۶۲۶۹۷۸
۵ نظر
۵۰۰۶
۵ نظر
۵۰۰۶
پ

چرا سریال سیب‌ زمینی و پیاز تکرار می‌شود؟

مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: برای کنترل و کاهش نوسانات بازار در حوزه محصولاتی مانند سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی در صدد برنامه محور کردن تولید کاهش سطح زیر کشت و افزایش بهره‌وری آنها در فصول مختلف هستیم.

خبرگزاری ایسنا: مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: برای کنترل و کاهش نوسانات بازار در حوزه محصولاتی مانند سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی در صدد برنامه محور کردن تولید کاهش سطح زیر کشت و افزایش بهره‌وری آنها در فصول مختلف هستیم.

حسین اصغری اظهار کرد: در سال زراعی گذشته حدود پنج میلیون تن سیب زمینی، پنج میلیون و ۳۰۰ هزار تن گوجه فرنگی و دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن پیاز در کشور تولید شد اما در رابطه با نوسانات بازار و قیمت این محصولات باید پذیرفت که با یک موجود زنده روبرو هستیم. به عنوان مثال در سال گذشته برای بازار مصرف مشکلاتی به وجود آمد و خزانه این محصول در اصفهان با سرمازدگی مواجه شد و تا تجدید کشت و به بازار آمدن محصول جدید با نوسانات قیمتی حدود یک ماه و نیم مواجه شدیم و حاصل آن کمبود عرضه به بازار بود.

وی با بیان اینکه سیاست وزارت جهاد کشاورزی این است که آب در کنار خاک مهمترین منبع و نهاده برای تولید و مهمترین چالش برای زندگی در آینده است، افزود: توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی، ذخیره سازی و نگهداری مازاد تولید و عرضه آن به هنگام کمبود مقطعی می توانند نوسانات بازار را تا حد بسیاری مرتفع کند. البته حرکت کردن به سمت کاهش سطح زیر کشت در کنار حفظ میزان تولید از طریق افزایش بهره وری و معرفی و کشت ارقامی با پتانسیل بیشتر و بهتر از برنامه وزرات جهادکشاورزی است.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه‌ریزی برای توسعه سیستم های آبیاری تحت فشار ادامه داد: افزایش راندمان آبیاری از طریق نشاءکاری و برنامه‌محور کردن تولید این‌گونه محصولات نیز در دستور کار قرار دارد، چرا که باید تولید خود را در فصول مختلف برنامه ریزی کرده و آن را به استان‌های تولید کننده این محصولات اعلام کنیم و میزان پایبندی هر استان به برنامه‌های ارائه شده نیز مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

اصغری گفت: کشاورزان باید برنامه‌محور باشند و از طریق ترویج و تقویت تشکل‌های بخش خصوصی و نهایتاً در قالب تکمیل زنجیره تولید محصولات کشاورزی می‌توانیم به هدف خود برسیم، چرا که هم اکنون حلقه تولید مشکلی ندارد اما در بازار با مشکلاتی مواجه هستیم که در صورت تکمیل و اصلاح زنجیره تولید می توان با تلاطم ها و نوسانات در بازار مقابله کرد.

وی با بیان اینکه در زمینه محصولاتی مانند سیب زمینی باید حدود ۷۰ درصد آن در فصل پاییز تولید شود، اعلام کرد: کشاورزان و مسئولان وزارت جهاد کشاورزی همه تلاش خود را برای تامین نیازمندی مردم در حوزه محصولات مختلف کشاورزی از جمله سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی انجام می دهند اما باید به این نکته نیز توجه کرد که میزان زیادی از محصول در قالب ضایعات هدر می‌رود و باید با فرهنگ سازی کاری کنیم که ضایعات در این زمینه به حداقل ممکن برسد، چرا که منابع آب و خاک حیاتی کشور که صرف تولید این محصولات می شود، هدر نرود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • خدا

      به این میگن مدیریت قوی ،خلاقانه و متعهدانه امثال شما!

      پاسخ ها

      • بدون نام

        راستش این کوته بینی و توجه نکردن به نظر کارشناسیه که باعث این وضعیت میشه.همه ی ما هم دچارش هستسم و فقط نظر خودمونو قبول داریم. سالهاست که کشاورزا میبینن امثال پیاز گرون بود و سیب زمینی موند رو دستشون همه سال بعدی میرن پیاز میکارن و پیاز زیاد میشه و سیب زمینی کم میاد. بعد میگن آخ ضرر کردیم وتقصیر دولته. نه عزیز برادر این علم اقتصاده و قانون عرضه و تقاضا. هر چی زیاد تر بشه ارزونتر میشه. دوباره سال بعد همین ماجرا و ما هرگز عبرت نمیگیریم. حتی حاضر نیستیم همزمان هر دو تاشو بکاریم که یکیش ضرر باشه و دیگری سود!

    • بهنام

      سلام به همه.این چیزی که گفته باید هر سال اجرا کنن ولی نمیکنن.جهاد کشاورزی باید بدونه چی زیاد میاد تو بازار چی کم میاد که همه رو کنترل کنه که نه قیمت بالا بره به ضرر مصرف کننده نه پایین بیاد و کشاورز ضرر کنه.جهاد کشاورزی وظیفش باید همین باشه.ولی متاسفانه میبینیم که همه چی هرروز یه قیمت داره و قیمتها ثابت نیست.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        جهاد بهشون میگه اما همه میرن اونی رو که امسال گرونتر بوده میکارن و سال بعد برعکس میشه. و کماکن فقر علمی باعث فقر مالی خواهد شد

    • بدون نام

      شاید خنده دار باشه ولی با این کار (افزایش نرخ سیب زمینی پیاز )حجم وسیعی از پول در گردش مملکت یا نقدینگی کاهش پیدا میکنه و به خزانه برگشت داده میشه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج