۴۵۴۸۳
۳۷ نظر
۵۷۰۸
۳۷ نظر
۵۷۰۸
پ

راهنمای تهیه خیارشور باکیفیت در خانه

اگر امسال قصد دارید خیار شور درست کنید، راهنمایی های کوچکی برایتان داریم تا مشکلات رایج در درست کردن خیارشور را برطرف کنید. در پایان این مقاله برایتان دستورالعملی برای تهیه ادویه خانگی خیارشور آورده ایم.

برترین ها: اگر امسال قصد دارید خیار شور درست کنید، راهنمایی های کوچکی برایتان داریم تا مشکلات رایج در درست کردن خیارشور را برطرف کنید. در پایان این مقاله برایتان دستورالعملی برای تهیه ادویه خانگی خیارشور آورده ایم.

اگر خیارهایتان زیادی چروک شده اند:

· چروک شدن می تواند ناشی از استفاده زیادی از سرکه، یا محلول شکر و نمک در شروع درست کردن خیارشور باشد. برای درست کردن انواع خیار شیرین یا ترش، بهتر است که در ابتدا محلول رقیقی استفاده کنید و به تدریج آن را به غلظت دلخواه برسانید.

· پختن زیاد یا فرآوری زیاد هم موجب چروک شدن خیارها می شود.
 
اگر خیارهایتان پوک شده اند:

· خیارهایی است که بد رشد کرده اند.

· خیارها را قبل از ترشی کردن زیاد نگه داشته اید.

· تخمیر آنها خیلی تند بوده است.
 
· آب شوری که برای تخمیر استفاده کردید زیادی قوی یا ضعیف بوده است.
راهنمای تهیه خیارشور باکیفیت در خانه
اگر خیارهایتان زیادی نرم یا لیز شده اند:

این اغلب به خاطر عمل میکربی ناشی می شود که موجب فاسد شدن می شود. وقتی ترشی شما نرم می شود، دیگر نمی توانید آن را سفت کنید. فعالیت میکربی می تواند ناشی از عوامل زیر باشد:

· نمک یا اسید بسیار کم.

· خیارها در مدت تخمیر کاملاً با آب شور پوشیده نشده اند.

· در مدت تخمیر در کل آب شور، کف وجود داشته است.

· به اندازه کافی حرارت نداده اید.

· درپوش کاملاً مهر و موم نشده و هوا به داخل راه یافته است.

· سیر یا ادویه ها کپک زده بوده اند.

اگر شکوفه های خیارها را قبل از تخمیر کاملاً از خیار جدا نکنید، ممکن است قارچ یا مخمر موجود در آنها مسئول نرم شدن آنزیمی ترشی باشد.
 
تیرگی خیار ها می تواند ناشی از عوامل زیر باشد:

· استفاده از ادویه جات آسیاب شده

· ادویه زیاد

· نمک ید دار

· پختن زیاد

· مواد معدنی موجود در آب، به خصوص آهن

· استفاده از ظروف آهنی.
 
نکات مهم در درست کردن ترشی:

۱. استفاده از سبزیجات و میوه جاتی با کیفیت خوب و سالم.

۲. سبزیجاتی مانند خیار باید قبل از ریختن داخل سرکه، در آب شور خیسانده شوند. این خیساندن باعث می شود که سبزیجات استحکام و رنگ خود را در روند ترشی سازی حفظ کنند و تلخی آنها کاهش یابد. خیارهای ریز باید درست بعد از چیدن داخل آب شور گذاشته شوند. اگر خیارها حتی برای چند ساعت در دمای اتاق قرار گیرند، در ترشی پوک می شوند.

۳. نسبت یک فنجان نمک ریز یا یک و نیم فنجان نمک درشت با ده فنجان آب، مناسب آب شور است. اگر آب شور شما ضعیف باشد، ترشی نرم می شود و اگر آب شور قوی باشد، خیارها چروک و سفت می شوند.

فقط از نمک ترشی برای ترشی انداختن استفاده کنید. نمک های خوراکی مواد شیمیایی اضافه ای دارند که برای ترشی سازی و آب شور توصیه نمی شوند.
راهنمای تهیه خیارشور باکیفیت در خانه

4. از سرکه مرغوب استفاده کنید. سرکه سیب و سرکه مخلوط هر دو طعم های خوبی دارند، ولی سرکه سفید رنگ بهتری به ترشی سبزیجات کمرنگ مانند پیاز و گل کلم می دهد. هرگز سرکه را رقیق نکنید، مگر آنکه در دستور تهیه نوشته شده باشد.

5. با احتیاط از ادویه استفاده کنید. طعم تلخ و رنگ تیره ترشی ناشی از استفاده بیش از حد از ادویه یا زیاد جوشاندن ادویه با سرکه است. ادویه جات آسیاب نشده بهتر از ادویه آسیاب شده به ترشی رنگ و طعم می دهند. باید ادویه آسیاب نشده را در پارچه ای ریخته و با سرکه یا ترشی حرارت دهید و سپس از پارچه خارج کنید.

6. ترشی ها باید در ظروف شیشه ای تمیز با درزگیر ریخته شوند. اگر ترشی را در ظروف سفالی می ریزید، باید حتماً ترشی را با محلول سرکه بپوشانید تا فاسد نشود. یک بشقاب یا صفحه چوبی باید درست بالای ترشی قرار داده شود و به پایین فشار داده شود.

7. چاشنی و سس باید در ظروف استرلیزه داغ بسته بندی شوند و کاملاً هواگیری شوند.
 

دستور تهیه ادویه مخلوط ترشی

دو قاشق غذاخوری از هر یک از موارد زیر را با هم مخلوط کنید:
 
  • دانه فلفل فرنگی
  • دانه هل
  • دانه گشنیز
  • دانه میخک
  • دانه خردل
  • دانه فلفل
راهنمای تهیه خیارشور باکیفیت در خانه
این موارد را نیز اضافه کنید:
 
  • ۲ برگ بو (ریز ریز شده)
  • دو چوب دارچین (خرد شده)
  • دو تکه کوچک ریشه زنجبیل خشک (خرد شده)
  • ۲ عدد فلفل فرنگی کوچک خشک (خرد شده) یا ۱-۲ قاشق چایخوری پوست فلفل تند
همه اینها را در قوطی کاملاً مهر و موم شده ای نگه دارید تا برای استفاده آماده باشد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • فخری شمسی

      اگر ممکن است بعضی موارد مانند درست کردن خیار شور صحیح و ترشی خرمالو و تازه های خانه داری هر از چند گاهی برایمان ایمیل شود

    • زهرا

      بسیار عالی بود ممنون

    • فرشاد

      با سلام علت پوک شدن خیارشور چیست؟ چگونه تخمیر را کنترل کنیم.
      چرا بعد از مدت 5ماه از تولید خیارشور بعد از باز کرد درب ظرف بوی تندی از ظرف خارج میشود

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اگر ازخیارهای بزرگ استفاده می کنید حتما خیارهارو با چنگال سوراخ تا پوک نشود
        برای اینکه خیارشور خراب نشود بعد از باز کردن ظرف در یخچال نگهدارید

    • مریم

      چه کاری انجام دهیم بعد از مدت کوتاهی خیارشورمان نرم نشود

    • محمد

      مرسی از اطلاع رسانیتون

    • علی

      با سلام نکات خوبی بود تشکر میکنم یه سوال از خدمت شما دارم من ترکیبات زیادی رو امتحان کرده ام ولی نتونستم خیار شوری درست کنم که طعم خیارشورهای ویژه بازاری رو داشته باشه اگر براتون ممکنه دستور تهیه اون خیار شورها را برایم بفرستید با تشکر فراوان

    • بدون نام

      با سلام من 19ابان شور انداختم کلم وخیار وکرفس و......هر انچه که در شور میریزم امروز 28ابان درشو باز کردم مزش عالی شده خیار ها هم سفت ورسیده ولی ابش کش میاد چکار کنم میتونم استفاده کنم اگه راهنمایی کنید ممنون میشم.

      پاسخ ها

      • حوا

        سلام
        برای من هم همین اتفاق افتاده آبی که برای شور گذاشتم کش می آید چه باید کرد؟

    • Shiva

      من ترشي شور درست كردم خيلي شور شده بايد چكار كنم؟

    • Shiva

      من ترشي شور درست كردم خيلي شور شده بايد چكار كنم؟

    • عاطی

      سلام دوست عزیز
      خیار شور من اولش پوک نبود سفت بود اما کم نمک بود
      بعد اینکه بهش نمک اضافه کردم بد چن روز دیدم داخلش پوک شده:'(
      ترده اما داخلش پوک شده خواهش میکنم راهنماییم کنید چرا اینطوری شد.
      من داخلش هم فلفل قرمز خشک شده ریختم هم فلفل سبز تند تازه با سبزیجات معطر خشک و ضمه و تخم گیشنیز

      پاسخ ها

      • م.م

        اگه با یه خلال دندون چندسوراخ روی خیار ایجاد کنید پوک نمیشه

    • بدون نام

      ترشی خیار شور من زیاد شده یعنی سرکه زیاد ریختم چی کار کنم؟

    • بدون نام

      شوری خیارشوررا چگونه بایدازبین برد

    • بدون نام

      سلام خسته نباشین مرسی از پیجتون فقط میخواستم خیارشور درست کنم برای ساندویچی میشه کمکم کنید که چطوری درست کنم؟!

    • محسن

      با عرض سلام خسته نباشید . من مغازه دارم و میخوام خیارشور بفروشم . میتونید دستور خیارشورایی که توی مغازه ها هستن رو برام ارسال کنید. ممنون میشم اگه زودتر جوابم رو بدید

    • بدون نام

      سلام من خيارشور درس كردم بعد از چند روز باز كردم كپك زده چه نوع سركه اي بايد استفاده كنم

    • بدون نام

      سلام من خيارشور درس كردم بعد از چند روز باز كردم كپك زده چه نوع سركه اي بايد استفاده كنم

    • لیلا

      سلام خیار شور کشف خودم ...
      خیارها رو بشورین بذارین رو دستمال پنج شش ساعت کامل خشک بشن ،تو یه ظرف خشک خیارها رو بچینید ،برای هر ده خیار یه قاشق غذاخوری نمک بپاشین ،لابه لای خیارها فلفل نعنا خشک ،سیر،وسبزیجات شوید وترخون ومرزه بذارین البته چند شاخه،ظرفتون که پر شد ،آب جوشیده وکاملا سر شده ای رو که قبلا آماده کردید رو روی خیار ها بریزین تا دو سوم ظرفتون پر بشه ،بقیه ظرف رو با سرکه قرمز پر کنید ،یه هفته تو محیط آشپزخونه بذارید ودرشو کامل محکم کنید اصلا نباید هوا بخوره ،،،بعد از یه هفته یه خیارشور معرکه دارین ..‌.
      حتما امتحان کنید وبهم بگین همینجا نتیجشو،،،
      به هر کس این دستور رو دادم کیف کرده

      پاسخ ها

      • بدون نام

        .میگم خیار اصلا باید تو سرکه روی گاز بزاریم .که نرم بشهسلام میشه واضح تر بگید ..

    • لیلا

      راه حل کش اومدن آب شور فقط عوض کردن آبشه ،خیار شور شور هم باید نصف آبشو بریزین دور آب معمولی با سرکه به جاش بریزین

    • لیلا

      خیار شور کپک زده علتش ،خشک نبودن ظرف وخیار وداشتن هوا تو ظرفه ،هواگیری کنید

    • لیلا

      برای نرم نشدن خیارشور،خیارهای سفت استفاده کنید محیطش گرم نباشه ،سرکه به اندازه بریزید،آبش کامل سرد باشه ،درشو محکم کنید ،

    • صغری

      سلام ممنونم از سایت خوبتان...

    • محمد

      چرا خیارشور حلب رنگ ابش تعغیر نمیکنه

    • شهاب

      تشکر از مطالب ارزندت

    • بدون نام

      چون مواد نگهدارنده داره حلبی ها

    • مهردادمنصوری

      چند روز طول میکشه بعد از این که به اب نمک سرکه انداختیم به خیارسور تبدبل شه؟

    • Razi

      عالی

    • درین درین

      با سلام. بنده به عنوان یک صاحب فست فود از تجربه درست کردن خودم بطور کوتاه میگم... بهترین سبزی خیارشور ترخونه. خشک یا تازه فرقی نمیکنه زیاد... سرکه انگور یک سوم کل اب ظرف یا کمتر. نمک اندازه ای که شوری اب حس شود ولی بیش از اندازه نه. پلاستیک محکم بخرید و توی ظرفتون بزارید. تمام مواد خیارشور رو توش بریزید و بعد محکم ببندید . اینجوری هوا نمیکشه. سیر حبه و فلفل سبز به اندازه لازم. جوری که مزش زیاد نشه

    • درین درین

      خیار باید تازه باشه و از خیار هوازی باشه. گلخانه ای نه. خیارشوری که تازه چیده شده باشه نرم نمیشه.

    • الهام

      سلام من خیار شور درست کردم فلفل سبز ریختم الان متوجه شدم که فلفل ها شیرین بوده الان میتونم درب ظرف رو باز کنم وفلفل اضافه کنم خراب نمیشه اگه دربش رو باز کنم میشه راهنمای کنید لطفا

    • راد

      سلام من خیارشور درست کردم زود گذاشتمش تو یخچال(چند روز در دمای اتاق نگه نداشتم) رنگ خیارا هنوز سبزه وسفت هستن یکم مزه تلخی میده چیکارش کنم درس بشه.نعنا وترخون وسیر وفلفلم بهش زدم.

    • بدون نام

      سلام چرا آب خیارشور کدر میشه؟ با تشکر

    • بدون نام

      چرا آب خیار شور سفید میشه و هیچ مزه ای نداره؟؟

    • بدون نام

      سلام من ۱ماه پیش خیارشور گذاشتم اما هنوز آماده نشده تازه یه کم تغییر رنگ داده،دلیلش چیه چیکار کنم؟؟

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج