۴۴۳۰۱۵
۵۰۱۰
۵۰۱۰
پ

بازار نفت در نیمه دوم ۲۰۱۷ به تعادل می‌رسد

پایگاه خبری «اویل پرایس» آمریکا اعلام کرد، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پیش بینی کرده است، مجموع کاهش تولید برنامه ریزی شده این سازمان و غیراوپک، به افت نفت موجود در انبارها شتاب بخشیده و بار دیگر بازار نفت را در نیمه دوم سال ۲۰۱۷ به تعادل می رساند.

خبرگزاری میزان: پایگاه خبری «اویل پرایس» آمریکا اعلام کرد، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پیش بینی کرده است، مجموع کاهش تولید برنامه ریزی شده این سازمان و غیراوپک، به افت نفت موجود در انبارها شتاب بخشیده و بار دیگر بازار نفت را در نیمه دوم سال ۲۰۱۷ به تعادل می رساند.

تحلیل اوپک از زمان بازگشت دوباره بازار نفت به تعادل را بدبینانه تر از پیش بینی آژانس بین المللی انرژی (آی ایی ای) دانست و افزود: آژانس یاد شده در گزارش ماه دسامبر(آذر-دی) خود پیش بینی کرده است، در صورتی که اوپک و غیراوپک به توافق های خود درباره کاهش تولید نفت عمل کنند، بازار نفت ممکن است در نیمه نخست سال ۲۰۱۷ دچار کمبودی به میزان ۶۰۰ هزار بشکه در روز شود.

اوپک پیش بینی کرده است، تقاضای نفت خام این سازمان در سال ۲۰۱۷ کمی بیشتر از عرضه این سازمان خواهد بود.

با وجود آنکه اوپک در گزارش بازار نفت ژوئیه گذشته (تیر-مرداد) خود پیش بینی کرده بود که تولید غیراوپک در سال ۲۰۱۷ کاهش خواهد یافت، در گزارش ماه دسامبر پیش بینی کرده است تولید غیراوپک سال آینده ۳۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد. اوپک دلیل این اصلاح را افزایش قیمت نفت در سال ۲۰۱۷ عنوان کرد.

اوپک انتظار دارد، به دلیل افزایش سطح قیمت نفت، فعالیت شرکت های نفت شیل آمریکا در سال ۲۰۱۷ افزایش یابد و این فعالیت ها نیز بیشتر بر تکمیل فعالیت های نیمه کاره متمرکز باشند. به پیش بینی اوپک، حجم سرمایه گذاری سال آینده شرکت های نفت شیل آمریکا در زمینه اکتشاف قابل توجه نخواهد بود.

اوپک همچنین با وجود رشد تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۱۷، پیش بینی ماه گذشته خود از رشد تقاضای نفت این سازمان در سال آینده میلادی را تغییر نداد و آن را در سطح ۱.۱۵ میلیون بشکه در روز برآورد کرد.

اویل پرایس همچنین با توجه به تولید ماه گذشته اوپک نوشت: شگفت آنکه، تولید اوپک در ماه نوامبر (آبان-آذر) بر اساس اعلام منابع ثانوی، با ۱۵۱ هزار بشکه در روز افزایش نسبت به ماه پیش از آن به ۳۳.۸۷ میلیون بشکه در روز رسیده است که ۱.۳۷ میلیون بشکه در روز بیشتر از تولید هدف اوپک، مصوب ماه ژانویه (دی-بهمن ۱۳۹۴) است.

این افزایش، بار دیگر این پرسش را مطرح می کند که آیا اوپک واقعا می تواند برنامه کاهش تولید خود را عملی سازد؟

تولیدکنندگان کوچکتر اوپک مانند کشورهای آنگولا، نیجریه و لیبی در ماه نوامبر تولید خود را افزایش و تولیدکنندگانی مانند عربستان سعودی و کویت تولید خود را کاهش داده اند.

نشست بیستم آذرماه اعضای اوپک با ۱۲ کشور تولیدکننده نفت غیراوپک در وین، به توافق کاهش تولید منجر شد. براساس این توافق قرار شد کشورهای غیر اوپک شامل روسیه، قزاستان، گینه، آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، سودان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی ۶۰۰ هزار بشکه در روز از تولید خود بکاهند.

براساس توافق نشست وین، به جز نیجریه و لیبی، اعضای دیگر این سازمان ٤,٥ درصد از تولید خود را کاهش می دهند اما ایران مجاز شد تولید نفت خام خود را از یکم ژانویه (دوره ٦ ماهه این توافق)، روزانه به طور میانگین ٩٠ هزار بشکه افزایش دهد و مجموع آن را به سه میلیون و ٧٩٧ هزار بشکه در روز برساند.

اوپک بر اساس توافق ۳۰ نوامبر (۱۰ آذر) این سازمان، قرار است از اول ماه ژانویه ٢۰١٧، یک میلیون و ٢۰۰ هزار بشکه در روز تولید خود را کاهش دهد.

به گفته امیرحسین زمانی نیا معاون وزیر نفت، با توافق جدید اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپکی ها دستکم روزانه ۳۰۰ میلیون دلار به حجم درآمدهای نفتی کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت جهان افزوده می شود؛ فقط روسیه از محل این توافق و افزایش احتمالی قیمت نفت خام روزانه ۱۰۰ میلیون دلار درآمد بیشتر کسب می کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج