۴۳۱۶۸۵
۵۰ نظر
۵۰۱۰
۵۰ نظر
۵۰۱۰
پ

احتمال منفی شدن رشد جمعیت ایران

دو سال پیش مرجع رسمی آماری کشور پیش بینی کرد که کل جمعیت ایران در پایان سال ۹۳ به ۸/۷۷ میلیون و در سال ۹۵ به بیش از ۶/۷۹ میلیون نفر خواهد رسید و مرکز آمار ایران با پیش بینی کارشناسی از این موضوع از افزایش ۱۰ میلیونی جمعیت کشور طی سال‌های ۸۵ تا ۹۵ و رشد حدود پنج میلیونی در فاصله سال‌های ۹۰ تا ۹۵ خبر داد.

روزنامه آرمان: دو سال پیش مرجع رسمی آماری کشور پیش بینی کرد که کل جمعیت ایران در پایان سال ۹۳ به ۸/۷۷ میلیون و در سال ۹۵ به بیش از ۶/۷۹ میلیون نفر خواهد رسید و مرکز آمار ایران با پیش بینی کارشناسی از این موضوع از افزایش ۱۰ میلیونی جمعیت کشور طی سال‌های ۸۵ تا ۹۵ و رشد حدود پنج میلیونی در فاصله سال‌های ۹۰ تا ۹۵ خبر داد.
بر این اساس جمعیت کل ایران بنا بر نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۰ از ۷۰ میلیون و ۴۹۶ هزار نفر در سال ۸۵ با رشد حدود یک میلیون نفری در هر سال به ۷۵ میلیون و ۱۵۰ هزار نفر در سال ۹۰ افزایش یافته است. این در حالی است که جمعیت کشور تا پایان سال ۹۳ بیش از ۷۷ میلیون و ۸۵۶ نفر بود. در عین حال پیش بینی می‌شود که با ادامه روند موجود جمعیت هر سال رشد یک میلیونی را پشت سر گذاشته و در نهایت در سال ۹۵ به مرز ۸۰ میلیون برسد. با وجود این، آخرین سرشماری به تازگی انجام شده است و همه منتظر اعلام نتیجه هستند تا آمار دقیق سال ۹۵ مشخص شود. از سوی دیگر، میانگین سنی ازدواج بالا رفته و جوانان به دلایل مختلفی از جمله ترس از طلاق ازدواج نمی‌کنند و به تبع آن فرزندآوری هم دچار مخاطره شده است.
این در حالی است که اکثر زوج‌ها هم تمایل به فرزندآوری ندارند و اگر اقدام به این کار کنند تنها به داشتن یک فرزند رضایت می‌دهند و همین مساله تاثیر زیادی در رشد جمعیت ایران در سال‌های آینده دارد. دو سال گذشته یکی از اعضای کمیسیون بهداشت شورای فرهنگی اجتماعی زنان عنوان کرد که ایران به لحاظ نرخ رشد جمعیت، رتبه ۲۳ در میان ۲۶ کشور حاضر در منطقه را داراست. خلیل علی محمد زاده با اشاره به پژوهش‌های «بیل مک کیبن» پیرامون پدیده تک فرزندی اظهار کرد: تک فرزندی والدین علاوه بر اینکه تنظیم تربیتی خانواده‌‌ها را به چالش می‌‌کشد و انضباط رفتاری والدین با فرزندان را به مخاطره می‌‌اندازد باعث بلوغ زودرس فرزندان به علت تحمیل معاشرت آنها با افراد بزرگسال شده و قدرت مقابله آنها با مشکلات زندگی را کاهش می‌‌دهد.
او به نقل از همین نویسنده گفت: علت گرایش زوج‌ها به تک فرزندی رواج فردگرایی، مادی‌گرایی، فرار از مسئولیت پذیری والدین و زیاده خواهی آنها برای تجمیع تمام امکانات مادی و معنوی برای تنها یک فرزند است. به گزارش ایسنا، او افزود: آنچه جمعیت فردای کشور را تعیین می‌کند نرخ باروری امروز است، اما آنچه به عنوان خطر مخفی در صورت تداوم نرخ باروری فعلی، جامعه فردای ایران را تهدید می‌‌کند و تاثیر خود را در ۳۰ سال آینده بر جنبه‌های مختلف زندگی مردم کشور تحمیل می‌کند نرخ رشد صفر و حتی منفی است.
کاهش نرخ باروری
کنترل جمعیت یکی از مسائلی است که باید دولتمردان همواره به آن توجه داشته باشند، چرا که اگر جمعیت یک کشور از تعادل خارج شود آینده جامعه را مختل می‌کند. این در حالی است که رهبر معظم انقلاب سیاست‌های جمعیتی را سال ۹۳ در ۱۴ بند به تمامی ارگان‌ها ابلاغ فرمودند ولی امروزه بسیاری از زوج‌ها ترس از فرزندآوری دارند و به دلیل مشکلات اقتصادی، اشتغال و نداشتن مسکن تمایل داشتن فرزند در آنها به حداقل رسیده است. از سوی دیگر، برخی زنان هم پا به پای مردان در جامعه به علت سختی زندگی مشغول به فعالیت هستند و برای اینکه شغل خود را از دست ندهند شرایط فرزندآوری را ندارند.
نرخ باروری امروزه دستخوش مخاطراتی شده و از مرز هشدار نیز گذشته است، تا جایی که مهر امسال مدیرکل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نرخ باروری در ایران سال ۶۲ حدود ۸/۶ درصد بوده که این مقدار هم اکنون به ۹/۱ کاهش یافته است که باید تناسب و تنظیمی در میزان زاد و ولد شکل بگیرد. او افزود: مشکلات اقتصادی باعث شده جوانان تمایل چندانی به تشکیل خانواده نداشته باشند و هم اکنون با افزایش چهار تا شش سال سن ازدواج روبه‌رو شده‌ایم که مخاطرات خود به ویژه از نظر آسیب‌های اجتماعی را به دنبال دارد. به گزارش مهر، بنا به گفته محمداسماعیل مطلق تسهیل و ترویج تشکیل خانواده، حمایت از زوج‌های جوان و توانمندسازی آنها در تامین هزینه‌های زندگی و افزایش فرزندآوری از سیاست‌های این وزارتخانه است.
پیری جمعیت را جدی بگیریم
کشورهای در حال توسعه با مساله رشد جمعیت دست و پنجه نرم می‌کنند و کشورها پیشرفته هم کشور پیر و سالخورده ای هستند. از سوی دیگر، در برخی کشورها مثل ایران به علت بالا رفتن سن بخش زیادی از جمعیت و عدم تمایل زوجین به فرزندآوری دچار بحران جمعیتی شده‌اند. بنابراین اکنون جهان در شرایط عدم تعادل جمعیتی قرار دارد. «کیفیت جمعیت کشور مطلوب نیست و اگر از اکنون برنامه ‌ریزی نکنیم با بحران سالمندی مواجه خواهیم شد و در ۳۰ سال آینده نرخ رشد جمعیت منفی می‌‌شود.» این اظهارنظر تیر امسال توسط معاون طرح‌های آماری مرکز آمار ایران انجام شد. به گفته علیرضا زاهدیان برآوردها نشان می‌دهد اگر نرخ باروری کل در کشور در حد ۸/۱ باقی بماند، این احتمال زیاد خواهد بود که نرخ رشد جمعیت کشور در فاصله سال‌های ۱۴۲۵ تا ۱۴۳۰ صفر یا حتی منفی شود و اگر تعداد موالید سال‌های ۱۳۹۴ ادامه پیدا کند منفی شدن نرخ رشد جمعیت عقب‌تر خواهد افتاد. به گزارش تسنیم، معاون طرح‌های آماری و آمارهای ثبتی مرکز آمار ایران گفت: نظام تامین اجتماعی در حمایت و مراقبت از سالمندان با مشکلات جدی رو به ‌رو است و می‌‌توان از حمایت توسعه و سازماندهی موسسات رسمی ارائه خدمات به سالمندان شروع کرد. این در حالی است که اگر رشد جمعیتی با شتاب رو به کاهش باشد، کشور ایران هر چه زودتر به کشوری پیر تبدیل خواهد شد و همین مساله باعث کاهش نیروی کارآمد جوان، پیری و بی نشاطی جمعیت، انقطاع نسل بشر و... می‌شود که هر کدام به نوبه خود تبعاتی دارد. بنابراین باید مسئولان با سیاستگذاری و راهکارهای کارآمد زمینه را برای ازدواج جوانان فراهم کنند تا به تبع آن میزان فرزندآوری رشد یابد، چرا که شرایط نامناسب اقتصادی و وضعیت بد اشتغال به عدم تمایل زوج‌ها به فرزندآوری بسیار دامن می‌زند، چون اگر چنین شرایطی فراهم نشود نسل‌ها تداوم پیدا نمی‌کنند.
آن‌چنان که تیر سال گذشته یک دکترای پزشکی اجتماعی گفت که اگر همین روند جمعیتی ادامه یابد بعد از سال ۱۴۰۰ کشور سالمندی خواهیم داشت. به گفته نوذر نخعی جمعیت در واقع یکی از مولفه‌های اصلی در تصمیم ‌گیری‌‌های اجتماعی، اقتصادی و سلامت یک جامعه است. بنابراین داشتن اطلاعات جامع و صحیح از جمعیت از اهمیت ویژه ‌ای برخوردار است. به گزارش ایسنا، این دکترای پزشکی اجتماعی افزود: در کشور ما رشد جمعیت یک و دو تا یک و سه دهم درصد است، یعنی به ازای هر ۱۰۰ نفر دو تا سه نفر افزوده می‌شود و اگر این میزان به زیر یک برسد با رشد منفی مواجه شده و میزان موالید کشور کم می‌شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • ویدا

      آخه چرا باید با این وضعیت نابسامان اقتصادی و محیط زیست و آموزش و پرورش یه بچه رو بدبخت کنن؟؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اموزش پرورش رو خیلی خوب اومدی
        استاندارد کلاس ها :20 نفر
        داخل کلاس ها : 35 نفر

    • سوگلی

      چه جالب

    • بدون نام

      جوونا از بیکاری خودکشی و مهاجرت میکنن جوونارو دریابید نه دنبال بچه بیشتر باشید

    • رها

      جان من راست میگی طرف ۸۱۲ حقوق بگیره چقدر اجاره بده چقدر بخور چقدر برای بچهاش بزار کنار اصلا ازدواج میکنه که بخواد بچه دار بشه

    • بدون نام

      امکانات کشور برای جمعیت فعلی هم کافی نیست چرا باید با افزایش جمعیت وضعیت را بدتر کرد

    • بدون نام

      ایران ظرفیت جمعیت بیش از این را ندارد .
      همین الان در بسیاری از شهرها بحران آب آشامیدنی داریم.
      برای چی باید به محیط زیستمان که توان بیش از این را ندارد فشار وارد کنیم ؟
      انقطاع نسل که نویسنده محترم به آن اشاره میکند با این 8میلیارد جمعیت کنونی کره ی زمین هزاران سال دیگر اتفاق نمی افتد .

    • یوسف

      خب الانش جمعیت زیادتر از حد معقوله. تا 30 سال رشد میکنه و بعد سی سال احتمالا رشد منفی بشه که عددش کمتر از الان میشه یعنی با یه حساب سرانگشتی صد سال دیگه به همین جمعیت فعلی میرسیم. دارن مردم رو بازی میدن سر اعداد

    • بدون نام

      به چه نیتی بچه دار باشیم در صورتی که خودمان نمی توانیم زندگی خود را بچر خانیم آن وقت بچه دار باشیم تا زندگی آنها را هم سیاه کنیم نه خیر مردم ا کاه شدند

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خدا بچه که میده روزیش هم باهاش میده

    • بدون نام

      شما هر چی میخای بگو بابا کارنیست پول نیست اختلاس گر ی دزدی هم بلد نیستیم
      حالا تو بگو چطوری ازدواج کنیم

    • احمد

      چطور تو این بدبختی و گرانی فلاکتی وبیکاری ک برا مردم درست کردین فکر ازدواج یا افزایش فرزندشون باشن مردم تو فقرو گرسنگی دارن میمیرن اینا ب فکر چی ان

    • بدون نام

      تازه کمتر از اینم خواهد شد

    • بدون نام

      5 تا 10 سال آینده جمعیت کاملا پیر میشه

    • بدون نام

      شعل نداریم بچه برای چی؟

    • بدون نام

      تا اشتغال درست نشه وضعیت ادامه داره

    • مهدی پور

      تا زمانی که مسوولین فقط شعار میدهند و عمل نمی کنند ما نیز ازدواج نمی کنیم و تمایل به تشکیل خانواده و فرزندآوری نیستیم. دولت باید ابتدا حسن نیت خود را نشان دهد حداقل در ابتدا به جوانان زمین رایگان جهت ساخت مسکن بدهند(زمین های بلاتکیف در سراسر شهرهای ایران بسیار وجود دارد که امکان تغییر کاربری آن هم وجود دارد) یا مبلغ پنجاه میلیون تومان پاداش جهت ازدواج به زوجین اختصاص دهند.ما دیگر فریب حرفها را نخواهیم خورد.(پسر35ساله مجرد)

    • بدون نام

      خود دولت برا ۴۵ هزار تومان هر ماه شب مکافات میگع اونوقت بچع بیاریم ما بچه نمیاریم شما همون ۴۵ تومنو بدین بقیع پیشکش

    • سامی

      خودمون داریم از گشنگی میمیریم چندتا طفل بی گناه رو هم وارد این دنیا کنیم و بدبختشون کنیم؟؟؟؟مسوئلین ک دارن و اختلاس میکنن اونا چندتا درست کنن ن کارگرای گرسنه!!!

    • بدون نام

      وقتی کارشناسی نباشه ، به هوس آنی و تشویق و خرافه نرخ رشد یه دفعه بره بالا و برای ساماندهی کار و مسکن و رفاه اون قشر چاره اندیشی نشه ، وضع این میشه

    • سردار

      فعلا خودمون داریم خودمون میکشیم....دیگه به بچه وتولید نسل نمیرسه...نسل سوخته....

    • بدون نام

      اب ندارم کار ندارم خودکشی زیادشده

    • بدون نام

      مسکن نداریم، درآمد زیر یک میلیون داریم، بچه بیاریم مثل خودمون عذاب بکشن که چی بشه

    • هادی

      اخه وضع مالی خوبی داریم مالیاتامون کمن پول بنزین کمه پول اب برق گاز خیلی ارزونه گوشت ارزونه مرغ ماهی میوه نون ارزونه؟؟؟؟ههههههههههههههههههههه. سیر از دل بقیه خبر نداره واسه خودش چرت میگه

    • بی نام

      بچه به چه دردمن میخوره وقتی هشت سال ازدواج کردم هنوزنمیتونم شکم خودم وهمسرموسیرکنم بااین اجاره های سرسام آور،قبض هاوبااین حقوق کم بدون پشتوانه بدون بیمه دلت خوشه به خدا من دراین روزگاری که پرازنامرداست هنورطمع زندگی یک روزخوش رانچشیدم چه برسه به بچه

    • بدون نام

      بیست و هشت سالمه جرعت ندارم ازداج کنم با این وضعیت اقتقادی

    • بدون نام

      در کشوری که حتی با همین جمعیت هم به شدت با مشکل تامین آب مواجه هست هیچ کس حاضر نمیشه با سرنوشت یک بچه بازی کنه

    • بدون نام

      برید بابا ولمون کنید

    • بدون نام

      چه بگم باز که ماها مقصر شدیم انهایی که حقوق نجومی گرفتند دکل فروختند کلان کلان اختلاس کردند جمعیت را زیاد کنند اخه اونا تخم دو زرده اند ما کجای این مملکتیم

    • بدون نام

      شاید با کاهش جمعیت کشور حدود 50 سال دیگه ایران خوب بشه

    • امیر

      جهل دیگر تکرار نخواهد شد

    • بدون نام

      چجوری ازدواج کنیم فکر کن کردیم دوستم تازه عقد کرده هیچی نخريده سالن آنچنانی نگرفته صد و چل پنجاه میلیون تا شبی که خانمشو ببره خونش براش آب خورده بعد رفته خونه اجاره کرده پنجاه پیش یک تومن اجاره یالقوز آباد تا این حد داره کرده منه بیچاره که سی و سه سالمه هنوز مادرم خرجمو و پول تو جیبمو میده چجوری زن بگیرم مستاجرم هستیم پدرم ندارم دستمو بکنم تو جیب کی زن بگیرم بی خیال مواد میزنم و کف اطاق خونمون کارتن خوابم نه زن میخوام نه بچه نه کار و زندگی تک پسرم هستم کاری به هیچکسم ندارم تو درد و رنج خودمم همش مال آقازاده های مسیولین دزدها اختلاسیون زن و بچه کیلویی چنده با خودمون چیکار کردید با بچمون بکنید همش مال خودتون ده تا زن بگیرید پنجاه تا هم بچه موفق باشید

      پاسخ ها

      • پرین

        شما دیگه خیلی تن پروری که با این سن هنو خرجتو مادر بیچاره ات میده

    • بدون نام

      وقتی توی یه آپارتمان 60 متری زندگی میکنیم چرا یه بچه را وارد این زندان کنیم؟؟

    • هومن

      خنده داره كه بجای جواب، صورت مساله رو پاك كنیم. با این وضع معیشت و آموزش پرورش سردرگم چرا باید بچه دار شه كسی؟!!!

    • zahra

      مسیولین با ما چه کردید?نظرهارو خوندید?به نتیجه ای که میخواستید رسیدید???????انقدر بی فکری و دزدی و آمارهای ناامید کننده به ما تزریق کردید که نتیجه این شد.لابد همینو میخواستید. یه جامعه بی انگیزه و ناامید.

    • سرباز

      کلا تفکر منفی!به نظر حقیر اگه میشد (رسم بود)هر مرد چهارتا زن بگیره خیلی خوب بودو این مشکل هم حل میشد.بابا اونیکه دندون داد حتما نون میده .

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اونیکه دندون داد نون میده؟؟؟؟؟!!!!!!!! نمیدونم این ضرب المثل مزخرف رو کدوم ابلهی اختراع کرده؟؟؟ یعنی خدا نون گرسنگان آفریقا رو هم میده؟؟؟؟؟ اگه میده پس چرا از گرسنگی میمیرن؟؟؟!!!

    • ناشناس

      عدم وجود شغل ، امنیت شغلی ، درآمد ، حتی مساوات قانون برای افراد ، فساد اداری و آلودگی هوا و ترافیک و هزاران بحران... محیط کشور را برای زندگی نامساعد کرده و طبیعتا جمعیت در این اکوسیستم خراب رو به زوال خواهد رفت .

    • مریم

      میخاید جمعیت کم نشه جلو تصادفات و حوادث بگیرید حداقل زنده ها بمونن نمیخاد عضو جدید بیاد

    • بدون نام

      برید بابا دلتون خوشه...

    • بدون نام

      ولی من میخوام دهتا زن بگیرم و از هر کدون ده فرزند وولی بعدش خدمو میندازم زیر ماشین تا خرج بچهامو کمیته امداد بدهد و یارانه انها میشود چهار میلیون پانصد هزار تومن اینطوری هم به مسعولین خدمت کرده ام و هم صد تا بچه دارم خرجشونو هم دولت عزیز میده ولیقیلش زنامو میکشم ! ؟! ؟!!!! ؟! ؟! ؟! ؟!!! ؟'!

    • بدون نام

      بچه بیاریم که عذاب بکشن بعد مارو نفرین کنن

    • آرین

      به نظرمن جمعیت ایران سی وپنج میلیون نفرکه بشه مناسبه

    • بدون نام

      اونایی که اختلاس کردند و حقوق نجومی دارند بچه بیاورند
      ما بد بخت بیچاره ها و مردم عادی که توی خوراک و پوشاک خودمان هم موندیم
      بچه ی زیاد که چی. بشه
      بچه های دهه ی 60 و اوایل دهه ی 70
      که الان در اوج جوانی هستند همش با استرس و نگرانی روبه رو هستند
      به خاطر مشکلات
      بعد بچه بیارند که چی بشه

    • بدون نام

      نگران پیری جمعیت نباشید. مسئولین اگه زحمت بکشن مقدمات مهاجرت جوونا رو از این مملکت فراهم کنن مطمئنا چند میلیون نفر از جمعیت جوان حاضر که جمعیت پیر آینده محسوب میشن کم خواهد شد.

    • امیر اورجی

      ایران کشور زیر جهان سومه !
      امکاناتش پاسخگوی جمعیت فعلی نیست , تا چه برسه به اینکه بیشتر از اینها بشه !

    • بدون نام

      چرا میگید جوانان ترس ازدواج را طلاق میدانند چرا نمیگید ترس از مشکلات اقتصادی ،تورم .گرانی

    • علی

      با این هزینه ها خیلی هم کاری کرده مثبت مونده

    • بدون نام

      لعنت به این مملکت

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج