۵۴۸۱۹۴
۲ نظر
۵۰۶۶
۲ نظر
۵۰۶۶
پ

دلایل عدم کشف موجودات فضایی؛

چرا هیچ اثری از حیات بیگانه نیست؟

حقایقی همچون گستردگی عالم و تصور میلیارد‌ها میلیارد ستاره در سراسر جهان، حکایت از تن‌ها نبودن ما انسان‌ها دارند؛ اما به راستی دلایل عدم کشف موجودات فضایی تا به امروز چیست؟

وبسایت گجت نیوز - آرش صابری: حقایقی همچون گستردگی عالم و تصور میلیاردها میلیارد ستاره در سراسر جهان، حکایت از تنها نبودن ما انسان‌ها دارند؛ اما به راستی دلایل عدم کشف موجودات فضایی تا به امروز چیست؟

در چند دهه اخیر، انسان امروزی موفق به کشف واقعیت‌های علمی بسیاری از محیط اطراف خود شده است. از جمله این واقعیت‌ها می‌توان به موقعیت کره زمین در دنیا، اکتشاف کهکشان‌هایی با فاصله ۱۳ میلیارد سال نوری از زمین و وجود میلیاردها میلیارد ستاره و سیاره در سراسر جهان و بسیاری دیگر اشاره کرد. با این وجود، هنوز ما موفق کشف حضور موجوداتی مشابه با خود در سراسر دنیا نشده‌ایم، از این گذشته، هنوز هیچ نشانه‌ای از حیات بیگانه در سطوح بسیار پایین نیز کشف نشده است. سوال اساسی این است که دلایل عدم کشف موجودات فضایی چیست؟ آیا موجودات فضایی و گونه‌های مختلف آنان، سال‌ها پیش از بین رفته‌اند؟ آیا این احتمال وجود دارد که هم‌اکنون گونه‌هایی از آنان در حال تکامل و رشد باشند؟ این‌ها از جمله سوالاتی هستند که در این مقاله قصد داریم با ارائه ۱۲ دلیل منطقی، به بررسی آنان بپردازیم.
چرا هیچ اثری از حیات بیگانه نیست؟

انریکو فرمی (Enrico Fermi)، فیزیکدان آمریکایی ایتالیایی الاصل، در سال ۱۹۵۰ میلادی با مطرح ساختن موارد زیر، عرصه جستجو برای حیات بیگانه در سراسر جهان را آماده ساخت:

میلیاردها ستاره شبیه به خورشید در سراسر کهکشان وجود دارند که بسیاری از آنان، چندین میلیارد سال از زمین پیرترند.
با احتمالی بالا، برخی از این ستاره‌ها، سیاره‌هایی نظیر به زمین را دارا هستند؛ اگر زمین را نمونه‌ای مبنا فرض کنیم، از این رو بسیاری از این سیارات از حیات هوشمند پشتیبانی خواهند کرد.
موجودات فضایی احتمالی، با توسعه و پیشرفت در طول زمان، قادر هستند به سفرهای در میان ستاره‌ای دست پیدا کنند.
حتی با تصور سرعت بسیار پایین سفرهای در میان ستاره‌ای، کل کهکشان راه‌شیری را می‌توان در حدود یک میلیون سال طی نمود.

اما سوال اینجاست: چرا هیچ اثری از آنان نیست؟ دلایل عدم کشف موجودات فضایی را در چه مواردی می‌توان جستجو کرد؟

این استدلال ساده و در عین حال قدرتمند، منجر به شکل‌گیری پارادوکس فرمی (Fermi Paradox) شد؛ چرا که بیگانگان می‌بایست همین حالا در بین ما حضور داشته باشند، اما هنوز هیچ مدرک قانع‌کننده‌ای مبنی بر حضور قطعی آنان وجود ندارد. در اینجا به معرفی دلایل عدم کشف موجودات فضایی خواهیم پرداخت.

۱- هیچ بیگانه‌ای برای کشف در دنیا وجود ندارد!

چرا هیچ اثری از حیات بیگانه نیست؟

با وجود آنکه در کهکشان راه شیری صدها میلیارد ستاره و ۴۰ میلیارد سیاره با شرایط زیست‌پذیری مشابه زمین وجود دارد، این احتمال می‌رود که در واقع ما تنها موجودات هوشمند کهکشان خود باشیم!

2- حیات هوشمند همانند انسان، هنوز در جای دیگری شکل نگرفته است!

چرا هیچ اثری از حیات بیگانه نیست؟

با فرض آنکه انسان را موجودی هوشمند نام‌گذاری کنیم، این احتمال وجود دارد که حیات بیگانه، هنوز در مراحل ابتدایی خود بوده و در بهترین حالت، شامل میکروب‌ها و یا حیوانات ابتدایی می‌شود.

3- گونه‌های هوشمند، فاقد تکنولوژی‌های پیشرفته هستند!

چرا هیچ اثری از حیات بیگانه نیست؟

در حال حاضر، ستاره‌شناسان با کمک گرفتن از تلسکوپ‌های رادیویی، مشتاقانه به آسمان شب گوش می‌کنند. بنابراین اگر بیگانگان نتوانند با استفاده از تجهیزات خود، چنین سیگنال‌هایی را منتشر کنند، ما هیچ‌گاه از حضور آنان باخبر نخواهیم شد.

4- حیات هوشمند، منجر به نابودی خود شده است!

چرا هیچ اثری از حیات بیگانه نیست؟

سلاح‌های کشتار جمعی، آلودگی‌های سیاره‌ای و یا بیماری‌های بدخیم از جمله مواردی هستند که می‌توانند منجر به نابودی حیات شوند. به هر ترتیب، این احتمال نیز وجود دارد که موجودات فضایی، بعد از مدت زمان کوتاهی از حیات، از دنیا رخت بر بسته باشند.

5- جهان، مکانی مرگبار است!

چرا هیچ اثری از حیات بیگانه نیست؟

با فرض بازه زمانی کیهانی، زندگی می‌تواند بسیار زودگذر باشد. برخورد یک سیارک، انفجار پرتوی گاما، جرقه‌های خورشیدی و … از جمله عواملی هستند که می‌توانند موجب نابودسازی حیات از یک سیاره شوند.

6- جهان بسیار بزرگ است!

چرا هیچ اثری از حیات بیگانه نیست؟

کهکشان راه شیری، به تنهایی عظمتی ۱۰۰ هزار ساله دارد. بنابراین، ممکن است که سیگنال‌های مورد توجه دانشمندان از موجودات بیگانه که محدود به سرعت نور هستند، هنوز به دست ما نرسیده باشد.

7- یکی دیگر از دلایل عدم کشف موجودات فضایی ، این است که ما به اندازه کافی جستجو نکرده‌ایم!

چرا هیچ اثری از حیات بیگانه نیست؟

عمر اختراع تسلکوپ‌های رادیویی که به ما امکان جستجوی حیات بیگانه را می‌دهند، در حدود ۸۰ سال است. ما انسان‌ها، در حدود ۶۰ سال به جستجوی بیگانگان بوده‌ایم. این مدت زمان بسیار بسیار کمتر از اعداد نجومی کهکشان است.

8- ما در مکان صحیحی در جستجوی بیگانگان نیستیم!

چرا هیچ اثری از حیات بیگانه نیست؟

همانطور که پیش‌تر اشاره شد، جهان بسیار بزرگ است. از این رو، هزاران نقطه مختلف برای جستجوی سیگنال‌های رادیویی وجود دارد. اگر ما به طور دقیق، به محل انتشار سیگنال‌ها گوش نکنیم، هیچ‌گاه متوجه آنان نخواهیم شد. اندور فین (Andrew Fain) در این باره می‌گوید: این درست همانند تلاش برای صحبت کردن با دوستتان، از طریق ۲۵۰ میلیارد کانال رادیویی است. شما هیچ اطلاعی از کانال فرستنده صدا ندارید، از این رو ممکن است مدت‌ها در حال تغییر کانال باشید.

9- تکنولوژی بیگانگان ممکن است فراتر از تصورات ما باشد!

چرا هیچ اثری از حیات بیگانه نیست؟

تکنولوژی رادیویی، بر روی زمین بسیار معمول و شناخته شده است. اما این احتمال هم وجود دارد که بیگانگان، به تکنولوژی‌هایی بسیار پیشرفته‌تر از آن هم دست یافته باشند. از جمله این سیگنال‌ها، می‌توان به سیگنال‌های نوترینو اشاره کرد که هنوز برای ما ناشناخته هستند.

10- بیگانگان، هیچ سیگنالی را منتشر نمی‌کنند!

چرا هیچ اثری از حیات بیگانه نیست؟

این احتمال وجود دارد که بیگانگان هیچ تلاشی برای برقراری ارتباط با ما نمی‌کنند، از این رو ما بی جهت در حال بررسی سیگنال‌های کیهانی هستیم! برای مثال، ما انسان‌ها خودمان نیز نتوانسته‌ایم حضور خود را به خوبی در جهان به اطلاع دیگران برسانیم. حتی اگر موجودات فضایی، دارای تلسکوپ‌های رادیویی همانند ما باشند، سیگنال‌ها و امواج رادیو و تلویزیون‌های ما زمینی‌ها، تنها تا ۰.۳ سال نوری دورتر از زمین قابل تشخیص خواهد بود. این سیگنال‌ها، به زحمت از منظومه شمسی خودمان خارج می‌شوند؛ از این رو حتی بیگانگان فضایی نیز از وجود ما بی اطلاع هستند. یکی از محتمل‌ترین دلایل عدم کشف موجودات فضایی ، به فواصل بسیار زیاد موجودات بیگانه و زمینی‌ها بازمی‌گردد.

11- موجودات فضایی، علاقه‌ای به ارتباط با زمینی‌ها ندارند!

چرا هیچ اثری از حیات بیگانه نیست؟

بر روی زمین، ما انسان‌ها سیاست‌های منحصر به فردی را برای ارتباط با افراد بومی داریم. این احتمال وجود دارد که بیگانگان نیز به دلایلی مشابه، علاقه‌ای به برقراری ارتباط با ما نداشته باشند. همانند چیزی که در مجموعه پیشتازان فضا (Star Trek) اتفاق افتاد، موجودات فضایی قوانینی را وضع کرده‌اند که «ارتباط» را تنها به گونه‌هایی با تکامل‌های پیشرفته محدود می‌کند.

12- بیگانگان در بین ما حضور دارند، اما ما از آن بی‌اطلاع هستیم!

چرا هیچ اثری از حیات بیگانه نیست؟

نظریه‌پردازان توطئه، عاشق این مورد هستند! این احتمال وجود دارد که سازمان‌های دولتی، در حال پنهان کردن حضور بیگانگان بر روی زمین هستند. یوفولوژیست‌ها بر این باورند که نژادهای بیگانه، در پوششی هوشمندانه، سال‌ها در حال مشاهده ما هستند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • skh

      من از ادم فضایی ها خیلی می ترسم
      قیافشون خیلی ترسناکه
      خدا کنه وجود نداشته باشن

    • بدون نام

      باید آدم فضای ها را شلاق زد تا دیگه فکر سفر به زمین به کله شون نزنه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج