۴۵۳۹۹۲
۴ نظر
۵۰۰۳
۴ نظر
۵۰۰۳
پ

۶ دانشمند ایرانی در میان ۳۰۰۰ دانشمند برتر دنیا

بر اساس گزارش پایگاه‌های بین‌المللی در جمع ۳۰۰۰ دانشمند برتر دنیا، نام شش دانشمند ایرانی مشاهده می‌شود؛ ضمن آنکه در ابتدای سال ۲۰۱۷ نام ۱۳ دانشگاه در میان دانشگاه‌های برتر درج شده است.

خبرگزاری ایسنا: بر اساس گزارش پایگاه‌های بین‌المللی در جمع ۳۰۰۰ دانشمند برتر دنیا، نام شش دانشمند ایرانی مشاهده می‌شود؛ ضمن آنکه در ابتدای سال ۲۰۱۷ نام ۱۳ دانشگاه در میان دانشگاه‌های برتر درج شده است.

دکتر خوش‌قلب، مشاور معاون و رییس حوزه معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با ایسنا، به وضعیت تولیدات علمی ایران اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به رویکرد وزارت علوم در راستای افزایش کیفیت تولیدات علمی و ارتقای جایگاه کیفی مراکز دانشگاهی و علمی و با برنامه‌ریزی و اقدامات انجام شده، خوشبختانه شاهد رشد معنی‌دار کیفیت هم در تولیدات علمی و هم در جایگاه کیفی دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور در سال‌های اخیر هستیم.

وی ادامه داد: به طوری که هم‌اکنون مطابق گزارش پایگاه ISI ایران به میزان ۲.۲ درصد علم برتر دنیا را تولید می‌کند و این در حالی است که مطابق گزارش این پایگاه سهم ایران از تولیدات علمی دنیا ۱.۸ درصد است. با این آمار مشاهده می‌شود میزان تولیدات مقالات ایران بیشتر در زمره تولیدات برتر طبقه‌بندی می‌شوند.

بهبود وضعیت تولیدات علمی ایران

خوش قلب اضافه کرد: طبق گزارش پایگاه ISI، کیفیت تولیدات علمی ایران از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ با ۱۷ پله ارتقاء و بهبود از رتبه ۳۷ به ۲۰ دنیا ارتقاء یافته است.

وی با بیان اینکه ایران دارای رتبه اول از نظر شتاب تولیدات علمی برتر دنیا است، خاطرنشان کرد: رشد تولیدات برتر ایران در سال ۲۰۱۵ نسبت به سال ۲۰۱۴ حدود ۱۹ درصد رشد را نشان می‌دهد و با این رشد ایران دارای رتبه اول جهانی از نظر تولیدات برتر علمی است.

مشاور معاون و رییس حوزه معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم همچنین اظهار کرد: در شاخص مقالات باکیفیت که به عنوان مقالات چاپ شده در مجلات معتبر چارک اول شناخته می‌شوند، ایران در سال ۲۰۱۵ تعداد ۷ هزار و ۸۰۰ مقاله در مجلات باکیفیت چارک اول منتشر کرده است که این میزان نسبت به سال ۲۰۱۲ تعداد ۱۳۰۰ مقاله رشد داشته است.

جایگاه کیفی مقالات ایران در پایگاه‌های بین‌المللی

خوش‌قلب به جایگاه ایران در نظام‌های رتبه‌بندی دانشگاه‌ها اشاره کرد و یادآور شد: درخصوص جایگاه کیفی مراکز علمی و دانشگاهی در نظام‌های رتبه‌بندی معتبر دنیا از جمله تایمز، لایدن، QS و شانگهای تعداد دانشگاه‌های ایرانی معرفی‌شده به عنوان دانشگاه‌های برتر در سه سال اخیر رشد چشمگیری داشته ‌است؛ به طوری که در رتبه‌بندی لایدن هم‌اکنون ۱۴ دانشگاه از ایران به عنوان دانشگاه یک درصد برتر معرفی شده است.

به گفته وی، تا سال ۲۰۱۲ هیچ دانشگاهی از ایران در این رتبه‌بندی به عنوان دانشگاه یک درصد برتر معرفی نشده بود.

خوش قلب، به وضعیت ایران در رتبه‌بندی تایمز اشاره کرد و افزود: تا سال ۲۰۱۲ تنها یک دانشگاه از ایران به عنوان دانشگاه برتر در این نظام رتبه‌بندی بین‌المللی طبقه‌بندی شده بود؛ ولی هم‌اکنون در شروع سال ۲۰۱۷ نام ۱۳ دانشگاه در این طبقه‌بندی مشاهده می‌شود.

وی تاکید کرد: در نظام رتبه‌بندی شانگهای تاکنون نام دو دانشگاه از ایران به عنوان دانشگاه یک درصد برتر جای گرفته است.

مشاور معاون و رییس حوزه معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم اضافه کرد: علاوه بر آن در نظام رتبه‌بندی QS، در سال ۲۰۱۶ تعداد ۵ دانشگاه از ایران به عنوان دانشگاه‌های برتر دنیا معرفی شده است در حالی‌که این تعداد در سال ۲۰۱۲ تنها دو دانشگاه بوده است.

به گفته وی، رتبه ایران از نظر دارا بودن تعداد دانشگاه‌ها در رتبه‌بندی تایمز با ۱۷ پله ارتقاء از رتبه ۳۲ در سال ۲۰۱۲ به رتبه ۱۵ ارتقاء و بهبود یافته است.

تعداد دانشمندان برتر ایران در گزارش‌های جهانی

خوش قلب به بیان تعداد دانشمندان برتر ایران پرداخت و گفت: از نظر تعداد دانشمندان برتر حاضر در داخل ایران، حدود ۲۰۰ دانشمند ایرانی در زمره دانشمندان یک درصد برتر دنیا در سال ۲۰۱۵ قرار گرفته‌اند. در سال ۲۰۱۴ تعداد ۱۷۳ نفر از دانشمندان ایرانی در لیست یک درصدها قرار داشتند.

وی اظهار کرد: از این لحاظ ما رشد کیفی مطلوبی را داشته‌ایم.

مشاور معاون و رییس حوزه معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم همچنین تاکید کرد: بر اساس گزارش پایگاه‌های بین‌المللی، در جمع ۳ هزار دانشمند برتر دنیا، نام ۶ دانشمند ایرانی مشاهده می‌شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      میشه بگید که آقای خوش قلب به چی افتخار میکنن؟ تمام اون علم تولید شده و مقالات نوشته شده به انگیزه اخذ ویزا از کشورهای اروپایی و امریکا و استرالیاست. تحصیلکرده های ایرانی به هر دری میزنن که از ایران به یه جای دیگه دنیا مهاجرت کنن.
      مگر تعدادی که به دلایل مالی یا خانوادگی قادر به رفتن نیستن ، که حتما آرزوشو دارن.

    • بدون نام

      چرا اسامی رو ذکر نکردید. ما میخوایم اونا را بشناسیم.

    • بیژن اعتمادی

      این امار هم مثل نرج تورم اقای طیب نیا و ....... هسث.

    • Ali

      سلام باعث خوشحالى همه ايرانيان شديد ممنون تاانجائيكه اطلاع دارم تعداد بيشمارى ازدانشمندان ايرانى دررشته هاى مختلف دركشورهاى ديگر مشغول كارند نه انكشورهاونه ايران بازگو نميكنند براى تشويق جوانان بايستى شفاف سازى مستمر انجام شود باميدپيروزيهاى بيشتر

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج