آن روز به روز افزایش پیدا می کند و مردم کشور آسیب بیشتری می بینند. تداوم شوی آب و شرایطی که برای مردم خوزستان به وجود آمده، موضوعی نیست که به راحتی بتوان از آن عبور کرد و مسئولان باید در این زمینه پاسخگو باشند.
سد گتوند؛ ننگ 4000 میلیاردی مهندسی ایران

یکی از آسیب هایی که به آن اشاره کردید، از بین رفتن کشاورزی منطقه و از دست دادن منبع درآمد برای مردم بود، آیا می توان برای این معضل راه حلی پیدا کرد؟

- برای اینکه زمین هایی که شور شده اند را به شرایط قابل کشاورزی برگرداند باید زهکشی انجام شود که هزینه بالایی دارد؛ چیزی حدود ۲۰ میلیون تومان برای یک هکتار، یعنی باید با این روش نمک را از بستر زمین جدا کنند و از طرف دیگر اجازه ورد آب شور را به زمین ها ندهند. در نظر بگیرید اگر حدود ۲۰۰ میلیون هکتار زمین وجود داشته باشد باید چهار هزار میلیارد بودجه برای این کار در نظر گرفت که این کار هم عملا قابل اجرا نیست.

یعنی با توجه به تمام پیشنهادهایی که ارائه شد، هیچ راه علاجی برای رفع مشکلات سد گتوند وجود ندارد.

- در جلسات شورای عالی آب چندین بار درباره سد گتوند صحبت و راه حل های متعددی هم پیشنهاد شد و دانشگاه تهران مسئول بررسی راهکارهای ارائه شده بود اما در نهایت مسئولان این دانشگاه به این نتیجه رسیدند که هیچ راه حل قطعی برای بهبود وضعیت سد گتوند وجود ندارد یعنی نه امکان مالی وجود دارد و نه زمانی برای حل این بحران.

یکی از راه حل هایی که می گویید اجرایش امکان پذیر نبود، چیست؟

- خارج کردن آب سد از زیر آن و هدایت آب شور با لوله به هشت کیلومتر پایین دست سد و رهاسازی آب شور در یک منطقه سه هزار هکتاری با هدف تبخیر نمک ها که عملا قابل اجرا نیست و بقیه راه حل ها هم در همین سطح بود که قابلیت اجرایی ندارند.

بحثی هم مطرح شد برای هدایت آب سد به خلیج فارس؟

- آن طرح هم منتفی شد و امکان اجرای آن با توجه به زمان و امکانات مالی میسر نیست. نه تنها این طرح بلکه هیچ کدام از این راه حل ها درد گتوند را درمان نمی کند. باید با این فاجعه بزرگ کنار بیاییم.

می شود سد را تخریب کرد؟ خیلی از کشورهای پیشرفته مدت هاست به این نتیجه رسیده اند که سدسازی منسوخ شده اما چرا در ایران این تب سدسازی ادامه دارد و وزارت نیرو هنوز بر این اتفاق پافشاری می کند.

- اصلا امکان ندارد بتوان چنین کاری را انجام داد. آب کارون وارد سد می شود و نمی توان جلوی آن را گرفت مگر این که دوتا تونل «بای پس» به طول 80 تا 90 کیلومتر و به قطر 11 متر زده شود و آب را به سمت دیگری هدایت کرد که این کار هم مستلزم زمان 10 ساله و هزینه بیش از 6 هزار میلیارد است.

از سوی دیگر این بی انصافی است که تصور کنیم تمام هدف و برنامه وزارت نیرو و توسعه سدسازی در کشور است، در حال حاضر جلوی ساخت و حتی مطالعه خیلی از سدها گرفته شده و اگر به این نتیجه برسند که ساخت این سد به ضرر منطقه و کشور است، اصراری بر ساخت آن نیست اما سدسازی ذاتا بد نیست و خیلی جاها به مدیریت منابع آب و توسعه منطقه کمک می کند.
جاهایی که کارشناسان فنی و محیط زیست تاکید کنند ساخت سد مشکلی ندارد، باید ساخته شود. الان دیدگاه وزارت نیرو این است که روی بحث سدها تجدید نظر کند و دولت هم باید در این زمینه یاری دهنده وزارتخانه باشد زیرا خیلی از نمایندگان برای نفع منطقه و استان شان اصرار به سدسازی دارند و وزارت نیرو را تحت فشار قرار می دهند و اگر دولت حامی نباشد، کارها سخت پیش می رود.
سد گتوند؛ ننگ 4000 میلیاردی مهندسی ایران
اما دیده شده که به مخالفت های محیط زیست توجهی نشده و بارها رییس سازمان محیط زیست اعلام کرده که این سازمان با ساخت سد گتوند مخالف است اما طرح اجرایی شد.

- خانم ابتکار باید برای این ادعا اسناد بیاورد؛ محیط زیست زمانی ساز مخالفت زد که سد ساخته و آبگیری شده بود و شور شدن آب دلیل اصلی این مخالفت بود. مشکل اینجاست که در گذشته به محیط زیست خیلی اهمیت داده نمی شد و علت آن هم این است که این سازمان از نظر فنی و علمی عقب مانده است و در اصل سازمان شکاربانی است.

اگر بخواهید برای سد گتوند نام جایگزین انتخاب کنید چه می گویید؟

- سد گتوند را ننگ مهندسی در تاریخ کشور ایران بدانید. یک خیانت و آفت بزرگی بود که به جان این مملکت افتاد که از این به بعد هم بهتر است دیگر درباره اش بحث نکنید چون فایده ای ندارد؛ گویا این سرنوشت از مدت ها پیش برای مردم رقم خورده بود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      اصراف پول بیت المال دوباره و دوباره

    • بدون نام

      دستشون درد نکنه اینها نابغه های ملی هستن ما خبر نداریم زیاد اطلاع رسانی یا رسانه ای نکنید ۵۰ سال بعد مثل آقا محمد خان قاجار براش دعا میکننداینها مهندس نیستن این‌ها مهندز هستن عزیز من قانون کیلویی چنده? اینجا سلیقه ای اعمال قانون از نوع من درآوردی اجرا میشه

    • عبدالله

      افتضاحی به این وسعت مگرباعذرخواهی مرتفع میشودواقعاانسان بعضی وقتهاارزومیکنه کاش درافغانستان متولدشده بودکه شاهداین گندکاریهانباشه

    • جعفری

      سلام علیکم
      خجالت هم چیز خوبی است
      سدی که کار مطالعاتی آن در دولت سازندگی گی انجام شده و ساخت آن در دو دولت اصلاحات با تمام قوا پیش رفته و چه مصاحبه ها و عکس های یادگاری با این سد که نگرفتند.
      دولت احمدی نژاد سد مورد تأیید شما را آبگیری کرد تا گند کار تان به همه معلوم شود
      حالا در کمال پررویی از آقا یان هیچ نامی نمی برید
      و همه گندهاتان را به دولت عدالت خواه نسبت می دهید
      به شما ها باشد بیگ بنگ و انقراض دایناسورها که یک حادثه ریست محیطی بزرگ بود را هم کا احمدی نژاد می دانید

      پاسخ ها

      • بدون نام

        شما و امثال شما که مردم را بدبخت کردید باید خجالت بکشید .خوب شد نگفتی تقصیر برجام هست

      • محمد

        در تعجبم از این اقای کلانتری که خودش در دولت اصلاحات از جمله تصویب کنندگان و اجرا کنندگان سد بود حالا......

        تاسف بر ما که ....

        الان هم شده رییس محیط زیست دوباره داره خوزستان رو نابود میکنه

    • سلی

      خدا نابود کنه بانی و باعث

    • میلادحسینی نژاد

      کله مردم خوزستان از بی ابی و مشکل کشاورزی دارن بعد دوستان چهارهزار میلیارد هزینه کردن همش هوارفت؟ میشد با این چهار میلیارد به جای سد سازی کشاورزی که الان مدتی مرده احیا کرد . نه هر یه مدت یه شاخه از کارون ببرید یه استان دیگه از ترس خشکسالی . اینم مطمئنم خشکسالی بی تدبیری خودتون بوده مثله گرد خاک خوزستان که هر روز باش گریبانیم ..

    • لیلا

      باید با این فاجعه کنار بیاییم؟ این شد حرف؟؟ می دانید چقدر اسیب به مردم و منطقه و محیط زیست میزند؟ کنار بیاییم؟؟
      این همه منابع مالی اختلاس میشه.یکم رو هم برای حل این مشکل اختصاص بدند و آب و منتقل کنن...یعنی چی که امکانات مالی نداریم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    • بدون نام

      ه از این به بعد هم بهتر است دیگر درباره اش بحث نکنید چون فایده ای ندارد؛ گویا این سرنوشت از مدت ها پیش برای مردم رقم خورده بود
      این یعنی چی.... تورو خدا یکی اینو ترجمه کنه یعنی چی.... این سرنوشته؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
      ولش کنید...فایده نداره؟؟ به همین راحتی؟

    • باران

      همیشه خوزستان خط مقدم همه بدبختی های این كشور بوده در حالی كه 60تا 70 درصد بودجه كشور از خوزشتان و پتروشیمی های منطقه تامین میشه!بد آبی بد هوا الودگی هوا نبود امكانات رفاهی درمانی تفریحی ...
      واقعا تا كی به این مردم می خواد ظلم بشه !!

    • فرهاد

      واقعا جالبه همه اشتباهات را خودش انجام داده حالا درگردن احمدی نژاد می اندازه شماها ودولت اصلاحات و سازندگی این گند روببار آوردند احمدی نژاد چکارکنه فکرکردین مردم هالو اند؟

    • بدون نام

      وقتی مهندسای نخبمون همه از کشور رفتن و تو بهترین کشورها دارن پروژه انجام میدن و بعد ما پروژه های ملیمون رو میدیم دست یه تعداد پیمانکار بی سواد که با زد و بند پروژه ها رو میگیرن و مهندسین درجه سه روشون کار میکنن، انتظار نتیجه ای غیر از این فجایع رو داشته باشیم ته حماقته!!!!!

    • بدون نام

      جهان سوم که میگن به معنی واقعی و قابل لمس همینجاست

    • بدون نام

      یه کارشناس خارجی میتونه بیاد ونمک زدایی سد رو مهار کنه...کار نشد نداره جوش نزنید

    • مصی

      اصلا از حرفا این آقا خوشم نیومد. هی میگه 10 سال وقت میخواد و انقد هزینه دراه و نمیشه. چرا نمیشه؟ باید هزینه بشه تا درست بشه حتی اگه 100 سال طول بکشه و میلیاردها هزینه بشه. میگه این سرنوشت رقم خورده برای ایرانی ها!!!!!!!!
      تو کی هستی که سرنوشت تایین میکنی؟!!!!!
      باید درست بشه نیروی بیشتر بزارن تو 5 سال درست میشه!!!

    • علی

      احمدی نژاد چی حالیش بود
      مگه ترافیک تهرانو نمیخواست با بشکه گذاشتن حل کنه
      یه سری هم دورش جمع شدن تا تونستن خوردنو ودزدینو ضربه زدن به کشور

      پاسخ ها

      • محمد

        حداقل دکتری از دانشگاه تهران داشت .. نه دکتری جعلی.... ثانیا دزد نبود .... ثالثا شما چی حالیته؟

      • سيد

        دكتري بخوره تو سر احمدي نژاد و طرفداراش

    • رامین

      با سلام . به این آقا بفرمایید خانواده اش را برآورد ذر یکی از شهرستان های پایین دست سد زندگی کند تا بفهمد کنار بیابیم یعنی چه . سختی آب در آبادان به 40000 پی پی ام هم میرسد که برای حیوان هم ضرر دارد . متاسفانه مملکت دست کیا افتاده

    • ایرانی

      باید هرچه زودتر سد را بشکنند

      پاسخ ها

      • آگاه

        این آقای کلانتری در موقع مطالعه و ساخت، یاخواب یادبستان
        درس میخوانده مرد حسابی همه را ول کردی چسبیدی ب احمدی نژاد کمی بخودتان بیائید، چرا این ننگ راتقدیم پیشینیانت نمیکنی، بخدا خجالت دارد، چرا احمدی نژاد،خار چشم شماهاست؟برای این نیست، که در برابر شما مفتخوران پرمدعا، چون فرزند یک کارگر آهنگر بود، میخواست، برای طبقات محروم کاری انجام دهد، افسوس که کینه شتری اجازه دید انسانی براساس عدالت و حق را بشما ها نمیدهد، روحانی روز های اول چقدر بار این بنده خدا کرد، تا وضعیت امروز خودش، ، طوری اتهام میزند،که گویا،، مطالعه زمین،، طراح، و سازنده ازاول احمدی نژاد بوده،،!!

    • رضا

      این هم ننگی دیگر از احمدی نژاد ودار و دسته اش

      پاسخ ها

      • رضا

        متاسفم واست

      • بدون نام

        گویا اصلا به تاریخ اجرای پروژه نگاه ننداختید

    • محسن

      آقای کلانتری، اگر شماومهندسین شما عرضه و سواد ندارن ،تا دیر نشده از کشورهای صاحب علم،وجدان مثل ژاپن،آلمان و... کمک بگیرید.اینکه راهی نداره از جاهل بودن افرادی مثل شماست.

    • بدون نام

      سلام
      واقعاً نمیشه برای این فاجعه کاری کرد ،آب ورودی به سد رو منحرف کنن به یه مسیر دیگه که ابعاد فاجعه بیشتر نشه و با ایجاد تاسیساتی که از نیروی برق تجدید پذیر هست به روند تبخیر آب ذخیره پشت سد سرعت بدن شاید پیشنهاد مسخره یا زمانبر باشه ،لااقل مشکل رو بیشتر نمیکنه وآسیب زیست محیطیش بیشتر نمیشه.

    • غریبه

      یه سوال چرا مسعولین مرتبط با این پروژه محاکمه نمیشن؟

      دیگه حتی موش ازمایشگاهی هم نداریم
      ولی ملت ایران قربانی طرح های بدون تفکر حضرات هستند
      یعنی اینقد بی ارزشیم که کسانی که این بلا را سر زندگی و اینده ما اورده اند به هیچ عنوان محاکمه نشوند؟

      وقتی نخبگان مملکت یا فرار می کنند یا در اوین زندانی می شوند نتیجه هم می شود این

      تنها راه نجات مجازات مسعولین است

    • خاطره

      اینا فقط سد رو درست کردن که از طریقش یه پولی ب جیب بزنن ....

    • بدون نام

      بیشتر سدهایی که تو کشور درست شده بدون کارشناسی بوده و همین باعث از بین رفتن آبهای زیرزمینی و مشکلات زیست محیطی شده .دلیلش هم اینکه از مهندسین زبده استفاده نشده بلکه با راند بازی این پروژهای مهم را دادن دست افرادناشی و تازه کار و بیسواد تا پول کمتری خرج بشه و به جیب خودشون بزنن.

    • بدون نام

      یکی از اقوام ما از طرف ارگانی تاسیس یه مدرسه را تو خوزستان بهش دادن بنده خدا اولین بارش بود که کار پیمانکاری برمیداشت.خلاصه مدرسه را ساخت و تحویل داد و پول خوبی به جیب زد ولی جالب اینکه با اولین بارندگی تو شهر دیوار مدرسه فرو ریخت!!! احتمالا ایشون از طرف همون ارگان پیمانکاری این سد را بعهده گرفته بود!!!

    • محمد صادق

      این خراب کاری کار دزفولی ها بود چرا حقیقتو نمیگین

    • بدون نام

      باید دادگاهی برگزار بشه و عاملان اصلی این کار مشخص و اعدام بشند

    • حیدری

      تنها راه باقی مانده که صدمه به محیط زیست نمیزد ایجاد سدی دیگر در بالادست سد فعلی می باشد و انحراف رودخانه که به سد فعلی جریان پیدا نکند و خشک نمودن تدریجی دریاچه فعلی ودفن نمک در مخزن سد سد. طرحی که به مراتب از همه طرحها خسارت کمتری به محیط زیست و مردم منطقه وارد مینماید و مردم روستاهای اطراف هم میتوانند امیدی به ماندن و کشاورزی در منطقه داشته باشند.

    • بدون نام

      اون روزی که در دولت کارگزاران این پروژه اغاز شد و دولت اصلاحات تکمیلش کرد هیچکس نگران نبود؟!اونا همه راستگو بودن؟!

    • حاجی گیرینف

      آره دیگه بچه رسیده به کوچه بن بست . نه میشه دود شه بره آسمون نه آب بشه بره تو زمین فقط باید دستش رو بزنه به دیوار و از شرایط موجود لذت ببره.
      چهارهزار میلیارد خرج کردن ان هم نه هزار میلیارد دیگه میخوان که یه گند دیگه بزنن و شش هزار میلیارد هم واسه زهکشی و خلاصه هزار میلیارد که رقمی نیست پول تو جیبی بچه هاشونه . ازشون بگیرید و خسارت رو جبران کنید .

    • بدون نام

      واقعاً شرم آور است. اگر پیش از عملیات سد سازی یک برگ استعلام از ادارۀ زمین شناسی مناطق نفتخیز جنوب می گرفتند این فاجعه روی نمی داد. حالا در کمال پرروئی مهندسین مشاور سد مدعی هستند شاهکار کرده اند. خاک بر سر مهندسی که کوه نمک عمبل را ندید و خودرا به کوری زد.

    • بدون نام

      برخالف نظر آقای کلانتری ، شرکت مشاور مهاب قدس موظف است به هزینۀ خود یک تونل انحرافی رودپیچی بزند و آب کارون را به بغد از موقعیت کوه نمک عمبل انتقال دهد. این نوابغ سد سازی اگر پیش از آبگیری با روش شاتکریت و ژئوممبران توده نمک را می پوشاندند و یا روی آنرا با ایزوگام و قیر می پوشاندند ، این فاجعۀ ملی روی نمی داد، گرچه اینجانب از ابتدا با ساخت سد در این محل مخالف بودم ولی با ار عاب و تهدید وادار به سکوت شدم.حالا از طرف مهندسین اعجوبۀ مهاب قدس متهم شده ام که نمی دانم ای سی یعنی چه؟

      پاسخ ها

      • علیرضا

        دوست عزیز گویا شما نه با ابعاد و احجام گنبد نمکی آشنایی کافی دارید و نه با علوم مهندسی چطور ممکن است که شیبهای قائم رو با اون ارتفاع و با اون احجام ایزوگام یا ژئوممبران کرد ضمنا بفرض محال هم که میشد هزینه اجرای این طرح میدونین از خود ساخت سد چقدر بیشتر میشد

    • بدون نام

      یادی هم بکنیم از مرحوم رفسنجانی که جا یابی سد در دولت ایشون و با علم به وجود گنبد نمکی بوده است

    • بدون نام

      مرگ برجاهلان خائنانی که پول ملت رابه باددادندوبا پررویی تمام ازگندکاری خوددفاع میکنند راستی ...... اماچرااقدامی نمیکنه؟شاید هم کارهای مهمتری دارن

    • سجاد

      از ماست که بر ماست

    • میلاد

      خدا خیر نده احمدی نژاد رو که سد رو با گفته های کارشناسان ابگیری کرد

    • Ml

      قطعن این کار جاسوسان محیط زیستی بوده
      و هنوز هم هستن این جاسوسان که تصمیم سازی های اشتباه میکنن

    • رضا

      این فاجعه ملی هنوز داره کشتار میکنه و

    • علیرضا از صومعه سرا

      دوستان عزیز سلام
      الان اگه به همدیگه توهین کنیم کار درست میشه . هیچ دولتی در قضیه ساخت سد قصد خیانت نداشته اما ممکن است خائنی به عنوان مشاور اونها را فریب داده . الان فقط باید راهی پیدا کرد که مطمئنا پیدا می شود و باید هم هزینه کرد البته باید بخشی از هزینه ها را از مقصرین اصلی دریافت کرد

    • ghkk

      اعدام واقعی برای مشاور ومجری وطراح ودستور دهنده وامضا کننده ومحاکمه واقعی برای این جور کارها که پول مملکت ومحیط زیست و.....بهم ریختند لازم است دستگاه قضایی برای این موارد از شروع طرح تاپایان آن اگر واقعا می خواهید مملکت به نظم برگردد نیاز ست یک مهندس یا یک مشاور با جان خیلی ها بازی کرده ودرمقابل خیانت ؟؟؟یعنی همین که با آبروی خیلی بازی کرده اند وخیلی را خانه خرا ب!!!؟؟؟؟؟

    • بدون نام

      کشور اسلام

    • رضائی تایباد

      واقعا برای مهندسین کشورم متاسفم کشورهای خیلی عقب افتاده الان میخوان کوه یخی را بیارن توی سواحل کشورشون تا اب را شیرین کنن ولی مهندسای و نخبه های کشور بزرگ ایران میگنن را نداره نمیشه واقعا!!!!!!!!!!

    • تنها

      لازم نیست به‌دنبال آقای خاوری و سه‌هزار میلیارد تومانی بگردید که با خود به کانادا برد‌. در ایران آن‌ها که بر سرکارند، چنان غرق در اندیشه‌ی منفعت‌طلبی خویشند که چیزی جز ویرانی قریب‌الوقوع این مرز و بوم را نمی‌توان انتظار داشت.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج