۶۵۳۶۶۹
۲ نظر
۵۰۰۶
۲ نظر
۵۰۰۶
پ

گره موسسات مالی باز شد؛ پس لرزه‌ها باقی است

روزنامه ایران نوشت: اقتصاد ملی ایران و خانوارهای ایرانی همچنان تحت تأثیر مؤسسات غیرمجاز مالی و اعتباری روزهای دشواری را سپری می‌کند. با وجود اینکه هم‌اکنون تکلیف بسیاری از این مؤسسات که ریشه آنها به‌دهه ۷۰ بازمی گردد، روشن شده است و دولت‌های یازدهم و دوازدهم تلاش زیادی برای حل این مشکل دیرینه انجام داده‌اند اما همچنان مؤسسات در شرف ساماندهی با مشکل مواجه هستند.

روزنامه ایران نوشت: اقتصاد ملی ایران و خانوارهای ایرانی همچنان تحت تأثیر مؤسسات غیرمجاز مالی و اعتباری روزهای دشواری را سپری می‌کند. با وجود اینکه هم‌اکنون تکلیف بسیاری از این مؤسسات که ریشه آنها به‌دهه ۷۰ بازمی گردد، روشن شده است و دولت‌های یازدهم و دوازدهم تلاش زیادی برای حل این مشکل دیرینه انجام داده‌اند اما همچنان مؤسسات در شرف ساماندهی با مشکل مواجه هستند.
در این زمینه مسئولان دولتی از جمله شخص رئیس جمهور تمهیدات ویژه‌ای برای سپرده‌گذاران مالباخته اتخاذ کردند. پس از بسته شدن پرونده مؤسسات غیرمجاز مشهوری همچون میزان و ثامن الحجج، صفحات پایانی پرونده ساماندهی غیرمجازها به چهارتعاونی بزرگ اختصاص دارد. درابتدا تعاونی منحله فرشتگان به‌عنوان یکی از بزرگترین و پرحاشیه‌ترین غیرمجازها همراه با هفت تعاونی دیگر در قالب مؤسسه کاسپین ساماندهی شد که همچنان صدای اعتراض برخی از سپرده‌گذاران آن به گوش می‌رسد.
بانک مرکزی برای مختومه کردن پرونده غیرمجازها سه تعاونی اعتبار بدون مجوز دیگر یعنی افضل توس، آرمان و البرزایرانیان را تعیین تکلیف کرد. بنابرتصمیم بانک مرکزی تعاونی افضل‌توس به بانک آینده، آرمان (وحدت) به مؤسسه ملل و در نهایت البرز ایرانیان به بانک تجارت واگذار شد، اما ساماندهی این تعاونی‌ها نیز با مشکلات زیادی همراه است. براساس آخرین آمارها این چهار تعاونی
غیرمجاز بیش از یک میلیون سپرده‌گذار دارند. تعداد سپرده‌گذاران تعاونی فرشتگان ۲۴۰ هزار نفر، افضل توس ۳۶۰ هزار نفر، آرمان ۳۹۰ هزار نفر و البرز ایرانیان۴۰ هزار نفر است که در مجموع به یک میلیون و ۳۰ هزار نفر می‌رسد. البته با پرداخت بخشی از سپرده‌ها مشکل عده‌ای از مالباختگان حل شده است. برای مثال ۹۸ درصد سپرده‌گذاران تعاونی فرشتگان تعیین تکلیف شده‌اند. این درحالی است که ۱۲۰هزار مالباخته دیگر که سهام شرکت پدیده شاندیز را در دهه ۸۰ خریداری کرده‌اند نیز همچنان بلاتکلیف مانده‌اند که با افزودن آنها به این سپرده‌گذاران چهارتعاونی گفته شده، یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر درگیر این مؤسسات غیرمجاز و مشکل‌دار هستند که با محاسبه بعد چهار نفره خانوار، بیش از ۴.۶میلیون نفر از ایرانیان به صورت مستقیم درگیر پرونده غیرمجازها هستند و تمام یا بخشی از سرمایه آنها درخطر است.
آخرین تدابیر انجام شده
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسائل معیشتی و اقتصادی با تجمع حل نمی‌شود، گفت: تسویه سپرده کسانی که در مؤسسه‌های مالی متخلف سپرده‌گذاری کرده‌اند توسط مجلس، قوه‌قضائیه و دولت در دست پیگیری است. مسعود پزشکیان پنجشنبه شب در مورد تجمع عده‌ای از مردم مشهد در اعتراض به مسائل معیشتی و تخلفات مؤسسه‌های مالی غیرقانونی، در گفت‌و‌گو با ایرنا افزود: این مسائل با تجمع حل نمی‌شود و باید از مسیر قانونی اقدام شود. وی با بیان اینکه سپرده‌های کمتر از ۲میلیارد ریال سپرده‌گذاران این مؤسسه‌ها پرداخت شده است، اظهارکرد: پیگیر تسویه حساب سپرده‌گذاران با مبالغ بالا هستیم.
تاکنون ۳هزار میلیارد تومان به‌سپرده‌گذاران مؤسسه کاسپین پرداخت و برای پرداخت سپرده‌های ۱۰ هزار نفر صاحب مبالغ بالای ۲۰۰ میلیون تومان نیز چاره اندیشی شده است. پزشکیان در تشریح آخرین نشست نمایندگان سران سه قوه برای بررسی آخرین وضعیت سپرده‌گذاران کاسپین، گفت: آخرین نشست برای بررسی وضعیت سپرده‌گذاران روز چهارشنبه با حضور وزیر اطلاعات، وزیر کشور، رئیس کل بانک مرکزی و نهاوندیان برگزار شد. ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی درپایان این جلسه از حل مشکل سپرده گذاران و تامین اعتبار برای پرداخت سپرده ها خبر داد.
ماجرای جنجالی پدیده شاندیز
پس از تأسیس، مهم‌ترین نقطه عطف در پرونده جنجالی پدیده شاندیز در هشتم آبان ۱۳۸۸ رقم خورد که نخستین تبلیغات تلویزیونی این شرکت پخش شد. پدیده شاندیز مشهد در دولت گذشته پروژه خود را در شاندیز کلید زد و با تبلیغات گسترده و بعضاً اغواکننده توانست خیل عظیمی از مردم را به سمت خود بکشاند، اما در ادامه کار به جایی رسید که سهامدار و مالک اصلی پروژه در پرداخت سود و پیشبرد طرح با مشکل مواجه شد.

در نهایت این پروژه متوقف شد و پس از سال‌ها پیگیری در دولت یازدهم بالاخره این پروژه به نتیجه رسید. از سال ۱۳۹۱ پرونده برای پیگیری تخلفات صورت گرفته در طرح پدیده شاندیز تشکیل شد اما متأسفانه با گزارش‌های غیرواقعی شهردار و مدیرکل مسکن و شهرسازی وقت شهرستان شاندیز که مبنای تصمیم قضایی نیز شد، قرار منع تعقیب از سوی دستگاه قضایی صادر شد و این قرار در دادگاه تجدیدنظر نیز به تأیید رسید اما در ادامه براساس ماده ۱۸ قانون از ریاست قوه‌قضائیه درخواست اعاده دادرسی کردیم که ایشان با آن موافقت کردند و در سال ۱۳۹۵ و در دولت یازدهم مجدداً این پرونده مورد پیگیری قرار گرفت و نتیجه آن بازداشت سهامدار و مالک اصلی پدیده شاندیز و صلح همه سهام او به نفع مردم و سهامداران بود. در طول پنج سال، ارزش سهام پدیده از ۲ هزار ریال به ۱۰۰ هزار ریال افزایش پیدا کرد.زمانی که خبر قرض و بدهی پدیده منتشر شد، ارزش سهام‌ این شرکت سقوط کرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      تشكر فراوان. كه همه مسائل موسسات غيرمجاز را در چند جمله حل و مختومه فرموديد.

    • علیرضا

      با سلام چرا مغلطه میکنی جناب نماینده!
      من سپرده گذار موسسه البرز ایرانیان ام،بعد دوسال بلاتکلیفی الان بانک تجارت یکماه به بهانه اینکه زمان افتتاح حساب تاریخ تولدم رو اشتباه قید کردن سپرده ام رو که باز اونم کسر کردن رو بلوکه کرده.
      اینم یادآور بشم که مانند من زیادن چرا فکری به حال مردم نمیکنن مسؤلین

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج