۷۲۴۲۴
۷ نظر
۵۰۰۶
۷ نظر
۵۰۰۶
پ

یک خورش محبوب پاییزی، برای تمام فصول

فسنجان كه از ابتكارات آشپزي گيلان است، جزء معدود غذاهايي است كه از يك ناحيه آمده و در سراسر ايران جاي خود را در سفره‌ها باز كرده است. هرچند بنا به ذائقه متفاوت در هر منطقه طعم آن از خورشي كاملا شيرين تا طعمي ملس يا ترش متغير است.

یک خورش محبوب پاییزی، برای تمام فصول
مجله زندگی ایده آل: فسنجان كه از ابتكارات آشپزي گيلان است، جزء معدود غذاهايي است كه از يك ناحيه آمده و در سراسر ايران جاي خود را در سفره‌ها باز كرده است. هرچند بنا به ذائقه متفاوت در هر منطقه طعم آن از خورشي كاملا شيرين تا طعمي ملس يا ترش متغير است.

یک خورش محبوب پاییزی، برای تمام فصول

مواد لازم براي ۴ تا ۶ نفر:

  • روغن مايع: ۴ قاشق غذاخوري
  • گوشت گوساله: ۲۰۰ گرم، چرخ‌كرده
  • پياز سفيد متوسط: ۲ عدد، رنده شده و‌ آب گرفته
  • زردچوبه: يك قاشق چاي‌خوري
  • گردو: ۲۵۰ گرم، چرخ‌شده
  • رب انار: نصف تا يك پيمانه
  • زعفران دم‌كرده: ۴ قاشق غذاخوري
  • شكر: به ميزان لازم
  • نمك و فلفل: اندكي

روش تهيه:

1- يكي از پيازها را با زردچوبه و گوشت مخلوط كرده و نمك و فلفل بزنيد، سپس به شكل كوفته‌هايي به اندازه نصف گردو درآوريد.

2- روغن را در يك قابلمه روي شعله متوسط داغ كنيد و كوفته‌ها را 5-6 دقيقه در آن سرخ كرده، سپس با قاشق سوراخ‌دار خارج كيد.

3- پس از اينكه روغن دوباره داغ شد، پياز دوم را اضافه كرده و 5 دقيقه تفت دهيد تا كمي رنگ بگيرد. گردو را اضافه كرده و 4-5 دقيقه ديگر تفت دهيد تا بوي خامي آن گرفته شود.

4- رب انار را همراه نيم پيمانه آب‌جوش اضافه كرده و شعله را كم كنيد. گوشت‌ها را به قابلمه برگردانده و نصف قاشق چاي‌خوري نمك و فلفل قرمز اضافه كنيد. خورش را با در بسته 30 تا 40 دقيقه بپزيد تا روغن بيندازد. گهگاه آن را هم بزنيد تا ته نگيرد. هر اندازه كه مايليد خورش شيرين شود شكر اضافه كرده و پس از اينكه روغن خورش روي آن جمع شد، آن را با چلو، سبزي خوردن يا سالاد شيرازي سرو كنيد.

ایده‌های نو:

بعضي مواقع در زمان اضافه كردن رب انار 20-15 عدد آلو بخاراي ‌خيسانده به خورش اضافه مي‌كنند.

نكات:

1- اگر خرید گردو برايتان پرهزينه است، مي‌توانيد مقدار آن را نصف كرده و به جاي باقي از بادام‌زميني استفاده كنيد. اين كاري است كه در بيشتر رستوران‌ها انجام مي‌دهند و گاه كلا به جاي گردو از بادام‌زميني استفاده مي‌كنند.

2- روغن گردو سالم است، اما اگر مي‌خواهيد خورش كمتر چرب باشد، 100 گرم كدوحلوايي به جاي گردو به خورش اضافه كنيد. رنگ بهتري مي‌گيرد و غليظ مي‌شود. احتمالا كسي هم متوجه نمي‌شود.

3- اگر از مرغ استفاده كرديد، آن را هنگام سرخ كردن كمي نمك بزنيد تا ترد شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • سعید

      اگر ان خورشت را کاملا جا بیفتد ومزه ی ان میزان باشد را بخوری دیگر هیچ خورشتی را نمی پسندی (البته قورمه سبزی)هم اگر خوب پخته شود همان حکم را دارد

    • سها

      فسنجون اونم ترش فقط با گوشت مرغ

    • ستاره

      خدائیش غذاهای گیلان یه چیز دیگه است

    • بدون نام

      اگه حین پخت خورش چند تا تکه یخ توش بتدازین روغن گردو بهتر روی خورش جمع می شه

    • ستاره

      چه جالب نمیدونستم واسه گیلانه
      اما طرز پختش ی کم فرق داره با اونی ک ما درست میکنیم

      حالا موندم فرقش با اکبر جوجه چیه....

    • مهدیه

      دارم یه جور خودزنی میکنم، گشنه و صدالبته "شکم پرست" به تمام معنا صفحات اینجوری رو باز میکنم
      فقط فسنجون ملس و با گوشت بره

    • ستایش

      فقط فسنجون ترش با گوشت اردک.....به به!!!!

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج