جاباما
۵۰۶۸۶۸
۹ نظر
۵۰۰۳
۹ نظر
۵۰۰۳
پ

ظریف: برجام از امروز یعنی «برنامه جامع اقتصاد مقاومتی»

وزیر امور خارجه، تلاش برای اجرای برجام را سنگین‌تر از تلاش برای ایجاد برجام دانست و تاکید کرد که از امروز، برجام یعنی «برنامه جامع اقتصاد مقاومتی».

خبرگزاری ایسنا: وزیر امور خارجه، تلاش برای اجرای برجام را سنگین‌تر از تلاش برای ایجاد برجام دانست و تاکید کرد که از امروز، برجام یعنی «برنامه جامع اقتصاد مقاومتی».

محمدجواد ظریف ظهر دوشنبه در جمع کارکنان وزارت امور خارجه با تبیین اولویت‌های سال جدید دستگاه سیاست خارجی کشور تصریح کرد: سالی سخت و پرکار را پشت سر گذاشتیم و مراحل حساسی هم در سال جدید پیش روی ماست. امسال را مقام معظم رهبری سال «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» نام‌گذاری کرده‌اند که این امر تلاش مضاعف همکاران را طلب می‌کند.

وی با اشاره به نوع و حساسیت کار سیاست خارجی و دیپلماسی افزود: همه زحمات همکاران ما در وزارت امور خارجه به دلایلی که می‌دانیم و ملاحظاتی که وجود دارد، قابل اعلام و اعلان برای عموم نیست. همکاران ما باید ظرفیت ویژه‌ای در خود ایجاد کنند؛ ظرفیت شنیدن و پاسخ ندادن. چه ملامت‌ها و چه تعریف‌ها نباید در ما اثر بگذارد. نگاه ما باید وظیفه‌محور باشد. همانطور که در سال گذشته همکاران ما در این مسیر تلاش کردند، لازم است که همچنان با توکل، تلاش و خلوص نیت در این مسیر گام بردارند.

وزیر امور خارجه با اشاره به شرایط حساسی که در آن به سر می‌بریم، اظهار کرد: در این شرایط حساس منطقه‌ای و جهانی یک اشتباه محاسباتی، یک کم‌توجهی یا عدم رصد تحولات می‌تواند خطرناک باشد و بالعکس یک محاسبه دقیق و توجه به تحولات می‌تواند شأن و جایگاه جمهوری اسلامی ایران را در منطقه و جهان ارتقاء بخشد.

ظریف همچنین با اشاره به اهمیت اقتصاد در جهان به‌هم‌‌پیوسته امروز گفت: تولید و سرمایه برای اینکه بتواند پاسخگوی نیازها و به‌ویژه اشتغال باشد نمی‌تواند منحصر و متمرکز در داخل باشد. ما موظفیم در سال جدید شرایط مناسب جهانی را برای تحقق شعار سال فراهم کنیم و در جامعه نیز اطمینان خاطر ایجاد کنیم. در این مسیر باید اهدافی را تبیین و دنبال کنیم که مهم‌ترین آنها ادامه سیر رفع موانع خارجی است. آنچه در مذاکرات هسته‌ای به دست آمد در همین راستا و برای رفع موانع خارجی و بروز استعدادهای داخلی بود.

وزیر امور خارجه با اشاره به لزوم استفاده بهتر و بیشتر از دستاوردهای برجام خاطرنشان کرد: شاید تلاش ما برای اجرای برجام سنگین‌تر از تلاش برای ایجاد برجام است. به همین دلیل مقام معظم رهبری بر بدعهدی آمریکا تاکید می‌کنند. بدعهدی آمریکایی‌ها برای ما غیرقابل پیش‌بینی نبود. دو طرف هم بر اساس عدم اعتماد متقابل جلو رفتند و ساز و کارهای متعددی را پیش‌بینی کردند. ساز و کار برگشت‌پذیری ما در برجام بسیار آسان‌تر از برگشت‌پذیری تحریم‌های طرف مقابل است. اگر لحظه‌ای فرا برسد که آمریکایی‌ها برجام را اجرا نکنند بازگشت‌پذیری ما بسیار سریع و حتی بیش از آنچه در قبل داشته‌ایم خواهد بود. این خود نشان‌دهنده بی‌اعتمادی متقابل است و ساز و کاری است که ما پیش‌بینی کردیم. روزی که نظام تصمیم بگیرد و احساس کند که میزان بدعهدی آمریکا به حدی است که ما باید به پیش از برجام برگردیم، ما تضمین کافی را در اختیار داریم. البته بعید می‌دانم چنین اتفاقی بیفتد.

ظریف در ادامه افزود: فضای سیاسی و امنیتی باید طور باشد که نه‌تنها سرمایه‌گذار خارجی بیاید، بلکه سرمایه داخلی ما هم فرار نکند و در تولید، سرمایه‌گذاری کند.

وزیر امور خارجه با تأکید بر اینکه بهبود روابط با دنیا و در جاهایی که خط قرمز نداریم به‌ویژه با منطقه و همسایگان اولویت امسال است، تصریح کرد: اولویت ما، منطقه امن است. کشور ما به یُمن تلاش‌های نیروهای نظامی و امنیتی، امن است و این امنیت هم به‌نوعی پرهزینه است. ما به دلیل منافع ملی خودمان دنبال امنیت تک‌تک کشورها هستیم و امروز امنیت یک ضرورت ملی است.

ظریف در جمع‌بندی اولویت‌های وزارت امور خارجه در سال جدید گفت: در حوزه سیاسی و امنیتی، اجرای برجام با نگاه به اقتصاد مقاومتی از یک سو و تقویت امنیت در منطقه از سوی دیگر اولویت اصلی ماست. از امروز برجام یعنی «برنامه جامع اقتصاد مقاومتی». در حوزه اقتصادی هم باید کمک کنیم و تسهیل‌کننده باشیم تا واردات را در سه بخش افزایش دهیم که عبارتند از واردات علم و فناوری، سرمایه و گردشگر و در سه حوزه نیز باید تلاش کنیم تا صادرات را برای جذب بازار کالاهای غیر نفتی، خدمات فنی و مهندسی و نیروی کار متخصص افزایش دهیم.

وزیر امور خارجه در پایان ضمن توصیه به همکاران خود در فراموش‌نکردن مردم و نقش آنها در همه مقاطع حساس گفت: ما مدیون تک‌تک مردم ایران هستیم؛ مردمی که از هیچ کاری برای اعتلای کشور فروگذار نکردند. ما قدرت و اقتدارمان را در مقابل بیگانگان مدیون همین مردم هستیم و به پشتوانه آنان می‌توانیم در مقابل قدرت‌های خارجی بایستیم و از حقوق ملت ایران با اقتدار دفاع کنیم. همین مردم ان‌شاءالله با حضور گسترده خود در انتخابات به بنده و شما و دیگر کارگزاران نظام این توان را می‌دهند که با اقتدار، منافع ملی را به پیش ببریم. ما وامدار آحاد این ملت هستیم.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
درآمد ماهیانه 5-20 میلیون از توی خونه با موبایل

آموزش رایگان کسب درآمد 5-20 میلیون ماهیانه از خونه و فقط با یه موبایل ساده رو در یک وبینار رایگان آموزشی یاد بگیر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      پس بفرمائید 3 سال با هواپیما کجا رفتید و آمدید حاصلش چه بود ملیارد ها هزینه کردید تمام راکتورها را سیمان ریختید سر انجام برگشتیم سر منزل اول خسته نباشید

    • کاردوک

      خدا رحم کنه،یه برجام برد برد دیگه میخواد راه بندازه،چطور روش میشه اسم برجامو میاره

    • بدون نام

      خیلی باحالی دوست داریم جواد جون

    • پرویز ملازاده

      انشالله بااقتدار باوقار ازحقوق ملت شریف ایران اسلامی دفاع نماید وان جمله. که هیچ وقت مردم ایران باتهدید حرف نزنید را به زیاده خوا هان بفهمانید. موفق باشید انشالله

    • علی

      درود بر دکتر ظریف عزیز و همه همکاران پرتلاش او دروزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران.. خداوند متعال به همه مسئولین دلسوز و جهادگر ومومن ومخلص وخدوم ملت بزرگ ایران فضل و رحمت و هدایتش را همچون گذشته مرحمت بفرماید ان شاءالله.

    • محمدرضا بختیار

      آقای دکتر اگه دید شما نسبت به برجام این بود پس چرا اینقدر هزینه ریالی و انسانی و تنشی ایجاد کردید آقا اقتصاد مقاومتی از این دید بوجود آمده که استفاده از کالای بنجل داخلی اشتباه هستش و هیچ ربطی هم به کارگیری و بیکاری افراد نداره بلکه جیب کارخانه دارها پر پول میشه چون با پیشرفت های صنعتی و مکانیزمی در جهان رو به حذف دخالت انسان در تولید هستش و استفاده ازدستگاه های تمام خودکار و رباتیک هست پس چرا شعار حذف شغل و بیکاری وجود داره چون اکثر کارخانه ها برای آقایان و آقازاده ها هستش ولی من اقتصاد رقابتی را قبول دارم چون به نفع مصرف کننده هست و رقابت باعث بالا رفتن کیفیت تولید و پایین آمدن قیمت در اثر رقابت و جذب مشتری بیشتر هستش و یکی از خصوصیات دیگرش ورود تولیدکنندگان به بازار مصرفی بصورت مستقیم و حذف واسطه ها و دلالها می شود نه اون شعار بی معنای شما

    • علي

      من معلم بازنشسته و مدير يك شركت بازرگاني هستم . متاسفانه شاهد هستم كه مردان سياسي در وزارت خارجه ( چه اين دولت و چه دولتهاي قبل ) مرد تجارت نيستند و سفرا و كارداران پرداختن به امور بازاريابي براي محصولات ايران در كشور هاي ديگر را دون شان خود ميدانند . و اين نگاه غلط سفراي ما مهمترين عامل براي عدم رشد صادرات ما به كشور هاي مختلف است . از دست دادن بازار كشور هاي اسياي ميانه بعد از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي نيز ناشي از همين نگاه غلط به سياست است يعني جدايي تجارت از سياست . چه بسيارند تجار و بازرگانان ايران كه بخاطر بي كفايتي و بي مسئوليتي سفيران ايران دچار خسارت هاي سنگين شده اند . در حاليكه در كشور هاي مقتدر جهان سفراي انها مهمترين كارشان بازاريابي براي محصولات صنعتي خودشان است و مانند يك سرباز در خدمت تجارشان هستند . اگر وزارت خارجه واقعا براي تحقق اقتصاد مقاومتي صادق است بايد ملاكهاي انتخاب سفير را تغيير دهد . پوشيدن يك پيراهن سفيد يقه اخوندي و احيانا بلغور كردن چند جمله انگليسي و يا بعضي از اداب و تشريفات ديپلماتيك و نشستن پشت ميز سفارت در يك دفتر مجلل نبايد معيار انتخاب يك سفير باشد بلكه يك سفير خوب يعني يك بازارياب خوب . يعني بايد براي معرفي محصولات ايران در بازارهاي بين المللي كفش پاره كند و در همه بازارها حضور پيدا كند سفير علاوه بر بازار يابي بايد بتواند بازارسازي كند يعني موقعيت هاي جديد و بازار هاي جديد خلق كند . تا جايي كه من اطلاع دارم سفراي ايران چنين هنري را ندارند

    • بدون نام

      احسنت.

    • رضا

      پس روح برجام چی میشه؟ ممکنه همیشه در عذاب باشه.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج