۷۱۹۸۵۱
۲ نظر
۵۰۰۷
۲ نظر
۵۰۰۷
پ

قارچ‌های سمی، تفاوت بارزی با قارچ خوراکی ندارند

یک استاد علوم زیستی و بیوتکنولوژی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به قارچ سمی که در غرب کشور سبب مسمویت و جان باختن عده‌ای از هموطنانمان شده است، گفت: این نوع قارچ سمی هیچ‌گونه تفاوت بارزی با قارچ خوراکی ندارد بنابراین مردم با خوردن این قارچ‌ها ریسک نکنند و جان خود را به خطر نیندازند.

خبرگزاری ایسنا: یک استاد علوم زیستی و بیوتکنولوژی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به قارچ سمی که در غرب کشور سبب مسمویت و جان باختن عده‌ای از هموطنانمان شده است، گفت: این نوع قارچ سمی هیچ‌گونه تفاوت بارزی با قارچ خوراکی ندارد بنابراین مردم با خوردن این قارچ‌ها ریسک نکنند و جان خود را به خطر نیندازند.

دکتر حسین ریاحی با اشاره به اینکه این قارچ سمی از نوع آمانیتا و به احتمال زیاد از گروه فالوئیدس است، اظهار کرد: این نوع قارچ سمی بسیار شبیه قارچ چتری (خوراکی) است ولی مشخصات متفاوتی نسبت به قارچ خوراکی دارد که برای افراد عادی به هیچ وجه قابل تشخیص نیست.

وی ادامه داد: قسمت زیرین این قارچ سمی شبیه پیاز و قد آن نسبت به قارچ خوراکی بلندتر و باریک‌تر است و کلاه بزرگتری دارد ولی هیچ کلید شناسایی بارزی در آن برای افراد مبتدی وجود ندارد ودر کل رنگ و ظاهر این نوع قارچ مانند قارچ‌های خوراکی است.

این استاد علوم زیستی و بیوتکنولوژی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه این نوع قارچ سمی، خودرو است که به دلیل افزایش بارندگی‌ها در غرب کشور تعداد آن‌زیاد شده است، تصریح کرد: این قارچ بسیار کشنده است که اگر در بدن هضم شود سم آن جذب خون می‌شود و دیگر نمی‌توان سم را از بدن خارج کرد ولی اگر در مراحل اولیه فرد متوجه خوردن قارچ سمی شود می‌توان با شست‌ و شوی معده،او را از مرگ نجات داد.

ریاحی با اشاره به اینکه افراد محلی اغلب می‌توانند قارچ‌های خوراکی را از غیر خوراکی تشخیص دهند، تاکید کرد: با وجود افزایش تعداد قارچ‌ها در برخی مناطق کشور، مردم به صورت خودجوش اقدام به چیدن قارچ‌ها نکنند و قارچ خوراکی را از اماکن مطمئنی تهیه کنند که آن‌ها را در بسته‌بندی‌های بهداشتی می‌کنند و همراه با برچسب استاندارد به فروش می‌رسانند.

وی افزود: در حال حاضر در کشور ما قارچ خوراکی پرورش داده می‌شود و جزو ۱۰ کشور تولید کننده قارچ خوراکی دکمه‌ای هستیم بنابراین لزومی ندارد که اقدام به چیدن قارچ‌هایی کنیم که در مناطق طبیعی می‌بینیم. در سایر کشورهای دنیا نیز مراکزی وجود دارد که قارچ‌های جمع‌آوری شده را ابتدا بررسی می‌کند و بعد اجازه مصرف آن‌ها را می‌دهد.

این استاد علوم زیستی و بیوتکنولوژی دانشگاه شهید بهشتی در پایان یادآور شد: قارچ‌های سمی به‌راحتی قابل تشخیص نیستند بنابراین مردم نباید در این مورد ریسک کنند و جانشان را به خطر بیندازند حتی دست زدن به قارچ‌های سمی نیز خطرناک است بنابراین باید در تمام این موارد احتیاط کرد.

براساس آخرین آمارهای اعلام شده از سوی اورژانس کشور تا صبح دیروز (۲۹ اردیبهشت ماه) در شهرهای کرمانشاه، زنجان، لرستان، ایلام، آذربایجان غربی و یاسوج ۷۲۱ نفر براثر مصرف قارچ مسموم شده‌اند که از این تعداد ۹ نفر جان خود را از دست‌ داده‌اند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      امان از مفت خوری

    • پیمان

      خدابه دادپرورش دهندگان قارچ برسه بااین شرایط حتماورشکستگیشون حتمی شدکارقارچ خیلی سخته برایه پرورش دهنده باین اوضاع مردم میترسن دیگه قارچ نمیخرن ولی اینوبایدبدونن که قارچ خودرو باقارچ پرورشی فرق میکنه واصلامضروسمی نیست

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج