۷۱۲۳۱۶
۱۲ نظر
۵۰۰۹
۱۲ نظر
۵۰۰۹
پ

چرا کالای چینی بی‌کیفیت وارد ایران می‌شود؟

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: تقریبا عمده کالاهای مصرفی که از مبادی رسمی وارد کشور می‌شود، مشمول استانداردهای اجباری هستند و گواهی استاندارد دارد. پس اگر در بازار با کالایی مواجه هستید که حداقل کیفیت و استاندارد لازم را ندارد، به این معناست که آن کالا از مبادی رسمی وارد نشده است.

خبرآنلاین: نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: تقریبا عمده کالاهای مصرفی که از مبادی رسمی وارد کشور می‌شود، مشمول استانداردهای اجباری هستند و گواهی استاندارد دارد. پس اگر در بازار با کالایی مواجه هستید که حداقل کیفیت و استاندارد لازم را ندارد، به این معناست که آن کالا از مبادی رسمی وارد نشده است.

مجیدرضا حریری در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر روی تولید کالای ایرانی بسیار تاکید می‌شود و این در حالی است که بازار کشور پر از کالاهای چینی بی‌کیفیت و دسته‌چندم است. آیا با این تفکر می‌‌توان حمایت از کالای ایرانی داشت؟ اظهار داشت: در رابطه با گزاره اول شما که بازار ما پر از کالای چینی است، فکر نمی‌کنم این تصور درست باشد.

وی افزود: در اقتصادی به بزرگی و به اندازه اقتصاد ایران، حدود ۲۲ میلیارد دلار کالای خارجی وارد می‌شود که حدود ۱۰ میلیارد دلار کالای ساخته شده از گمرک بیرون می‌آید و حدود ۱۲ میلیارد دلار نیز قاچاق است.

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین تصریح کرد: من معتقدم این ۲۲ میلیارد دلار کالای ساخته شده برای بازاری مثل ایران زیاد نیست، زیرا اگر اندازه بازار ایران و مقدار معاملاتی که در بازار خرده‌فروشی صورت می‌گیرد را با این حجم از کالای وارداتی مقایسه کنید، می‌توانیم بگویم گزاره شما درست و صحیح نیست.

حریری عنوان کرد: نکته دوم این است که زمانی که از کیفیت کالا صحبت می‌شود، منظور حداقل کیفیت‌ها است، چون کیفیت یک موضوع نسبی است؛ قیمت کالا و خواست مصرف‌کننده، مساله‌ای است که در نهایت به کیفیت کالا منتهی می‌شود.

وی با بیان این‌که یک حداقل‌هایی وجود دارد که به آن استاندارد می‌گوییم، متذکر شد: بر این اساس، رقابت در استانداردهای بالا دیده می‌شود و هر کسی با کیفیت بیشتری کالا تولید کند، بازار را تصاحب می‌کند.

کالاهای بی‌کیفیت با قاچاق وارد می‌شود

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران در ادامه گفت: تقریبا عمده کالاهای مصرفی ما که از مبادی رسمی وارد کشور می‌شود، مشمول استانداردهای اجباری هستند؛ یعنی همه گواهی استاندارد دارد. پس اگر در بازار با کالایی مواجه هستید که حداقل کیفیت و استاندارد لازم را ندارد، به این معناست که آن کالا از مبادی رسمی وارد نشده است. در حوزه کالای قاچاق ضعف‌های زیادی داریم و یکی از آن‌ها نیز همین موضوع است.

حریری در پاسخ به این پرسش که شما معتقدید همه کالاهای بی‌کیفیتی که وارد کشور می‌شود، قاچاق است؟ افزود: لااقل می‌توانم بگویم بخش عمده‌ای از این کالاها قاچاق است و اگر بخش دیگری‌اش نیز قاچاق نیست، به فساد درون سازمان‌ها برمی‌گردد که اجازه می‌دهند این کالاها وارد شوند، اما مقررات و قوانین یک‌چنین اجازه‌ای را نمی‌دهد که کالای فاقد استاندارد وارد کشور شود. یعنی از گمرک هر کالایی بخواهد وارد شود، باید گواهی استاندارد دریافت کند.

اما در رابطه با این موضوع که چرا کالاهای چینی‌ای که وارد کشور ما می‌شود، مثل کالاهایی نیست که به اروپا می‌رود، باید بگویم آیا کشوری که درآمد متوسط سرانه‌اش مثل اروپا نیست، می‌توانیم با کشورهای دیگر مقایسه کنیم؟ بازاری مثل اتحادیه اروپا با درآمد سرانه چندین برابری ایران نشان می‌دهد که بازار مصرف لوکس‌تری است، به این معنا که مردم این کشورها قدرت خرید بیشتری دارند.
تفاهم‌نامه‌ای که مرحوم شد

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین در پاسخ به این پرسش که یک تفاهم‌نامه‌ای با چین در سال 90 و در زمان دولت آقای احمدی‌نژاد بسته شد که در واردات کالاهای چینی به ایران استانداردهای اجباری توسط کشور مبدا اجرا شود تا کالاهای غیرکیفی وارد ایران نشود، عنوان کرد: آن تفاهم‌نامه مرحوم شد، زیرا چارچوب آن برمبنای مسایل پایه نبود.

حریری تصریح کرد: ما برای مثال هیچ‌گاه نمی‌توانیم بگوییم که کالای خود را با استانداردهای ایران تطبیق دهید و بعد در عراق بفروشید. منفعت در این است که هر کالایی را در دنیا بفروشید. کشورهایی که مقصد صادراتی ما هستند، از حقوق مصرف‌کننده خود حمایت می‌کنند و برای آن استاندارد و مقررات می‌نویسند. مبدا قاعدتا استانداردهای خود را دارد و مقصد نیز استانداردهای خود را دارد. در واقع براساس قواعدی که وجود دارد، این‌ها کار راحتی نیست.

وی متذکر شد: این به معنای رفع فساد نیست، یعنی در این‌جا نیز می‌توان گواهی جعلی گرفت. راه‌حل نهایی، رعایت حقوق مصرف‌کننده است و برای حقوق مصرف‌کننده را باید نهادهای مردمی مصرف‌کنندگان تشکیل شود که ما این نهادها و تشکل‌ها را نداریم. دولت‌ها یک سیستمی را تشکیل می‌دهند که به طور معمول موجود ناقص‌الخلقه‌ای است.

قاچاق یا خلاف در سیستم واردات؟

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان این‌که در حوزه مصرف‌کننده و خرده‌فروشی در کشور ما اشکالات زیادی وجود دارد و یکی از آنها نیز همین است که می‌شود کالای قاچاق را در مغازه‌ها فروخت، گفت: در مقابل 10 میلیارد دلار کالای ساخته‌شده‌ای که به صورت رسمی وارد کشور می‌شود و بخشی نیز اصلا قاچاق‌پذیر مثل خودرو نیست، 12 میلیارد دلار قاچاق وارد می‌شود.

حریری افزود: اگر ما می‌گوییم کالای چینی بی‌کیفیت می‌آید، باید بدانیم که یا قاچاق آمده یا یک خلاف در سیستم واردات صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: اما در رابطه با این موضوع که چرا کالاهای چینی‌ای که وارد کشور ما می‌شود، مثل کالاهایی نیست که به اروپا می‌رود، باید بگویم آیا کشوری که درآمد متوسط سرانه‌اش مثل اروپا نیست، می‌توانیم با کشورهای دیگر مقایسه کنیم؟ بازاری مثل اتحادیه اروپا با درآمد سرانه چندین برابری ایران نشان می‌دهد که بازار مصرف لوکس‌تری است، به این معنا که مردم این کشورها قدرت خرید بیشتری دارند.

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین متذکر شد: در کشور ما که قدرت خرید پایین است، قاعدتا کالاهایی که وارد می‌شود، از کیفیت کمتری نسبت به آن کشورها برخوردار است

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      چون کالای بی کیفیت چینی سود اقا زاده ها رو تضمین میکنه

    • بدون نام

      مگر لوازم و وسایل خودروهای ساخت ایران که بسیار بی کیفیت و عمدتا چینی هستندازمبادی قاچاق واردمیشوندیاخودخودروسازودولت واردکننده است این ادعای شما دروغ است

    • بدون نام

      99%تولیدات داخلی، قطعات اصلی آنهاساخت چین،اطن یعنی بنجول دربنجول=...؟

    • علی

      آخه اونم راه خودش رو بلده کالای بی کیفیت جایی میره که مسئولین بی کفایت و بی لیاقتی داشته باشه.

    • بی نام

      چون مسعولان دلسوز مردم وبفکر جیب مبارکشونند

    • بدون نام

      برای اینکه دشمنان وخائنین داخلی در صدد بی وجهه وکوچک کردن مردم ایران هستند ومردم باید این کالاها را نخرند زیرا به خود توهین کرده اند

    • بدون نام

      بخاطره بی عرضه گیه مسولان است و بس س س س س

    • بدون نام

      چون مسئولان مابی عرضه اند ومردم هم جاهل

    • بدون نام

      تاجران ایرانی بخاطر اینکه 200 درصد سود ببرند روی اجناس...اجناس درجه 4 را در چین سفارش میدهند. ولی اجناس درجه یک سفارش اروپا و کشورهای عربی هست...مشکل تاجرهای تازه به دوران رسید ایران است.به نظر من اگر تاجران اجناس درجه یک وارد ایران کنند.وضعیت تولید داخل بهتر میشود. چون اجناس داخلی ایران تازه باکیفیت خوب ارزانتر تر از اجناس درجه یک چین است. یکسری بزنید تو انبارهای وارد کننده گان تا 6 سال پیش یک مغازه 30 متری داشتن ..الآن انبارهای 3000 متری .مگه چقدر سود کردن این اموال روبدست آوردن

    • بدون نام

      بفرمایید اینم افاضات نایب رئیس اتاق ایران وچین.لااقل به شعورمردم توهین نکن .شما که چینی واردمیکنید پول اجناس اروپایی را ازمردم میگیرید.تقصیر جیب مردم نیست شما وتاجران واردکننده به سود معقول راضی نیستید وادمای طمایی هستید وغیر پول به هیچ چیز فکر نمیکنید

    • بدون نام

      همین جورکه افغانی واردمیکنیم ایران وایرانی نابودمیکنن اینا۱۰۰۰برابربیشترازکالای چینی ضرردارن

    • raad

      چین 7 Level خروجی کیفیت داره اول و دومش میره امریکا و اروپا،سوم و چهارم و پنجم عربا ،شیش و هفتم کشورای عقب افتاده که یکیش ایران عزیزمونه،.....

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج