۶۵۳۲۲۷
۱۸ نظر
۵۰۱۰
۱۸ نظر
۵۰۱۰
پ

لیلاز: اقتصاد ایران در حال فروپاشی نیست

یک اقتصاددان با تاکید براینکه اقتصاد ایران در مرز فروپاشی نیست، گفت: بعد از انتخابات سرعت رشد اقتصادی و ارتباط رییس‌جمهور با روشنفکران کم شد و این تحولات باعث شده زمانی که دولت دست به اقدامی می زند مردم و روشنفکران استقبالی نکنند.

خبرگزاری ایلنا: سعید لیلاز در دومین کنگره استانی حزب کارگزاران وسازندگی با اشاره به وضعیت اقصادی کشور گفت: اگر به فضای کشور نگاه کنید واقعا فضای نگران کننده‌ای را شاهدیم. همین دو هفته پیش کنفرانسی برگزار شد که بحران های عمیقی را در آن مطرح کردند که باید به آنها رسیدگی شود.

این عضو حزب کارگزاران و سازندگی با بیان اینکه امروز اقتصاد ایران به سمت یونانیزه شدن می رود، تاکید کرد: جالب است اسم‌هایی را درست می کنیم که مانند رستم خودمان می‌ترسیم. دیروز می‌گفتیم چالش اما امروز می گوئیم ابر چالش.

وی خاطر نشان کرد: سال ۸۴ هزار چالش داشتیم که بحران نبود اما امروز همان هزار چالش بحران شدند. به قدری این چالش ها زیاد است که شما یک تغییر پارادایم در مسئولان می بنیم.

لیلاز ادامه داد: همین که رئیس دولت قبل لباس مدافع نظام را از تن به در کرده و لباس اپوزیسیون را به تن کرده نشان می دهد ، آینده‌ای را بو می‌کشند که ممکن است نتوان شرایط مطلوبی را تصور کرد.

این اقتصاددان به بیان برخی از آمارها پرداخت و گفت: سرانه مصرف لبنیات کاهش پیدا کرده است و متاسفانه در سال چهلم انقلاب اسلامی، ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر مواد غذایی برای خوردن شام شب ندارند. بحران شبکه بانکی ساخته و پرداخته ۸ سال دولتی است که امروز مثل جذامی ها با آن رفتار می کنند.

وی با اشاره به مشکل موسسات مالی اظهار داشت: بحث موسسات مالی و اعتباری این است که یک گروه در برخی نهادها، شبکه بانکی را به انحصار درآوردند و موسسات مالی و اعتباری را ایجاد کردند و با کاهش نرخ بانکی و افزایش نرخ تورم، شروع به جمع‌آوری صدها میلیون پول کردند و پول مردم را از دستشان درآوردند و بالا کشیدند.

این عضو حزب کارگزاران و سازندگی ادامه داد: امروز هم این افراد از طریق مجلس و بانک مرکزی به دولت فشار می آوردند که پول مردم را بدهند . افرادی که زمانی پول مردم را غارت کرده اند پشت صحنه هستند و می گویند پول چاپ کنید تا پول مردم را بدهید.

وی مهم ترین مشکل را بحران مدیریت عنوان کرد و افزود: ساختار کشور دو مشکل فقدان سرمایه گذاری و کارآمدی دارد. اقتصاد عرصه عمل است و با رگ گردن کلفت کردن کار صورت نمی گیرد. در سال ۸۱ به ازای هر ۵\۲ میلیارد واردات یک درصد رشد اقتصاد داشتیم که این امر در سال ۹۰ به ازای هر ۲۵ میلیارد به ۱ درصد رشد اقتصادی رسید. یعنی ده برابر کاهش بهره وری داشتیم.

لیلاز شبکه‌های اجتماعی را مظهر هیجانات عنوان کرد و گفت: امروز در شبکه‌های اجتماعی واقعیت‌ها منعکس نمی‌شود. ما امروز در مرز فروپاشی نیستیم و من فروپاشی در آینده نمی‌بینیم.

این اقتصاددان با تاکید بر اینکه اقتصاد ایران در حال فروپاشی نیست،تصریح کرد: اقتصاد ایران نیاز به یک جراحی عمیق دارد که اگر رسیدگی نشود، قطعا فروپاشی صورت خواهد گرفت. ما اگر واقعیت ها را ببینم اگر واقعیت های عینی، اعداد و ارقام و شواهد اجتماعی را مشاهده کنیم هنوز هم می توانیم از شرایط موجود می توان دفاع کرد.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران خاطر نشان کرد: آینده‌ای فراتر از جمهوری اسلامی برای کشور متصور نیستم و اگر به بازی بی ثباتی ایران کمک کنیم، بازی خطرناکی را شروع کرده ایم.

این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: اقتصاد ما وضع بدی ندارد. رشد اقتصادی ما در شش ماهه اول امسال ۶ درصد بوده است. طبقه کارگری امروز قدرت خرید دارند. امروز قدرت خرید بالا رفته است. در یک سال یک ملیون و ۶۰۰ هزار خودرو به طبقات فرو دست فروخته ایم.

لیلاز با اشاره به خرید گندم از گندم کاران از سوی دولت گفت: ما پارسال ۱۵ هزار میلیارد تومان گندم از گندم کاران خریدیم. این اتفاق بزرگی است و پولی که برای هر کیلو گندم پرداخته می‌شود، دو برابر قیمت جهانی است. با این کار ما از قاچاق گندم جلوگیری کرده ایم .

این اقتصاددان از مشکلات تأمین اجتماعی به عنوان مشکلات بین نسلی یاد کرد و گفت: ما کاری کرده‌ایم که این شیب کند تر شود.

وی افزود: بعداز پایان انتخابات سال ۹۶ دو اتفاق افتاده است. یکی اینکه سرعت اقتصادی کم شده است و دیگری کم شدن ارتباط آقای روحانی با روشنفکران است. این تحولات باعث شده زمانی که دولت دست به اقدامی می زند مردم و روشنفکران استقبالی نکنند.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با اشاره به موضوع چند برابر شدن عوارض خروج از کشور در بودجه سال ۹۷ گفت: من خودم کثیر السفر هستم ، به نظرم عوارض خروج از کشور را باید یک میلیون تومان کنند. برخی می‌گویند نداریم اما سالی ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به تایلند و پاتایا می روند. می دانید چقدر ارز با سفرها خارج می شود؟ از خروج یک میلیون نفر هم جلو گیری کنند کلی ارز ذخیره می شود.

وی بر لزوم کوچک‌سازی برخی نهادهای دریافت کننده بودجه تاکید کرد و گفت: من با بودجه برای مسائل نظامی بحثی ندارم اما چرا بودجه را در اختیار رسانه هایی قرار دهیم که به دولت فحش می‌دهند. روحانی راهی جز رفتن در این مسیر ندارد اما ما باید او را به جلو هل بدهیم و به جای غر زدن به او کمک کنیم.وضعیت اقتصادی من نسبت به۵ سال گذشته بهتر شده است.

لیلاز به موضوع افزایش قیمت حامل‌های انرژی اشاره کرد و افزود: من می دانم وقتی بنزین قیمتش افزایش پیدا می کند یعنی چه. امروز مصرف بنزین نسبت به گذشته ۲۰ میلیون بیشتر شده است. ما کشوری هستیم که بنزین می‌سوزانیم و آلودگی هوا ایجاد می‌کنیم. به خدا اگر این پول بنزین را در چکی به نتانیاهو بدهیم خطرش برای مردم کمتر است.چرا باید این ثروت ملی را به سم تبدیل کنیم؟

این اقتصاد دان با بیان این که در ایران شیعه سالی ۲ میلیون تن نان بیرون ریخته می شود گفت: ۹۹ درصد اصلاح الگوی مصرف را می‌توان از طریق قیمت گذاری انجام داد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • ع

      نه اقای لیلاز شمانمیدانید شکمتون سیر افتادین به حرف زدن 1 میلیون چی عوارص بشود بعدا برن اختلاس کنن شماچراسال 84 میگی 15 ساله همه چی خرابه مامخالف بنزین وحاملهای انرزی هستیم اقتصاددان اینده راتارمیبینی زلزله هم بیاد ازخواب بیدارنمیشوید که ببینید قیمت قبر تا کجارفته حالا تایید میکنید شمانگران نیستین خداباید شمارابشناسه

    • بیخیال

      اتفاقات روزانه در ایران :


      دکل نفتی گم شد، فرودگاه قشم فروخته شد،

      طرف با سند کویر لوت وام گرفت و اختلاس بیست هزار میلیارد تومنی ...



      اخبار همون شب :


      یک سیاه پوست در آمریکا توسط پلیس مورد ضرب و شتم قرار گرفت

    • بهنام

      بابا تو.دیگه کی هستی....اوضاع اصلا بهشته ایشالا مردم نیوزلند و سویس.و...برا زندگی بیان تو این بهشت...مردم در رفاه بی نهایت هستن و این حرفا چی شما لیلاز جان میرنی...عپارض چرا بشه ۱ میلیون بشه ۱ میلیارد اخه کسی اصلا دوو س نداره از این بهشت بره جایی برا تفریح همچی در حد عالی واقعا کدوم احمقی باید بره خارج واقعا که...نیازی هم به پول دادن به نتانیاهو نیس اوون به اندازه کافی زیره سیبیلش چرب هس...خدا این ادم مزدور و شفا بده که میگه اقتضاد به این تووپی مریضه اما رو به فروپاشی نیس این فرد یه مزدور وطن فروشه که مملکت و بیمار نشون داد

    • بدون نام

      والله درست میگه اما راه حل ها بسیار مهم است اینکه چگونه باید عمل کرد که هم چرخ اقتصاد بچرخد و هم مردم احساس آرامش کنند.از طرفی با افزایش هرساله قیمتها نمیتوان اقتصاد را درمان کرد که اگر میشد می بایست تاکنون نتیجه بخش میبود

    • بدون نام

      والله درست میگه اما راه حل ها بسیار مهم است اینکه چگونه باید عمل کرد که هم چرخ اقتصاد بچرخد و هم مردم احساس آرامش کنند.از طرفی با افزایش هرساله قیمتها نمیتوان اقتصاد را درمان کرد که اگر میشد می بایست تاکنون نتیجه بخش میبود

    • حاکم

      فرو پاشی نیست,ثبات نداره,بیشترین مواد اولیه تمام شرکتها از چینه,ما مصرف کننده ایم,یا بعنوانی بازار چینیم

    • بدون نام

      وضع اقتصادی من هم نسبت به ۵ سال قبل افتضاح تر. شده اقا .کدوم اقتصاد. پدر جان

    • . . .

      کارشناس های وابسته سازمان ها ، نظرتان مهم نیست ، مردم خودشون کارشناستر از شما هسنند

    • کارمند

      اقتصاد ایران درسال ۹۱فروپاشید چیزی باقی نمانده

    • مجیدو

      مگه ایران اقتصاد داره؟

    • بدون نام

      قران كريم:
      هل يستوى الذين يعلمون والذين لا يعلمون

    • محمدرضا

      اقای لیلاز شکمت سیره برادر کثیر السفر

    • بدون نام

      وضع تون بهتر شده؟ واقعا

    • بدون نام

      واقعا نفست از جای گرم بلند میشه یا سواد نداری یا خودتو به خریت میزنی،معنی ورشکستگی رو به هرکسی بگید میدونی یعنی چی ،عدم توانایی در پرداخت دیون،ساده ترین شکل بیان ورشکستگی اقتصادیه،حالا از سر و صداهایی که از مملکت بلند میشه که آقا پول مارو بدید تا نوبخت که میگه ما پول نداریم این چه معنیی میده ؟!!آیا اقتصاد مملکت دچار فروپاشی نشده؟آیا دولت ورشکسته و در هم ریخته نشده؟اینها همه اش نتیجه تحریم‌های بین المللی طولانی مدته که باعث شد درهای کشور بسته باشه تا فساد در اقتصاد راکد ما بوجود بیاد و سودجویان زمینه رو برای کسب منافع مادی خودشون میسر بدونن و مملکت رو به این وضع برسونن،حال باید پرسید چه کنیم مملکت از تحریم خارج بشه،آیا میتوانیم،آیا امکان پذیر هست؟درد که یکی دوتا نیست!!!

    • بدون نام

      خجالت بکش کارگر با ماهیانه 800هزار تومن قدرت خرید دارد!! ؟

    • بدون نام

      بیخود گفتی...اصلا اقتصادی ما نداریم ک ازش حرف میزنی

    • بی نام

      واقعآ خجالت داره تفسیرتون، اولا شايد وضع اقتصادی امثال شماها بهتر شده، دوما مثل ژاپن ماشین هیبریدی کم مصرف درست کن تا هم مصرف پایین بیاد هم هوا آلوده نشه. هم ایران دست از سر مردم برداره

    • بدون نام

      لیلاز میشه بگی به چی میگن فرو پاشی؟
      بی سواد مطلق اظهار نظر نکن

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج