۶۹۱۵۹۱
۱۳ نظر
۵۰۰۸
۱۳ نظر
۵۰۰۸
پ

روحانی کجاست، اصلاح‌ طلبان کجایند؟

روزنامه شرق نوشت: خبري از حسن روحاني نيست. سكوت، لب‌فروبستن و سخن‌نگفتن گاه بهترين استراتژي است. بايد از سكوت رئيس‌جمهور استقبال كرد و بر اين نكته تأكيد داشت كه سخنراني‌هاي مدام و گاه تند و بي‌محابا از هر جنمي كه باشد، رفته‌‌رفته توان خود را از دست می‌دهد و بي‌مقدار خواهد شد.

روزنامه شرق نوشت: خبري از حسن روحاني نيست. سكوت، لب‌فروبستن و سخن‌نگفتن گاه بهترين استراتژي است. بايد از سكوت رئيس‌جمهور استقبال كرد و بر اين نكته تأكيد داشت كه سخنراني‌هاي مدام و گاه تند و بي‌محابا از هر جنمي كه باشد، رفته‌‌رفته توان خود را از دست می‌دهد و بي‌مقدار خواهد شد.

سياست‌ داخلي ايران چنان دگرگون شده و روبه‌افول مي‌رود كه با شوك‌هاي موردي نمي‌توان آن را احيا كرد. شايد آنچه روحاني را به سكوت واداشته، پي‌بردن به ناكارآمدي همين شوك‌درماني است. حسن روحاني ساليانِ باقي‌مانده بيش از هركس ديگري بايد تلاش كند تا نگذارد فضاي خمودِ موجود به بن‌بستی سياسي منتهي شود. شايد تدبیرِ سكوت براي بيرون‌رفت از وضعيت نامساعد اقتصادي و سياسي بهترين راهكار باشد. اگرچه وضعيت سياسي بسيار دستكاري شده و تشخيص سِره از ناسره دشوار می‌نماید؛ اما دستكاري مجدد آن از سوي دولت براي پايان‌دادن به انتقادات و اعتراضات دردي را دوا نمي‌كند و صرفا به تأخير انداختن تنش‌های بنيان‌كن است.

در جبهه‌هاي نبرد هم‌ زماني فرا مي‌رسد كه بايد چشم‌درچشم مرگ ايستاد و از آن نهراسيد. هيچ رزمنده‌اي تا ابد نمي‌تواند پشت خاكريز بماند. خاكريزها براي دفاع و هجوم به‌وقت مقتضي هستند. اکنون دولت روحاني پشت خاكريزهاي خود زير آتش سنگين مشكلات اقتصادي و سياسي قرار دارد و براي دفاع از خود كم نمي‌گذارد. وزيرانِ او، علي ربيعي، عباس آخوندي و محمود حجتی توانستند دوباره به كابينه بازگردند.

ماندگاري آنان از زخمي‌شدن دولت و اتلاف وقت به‌دليل انتخاب جايگزين جلوگيري مي‌كند. دشواري‌هاي دولت روحاني روزبه‌روز افزون‌تر مي‌شود. معلوم نيست تغييرات و تحولات ضدایرانی در كابينه ترامپ چقدر اثر سوء بر عملكرد دولت دارد و آيا بيش از اين هژموني ناشی از برجام را در ايران و جهان تضعيف خواهد كرد. ناگفته پيداست که در اين منازعه حسن روحاني به‌دليل جايگاهش در مسائل جهانی و منطقه‌اي دست بالا را ندارد و به‌يقين ابتكار عمل در دست او نيست. هرچه هست و هر مقدار كه رئيس‌جمهوري در مسائل منطقه‌اي و جهاني نقش داشته باشد، اين نكته قابل اغماض نيست كه فرمانده اوست.

اگرچه همگان حتي مخالفان دولت هم مي‌دانند كه سياست داخلي و جهاني ايران، سياستي به‌غایت پیچیده و دشوار است و آنچه اين پيچيدگي را دوچندان مي‌كند، اثرگذاري افرادي است که هیچ‌گونه سمت‌ دولتی، رسمی و دیپلماتیک در سیاست ایران ندارند، اما به دلايل متعدد از اثرگذاری ویژه‌ای برخوردارند. این بغرنج‌ترین عارضه سیاست‌ورزی در چهار دهه گذشته ایران است که بسیاری را از پا درآورده و به جامعه آسیب‌هایی جدی وارد کرده است، گیرم به‌دلیل فوران مصائب سیاسی و اقتصادی اینک این گروه سر در لاک خود فرو برده و به انتظار نشسته‌اند تا در هنگامه‌ای دیگر سر بر آورند. اثباتِ این ادعا کار دشواری نیست، چه حجتی مستدل‌تر از غیبت اصولگرایان در عرصه سیاست و مهم‌تر، اتاق فکر آنان که زیر خاکستر پنهان شده است، تا به‌وقت شعله‌کشیدن در روز مقرر. گرچه دیگر بعید است این تاکتیک کارآمد از آب درآید.

شرایط سیاسی چنان دگرگون شده که حتی اصلاح‌طلبان که زمانی بین پوزیسیون و اپوزیسیون در آمدوشد بودند، به‌یکباره جامه پوزیسیون بر تن کرده‌اند و تمام‌قد از اصلاح‌طلبی بدون نقاب دفاع می‌کنند. آنان برعکس دولت روحانی از پشت خاکریزهای خود بیرون آمده‌اند، نه به قصد حمله، بلکه برای شناسایی منطقه. هرچند هرازگاهی نیز ناچار به درگیری و پیش‌روی و عقب‌نشینی بشوند. اما خصلت کار آنان نه جنگ چریکی در آستانه تغییر و تحولات سیاست‌ داخلی است، بلکه شناسایی پدیده‌های نوظهور در سیاست است. آنان تلاش می‌کنند به این پرسش پاسخ بدهند: چطور شد که این‌گونه شد؟ پرسشی دوسویه که یک سویه آن نشانگر غفلتی است که ورزیده‌اند و روی دیگر آن کنجکاویِ سیاسی برای کشف پدیده‌های نوظهور. کنجکاوی که با سن و سابقه اصلاح‌طلبان هم‌خوانی ندارد. آنان برعکس روحانی نباید سکوت اختیار کنند، سکوت‌کردن به‌وقت سخن‌گفتن برای آنان جز تزویر و ریا و مصلحت‌اندیشی اندوخته‌ای نخواهد داشت.

حالا که آنان ناگزیر به سخن‌گفتن‌اند، چگونه سخن‌گفتن اهمیتی حیاتی می‌یابد. این در حالی است که اصلاح‌طلبان در کار کلاسیک‌ترین کنش‌های سیاسی مانند «استعفا» یا بازگشت به خاکریز در وقت مقتضی مانده‌اند. از این‌روست که هر وقت آنان در موضعی قرار می‌گیرند که هر چیز را سر جای خود بنشانند و نظمی دوباره به سیاست، جامعه و مردم بدهند، تداعی‌گر بازگشت به گذشته هستند. اصلاح‌طلبان باید جسارت آن را داشته باشند که ایده‌ای طراحی و با شجاعت از آن پشتیبانی کنند. زندگی‌کردن بدون ایده تحمل‌ناپذیر است. اما چرا اصلاح‌طلبان بر سر ایده‌ای نمی‌ایستند. آنان همواره از ایده اصلاح‌طلبی حرف می‌زنند. ایده‌ای‌ که تفاسیر و تعابیر بسیاری دارد. اصلاح‌طلبان زبان خود را از دست داده‌اند، همان زبانِ دوم خرداد ٧٦ را.

گویا بنا ندارند دیگر با صدای بلند با آن زبان سخن بگویند. تا مسائل و مشکلات پابرجاست، بر اصلاح‌طلبان است که قادر باشند کلمات دوم‌خردادی را به زبان بیاورند و آنها را به نقد بکشند و معنایی تازه‌ بدان‌ها دهند. بگویند در سال ٩٧ تلقی آنان از مردم، دانشجویان و کارگران چیست، بگویند «سیاست» چگونه احیا خواهد شد، یا اولویت ایران امروز چیست. حتی اگر خود آنان در این راه قربانی شوند. این شجاعتی است که «ایده» از آنان می‌طلبد. ایده حیات دارد و برای ادامه حیات خود نیاز به فاعلی دارد تا به آن جان دهد. با تلاش صرف برای بقا، و احیای اصلاح‌طلبی نمی‌توان به «مردم» رسید. آنان جلوتر ایستاده‌اند در پیش ما، نزدیک به دامنه کوهی که به قله‌اش نشانی است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      درود بر روحانی

      پاسخ ها

      • امید

        تو پدر و مادرت خر پولن که درود میفرستی

    • بدون نام

      همین که نظری وجود ندارد نشانگر نظر مردم است. بی اعتنایی به همه

    • بدون نام

      شرق شده فقط سنگر دفاع از روحانی
      روحانی بخوابه هم ازاش دفاع میکنه
      شرق کیهان اصلاح طلبانه فقط یه چند تا خبرنگار آزاد و آزاده دارند.

    • جواد

      اصلاح طلبان و کارگزاران سازندگی حنای شما نزد ملت دیگر رنگی نداره و ضعف و سیاست های غلط و نادرست شماها برای ملت شریف روشن شده و تمام اعتراضات مردمی دی ماه ۹۶ برای بی عدالتی ، تبعیض ، گرانی ، اختلاس ، چپاول و غارت بیت المال و رواج فساد و فحشا در جامعه بود و از سی و سه سال پیش تا الان (۱۳۹۶) که شما ها در راس همه ارکان قدرت .... هستید. ۱- جز ایجاد بدبینی ، تفرقه ، شک و شبهه در بین ملت واحزاب دیگر کاری نداشتید ۲- ایجاد گرانی بی حد ارز و طلا و سودبردن کلان از گرانی ۳- اختلاس ها و رانت خواری های بزرگ ۴- ایجاد ورشکستگی و تعطیلی کارخانجات تولیدی بزرگ و کوچک و بیکار کردن کارگران انها ۵- بستن قرارداد های طولانی مدت ۲۵ ساله مفت و مجانی و ارزان نفتی مثل قرارداد کرسنت با امارات متحده عربی و ترکیه و ارسال گاز مجانی وتهاتر ان دریافت کود انسانی ۶- ایجاد عمدی وابستگی کشور به واردات محصولات کشاورزی و صنعتی و نفتی و خودرو سازی وجلوگیری از خود کفایی آنها ۷- ایجاد تورم بیش ازحد بدلیل عدم انتخاب صحیح و نگماردن تیم اقتصادی قوی و متخصص و کاردان و با تجربه جهت جلو گیری از صدمات ناشی از تحریم ها و عدم برنامه ریزی دقیق ومدون جهت اجرای اقتصاد مقاومتی در سطح کلان ۸- استفاده از مهره های نا کار آمد سوخته درارکان دولت بدلیل لجبازی های سیاسی و حزبی ۹- گرانی شدید کالا های اساسی مردم بدلیل سود بالا و سودجویی های پشت پرده واردات ۱۰- غارت و چپاول بیت المال و تصاحب غیرقانونی و مفت خواری و مجانی بهترین اراضی مملکت و زمینهای مناطق عالی تهران و تبدیل آنها به باغ ویلا های شخصی آنچنانی برای تعطیلات پایان هفته خود و بستگان ۱۱- واگذاری مدیریت و یا سهام بزرگترین کارتل های اقتصادی و نفتی به فرزندان و یا بستگان خود ۱۲- تحصیل فرزندان در بهترین دانشگاه های خارج از کشور با هزینه بیت المال و بهترین تفریح و گردش و سرگرمی و صرف بهترین غذا ها در بهترین هتل های کشورهای اروپایی و آمریکایی با هزینه بیت المال ۱۳- عدم برنامه ریزی برای جلو گیری از گرانی مسکن و اجاره بها ، فاتحه خوانی برمسکن مهر ۱۴- گرانی بنزین ، قطع یارانه های مستضعفین ، وصل یارانه های مستکبرین ، گرانی قوت قالب مردم (نان) و الی آخر ..... و جز بدبختی و عقب ماندگی برای کشور و ملت هیچ ارمغانی نیاوردید که هیچ و فریادتان هم بلند است که وا مصیبتها اصولگرا ها کشور را به باد فنا داده اند . حالا سوال من از شما ها این است که یک اصولگرا نام ببرید که در طول انقلاب رییس جمهوری یا رییس مجلس یا پست کلیدی داشته تا مملکت را به باد داده باشد . مطمینا می خواهید بگویید احمدی نژاد نه نه خودتان خوب میدانید که او یک اصولگرا نبود او مستقل بود واین را بار ها خودش اعلام کرده بود که من به هیچ جناحی وابسته نیستم واین اصولگراها هستند که خودشان را به من نسبت میدهند. « پس ملت عزیز ایران هموطنان فهیمم این یک واقعیت محض است که ویرانی مملکت ما ماحصل این دو حزب نالایق و نا کارآمد اصلاح طلب و کارگزاران سازندگی است »
      ......

      پاسخ ها

      • وطن پرست

        درود به نظرت

      • عظیمی

        بی نهایت لایک

      • صالح

        نظرت بسیار جالب بود.

      • علی نیا

        لایک .یک نکته مهم را فراموش کردی بگی
        گند برجام که بوش ازبین نمیره وله مملکت آسیب خیلی جدی وارد کرد

      • هاتف

        نظرت بسیار خوب بود ولی خیلی ضربه های فرهنگی واسلامی مثل امضای سند ۲۰۳۰، نادیده گرفتن حق و حقوق مذهب اهل سنت و.....

      • بدون نام

        مسولین لیبرال سرمایه دار امروز == کوخ نشینان دیروز و کاخ نشینان امروز

    • بدون نام

      تابیکاری وفقرباش اصلاح طلب اصول گرابی خاصیتن .......باچه توجیحی دار۱۶ملیون مهاجرافغانی خارجی بودجه شغل ومنابع کشوربه جای ایران وایرانی صرف اینا بش قبلا چراایران اینقدرخراب نبودچون اقای خاتمی واحمدی نزاداجازورودوکارکردن ونمیدادولی روحانی مرزوبازکردواین خودکشیه چراغی که به خانه رواس به مسجدحرام کل جوانان وبیش از۳۰درصدسرپرست خانوادههابیکارن همین جورپیش براینجامیش فلسطین اشغالی

    • بدون نام

      دست در دست هستند

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج