۶۶۰۸۶۳
۱۳ نظر
۵۳۷۵
۱۳ نظر
۵۳۷۵
پ

گزارشی درباره اعداد و ارقام شگفت انگیز در بازار خرید و فروش ضایعات

ضایعات‌ فروش‌های میلیونر

یکی از قدیمی ترین کسب و کارهایی که معمولا صبح جمعه با بلندگویشان ما را بیدار می کنند، خرید ضایعات است. افرادی که به نقل از همان بلندگوها، همه چیز را می خرند و شما را از شر محصولات و موادی که نمی خواهید راحت می کنند. از یک قطعه آهن گرفته تا سی دی و روغن و حتی عکس رادیولوژی که خریداران پر و پا قرصی برای خود دارد که حاضرند به ازای هر کیلو از آن، پنج هزار تومان به شما بدهند.

روزنامه هفت صبح - علی هادی زاده: یکی از قدیمی ترین کسب و کارهایی که معمولا صبح جمعه با بلندگویشان ما را بیدار می کنند، خرید ضایعات است. افرادی که به نقل از همان بلندگوها، همه چیز را می خرند و شما را از شر محصولات و موادی که نمی خواهید راحت می کنند. از یک قطعه آهن گرفته تا سی دی و روغن و حتی عکس رادیولوژی که خریداران پر و پا قرصی برای خود دارد که حاضرند به ازای هر کیلو از آن، پنج هزار تومان به شما بدهند. شاید فکر کنید این کسبه آن چنان درآمدی نداشته و به زور شکم خودشان را سیر می کنند، ولی بد نیست بدانید که میانگین درآمد آنها چیزی حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان در روز بوده و به علاوه از روش های دیگری نیز کسب درآمد می کنند. برای این که کاملا با فضا و شرایط این کسب و کار آشنا شوید و از قیمت ها و روش خرید و فروش آن سر دربیاورید، به سراغ این شغل رفته و اطلاعات آن را به صورت جزیی برای شما جمع کرده ایم.

چند نوع ضایعات داریم؟

صنعت بازیافت ایران هنوز آن چنان که باید سازماندهی نشده است و نمی توان به صورت رسمی گفت چه چیزی بازیافت شده و چه چیزی به درد بازیافت نمی خورد ولی با این حال به صورت کلی فعالان این صنعت مواد بازیافتی را به چند بخش کلی تقسیم کرده اند؛ بخش هایی شامل ضایعات فلزی، ضایعات غیرفلزی، ضایعات الکتریکی و الکترونیکی، محصولات فلزی و محصولات غیرفلزی. احتمالا با خواندن این عنوان نمی توانید به درستی تشخیص بدهید چه ضایعاتی در کدام دسته قرار می گیرد. به همین خاطر هر دسته را جداگانه توضیح داده و قیمت های حدودی اجناس را به شما می گوییم.
ضایعات‌ فروش‌های میلیونر

ضایعات فلزی: ضایعات فلزی تقریبا به هر چیز فلزی اطلاق می شود که دیگر کاربردی نداشته و عمر آن به سر رسیده است. حال از خرید ضایعات آهن گرفته تا سرب، مس، برنج، چدن و غیره. این ضایعات علاوه بر این که به صورت خام به فروش می رسند، در قالب محصولات مختلف مثل باتری، بطری فلزی نوشابه و یا حتی موتور ماشین نیز یافت می شوند. هر کدام از این ضایعات نیز با توجه نوع کاربرد و آلیاژهای مختلفی که در آنها به کار رفته است، قیمت متفاوتی دارند. مثلا مس؛ اگر کسی مس خالی داشته باشد می تواند با قیمتی حدود ۲۴ هزار و ۵۰۰ به ازای هر کیلو آن را بفروشد. اگر مس شما به صورت کابل مخابراتی باشد، قیمت آن هزار تومان افزایش پیدا کرده و به ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان می رسد.
اگر مس شما از نوع کابلی و قرمز باشد قیمت آن به ۲۷ هزار تومان نیز می رسد. بعضی دسته ها آن چنان تنوع قیمتی نداشته و معمولا به یک یا دو دسته کلی تقسیم می شوند. مثلا آلومینیوم که خشک آن با قیمتی حدود پنج هزار و ۳۰۰ به ازای هر کیلو و نرم آن با قیمت شش هزار و ۳۰۰ به ازای هر کیلو به فروش می رسد. احتمالا بیشترین محصولی که روزانه با آن رو به رو شده و نمی دانستید می توانید از آن پول دربیاورید، بطری های فلزی نوشابه است که تقریبا با قیمتی حدود پنج هزار تومان به ازای هر کیلو به فروش می رسید.

ضایعات غیرفلزی: ضایعات غیرفلزی همان طور که از اسمش مشخص است شامل هر چیز غیرفلزی می شود. ولی نمی توانید تصور کنید که بازه آن چقدر گسترده است. در حقیقت این دسته بندی شاهد مواردی مثل ضایعات پلاستیک و پلیمر، لاستیک، شیشه، کاغذ و کارتن، چوب و تخته، منسوجات و چرم، سنگ و آجر و سرامیک، مواد شیمیایی، روغن، کشاورزی و غیره می شود. شاید در این دسته بیشتر با نان خشک آشنا باشیم و خیلی از قیمت دیگر محصولات این دسته ها خبری نداشته باشیم. بسیاری از این موارد مثل نان خشک به صورت عمده خرید و فروش می شوند.
مثلا قیمت عمده همین نان خشک حدود کیلویی ۷۰۰ تومان است ولی این که در منزل از شما چقدر می خرند حکایتی دیگر دارد. در حوزه پلاستیک نیز احتمالا بیشتر افراد با لوله های پلاستیکی سر و کار دارند که بسته به جنس پلاستیک، قیمتی حدود هزار و ۵۰۰ تا دو هزار تومان دارند. سی دی نیز یکی از پرفروش ترین محصولات این دسته است که احتمالا همه ما در خانه موجود داریم. سی دی هایی که در دوران قبل از مموری های قابل حمل، فرمانروایی بزرگی داشتند. این محصولات اکنون با قیمتی حدود هزار تا دو هزار تومان به ازای هر کیلو به فروش می رسند.

ضایعات الکترونیکی و الکتریکی: همان طور که احتمالا حدس می زنید در این دسته هر وسیله ای که به نوعی با برق سر و کار دارد قرار می گیرد. حتی بسیاری سیم و کابل و باتری را نیز در دسته ضایعات الکترونیکی می گذارند تا ضایعات فلزی. این دسته شامل ضایعاتی مثل موبایل و تجهیزات مخابراتی، کامپیوتر و لوازم جانبی، قطعات برقی صنعتی، وسایل برقی خانگی و دستگاه های فرسوده و اقساطی می شود. ابتدا به سراغ وسایل بسیار قدیمی می رویم. اگر از آن مانیتورها و تلویزیون های حجیم دارید، می توانید آنها را به قیمت حدود پنج تا هفت هزار تومان به ازای هر عدد بفروشید.
ضایعات‌ فروش‌های میلیونر
کیس کامپیوتر با تمام وسایلش نیز قیمتی نداشته و همان هفت هزار تومان تمام می شود. در این زمینه معمولا به دو روش کلی خرید و فروش صورت می گیرد. بعضی کل ضایعات الکترونیکی شما مثل موبایل و برد کامپیوتر و غیره را به صورت کیلویی و یک جا از شما می خرند. قیمت آن هم حدود 90 هزار تومان برای هر کیلو است. بعضی دیگر به صورت جداگانه آنها را خریداری می کنند. مثلا موبایل را با قیمت 60 هزار تومان به ازای هر کیلو می خرند ولی برای مادربرد تنها هشت هزار تومان به شما پول می دهند. برد دو طرف سبز قیمتی حدود چهار هزار تومان داشته و خود موبایل با قیمت کیلویی 15 هزار تومان به فروش می رسد.

محصولات فلزی و غیرفلزی: در حقیقت این ضایعات خیلی تفاوتی با ضایعات فلزی و غیرفلزی ندارند. ولی نکته اینجاست که بعضا این دسته از محصولات خیلی عمری نداشته و یک کالای خاص محسوب می شوند که می توان دوباره از آن در جایی دیگر استفاده کرد. مثلا ریل راه آهن! که قیمتی حدود دو هزار تومان به ازای هر کیلو دارد. یا میلگرد نو که با توجه به نوعش تقریبا حدود کیلویی دو هزار تومان به فروش می رود. در محصولات غیرفلزی نیز با همین داستان رو به رو هستیم.
مثلا لامپ کم مصرف سالم که با قیمتی حدود دو هزار تومان به ازای هر عدد به فروش می رسد یا انواع گرانول پلاستیکی که حدود دو هزار و 500 تا سه هزار تومان قیمت دارند. بقیه موارد بیشتر مانند ضایعات براساس وزن حساب شده و عملا قیمت شان فرقی با آن ندارد. ولی در این میان هستند محصولاتی که به خاطر نیاز به پول و یا کار فوری هنوز استفاده نشده به ضایعاتی ها فروخته می شوند. لقمه ای بسیار شیرین برای بازیافتی که احتمالا تا قیمت درست و حسابی نشنوند آن را نفروخته و نگه خواهندداشت.

هزینه وارد شدن به کار ضایعات چقدر است؟

معمولا در کار ضایعات شما باید یک جای نسبتا دور و حاشیه شهری پیدا کنید که تا آنجایی که لازم است بزرگ باشد. از طرفی این که چه چیزی را می خواهید بازیافت کنید و آیا خروجی آن قابل فروش است را در نظر گرفته و بعد به سراغ خرید تجهیزات برویم. بهتر است اول خود را در خریدن مواد بازیافتی کمی محک زده و بعد وارد این صنعت شود. مثلا به سراغ مکانیکی ها بروید و ببینید می توانید ضایعاتی از آنها بخرید یا نه. از طرفی اگر توانستید این کار را بکنید، باید فروش آن را نیز در نظر بگیرید. حتما با توجه به خروجی محصولاتتان به سراغ صنایع مورد نظر رفته و سعی کنید آن را بفروشید.
ضایعات‌ فروش‌های میلیونر
با همین کارهای به ظاهر ساده متوجه می شوید که بازار محصول مورد نظر شما چقدر رقابتی بوده و چقدر سود انتظارتان را می کشد. البته با این حال باید سرمایه قابل توجهی برای خرید تجهیزات بازیافتی بگذارید کنار. مثلا برای حوزه کاغذ به یک دستگاه پرس اتوماتیک کارتن نیاز دارد که قیمتی حدود 40 میلیون تومان دارد و یا مثلا دستگاهی که از ضایعات، لوله پلاستیکی تولید می کند نیز قیمتی حدود 85 میلیون تومان دارد. به طور کلی یادتان باشد در این صنعت رقابت زیاد بوده و کار راحتی نخواهیدداشت ولی اگر بتوانید جایی برای خود دست و پا کنید پول خوبی به جیب خواهیدزد.

خرید و فروش اینترنتی

اگر در خانه خود نشسته اید و یا در موقعیتی قرار گرفتید که بخواهید حجم زیادی از مواد اولیه و محصولاتی که ذکر کردیم را بفروشید حتما لازم نیست به سراغ شرکت های بازیافت کننده بروید. یکی از بهترین راه ها استفاده از سایت های خرید و فروش این محصول ها است که در آن قیمت های رقابتی برای جلب توجه خریداران و فروشندگان گفته می شود. شما با گذاشتن آگهی خود در این سایت ها نه تنها کار خود برای حمل کالا را راحت می کنید، بلکه می توانید قیمت های متفاوت را پیدا کنید و با توجه به شرایط به بهترین خریدار جنس خود را بفروشید.
این سایت ها اکنون به بلوغ خود رسیده و تقریبا از هر استانی آگهی دهنده دارد. تقریبا هم چیزی هم در آنها پیدا می شود. نکته جالب توجه اینجاست که بعضی از این سایت ها به صورت روزانه تغییر قیمت ضایعات را اعلام کرده و مثل دلار، روزانه عددهای خود را بالا و پایین می کنند. هرچند ممکن است قیمتی که به شما اعلام می شود کمتر از خریدار و یا بیشتر از حد مدنظرتان باشد، ولی نکته اینجاست که می توانید به راحتی رنج قیمت یک محصول را به دست بیاورید.

درآمد آن چگونه است؟

اگر از خود کسانی که در کار بازیافت هستند بپرسید، احتمالا جواب سربالا خواهید شنید. ولی به صورت معمول کسانی که با یک وانت در مناطق بالای شهر چرخ می زنند و ضایعات را می خرند حدود 100 تا 200 هزار تومان به صورت روزانه درآمد دارند. البته این فقط برای کار خیابانی آن هاست و کسانی که خود نیز دستی بر آتش بازیافت محصول دارند، بیشتر از این حرف ها درآمد کسب می کنند. مثلا کارخانه های بزرگ از این طریق حدود 200 تا 300 میلیون در ماه فروش دارند. کسانی که در زباله ها به دنبال آشغال می گردند نیز درآمد بدی نداشته و می توانند روی روزی 50 تا 100 هزار تومان حساب کنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • ماه

      با عرض سلام خدمت دوستی که مقاله رونوشته آقای عزیز به قول معروف صدای دهل شنیدن از دور خوش است اقا به این راحتیا هم نیست که شما میگید اولا طبع هرکسی قبول نمی کنه که دستشو تاارنج بکنه تو اشغالهای مردم دوما اون عزیزانی که شما فرمودید باچرخ میچرخند و روزی صدهزار تومانی کار میکنند (هرروز مجبورم از جنوبی ترین نقطه تهران یعنی کهریزک تاشمال تهران را پیاده آمده وشب دوباره با یک کیسه بزرگ برگردن یعنی حدود ۱۲۰کیلومتر پیاده روی )آیا شما حاضرید دست توجیبتون بکنیدو تخمه بخورید روزی ۱۲۰کیلومتر پیاده برید و صد تومن بگیرید نمی کنید اقا این نمونه کوچیک از سختی های این کار بقیه اش بماند پس کنار گود ننشنید و خیلی راحت زحمت یک عده آدم شرافتمند رو بی ارزش جلوه ندهید که اصلا کار درستی نیست هر کاری به حرف خیلی ساده است ولی در عمل گاو نر میخواهد و مرد کهن که بدون شک شما ودوستان شما نیستید

      پاسخ ها

      • آرش

        این مقاله ارج و قرب کار کسی رو زیر سوال نبرد.
        راجع به اون مسافت 120 کیلومتری هم، باید بدونی که این اقشار زحمت کش بازیافتی ، سازماندهی شده هستند، و ساعت مشخصی از جای مشخصی آورده میشن به محل مشخصی، و بعد از اتمام کارشون هم برده میشن به همون جایی که ازش اومده بودن با یکسری وانت. درحقیقت یه جورایی سرویس دارن، مسافتی هم که پیاده طی میکنن، در حد حوزه و منطقه کاریشونه.
        پس الکی اطلاعات غلط نده.

      • ناشناس

        دوست عزیز اول اینکه شما پیاده بری با فرض اینکه هیچ جا توقف نکنی ساعتی 6 کیلومتر حداکثر میتونی بری مگر اینکه بدویی. و اگه 10 ساعت بری میشه 60 کیلومتر . حالا این دوستان عزیز توقف هم دارن. چجوری حساب کردی 120 کیلومتر . در کل شغل پر درامدی هست و کار بسیار مفیدی می کنند فقط باید موارد بهداشتی مثل ماسک و دستکش استفاده کنند. که نمی کنند

    • احمد

      اقا اگه راست میگی یه روز با من بیا سر کار من ضایعات میخرم انوقت هرچی دلت خواست برو بنویس 09127517508

    • خانزاده

      کاربر با نام آرش، اتفاقا خود تو داری اطلاعات غلط میدی. کجا این بنده خدا زباله گردها رو به ادعای تو با سرویس ایاب و ذهاب میبرن و میارن؟؟؟ یه چی واسه خودت همینجوری شنیده ای که مثلا متکدی ها رو میارن با ماشین پخش میکنن و شب هم جمعشون میکنن، بعد واسه خودت اومدی اینو تعمیم اش میدی به این آدمهای زحمتکش آبروداری که شرف و غرورشون صد برابر امثال توئه و واسه دراز نکردن دستشون جلوی دیگران حاضرن روزی چند کیلومتر رو زیر آفتاب راه برن و دستشونو تا آرنج بکنن توی سطلهای زباله. اصلا تا حالا به اون مغز کوچیکت رسیده که چه بیماریها و خطرات و جراحاتی رو به جون میخرن؟؟؟

    • ساسان

      مقاله جالبی بود ، البته اونایی که از آشغالیا میان وسایل جمع می کنن که وضعشون خوب نیست و سود توی جیب کسی میره که این افراد چیزایی که جمع می کنن رو می برن پیشش و بازیافت می کنن ، و درست میگید پول های خیلی کلانی توی صنف ضایعات جابجا میشه
      البته کارهای ضایعاتی ها از اونی که از آشغالی میاد و وسایل جمع می کنه تا اونی که بازیافت میکنه بسیار بسیار مفید و ارزشمنده

    • نامشخص

      همه اینها که می فرمائید درست ولی در هر کاری دست که زیاد شد در امد کم می شود مخصوصا در کشور ما که هیچ کس سر کار خودش نیست و هر کسی در کاری دستی دارد

    • بدون نام

      درامد کارفرماهاشوت بالای چند میلیارده . درامد خودشونم بد نیست.

    • صادق

      الان تمامی مشاغل آزاد به جز پزشکان ، مشکلات زیادی دارند.

    • mohadese

      سلام ممنون از مقاله خوبتون به دنبال سایتی میگردم ک قیمت های روزانه خرید وفروش این ضایعات رو بزاره میشه کمکم کنید لطفا؟

    • زهرا

      سخته کارتون جمع کردن

    • زهرا

      سخته کارتون جمع کردن

    • علیرضا

      ایشالا تو گلویه زن و بچه هاشون گیر کنه و هیچوقت نتونن بخورن اونا که باعث اجاره دادن منطقه ها شدن تا جیبای خودشونو پرکنن فقط خدا جوابشونو بده چون تو این مملکت کسی نیست جوابشونو بده فقط خدا جوابشونو بده

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج