۴۰۰۵۰۳
۲۲ نظر
۵۰۰۷
۲۲ نظر
۵۰۰۷
پ

آغاز تحصیل در رشته ادبیات ترکی در دانشگاه تبریز

رئیس گروه زبان و ادبیات ترکی دانشکده ادبیات دانشگاه تبریز از آغاز به تحصیل دانشجویان نخستین دوره این رشته در این دانشگاه خبر داد.

خبرگزاری ایرنا: رئیس گروه زبان و ادبیات ترکی دانشکده ادبیات دانشگاه تبریز از آغاز به تحصیل دانشجویان نخستین دوره این رشته در این دانشگاه خبر داد.
احمد فرشبافیان روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی اظهار کرد: برای این رشته از سوی سازمان سنجش و دانشگاه تبریز40 نفر اعلام ظرفیت شده بود که حدود 80 تا 82 نفر این رشته را انتخاب کردند.
وی افزود: البته برخی از رسانه ها به اشتباه و از قول رئیس دانشگاه تعداد ثبت نامی های این رشته در دانشگاه را 82 نفر اعلام کرده بودند.

وی خاطرنشان کرد: از ۸۲ نفری که این رشته را انتخاب کرده بودند ۴۰ نفر به دانشگاه برای نوبت اول و دوم روزانه و شبانه معرفی شدند و ۲۹ نیز در این رشته ثبت نام کرده اند.

فرشبافیان به ایرنا گفت: کلاس های درس برای این تعداد از دهم مهرماه جاری و با ارایه 20 واحد درسی شامل 12 واحد تخصصی در 6 درس و 8 واحد عمومی در سه درس شروع شده است.

وی اضافه کرد: برای این رشته فعلا کتاب های منسجم درسی تنظیم نشده اما منابع موجود برای هر درسی لحاظ شده و اساتید از داخل این منابع، مطالب درسی را انتخاب و به دانشجویان ارایه می کنند.

فرشبافیان خاطرنشان کرد: بیشتر دانشجویانی که رشته زبان و ادبیات ترکی را برای ادامه تحصیل انتخاب کرده اند از استان های آذری زبان هستند و در این دوره دانشجوی فارس زبان نداریم.

وی ابراز امیدواری کرد مردم با ابراز علاقه به این رشته، برای پایداری آن و رونق علمی این زبان تلاش کنند.

وی در مورد ایجاد مقاطع تحصیلی بالاتر برای این رشته، اظهار کرد: ابتدا باید اولین دوره فارغ التحصیلان این رشته مشخص شود و بعد از این مرحله است که مجوز تحصیلات تکمیلی داده می شود.

رئیس گروه زبان و ادبیات ترکی دانشگاه تبریز گفت: با توجه به اینکه این رشته نوپا بوده لذا تلاشمان این است در گام اول زیرساخت های آن را محکم کنیم و در گام بعدی در مورد مسائل جانبی تصمیم گیری خواهیم کرد.

فرشبافیان گفت: تلاشمان این است که این رشته و دانشجویان آن به صورت علمی و انسجام یافته پیش برود.

وی افزود: متاسفانه ذهنیت بدی در نزد عده ای در جامعه وجود دارد و اینگونه تلقی و تبلیغ می کنند که زبان ترکی در جامعه مرده و از بین رفته است که اینگونه نیست بلکه این زبان وجود دارد و فرهنگ و ادبیات آن زنده است و ما می خواهیم به این زبان شکل و انسجام علمی بدهیم.

وی اضافه کرد: این زبان وجود دارد، مردم به آن تکلم می کنند و در تمامی ابعاد داستانی و هنری انسجام دارد و ما در واقع به دنبال نهادینه کردن بعد این زبان و ساختارمند کردن آن هستیم.

فرشبافیان گفت: همان منابعی که در بین مردم وجود دارد همانند دیوان فضولی، دیوان شهریار و دیوان نباتی که شخصیت های ادبی هستند و آثار این شخصیت ها ورد زبان مردم است، در دانشگاه در مسیر ساختارمند شدن قرار می گیرد.

وی افزود: با بکارگیری اساتید مجرب و آکادمیک در پیشبرد این رشته تلاش خواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: منطقه آذربایجان در جمهوری اسلامی قرار دارد و خط ملی ایران الفبای مرسوم فارسی و عربی است و در تاریخ آذربایجان نیز، قبل از رسم الخط کیریل، تمامی منابع شامل ادبی و هنری و عملی و ادبی آذربایجان با این الفبا بود، لذا الفبای مورد استفاده، نظامی، فضولی و شهریار در رشته زبان و ادبیات ترکی استفاده خواهد شد.

وی در مورد لهجه ای که در این رشته تدریس خواهد شد افزود: آذربایجان در ایران با محوریت تبریز مستقر است و با لهجه تبریز که همان لهجه شهریار و حتی لهجه فضولی است دروس این رشته اداره خواهد شد.

وی در مورد منابع ارایه شده برای تدریس در این رشته گفت: منابع داخلی تنها منابع گروه است و خوشبختانه منابع داخلی زبان و ادبیات ترکی به قدری غنی است که نیازی به منابع خارجی دیده نمی شود.

فرشبافیان گفت: در ایجاد این رشته و پیشبرد آن بر سه حلقه حفظ فرهنگ منطقه ای با تکیه بر وحدت و انسجام ملی با تکیه بر هویت دینی و اسلامی قائل هستیم و معتقدیم فرهنگ آذربایجان باید با تکیه بر پیوستگی وحدت ملی زنده بماند و ادبیات و زبان آذربایجان زنده نمی ماند مگر با پیوستگی با وحدت ملی و این دو زنده نمی ماند مگر با اتکا به هویت دینی و اسلامی.

وی افزود: ایجاد حساسیت برای این گروه نوپا نیاز نیست زیراکه این گروه نیز همانند دیگر رشته های دانشگاهی، علمی بوده و باید با دید علمی به آن نگریسته شود و کاستن از بار علمی گروه از طریق شایعات سیاسی انصاف نیست.

فرشبافیان گفت: فرهنگ آذربایجان زمانیکه با شعار و سیاسی کاری همراه شود رشد نخواهد کرد.

اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به اهمیت آموزش و جایگاه زبان مادری و نبودن منع قانونی آن پرداخته، چنانکه صریحا اعلام داشته است که زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است ؛ اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد، ولی استفاده از زبان های محلی و قومی در مطبوعات و رسانه‏ های گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است.

حجت الاسلام والمسلیمن دکتر حسن روحانی در تبلیغات ریاست جمهوری خرداد ماه 1392 تاکید کرد: از نظر من اصول 15، 19، 12، و 3 قانون اساسی با اصل اول، اصل آخر، برابر است و همه مردم ایران باید احساس کنند که حقوق شهروندی واحد خواهند داشت.

رییس جمهوری وعده داد که شهروندان ایران زمین با هر زبانی و قومیتی که دارند بتوانند بر اساس اصل قانون اساسی در دانشگاه ها به زبان مادری خودشان ادامه تحصیل دهند.

حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش و آموزش کشور در همین زمینه در گفت و گو با ایرنا از امکان انتخاب رشته داوطلبان برای ثبت نام در رشته های تحصیلی زبان و ادبیات ترکی و زبان در مقطع کارشناسی در سال تحصیلی 96-95خبر داده بود.

راه اندازی رشته زبان و ادبیات ترکی در دانشگاه تبریز، گامی در راستای عمل به وعده های دولت تدبیر و امید مبنی بر رعایت حقوق شهروندی و ارزش دادن به فرهنگ های بومی در چارچوب مام میهن است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      فضولی که عراقی بود. یعنی منابع ادبی داخلی به قدری کم است که به جز شهریار منبع دیگری نیست و باید از شاعران عراقی استفاده سود؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        نظامی، خاقانی، مراغه ای، عاصم اردبیلی، شاه اسماعیل خطائی، عباسقلی یحیوی،ملامحمد ولي كمينه،هوشنگ جعفري،مفتون تبریزی،نسیمی،سلطان ولد (پسر مولانا)،و خیلیای دیگه .........!! وقتی درسش نباشه فکر می کنی اصلا نیست!!!

    • بدون نام

      تبریک فراوان برای این رویداد تاریخی
      امیدوارم منشاء خیر و برکات زیادی برای جلای هر چه بیشتر این زبان زیبا باشد و آرزوی توفیق برای همه دست اندر کاران ایجاد این رشته در دانشگاه تبریز دارم

      پاسخ ها

      • امین

        یاشاسین

    • بدون نام

      این اتفاق رویکرد مثبتی فی نفسه محسوب نمی شود و چه بسا بستر اتفاقات ناخوشایندی گردد....
      در بلند مدت....

    • بدون نام

      پس ارومیه چی؟

    • بدون نام

      خوب به سلامتی ، دیگه هیچ مشکلی نداشتیم غیر از ادبیات ترکی که اون هم حل شد....

    • سلطان زاده

      این کار میبایست خیلی وقت پیش انجام میشد

    • مهرداد

      اسم رشته زبان و ادبیات آذربایجانی هست، اینو تو کارت دانشجوئیشون نوشته، بعد چطور تو خبر مینویسن ترکی؟! الله اعلم!

      پاسخ ها

      • بدون نام

        ترکی آذربایجانی درسته. کارت دانشجویی وحی منزل که نیست.

    • بدون نام

      مبارک است. اساتید کم نظیری در این رشته میتوان پیدا کرد امیدوارم فارغ از نگرسهای سیاسی از این اساتید استفاده شود.

    • بدون نام

      یاشاسین

    • بدون نام

      یاشاسین

    • میرو

      این ک عالیه ...واقعا ک یاشاسین اذربایجان ملتی

    • امین

      امیدوارم روزی فرا رسد تا کلیه زبانهای بومی در هر روستا یا شهری با هر قومیتی تدریس شود تا سلطه تک قطبی از این مملکت رخت بربندد

    • بدون نام

      یاشاسین

    • مریم

      چه عجب
      اصلا باید مثل انگلیسی و عربی تو واحد درسی مدارس باشه
      نصف مملکت ترکی صحبت میکنن

    • امین

      امیدوارم روزی فرا رسد تا کلیه زبانهای بومی در هر روستا یا شهری با هر قومیتی تدریس شود تا سلطه تک قطبی از این مملکت رخت بربندد

    • پارس

      درود بر ایران سرزمین پارس

    • میشل ابراهیمی

      بسی مایه تاسف هست.

    • سلطان زاده

      ما در تاریخچه زبانهای جهان زبان آذری نداریم زبان مردم آذربایجان ترکی هست و بعضی ها که کلمه زبان آذری بکار میبرند از چی هراس دارند اونها فقط خودشان را گول میزنند آذربایجان همیشه در تاریخ ایران پرچمدار وپیشرو نهضت های آزادیخواهانه بوده ودر تاریخ معاصر هم در انقلاب مشروطیت و انقلاب علیه سلطنت پهلوی شاهد بودیم پس اینقدر اسم جغرافیایی منطقه را اسم زبان نذاریم مردم آذربایجان ازنظر اینکه شیعی هستن پیوند ناگسستنی با سایر اقوام ایرانی دارند ودر تاریخ هم مردم آذربایجان دنبال جدایی و تجزیه از ایران نبوده اند.

    • بدون نام

      همین کم بود

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج