۴۶۴۰۲۲
۳ نظر
۵۰۱۲
۳ نظر
۵۰۱۲
پ

سالم ترین نان کدام است؟

معاون وزیر بهداشت، نان "سنگک" را از سایر انواع نان‌ها سالم‌تر دانست و با اشاره به ارزش غذایی "سبوس"، از بازنگری استانداردهای سبوس آرد خبر داد.

خبرگزاری ایسنا: معاون وزیر بهداشت، نان "سنگک" را از سایر انواع نان‌ها سالم‌تر دانست و با اشاره به ارزش غذایی "سبوس"، از بازنگری استانداردهای سبوس آرد خبر داد.
دکتر علی اکبر سیاری در اولین همایش نان سالم با بیان این که هشت عامل خطر سلامتی مردم را تهدید می‌کند، اظهار کرد: چهار مورد از این عوامل خطر رفتاری است که غذای ناسالم و کم تحرکی در رتبه‌های اول و دوم آن قرار دارند. نانی که مردم مصرف می‌کنند، نزدیک به ۵۰ درصد انرژی مورد نیاز آنها را تامین می‌کند. همچنین ۴۵ درصد پروتئین در مردم عادی و ۶۰ درصد در فقرا از طریق مصرف نان به دست می‌آید. ۸۰ درصد آهن مورد نیاز بدن و ۳۰ درصد کلسیم نیز از این راه تامین می‌شود.

وی افزود: یکی از موارد موثر در غذای ناسالم، مصرف نمک بیش از اندازه است؛ به طوری که مردم ما به صورت روزانه ۱۰ تا ۱۲ گرم نمک مصرف می‌کنند. در حالی که سازمان جهانی بهداشت، استاندارد مصرف نمک را روزانه پنج گرم اعلام کرده است. نان مهم‌ترین راه مصرف نمک است، به همین دلیل باید استاندارد آن را به گونه‌ای تعریف کنیم که ذائقه مردم نیز آن را بپذیرد.

به گفته معاون بهداشت وزیر بهداشت، نان سنگک از نظر استفاده نمک در ترکیبات آن با نسبت یک گرم به ازای هر صد گرم نان، از کیفیت بهتری نسبت به سایر نان‌ها برخوردار است. ولی این نسبت در نان‌های بربری ۷۶ درصد، لواش ۷۴ درصد و در تافتون ۵۹ درصد بالاتر از حد مجاز است.

سیاری با بیان اینکه ۹ میلیون نفر از مردم ایران به بیماری فشار خون مبتلا هستند، ادامه داد: این بیماری بی‌علامت است و ریشه آن در مصرف نمک زیاد است. مصرف این ماده علاوه بر ایجاد فشار خون، باعث سرطان و چاقی نیز می‌شود.

وی با تاکید بر ارزش غذایی بسیار زیاد سبوس افزود: این ماده، آهن، منیزیم، کلسیم و روی دارد و اگر نانی این ماده را نداشته باشد باعث دیابت، چاقی و حتی سرطان می‌شود. استانداردهای آن نیز به همت وارد کنندگان گندم و جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال بازنگری است.

سیاری ضمن اشاره به آثار منفی استفاده از جوش شیرین و بلانکت در پخت نان عنوان کرد: در سال ۱۳۷۶ آرد را با آهن و اسیدفولیک غنی کردیم و قرار شد که چهار نان اصلی از این نوع آرد استفاده کنند. با توجه به این اقدام، میزان کمبود آهن در سن حاملگی در ایران به ۱۴ درصد رسید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      تو رو خدا ، کاری کنید....آرد سنگک و تافتون،یکسان شده،...اون قدیم بود کهآرد سنگک ، سبوس دار و مخصوص بود......نان در مشهد . بی کیفیت و ...

    • بدون نام

      آقا کدوم سبوس نون سنگک و بربری و لواش و تافتون و باگت و .... همش آردش یکی هست همش آرد سفید هست نه سبوسی داره نه املاح من مصرف کننده دارم میبینم که اینها هیچ فرقی ندارن و یه روز هم بیشتر قابل نگه داری نیستن

    • دنیا

      واقعا سنگک یه چیز دیگه اس

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج