۵۹۹۳۴۸
۲ نظر
۵۰۱۲
۲ نظر
۵۰۱۲
پ

وزیر کشور: روحانی قبولم دارد

عبدالرضا رحمانی فضلی چگونگی اقناع نمایندگان مجلس برای رای اعتماد به او را روایت می کند.

خبرگزاری ایسنا: عبدالرضا رحمانی فضلی چگونگی اقناع نمایندگان مجلس برای رای اعتماد به او را روایت می کند.

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور دولت روحانی، انتخاباتی را برگزار کرد که در آن حتی یک صندوق رای باطل نشد. با این حال هم در چهار سال گذشته و هم در زمانی که نام او دوباره برای وزارت کشور مطرح شد او در کانون انتقادات جریانات سیاسی قرار داشت. به کارگیری نیروهای غیرهمسو با دولت در استان ها، صادر نکردن اعتبار نامه مینو خالی و پایان دادن به انتخابات در ساعت ۲۴ در حالی که افراد زیادی در صف  انتظار رای گیری بودند از جمله این انتقادات است.

اهم اظهارات وزیر کشور را در ادامه می خوانید.

*در ایام انتخابات بیش از ۱۷۰۰ مورد تجمع و سخنرانی داشتیم که بعضی تجمعات با بیش از ۱۰۰ هزار نفر در اوج هیجان رقابت‌های انتخاباتی برگزار شد و در برخی موارد هم سخنرانی‌ها، همزمان بود. اولین سخنرانی مهم داوطلبین در تهران را وقتی دیدم، واقعاً نگران شدم و به استاندار زنگ زدم‌ و گفتم شرایط محل دقیقاً چگونه است؛ آیا همه تمهیدات لازم پیش بینی شده است؟ حتی تأکید کردم که حتماً آتش‌نشانی مستقر باشد، همه درهای سالن را باز کنند و همه امکانات را فراهم کنند. زیرا فقط کافی بود که یک اتفاق کوچکی بیفتد. مثلا باطری موبایل یک نفر بر اثر اتفاق منفجر شود، در این شرایط کل سالن به هم می‌ریخت. در آن ایام ما از طرف داعش و منافقین هم تهدید می‌شدیم و حتی چند مورد دستگیری هم داشتیم. شما ببینید همکاران من در وزارت کشور چه‌کشیدند و در چه شرایطی قرار داشتند.

*در جلسات (رای اعتماد) بی‌اخلاقی، ناراحتی و مسائل شخصی را اصلا ندیدم که مثلا رأی می‌دهیم تا در مقابل، فلان استاندار یافرماندار تغییر کند. بلکه؛ دغدغه‌ها، همه دغدغه‌های محلی، منطقه‌ای و ملی بود و ما پاسخ آن را می‌دادیم.

* در این چهار سال با تلاش‌های انجام گرفته و با وجود فشارهای منطقه‌ای و بین‌المللی در شرایط مطلوب امنیتی قرار داریم و جنس امنیت ما،‌ امنیت پایدار یعنی مبتنی بر اراده مردم است نه اینکه صرفا مبتنی بر نیروی نظامی و امنیتی باشد.

* در حوزه سیاسی شاهد فعالیت آزادانه همه جریان‌ها و در واقع شاهد نشاط سیاسی در کشور هستیم. حتی یک حزب هم نداریم که پشت در وزارت کشور منتظر دریافت مجوز باشد. خانه احزاب بازگشایی شده و رسانه‌ها هم شبانه‌روز فعال هستند.

* گروه هایی که به انتخابات وارد می‌شوند و در انتخاب دولت سهمی دارند باید توقعات و مطالبات خود را هم بگویند. به هر حال من در معادلات سیاسی این گروه‌ها نمی‌گنجم چون از لحاظ تفکری به آنها انتسابی ندارم اما حق نهایی را برای انتخاب کابینه باید به رییس‌جمهور بدهیم، چون مردم به رییس‌جمهور رای دادند و او می‌خواهد کشور را اداره کند.

* عقلانیت و برخورد منطقی و کارشناسی گروه‌های سیاسی در مجلس در ۲۵۰ رای مأخوذه، متجلی شد. این رأی به چند دلیل بود؛ اول آنکه بنده؛ برنامه‌های دولت را در حوزه سیاست داخلی قبول داشتم و مجلس هم عملکرد وزارت کشور را در چهار سال گذشته موفق می‌دانست. دوم اینکه مجلس وزیر پیشنهادی را فردی معتدل می‌دانست و سوم اینکه مجلس برنامه‌ها و قول‌ها و وعده‌های ارائه شده را باور داشت.

* در انتخابات ریاست جمهوری، یک نفر رای آورده و حالا او رییس‌جمهور همه ملت است. پسندیده نیست که ملت را به ۲۴ میلیون، ۱۶ میلیون و امثال آن تقسیم کنند. اما حق می‌دهم مدیرانی انتخاب شوند که برنامه‌های رییس‌جمهور را دنبال کنند. کسانی که مخالف برنامه‌های دولت هستند نباید در مدیریت ها باشند، اما هر کس مدیر شد، نباید برای ۲۴ میلیون کار کند و مخالف ۱۶ میلیون دیگر باشد. من وزیر کشور ۸۰ میلیون ایرانی هستم همانطور که رییس‌جمهور،‌ رییس‌جمهور ۸۰ میلیون نفر است.

* (نمایندگان) گفتند استانداران و فرمانداران شما همسو با دولت نیستند. پاسخ من این بود که استانداران را وزیر کشور انتخاب نمی‌کند، بلکه هیات دولت انتخاب می‌کند. این سوال را باید از دولت بپرسید و چرا به من می‌گویید؟ ما در وزارت کشور پیشنهاد می‌کنیم ولی هیات دولت مجبور نیست که به پیشنهاد ما رای بدهد. بعلاوه ۲۷، ۲۸ نفر از استانداران گرایش اصلاح‌طلبی معتدل دارند. به هر حال با توضیحاتی که من دادم این ابهام هم رفع شد.

* در مورد فرمانداران، سیاست وزارت کشور، این بود که آنها از بدنه وزارت کشور انتخاب شوند. بنابراین ۸۰ درصد از فرمانداران تغییر کردند. ۲۰ درصد بقیه هم تعویض و جابجا شدند و در واقع تغییر صد در صدی انجام شد.

* فرمانداران به معاونان سیاسی من معرفی شدند و برای حکم هر فرماندار باید چهار امضا از سوی معاون سیاسی، معاون امنیتی، معاون پارلمانی و حراست وزارت کشور انجام می‌شد و امضای پنجم امضای من بود. معاونان سیاسی من در دولت یازدهم، آقایان؛ میرولد، مقیمی و احمدی بودند. میرولد اصلاح‌طلبی بسیار باشخصیت، خوب، اصیل و متدین و مقیمی از آدم‌های منصف، عادل و متدین و اصلاح‌طلب است. احمدی هم جزو اصلاح‌طلبان فعال، پرشور و جدی است و اینها فرمانداران را تایید کردند.

* بعضی موارد را ما نگه داشتیم که تعدادشان شاید به ۲۰ تا هم نرسد. یکی از این موارد فرماندار تهران بود که من بسیار تحت فشار بودم که او را عوض کنم زیرا فرهادی در زمان دولت دهم، استاندار البرز بود و بعد هم فرماندار تهران شد ولی من نسبت به او شناخت داشتم و مدیر من در صداوسیما بود و گفتم مسئولیت او را می‌پذیرم؛ زیرا تهران شهر مهمی است و می‌خواهیم انتخابات برگزار کرده و ریسک نمی‌کنیم. همین آقای فرهادی چهار انتخابات را در دو مقطع در تهران خوب اداره کرد و موفق بود و دوستانی هم که به فرهادی معترض بودند در هر دو انتخابات رای آوردند.

* حمله به سفارت عربستان ربطی به فرهادی نداشت. مساله سفارت خیلی تاسف‌آور بود و همه از رهبری و رییس‌جمهور گرفته تا مردم همه ناراحت شدند. من همان روز هم در جلسه شورای عالی امنیت ملی گزارشی دادم که وضعیت چگونه است و ما نگران هستیم. رییس‌جمهور هم تاکید کرد که حفاظت بیشتر شود تا اتفاقی رخ ندهد. من وقتی از جلسه بیرون آمدم به معاون امنیتی خود و آقای اشتری زنگ زدم که در جلسه شورای عالی امنیت ملی بر حفاظت دقیق از سفارت تاکید شده است بنابراین لایه‌های امنیتی بیشتر شود که پیرو تماس من اقدامات حفاظتی بیشتری انجام شد. سر شب در مقابل سفارت عربستان تجمع شد ولی جمعیت متفرق شد و اتفاقی هم نیفتاد اما جمعیت دوباره آمد و آن قضایا اتفاق افتاد. از نظر من در حفاظت از سفارت سهل‌انگاری شد و نیروها می‌توانستند جدی‌تر و قوی‌تر عمل کنند. کار از دست فرمانداری بیرون و در اختیار وزارت کشور و شورای تأمین استان بود.

* بنده با آقای لاریجانی ۲۰ سال به صورت مستقیم و غیرمستقیم کار کرده ام. نظر لاریجانی هم این بود که گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای وزارت کشور رأی بیاورد؛ بالاخره ایشان بنده را قبول دارد همانطور که رییس‌جمهور من را قبول دارد.

* در دولت قبل، هر وقت برای پاسخ به سوال نمایندگان به مجلس می‌رفتم، رییس مجلس در جایگاه ریاست نمی‌نشست و می‌رفت. هر کسی هم که در این باره سوال می‌کرد، می‌گفتم او حق دارد برود زیرا اگر حرفی بزند می‌گویند دارد از رحمانی فضلی طرفداری می‌کند.

* ما در وزارت کشور از ۱۵۱ نفر از بانوان در سطوح مختلف مدیریتی از جمله معاون استاندار، فرماندار، بخشدار و مدیرکل استفاده کرده‌ایم و از این بابت در میان دستگاه‌ها رکورد دار هستیم. ۱۳۱ نفر هم در سطوح مختلف مدیریتی از اهل تسنن داریم. خوشبختانه ظرفیت‌سازی خوبی در وزارت کشور برای استفاده از زنان و اقوام و اقلیت‌ها ایجاد کرده‌ایم. به علاوه بنا دارم یک خانم به عنوان یکی از معاونان وزیر کشور حضور داشته باشد و در این جهت بدنبال نیرو هستیم.

* اما درباره استفاده از زنان در استانداری باید بگویم که استانداری شرایط خاص و مسائل امنیتی، سیاسی و اجتماعی مختص خود را دارد. اگر خانمی که تجربه وزارت کشوری دارد و اشرافی بر سطح جامعیت این مسائل داشته باشد، مطرح شود، حتما استفاده خواهیم کرد. و در حال حاضر در حال بررسی این موضوع هستیم.

* من در مقابل هیچ زوری نمی‌ایستم. موضوع خانم خالقی عقب‌نشینی وزارت کشور نبود. ما نظر خود را شفاف به شورای نگهبان اعلام کرده و با آنها وارد مذاکره شدیم ولی آنها بر نظر خود باقی ماندند. به ما انتقاد می‌کنند که چرا اعتبارنامه را امضا نکردید، اصلا اعتبارنامه‌ای وجود نداشت. اعتبارنامه تعریفی دارد و عبارت است از گواهی تایید رای یک فرد که به امضای هیات نظارت و اجرایی رسیده باشد که نه هیات نظارت و نه هیات اجرایی آن را امضا نکرده بود اما ما چون حق را به مینو خالقی می‌دادیم موضوع را پیگیری کرده و حتی به مجلس نامه نوشتیم. آقای لاریجانی روی نامه ما نامه‌ای نوشت به شورای نگهبان که اظهارات وزارت کشور را قبول دارم و شورای نگهبان رسیدگی کند و حتی موضوع به هیات حل اختلاف هم رفت. ما گفتیم در مجلس استفساریه‌ای تهیه شود و حتی در نوشتن آن هم کمک کردیم که استفساریه در مجلس به رای گذاشته شد و به شورای نگهبان برده شد ولی شورای نگهبان آن را رد کرد.

* در مورد کنسرت‌ها هم هیچ کنسرت مجوزداری را نگذاشتیم اجرا نشود اما در مواردی با مانع قانونی مواجه شدیم. در مورد کنسرت اخیر در مشهد، قوه قضاییه حکم داد و ضابط اجرایی را فرستاد و اجازه برگزاری کنسرت را نداد. دیگر ما نمی‌توانستیم با قوه قضاییه مقابله کنیم که البته تعداد این موارد به یک درصد هم نمی‌رسد. یکی از مواردی که اخیرا کنسرت اجرا نشد به این دلیل بود که فرد مریض شده بود و اصلا به کنسرت نرسیده بود.

*{درباره مطرح شدن مساله حصر در شورای عالی امنیت ملی}: اخباری که در جامعه مطرح بود و انتقال برخی نگرانی‌ها و دستور رسیدگی بیشتر در شورای عالی امنیت ملی مطرح شد. البته از من فقط کلیات را بخواهید و شاید آقای نوبخت اجازه دارد که در این باره صحبت کند. معمولا مسائل شورای عالی امنیت ملی در جایی مطرح نمی‌شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      ما شما را قبول نداريم

    • عادل

      ایشالا پای هم پیرشویدولی تا1400تحملتون میکنیم اماسعی کن وزیرکشورباشی به نظام مقدس جمهوری اسلامی قسم یادکردید که خادم مردم باشید نکندروزی تاریخ چیزدیگه ازماثبت کنندکه آیندگان نفرین کنندآخه خون شهدایی چون حججی هاسنگین وگرانه والله

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج