۴۳۱۸۸۷
۵۰۰۵
۵۰۰۵
پ

خشونت عليه زنان در آينه آمار و ارقام بين‌ المللی

بر‌اساس آمارهاي رسمي برآورد مي‌شود که ۳۵ درصد زنان در سراسر جهان، نوعي از خشونت فيزيکي يا جنسي را تجربه کرده‌اند. اين درحالي است که با احتساب تحقيقات محلي و کوچک، مي‌توان گفت حدود ۷۰ درصد زنان در طول زندگي، درگير نوعي از خشونت از طرف شريک زندگي خود مي‌شوند.

روزنامه وقایع اتفاقیه: بر‌اساس آمارهاي رسمي برآورد مي‌شود که ۳۵ درصد زنان در سراسر جهان، نوعي از خشونت فيزيکي يا جنسي را تجربه کرده‌اند. اين درحالي است که با احتساب تحقيقات محلي و کوچک، مي‌توان گفت حدود ۷۰ درصد زنان در طول زندگي، درگير نوعي از خشونت از طرف شريک زندگي خود مي‌شوند.
در گزارش بخش زنان سازمان ملل در سال ۲۰۱۶ آمده است، احتمال بروز افسردگي و سقط جنين در زناني که تحت سوءاستفاده‌ جنسي يا فيزيکي از طرف شريک زندگي خود قرار مي‌گيرند دوبرابر ديگران بوده و همچنين احتمال ابتلا به ایدز در اين زنان يک‌و‌نيم برابر بقيه است.
براساس تحقيقي در هند در سال ۲۰۱۲، ۹۲ درصد زنان در مدت زندگي خود، نوعي از خشونت جنسي را در مکان‌هاي عمومي و ۸۲ درصد خشونت‌هاي کلامي جنسي را تجربه کرده‌اند. امروزه، ۷۰۰ ميليون نفر از زنان در جهان، در سن کودکي (زير ۱۸ سال) ازدواج کرده‌اند.
بيش از يک‌سوم اين زنان، در سن زير ۱۵ سال ازدواج کرده‌اند. حداقل ۱۲۰ ميليون زن و دختر در جهان، يک‌بار در زندگي خود مورد تجاوز جنسي يا اعمال جنسي همراه با اجبار و زور قرار گرفته‌اند. متأسفانه اکثر اين تجاوزات توسط همسر يا شريک جنسي قبلي صورت گرفته است. بيش از نيمي از قربانيان قاچاق انسان، زنان بالغ هستند. اين آمار با احتساب قاچاق دختران، به ۷۰ درصد مي‌رسد. بر‌اساس آمار ثبت‌شده، دو‌سوم کودکان قاچاق‌شده دختر هستند.
دراين گزارش آمده است، حداقل ۱۱۹ کشور قوانين در مورد خشونت خانگي دارند. ۱۲۵ کشور قوانين در مورد آزار جنسي و ۵۲ کشور نيز قوانيني درباره تجاوز زناشويي‌ها تصويب کرده‌اند؛ با اين حال، حتي زماني که قوانين وجود داشته باشد، هميشه همه‌چيز مطابق با استانداردهاي بين‌المللي درباره منع خشونت عليه زنان اجرا نمي‌شود. باتوجه به اطلاعات موجود، کمتر از ۴۰ درصد از زنان قرباني خشونت از ديگران درخواست کمک مي‌کنند. اين کمک‌ها غالبا از خانواده و دوستان دريافت مي‌شوند و عده‌ بسيار کمي از کمک‌هاي پليس و سازمان‌هاي بهداشتي استفاده کرده و فقط حدود ۱۰درصد از اين زنان، براي پيگيري قانوني به پليس مراجعه مي‌کنند. بر‌اساس آمار در اتحاديه اروپا، ۳۴ درصد از زناني که درگير مشکلات سلامتي يا معلوليت‌هاي جسمي هستند، قرباني خشونت خانگي مي‌شوند؛ درحالي که اين آمار براي ديگر زنان، حدود ۱۹درصد است.
از طرفي اين گزارش تأکيد مي‌کند که دسترسي به اطلاعات در مورد خشونت عليه زنان، به‌طور قابل‌توجهي در سال‌هاي اخير افزايش يافته است. از سال ۱۹۹۵، بيش از صد کشور، حداقل يک‌بار به اين موضوع و چگونگي حمايت از زنان خشونت‌ديده پرداخته‌اند. نتايج يک نظرسنجي نشان داد که در دوره بين سال‌هاي ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۴، ۴۴ کشور و در دوره بين سال‌هاي ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۴، ۸۹ کشور جهان مطالعات بيشتري را درباره وضعيت زنان خشونت‌ديده داشته‌اند. بررسي‌ها نشان مي‌دهد حداقل ۴۰ کشور تغييراتي را در قوانين خود براي منع خشونت عليه زنان در مدت اين دو نظرسنجي (فاصله بين سال‌هاي ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۴) انجام داده‌اند.

همچنين بررسي‌هاي مرکز پزشکي‌قانوني در سال ۱۳۸۱ در ايران نشان مي‌دهد که بيش از نيم ميليون نفر از زنان مراجعه‌کننده به اين مرکز در مدت دو سال‌و‌نيم پيش از مراجعه، قرباني خشونت خانوادگي بوده‌اند. بر‌اساس يک پيمايش ملي که در ۸۲ مرکز استان کشور در سال ۱۳۸۳ انجام شد، ۶۶ درصد زنان ايراني، از ابتداي زندگي مشترکشان، حداقل يک‌بار مورد خشونت قرار گرفته‌اند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج