۶۸۹۶۹۶
۲۴ نظر
۵۰۱۳
۲۴ نظر
۵۰۱۳
پ

پاسخ فرزند آیت ‎الله کاشانی به ادعای BBC

سید محمود کاشانی استاد حقوق دانشگاه شهید بهشتی و فرزند ارشد آیت‌الله کاشانی رهبر نهضت ملی شدن صنعت نفت ایران، در یادداشتی به ادعای بی بی سی فارسی درباره «پیام مخفیانه ابوالقاسم کاشانی به آیزنهاور» پاسخ داد.

تسنیم نوشت: سید محمود کاشانی استاد حقوق دانشگاه شهید بهشتی و فرزند ارشد آیت‌الله کاشانی رهبر نهضت ملی شدن صنعت نفت ایران، در یادداشتی به ادعای بی بی سی فارسی درباره «پیام مخفیانه ابوالقاسم کاشانی به آیزنهاور» پاسخ داد.

بخش‎هایی از این پاسخ را در ادامه بخوانید:

بی­ بی ­سی فارسی روز ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ با منتشر کردن یک سند ادعایی و تفسیرهایی خلاف واقع از آن، دست به تبلیغات مسموم علیه آیت ­الله کاشانی در سایت خود و شبکه ­های اجتماعی زده است که این تبلیغات تازگی ندارد. شخص مصدق نیز در ماه ­های پایانی نخست ­وزیری خود برای در هم شکستن رهبری نهضت ملی ایران و اجرای برنامه ­ریزی انگلستان، تعدادی از روزنامه ­نگاران مزدور را به‌کار گرفت و با راه انداختن امواج ترور شخصیت علیه آیت‌الله کاشانی و نمایندگانی که با همه توان به دفاع از مجلس شورای ملی پرداخته بودند و با گمراه کردن ملت ایران و توسّل به زور و کشتار مردم بی ­گناه، رفراندوم خلاف قانون اساسی و ضدمیهنی خود را به مورد اجرا گذارد.

بی ­بی­ سی تا آن ­جا در تکرار ادعای کودتا علیه مصدق پیش رفته که آن را به نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران تبدیل کرده است. برای نمونه در مقدمه سناریوی خود نوشته است: «کاشانی چند سال بعد از سرنگونی مصدق در کودتای ۲۸ مرداد، در شرایطی که با حکومت پهلوی اختلاف پیدا کرده و خانه ­نشین شده بود به دوایت آیزنهاور، رئیس جمهوری ایالات متحد نامه ­ای تظلم ­خواهانه نوشت...».

بی­ بی ­سی در این نوشته با تلاش برای تثبیت دروغ تاریخی کودتا علیه مصدق چنین وانمود می‌کند که آیت ­الله کاشانی با شخص محمدرضا شاه اختلاف پیدا کرده بوده است. این در حالی است که او به قانون ­شکنی­‌های دولت­‌هایی که در پی شکست نهضت ملی ایران روی کار می­‌آمدند اعتراض می­ ‌رد و نه به شخص محمدرضا شاه. بنابراین این گفته بی ­بی ­سی نیز خلاف واقع و تحریف مبارزات آیت­‌الله کاشانی است. و در بخش دیگری نوشته است: «این روحانی مُتنفّذ حدود سه سال قبل از کودتا در یکی از دیدارهای خود با مقامات سفارت در تهران خواهان کمک مالی سرّی امریکا شده بود».

و در جای دیگری افزوده است: «سازمان سیا از حدود دو سال قبل از کودتا]![ در این فکر بود که این روحانی مُتنفّذ را به طرف خود جذب کند».

این برخی روزنامه‌ها و نشریات داخلی هستند که در چهار دهه گذشته به کمک بی ­بی ­سی شتافته و برای سرپوش گذاردن بر مداخله انگلستان در امور داخلی ایران و شکست نهضت ملی ایران دائماً دروغ تاریخی کودتا علیه دولت ملی! مصدق را تکرار می‌­کنند.

در بخشی از نوشته سایت بی ­بی­ سی در زمینه دیدار آیت‌­الله کاشانی با مقامات سفارت آمریکا چنین آمده است: «اسناد همچنین نشان می­ دهد این روحانی متنفّذ حدود سه سال پیش از کودتا، در یکی از دیدارهای خود با مقامات سفارت در تهران، خواهان کمک مالی سرّی امریکا شده بود. بنا بر یک سند آرشیو ملی ایالات متحده، ابوالقاسم کاشانی در روز ۱۸ ژوئن سال ۱۹۵۰ (۲۸ خرداد ۱۳۲۹) طی دیداری با یک دیپلمات امریکایی (جرالد دوهر) خواهان دریافت کمک سرّی امریکا شده، کمکی که معتقد بود می ­تواند او را به قوی ­ترین نیرو در خاورمیانه در برابر گسترش نفوذ شوروی کمونیستی تبدیل کند».

آن چنان ­که از همین سند بر می‌­آید دیدار آیت­‌الله کاشانی با جرالد دوهر، کارمند سیاسی سفارت امریکا در تهران با حضور سلیمان شاملو نماینده محلی خبرگزاری آسوشیتدپرس انجام شده است ولی در این سند هرگز درخواست «کمک مالی سرّی از امریکا» به چشم نمی‌­خورد و این یک تحریف آشکار بی ­بی ­سی از همین سند ادعایی و ادامه ترور شخصیت آیت ­الله کاشانی است. همچنین اثری از این عبارت که کمک دولت امریکا «می‌تواند او را به قوی­ ترین نیرو در خاورمیانه در برابرگسترش نفوذ کمونیزم تبدیل کند» وجود ندارد.

این نوشته هم که به ظاهر بی­ طرفانه می‌آید از جهات گوناگون در راستای شبهه­ افکنی در ذهن خوانندگان است. آیت ­الله کاشانی هرگز هیچ تماسی با سفارت امریکا در ایران و یا هیچ سفارت­ خانه دیگری نداشته است. ولی مقامات امریکایی به مناسبت ­های گوناگون به دیدار وی می­ شتافته ­اند.

مصدق با برانگیختن نارضایی عمومی مردم در جهت سیاست­‌های انگلستان گام برداشت و سرانجام با اقدامات خلاف قانون اساسی و با یک رفراندوم نمایشی که با توسّل به زور آن را برگزار کرد و با منحل کردن مجلس شورای ملی دوره هفدهم زمینه انتقال قدرت دولتی و شکست نهضت ملی ایران را فراهم ساخت.

آیت‌الله کاشانی پس از منحل کردن مجلس شورای ملی دوره هفدهم که سنگر دفاع از حقوق مردم و امنیت ملی کشور بود به دست مصدق و به شکست کشانیدن نهضت ملی ایران، با صدور اعلامیه‌­هایی، اعتراض‌­های شدیدی به دخالت دولت زاهدی در انتخابات مجلس دوره هجدهم داشت و در همین راستا نامه ­ای به دبیرکل وقت سازمان ملل نوشت.

وی همچنین اعتراض‌های گوناگونی به قرارداد کنسرسیوم نفت که در سال ۱۳۳۳ در مجلس مطرح بود انجام داد. آیت ­الله کاشانی سرانجام در آستانه برگزاری انتخابات فرمایشی دوره نوزدهم در دی ماه سال ۱۳۳۴ برای پیشگیری از مبارزات سیاسی او بازداشت گردید. نامه­ ای هم که در سال ۱۹۵۷ برابر ۱۳۳۶ خورشیدی به دوایت آیزنهاور رئیس جمهور وقت امریکا با استقبال خطر از تهدیدهای داخلی نوشت سند ارزشمندی در مبارزات سیاسی وی می ­باشد که در این نوشته کوتاه فرصت پرداختن به مندرجات آن نیست.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • سلام

      برادر عزیز فیلم حضور اقای کاشانی در کنار ایادی انگلستان بعد از حمله به خانه آقای مصدق رو که همه دیدن چی رو انکار می کنید؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        فیلم متعلق به مکان دیگری است. پنجره ها و شیشه های ساختمان پشت سر آیت الله را ببینید و با پنجره ها و شیشه های شکسته خانه مصدق مقایسه کنید

      • شما

        همه دنیا میدونن آقای کاشانی در حق ملت ایران چه جفایی کردن و ضمنا رهبر نهضت صنعت ملی نفت مرحوم مصدق است همه رابطه انگلیسیها در داخل ایران خبر دارن

    • بدون نام

      به لطف فضای مجازی دیگه مردم آگاه شدن
      دیگه صداو سیمای میلی هم حناش رنگی نداره

    • مسیح

      بابا بیخیال کاشانی نتونست مصدق رو کوچیک کنه و از چشم مردم بندازه هرچیم میگذره یاد مصدق داره باشکوه تر یاد میشه از طرف مردم ن مسؤلین البته کار مسولین گرامیمون کوچیک کردن انسان های بزرگ بود و البته بزرگ کردن انسان های کوچیک...

    • علیرضا

      زنده باد مصدق
      زنده باد آزادی

      پاسخ ها

      • مهدی

        زنده باد و درود بر دکتر مصدق . بدخواهانش هر روز منفور تر میشن چون چیزی ندارند. مدص نماد خدمت و بکار گرفتن علم و دانش درراستای خدمت به ملت است

    • کامران

      همه فیلم کاشانی و انگلیسی هارو دیدن. کاشانی از ایادی انگلیس و از عوامل کودتا ۳۲ بود

      پاسخ ها

      • مهدی

        همینطوره

    • بدون نام

      همه مردم اتحاد کاشانی با شاه و انگلیس را میدانند

      پاسخ ها

      • مهدی

        درود بر مصدق

    • علیرضا

      تاریخ را دولتها می نویسند ، نه ملتها !!!

    • علیرضا

      آخه چه اصراریه که تاریخ را تحریف کنید ...

      پاسخ ها

      • بدون نام

        دردادگاه بین المللی لاهه صندلی خالی نگداری میشود و وقتی بازدید کنندگان علتش رو سوال میکنن درجواب میگویند این صندلی به یاد دکتر مصدق خالی نگه داشته شده چون او روی همین صندلی ازمنافع ایران دفاع کرد کا.

    • بدون نام

      خاک بر سر شما ها که از بی بی سی اطاعت میکنید اینم به خاطره بیسوادی است بیسوادی شما کاربران عزیز

      پاسخ ها

      • بدون نام

        مرد بزرگ تاریخ سیاسی ایران دکتر مصدق هستش ضمنا کودتای انگلیسی امریکایئ ۲۸مرداد علیرغم میل بعضیا واقعا نقطه عطف تاریخ معاصره.هرچند به مذاق اقلیتی خوش نیاد

      • بدون نام

        اول میگی خاک بر سر می کنیمان بعد بی سواد خطاب می کنی ، آخر میگی کاربران عزیز ؟! حتما روزنامه کیهان هم می خونی ؟

      • بدون نام

        عزیزم حرف شما از روی تعصبه نه از روی فکر

    • بدون نام

      رهبر نهضت ملی نفت فقط دکتر مصدقه فقط دکتر مصدق

    • بدون نام

      کاشانی هم مزد بگیر بریتانیا

    • بدون نام

      کاشانی بزرگترین خیانت رو درحق این مردم کرد واون این بود که شاه رو برگردوند ونگذاشت مصدق ایران روجمهوری کنه!!درتمام خیانت ها همیشه پای یه خودی دربین هست

    • بدون نام

      آره عزیزم،تمام دنیا دروغ میگن،فقط شما راست میگی

    • بدون نام

      درود بر کاشانی و ننگ بر مصدق

      پاسخ ها

      • بدون نام

        آقازاده کاشانی!! حسادت چیز بدی هس.ضمنا همه میدونن شب قبل از کودتا زاهدی بعنوان امن ترین جا کجا پناه گرفت و همون جا هم خوابید

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج