۶۰۸۵۱۲
۷ نظر
۵۰۰۴
۷ نظر
۵۰۰۴
پ

افزایش موج «زنان سالمند تنها» در آینده

وزیرکار و رفاه اجتماعی با گرامیداشت روز جهانی سالمندان بر ضرورت تغییرات فرهنگی، نظام تامین اجتماعی، امنیت غذایی و ... در حوزه سالمندی تاکید کرد و گفت: افزایش موج «زنان سالمند تنها» در آینده، از نکات تکان دهنده مطالعات انجام شده است که در ذیل شورای عالی رفاه به مسئله مذکور توجه ویژه‌ای خواهد شد.

خبرگزاری ایسنا: وزیرکار و رفاه اجتماعی با گرامیداشت روز جهانی سالمندان بر ضرورت تغییرات فرهنگی، نظام تامین اجتماعی، امنیت غذایی و ... در حوزه سالمندی تاکید کرد و گفت: افزایش موج «زنان سالمند تنها» در آینده، از نکات تکان دهنده مطالعات انجام شده است که در ذیل شورای عالی رفاه به مسئله مذکور توجه ویژه‌ای خواهد شد.

علی ربیعی در کانال تلگرامی خود ضمن اشاره به روز جهانی سالمند در یادداشتی با عنوان «"سالمندی" فرصت‌های امروز، مسائل فردا» نوشت:

« امروزه، مسائل سالمندی از چند جنبه قابل تامل است: نخست؛ سالمندی و فرهنگ جامعه ایرانی.

آنها که امروز "سالمند" می خوانیم، همان جوانان پرشور چند دهه قبل هستند که گذشت زمان، قامتشان را خم کرده و موها و گیسوهایشان را سپید. چروکهای عمیق دست و صورتشان، حکایت از سالها تلاش و زحمت دارد. در هر چروک، مسیری پرپیچ و خم از زندگی و خاطره ها نهفته است. این چروکها، روایت گر آمالها، آرزوها، عشق، زندگی، فرزند، داشته و نداشته ها و... است. در چروک های پیشانی دعاها، خواسته‌ها و هزاران راز و نیاز نهفته است. اگر در چشمانشان خوب نگاه کنیم، آرامش و امید و همچنین انتظار موج میزند.
من همواره گفته‌ام که میزان انسانی بودن یک جامعه به شیوه رفتاری است که آن جامعه با سالمندانش دارد. جامعه‌ای که در آن سالمندان و ناتوان شدگان دیده نمی‌شوند، جامعه‌ای انسانی و اخلاقی نیست. به رغم دارا بودن سنتهای قوی در فرهنگ ایرانی و اسلامی، کارکردهای اجتماعی سالمندان روز به روز کاسته می شود، گویی احترام ها، آرام آرام رنگ می بازند. من معتقدم جامعه ای که در آن سالمند، احترام و کارکرد موثری نداشته باشد جامعه ای خوشبخت نخواهد بود.
و اما مسئله از نگاهی دیگر:
جامعه ایران، رو به سالمندی است‌. اگر امروز با ۶ میلیون سالمند مواجه هستیم، در آینده‌ای نه چندان دور، این رقم بالغ بر ۳۰ میلیون نفر خواهد شد و این مسئله، برنامه ریزی دقیق و جامع برای رفاه و تامین آسایش خاطر این عزیزان را می طلبد.
امروز، هفت میلیون ایرانی دفترچه بیمه تامین اجتماعی ندارند. نیاز به برنامه ریزی مهارت سالمندان برای زندگی در جامعه، تغییرات فرهنگی، نظام تامین اجتماعی مطمئن برای روزهای پیری و حتی توجه به امنیت غذایی و مسایلی از این دست احساس می شود که سیاست گذاریهای معطوف به سالمندی را می طلبد. مطالعات آینده، گاهی نکات تکان دهنده در بر دارد همچون افزایش موج زنان سالمند تنها. یکی از کارهای مهمی که در ذیل شورای عالی رفاه به آن توجه ویژه خواهیم کرد همین مسئله است.
بیایید با تاکید بر آموزه های فرهنگی مان قدرشناس اینان باشیم وجامعه ای مناسب برای زیست سالمندی ایجاد کنیم.

یاد مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی بخیر که در بحث سیاست های جمعیتی، همواره برمسئله سالمندی و حتی بکار گرفتن سالمندان در عرصه اقتصادی تاکید داشتند. به هرحال، خوشبختانه این امر، قسمتی از سیاست های دولت تدبیر و امید است».

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      خدابیامرزد اقای هاشمی رفسنجانی

      پاسخ ها

      • بدون نام

        زنان سالمند همیشه تنها بودند .مگر مادربزرگهای ما نبودند که از شوهرانشان پونزده بیست سال کوچک تر بودند و در پیری تنها بودند چون شوهرهاشون زودتر مرده بودند؟! اون هم بعد از دوره ای بیماری که مادرربزرگها باید زحمت تیمارشون رو هم می کشیدند! مادربزرگ من بخاطر تنهایی پونزده سال اخر عمرش رو الزایمر گرفت و سخت زندگی کرد

    • بدون نام

      واقعا خدا رحمت کند اکر رنده بود شاید میتوانستم کمک بگیرم تا یک بازرسی بگذارد که رنی مثل من که 66 سالمه دوساله سلامتی ام را گرفتن و عملم هم سر جاشه درمان نکردن شکایتم رسیدگی نشد پرتی بازی کلی شده اعتراض قبول نکردن منع تعقیب صادر و پر ونده بایگانی گفتن حق شکایت دیگه نداری دارم می میرم فقط بازرسی می خواستم من که نا بود شدم بداد بقیه برسن ........ از بیست اردیبهشت نودو چهار تا حالا در بیمارستان شهید مصطفی خمینی تهران اسم ف فامیل ک بسوند پ بخش جراحی کمر پر ونده ام نظام پزشکی بازرسی هفت البته هر بار رفتم نگذاشتن پرونده ام را ببینم گفتن محرمانه است حتی به مدارک خودشون نگاه نکردن در حق من قصورعمد نه بلکه جنایت کردن انوقت می گن به سال مند رسیدگی کنند بفرما یکی من که جز حقم هیچ نمی خواهم

    • بدون نام

      آقا ربیعی این ها برای سالمندان نان وآب نمیشیه چند روز پیش کانون بازنشتکان بودم مردمی که تقاضا وام 2 میلبونی آمده بودند می خودند به درب بسته عده ای چرا که متصدی اون بخش میگفت که گفتند که وام به بالا 65 گفتند ثبت نام نکنید چقدر با ناراحتی برمیگشتند .حال شما از احترام قدردانی از سالمند حرف می زنید

      پاسخ ها

      • بدون نام

        همین سالمندان کلی برای مملکت و خانه خانواده زحمت کشیدن خیلی ها الحمدالله رو پای خودشون هستند حد اقل کار های شخصی را انجام می دهند پس نگداریم در بهداشت ودرمان قصور کنند تا خدا نکرده خرج روی دست خانواده و دولت باشند وخودشان هم دچار افسردگی گردن ای کسانی که شعار احترام وتکریم سلامتی سالمندان را می دهید در عمل کوشا باشید یک روز سما هم سالمند می شوید

      • بدون نام

        همه سالمندان شاغل نبودن اما خانم های خانه دار کم زحمت نکشیدن نه مرخصی داشتن نه حقوق نه باز نشستگی بعضی ها تا چهار پنج بچه حد اقل رحمت کشیده بزرگ کرده تحویل جامعه داده اند هیچ وقت دستشون تو جیب خودشون نبوده مثل گار گر تمام وقت بی جیره و مواجب کار کردن حد اقل در بالای 65سالگی دولت کمی کمک کنه رمین گیر نشن ار تفریحاتی بتوانند استفاده کنند ارزو بر میان سال ها هم عیب نیست

      • بدون نام

        دولت تدبیر و امید که کلا سالمنده.چرا به سالمندی زنها میرسه فکر می کنند چیز غیر عادی ای وجود داره؟!

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج