۶۷۱۲۷۶
۴ نظر
۵۰۰۲
۴ نظر
۵۰۰۲
پ

شهرداری اطلاعات ۲۳۰ برج در پایتخت را ندارد

عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران، ری و تجریش از خلاء اطلاعاتی ساختمان‌های بلندمرتبه در شهرداری گلایه کرد و خواستار مقابله با ساختمان سازی‌های غیراستاندارد که با دور زدن ضوابط و مقررات بالا می‌رود، شد.

خبرگزاری ایسنا: عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران، ری و تجریش از خلاء اطلاعاتی ساختمان‌های بلندمرتبه در شهرداری گلایه کرد و خواستار مقابله با ساختمان سازی‌های غیراستاندارد که با دور زدن ضوابط و مقررات بالا می‌رود، شد.

علی اعطا با اشاره به وضعیت ساختمان‌های ناایمن در پایتخت، گفت: ساختمان‌ها در تهران به لحاظ قدمت متفاوت هستند و نمی‌توان رقم دقیقی از تعداد ساختمان‌های ناایمن ارائه کرد چراکه ساختمان‌ها در زمان‌های مختلف و براساس ضوابط و مقررات آن مقطع زمانی ساخته شدند و این در حالی است که ضوابط و مقررات ساخت و ساز در گذر زمان ارتقاء یافت و حتی ممکن است ضوابطی در گذشته ملاک عمل بوده باشد که حالا موضوعیت نداشته باشد.

وی افزود: در طول دهه‌های اخیر صدها ساختمان شکل گرفته که هر کدام از آنها اگر در خوش بینانه‌ترین حالت براساس ضوابط ساخته شده باشند، حالا دچار استهلاک شده و براساس ضوابط فعلی، ناایمن هستند.

ساختمان‌های ناایمن را نمی‌توان در یک بازه زمانی ایمن کرد

دغدغه‌های ساختمان‌های ناایمن را داریم

عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه تعداد این ساختمان‌ها یکی یا دو تا نیست که در یک بازه زمانی مشخص مشکل ناایمنی‌شان را حل کنیم گفت: تنها کاری که می‌توان انجام داد این است که با قید اولویت این ساختمان‌ها، شناسایی و گروه بندی شوند تا مالک ملزم به ایمن سازی آنها شود.

اعطا با بیان اینکه می‌توان ساختمان‌ها را از نظر حریق، سازه، میزان خطرپذیری، کاربری عمومی پرخطر و ... تقسیم‌بندی کرد، گفت: شورای شهر از همان ابتدای تشکیل، دغدغه ساختمان‌های ناایمن بلندمرتبه را داشت. به گونه‌ای که در ماه‌های ابتدایی، طرح دو فوریتی برای شناسایی ساختمان‌های بلندمرتبه پرخطر به صحن آورده‌ایم که خوشبختانه تصویب شد.

وی در ادامه افزود: هرچند که برخی انتقاد داشتند که این طرح شتاب زده و مطالعه نشده است. در حالی که اینگونه نبود چراکه در گزارش ملی پلاسکو نیز در رابطه با ساختمان‌های بلندمرتبه و کاهش خطرپذیری آنها تاکید شده بود و بر همین اساس اعضای شورای شهر شناسایی و ایمن سازی ساختمان‌های بلندمرتبه را به عنوان یکی از اولویت‌های خود قرار داده و براساس این طرح دوفوریت شهرداری ملزم شد که برنامه عملیاتی خود را ظرف مدت شش ماه ارائه کند.

وی با بیان اینکه ما می‌دانیم شهرداری در زمینه اطلاعات برج‌های بلندمرتبه با کمبود دیتا مواجه است، گفت: با این حال باید کاری کرد چراکه اطلاعاتی درخصوص برخی ساختمان‌های بلندمرتبه چه از نظر تأسیسات و چه از نظر سازه موجود نیست و شهرداری باید آنها را احصا کند.
سخنگوی شورای شهر تهران با تاکید بر خلأ اطلاعات ساختمان‌های بلندمرتبه در شهرداری تصریح کرد: بازدیدی از رصدخانه تهران در کنار برج میلاد داشتم و در آنجا هم متوجه شدم که در رصدخانه هم اطلاعات کافی از بناهای بلندمرتبه وجود ندارد.

انتقاد به روند "کند" ایمن سازی ساختمان‌ها

مالکان متقاضی نوسازی هستند تا ایمن سازی

وی در پاسخ به برخی انتقادات مبنی بر کند بودن روند شناسایی و ایمن سازی ساختمان‌ها اظهار کرد: اطلاعات به اندازه کافی از وضع موجود برخی ساختمان‌ها در اختیار نیست که بتوانیم براساس آن از طریق شهرداری نسبت به الزام مالکان به ایمن سازی ساختمان‌ها اقدام کنیم. همچنین ایمن سازی کار آسانی نیست و از آنجایی که مقاوم سازی علاوه بر هزینه بالا پیچیدگی‌های خاص خود را دارد، عمدتا می‌بینید که مالک به جای مقاوم سازی خواهان تخریب و نوسازی است.

پرونده ساختمان‌های قدیمی تهران ناقص است

عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه متاسفانه سیستم شهرداری نیز همیشه دقیق و در بستر تکنولوژی نبوده است گفت: پرونده ساختمان‌های قدیمی که باید آرشیو و بایگانی می‌شده ناقص است و این در حالی است که باید این اطلاعات نگهداری می‌شد.

اطلاعات مناسبی از بیش از ٢٣٠ برج در پایتخت در اختیار نیست

ساخت 267 برج در تهران از سال 90تا 95

وی با بیان اینکه براساس اطلاعاتی که در اختیارمان قرار گرفته است در تهران تعداد قابل توجهی برج در کوچه‌های کمتر از ١٢ متر ساخته شده، ادامه داد: بر این اساس سه برج در تهران در گذر زیر 6 متر ‌ و 275 برج در گذر بین 6 تا 12 متر ساخته شده‌اند.


اعطا با بیان اینکه اطلاعات مناسبی از بیش از ٢٣٠ برج در پایتخت در اختیار نیست، گفت: ۱۳ برج مربوط به پیش از سال ۵۰ هستند و ۲۴ برج نیز در فاصله سال ۵۰ تا ۵۹ ساخته شده و سه برج نیز بین سال‌های ۶۰ تا ۶۹ ساخته‌ شده‌اند و این در حالی است که از سال ۶۹ تا ۹۰ حدود ۷۰۰ برج در پایتخت ساخته شده و از سال ۹۰ تا ۹۵ نیز با یک جهش قابل توجه، ۲۶۷ برج در تهران ساخته شده است.

به جای کارهای پوپولیستی و "پز" ایمن سازی، مانع ساخت ساختمان‌های غیراستاندارد شویم

سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه در ایمن سازی ساختمان‌ها دو نکته باید در نظر گرفته شود، افزود: در ایمن سازی ساختمان‌ها باید به دو سوال پاسخ داد اینکه آیا این بنا ایمن است یا نه؟ و اینکه آیا محل ساخته شدن این ساختمان، به لحاظ دسترسی ها و کاربری های اطراف مناسب است یا نه؟ که اگر در هنگام ساخت ساختمان مقررات و ضوابط رعایت شده باشد می‌توان گفت که این ساختمان ایمن است اما اگر به طور کل این ساختمان بر روی گسل یا محل نامناسب ساخته شده باشد مساله حاد تر است.

عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه باید برای ایمن سازی ساختمان‌های قدیمی یک سناریو در نظر گرفت که به تدریج آنها را ایمن کنیم، گفت: برخی‌ها می‌گویند که مدیریت شهری باید در زمینه ایمن سازی جهادی عمل کنند اما فرض کنید که شورا مثلا الزام کرد که یک ماهه همه ساختمان‌های ناایمن، ایمن شود. ما که می‌دانیم این امر محقق نمی‌شود پس بهتر است به جای بازی کردن با افکار عمومی و انجام کارهای پوپولیستی که بتوانیم چند صباحی با آن پز بدهیم، مقطع زمانی معقولی را انتخاب کنیم و در کنار ایمن سازی از ساختمان سازی‌های غیراستاندارد که با دور زدن ضوابط و مقررات بالا می‌رود، جلوگیری کنیم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      چه خبره واقعا

    • بدون نام

      طرف 12 سال شهردار تهران بوده هر جای شهرداری که بررسی میشه گند و افتضاحی بالا میاد 12 سال شهردار بوده یک بانک اطلاعاتی منسجم و یکپارچه که حاوی اطلاعات برجهای مسکونی برای شرایط خاص باشه تشکیل نداده , وضعیت شهرسازی و .... که دیگه اصلا نیاز به توضیح نداره

    • بدون نام

      مثل دکل نفتی گم شده؟؟؟

    • بدون نام

      مثل صندوق فرهنگیان مثل جاسوسان دو تابعیتی مثل پروده کرسنت این آخری که خیلی ناچیز بود ووووووو

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج