۴۷۵۳۰۸
۸ نظر
۵۰۰۴
۸ نظر
۵۰۰۴
پ

تفاوت ازدواج و باروری باسوادان و کم‌سوادان

یک جمعیت شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران گفت: محتمل‌ترین گزینه درباره جمعیت کشور این است که روند افزایشی را تا سال ۲۰۴۵ داشته باشیم و در سال ۲۰۴۵ جمعیت به حدود ۹۴ میلیون نفر برسد و بعد از آن روند کاهشی را تجربه کنیم.

خبرگزاری ایسنا: یک جمعیت شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران گفت: محتمل‌ترین گزینه درباره جمعیت کشور این است که روند افزایشی را تا سال ۲۰۴۵ داشته باشیم و در سال ۲۰۴۵ جمعیت به حدود ۹۴ میلیون نفر برسد و بعد از آن روند کاهشی را تجربه کنیم.

دکتر حسن عینی زیناب در همایش تبیین سیاست های کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و کودک در رفسنجان اظهار کرد: اگر برای جمعیت می خواهیم برنامه ریزی داشته باشیم باید هر سه متغیر باروری، مرگ و میر و مهاجرت را در نظر داشته باشیم.

وی افزود: در طول سالهای گذشته جمعیت جهان روند رشد کندی را داشته ولی از ۱۹۵۰ به بعد رشد جمعیت شتاب بیشتری به خود گرفته است، از ۱۷۵۰ به بعد روند مرگ و میرها کاهش و روند تدریجی جمعیت آغاز می شود، انقلاب صنعتی و پیشرفت های پزشکی مرگ و میرها را کنترل می کند.

وی بیان کرد: در کشور ما در ۵۰ سال پیش متوسط طول عمر حدود ۳۵ سال بود که الان به ۷۳ سال رسیده است که تغییرات در مرگ و میر و امید به زندگی را داشته ایم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: محتمل ترین گزینه درباره جمعیت کشور این است که روند افزایشی را تا سال ۲۰۴۵ داشته باشیم و در سال ۲۰۴۵ جمعیت به حدود ۹۴ میلیون نفر برسد و بعد از آن روند کاهشی را تجربه کنیم و به ۷۰ میلیون در پایان قرن بیست و یکم برسیم این گزینه ها در صورتی است که ما روندهای گذشته را ادامه دهیم.

عینی زیناب عنوان کرد: البته می‌توان با برنامه ریزی و سیاست‌گذاری، خطوط جمعیتی بالاتر را تجربه کنیم یعنی جایی که کاهش جمعیت در آن نباشد یا البته شرایط بدتر باشد و کاهش جمعیت را شدیدتر ببینیم و به حدود ۴۰ میلیون نفر نیز برسیم.

این جمعیت شناس روند امید به زندگی در فاصله ۱۹۵۰ تا ۲۰۱۵ را مطلوب دانست و گفت: نوزاد پسری که در ۱۹۵۰ به دنیا می آمد انتظار می رفت حدود ۴۱ سال عمر کند ولی این عدد اکنون به ۷۴ سال رسیده و اگر وضعیت موجود ادامه پیدا کند تا پایان قرن بیست و یکم به حدود ۸۶ سال خواهیم رسید. نوزاد دختری نیز که در ۱۹۵۰ به دنیا می آمد انتظار می رفت حدود ۳۸ سال عمر کند که این عدد اکنون به ۷۶ سال رسیده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه با کاهش وضعیت باروری مواجه هستیم، به انجام مطالعه ای در فاصله سالهای ۸۵ تا ۸۹ اشاره داشت و افزود: بر اساس این مطالعه کسانی که تحصیلات دانشگاهی دارند میزان باروری آنها ۱.۳ درصد است، احتمال ازدواج تا ۴۰ سالگی برای این افراد ۷۸ درصد است، کسانی که ازدواج می کنند ۸۸ درصد شانس دارند که فرزند اول را بدنیا بیاورند، و کسانی که فرزند اول را بدنیا می آورند ۶۸ درصد شانس دارند فرزند دوم را بدنیا بیاورند.

وی ادامه داد: در کسانی که تحصیلات پایین دارند، میزان باروری کل آنها ۲.۲ درصد است، ۹۵ درصد تا ۴۵ سالگی ازدواج می کنند، ۹۲ درصد از کسانی که ازدواج کرده اند فرزند اول دارند، ۸۴ درصد از کسانی که فرزند اول دارند فرزند دوم را بدنیا می آورند.

عینی یادآور شد: در این مطالعه، میزان باروری زنان شاغل ۱.۱ درصد است که خیلی کمتر از متوسط کشوری است، ۷۴ درصد شانس ازدواج تا ۴۰ سالگی را دارند، کسانی که ازدواج می کنند ۷۴ درصد شانس دارند فرزند اول را بدنیا بیاورند و ۶۵ درصد از کسانی که فرزند اول را دارند شانس فرزند دوم را دارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران اضافه کرد: هرم سنی جمعیت کشور در بهترین وضعیت است به نحوی که اکثر جمعیت ما دهه شصتی هستند که در نیروی کار هستند که باعث رشد وشکوفایی کشور می‌شوند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • روح ک ش

      آخه غرب زده درباره ایران داری تز میدی بعد سال میلادی میگی؟؟دکتر چی هستی؟؟همین افراد غرب زده هستن توی دانشگاها که پیشرفت نمیکنیم.
      ....

    • بدون نام

      خيلي هم درست و علمي بود
      كاربر:روح كش شما نظر ندي نميگن لالي

    • روح ک ش

      کاربر بی نام تو چی میگی؟؟

    • بدون نام

      دعوانکنید عصبیم کردید

    • بدون نام

      مشکل شما فقط همین تاریخ میلادیه ؟ ی نفر متخصص تو این زمینه که کلی راجع به این مسائل مطالعه کرده داره نظرش رو میگه . ...

    • روح ک ش

      بی نام جان ی اسمی برای خودت بزار تا بقیه قاطی نشه.
      بله ایشون این حرفهارو از دیدگاه خودشون گفتن.تحقیقات در ایران اصلا جنبه واقعی نداره

    • بدون نام

      همین دهه60ها الان شغلارو گرفتن این دهه هفتادیای بیچاره بیکارن دیگه..خدابگم چیکارتون کنه

    • شیرین

      واسه ارائه دادن مقالات علمی باید سال میلادی بگن مردم خارجی چمیدونن سال شمسی و قمری چیه.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج