۷۳۲۵۸۲
۱۱ نظر
۵۰۰۷
۱۱ نظر
۵۰۰۷
پ

انتقاد یک طلبه از سریال رمضانی «سر دلبران»

مسعود زارعیان با اشاره به نمایش رفتار روحانیون با همسر و خانواده شان در فیلم و سریال ها انتقاد کرد که این رفتارها با فاصله گذاری هایی نمایش داده می شود که منطقی نیست.

مهر نوشت: مسعود زارعیان با اشاره به نمایش رفتار روحانیون با همسر و خانواده شان در فیلم و سریال ها انتقاد کرد که این رفتارها با فاصله گذاری هایی نمایش داده می شود که منطقی نیست.

مسعود زارعیان طلبه و مستندساز با اشاره به سریال «سر دلبران» ساخته محمدحسین لطیفی که در شب های ماه مبارک رمضان روی آنتن رفت به خبرنگار مهر گفت: فضای ماه مبارک رمضان فیلمساز را به این سمت می برد که از المان های دینی استفاده کند، اما بعد از سال ها تجربه سینمایی و تلویزیونی و جلسات و کنفرانس ها فهمیده ایم فیلم دینی اثری نیست که الزامات دینی را به صورت رو و مستقیم نشان دهد.

انتقاد یک طلبه از سریال رمضانی «سر دلبران»

وی ادامه داد: سریال «صاحبدلان» که آن هم ساخته لطیفی است بسیار موفق بود و از این المان های مستقیم هم استفاده نکرده بود ولی او با «سر دلبران» خواسته یک سریال مناسبتی برای ماه رمضان تولید کند که ابتدا قرار بود سال گذشته پخش شود ولی چون می خواستند کیفیت آن را بالاتر ببرند یک سال کار به تاخیر افتاد که درنهایت نتوانست رضایت مخاطب را جلب کند. با سابقه خیلی خوبی که از لطیفی وجود دارد چنین سریالی از او بعید بود و ما اثری مشاهده کردیم که شخصیت هایی رو و قصه ای کم مایه داشت.

زارعیان با اشاره به فیلمنامه این اثر اظهار کرد: ما در قصه و فیلمنامه مشکلات اساسی دیدیم و داستان غافلگیری ای برای مخاطب نداشت. همچنین شخصیت های سریال که بازیگرانی مثل جعفر دهقان، محمد کاسبی و حتی برزو ارجمند بازیگر نقش روحانی ایفاگر آنها بودند قابل پیش بینی، سطحی و نزدیک به تیپ بودند و نتوانستند مخاطب را جذب کنند که برای دیدن سریال لحظه شماری کند.

این طلبه با اشاره به محوریت یک روحانی در این سریال اظهار کرد: احتمالا هدف سفارش دهنده این بوده است که کمک کند تا قشر روحانی از طریق این سریال دیده شود و تلاش بر این بوده است که با آشنایی زدایی جذابیت ایجاد کنند. در این مسیر سراغ نهاد مسجد و سنت هایی رفتند که ما در این سال ها از آنها دور شدیم. همچنین سریال تلاش کرد که بگوید روحانیون از رسالت اصلی شان یعنی جوشیدن با مردم فاصله گرفته اند و از چهره تقدس مابانه ای که برای روحانیت بوجود آمده است فاصله بگیرد، اینها هدف های خوبی است اما سریال در انتقال آنها کاملا موفق نشده است.

وی اضافه کرد: بخشی از دلیل این اتفاق ساختاری و بخشی هم محتوایی است و اگر شخصیت های اصلی مثل روحانی بیشتر دراماتیزه می شدند باورپذیرتر بودند.

کارگردان «مدرسه حاج‌آقا» با اشاره به بعضی از فیلم و سریال ها درباره روحانیت عنوان کرد: انتقادی به بعضی از این آثار وارد است که در زندگی شخصی روحانی با همسر و خانواده اش فاصله گذاری می کنند. سیدسلیم در این سریال و یا روحانی فیلم «طلا و مس» رفتارهایی با همسر و خانواده دارند که من به عنوان طلبه در زندگی عادی خود ندارم. ما برخوردهای سفت و سخت و فاصله گذاری هایی را با خانواده می بینیم مثلا در «طلا و مس» شخصیت روحانی آقاسید خطاب می شد درحالیکه ما هم با همسران خود دوست و صمیمی هستیم.

کارگردان مستند «علی ممد» افزود: گزاره ای ثابت شده است که روحانیون «سلام علیکم» و «صبح بکم الله» می گویند و در بیرون نگاهشان به تسبیح است و بعد در منزل هم آنها را با همین گزاره ها نشان می دهند که درست نیست. سریال «پرده نشین» در نمایش جزییات زندگی و شخصیت یک روحانی خیلی موفق تر بود.

زارعیان با اشاره به کنش ها و فعالیت های روحانی سریال «سر دلبران» اظهار کرد: او در تمام مسایل مداخله دارد و روحانی به دلیل اینکه شخصیت اول سریال است مجبور شده است در سکانس هایی بی ربط و با ربط حضور داشته باشد درصورتیکه ما در همه جا اینقدر مداخله نداریم و در جایی که احساس تاثیرگذاری داریم مداخله می کنیم.

این مستندساز عنوان کرد: اگر خرده پیرنگ ها و خرده داستان ها درست ترسیم شده باشد می تواند مخاطب را همراه کند در غیر این صورت مفاهیم به سطح نزول می کند و شما فقط می توانید بگویید «دم این روحانی گرم که با دزد اینگونه رفتار کرد» ولی این رفتار روی مخاطب تاثیرگذاری ندارد و ما روحانی ای که نقش قهرمان را داشته باشد، نمی بینیم.

وی ادامه داد: البته این سریال تلاش کرد نشان دهد روحانی هم از همین مردم است و به طور مثال این روحانی به مردم می گوید که خودش به دعا نیاز دارد و اینها نقاط قوت کار است.

زارعیان با اشاره به نمایش روحانیت در فیلم و سریال ها به عنوان کنشگر اجتماعی اظهار کرد: تلویزیون و سینما نیازمند نمایش روحانی ای است که در ۲ حوزه هم تبلیغ و فراگیری دین و هم در حوزه اجتماعی موفق باشد. اکنون موجی بین طلبه ها راه افتاده است که کار اجتماعی کنند چون مردم نیاز دارند اما این همه وظیفه روحانی نیست شما زمانی می توانید یک روحانی اجتماعی باشید که رسالت اولیه یعنی تبلیغ دین را هم به خوبی انجام دهید.

کارگردان مستند «تجربه شیدایی» ادامه داد: از آنجایی که ما این خلا را در میان روحانیت داشته ایم فیلمسازان سراغ چنین روحانیونی می روند. قدیم علمایی در هر کوچه و محله بودند که مردم در تمام مشکلات و مسایلشان به آنها رجوع می کردند. ما علمایی مثل حجت الاسلام سیدمهدی طباطبایی داشتیم که ابتدای ماه رمضان از دنیا رفت و دو بار همه زندگی خود را برای ایتام بخشید البته هنوز هم چنین افرادی داریم.

وظیفه روحانی این نیست که پلیس و کلانتر محله باشد

این طلبه در پایان اظهار کرد: با این حال نباید از نقش علمی روحانیون در فیلمسازی غفلت شود. بعضی از دوستان من در قشر روحانیت بعد از تماشای این سریال می گفتند وظیفه روحانی این نیست که پلیس و کلانتر محله باشد و اگر اینقدر درگیر زندگی مردم باشد کی به مسایل علمی و تحقیق و حتی زندگی خود می رسد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بینام

      اصلاسریال خوبی نبود

    • بدون نام

      روحانیت و تحقیق و مسایل علمی؟
      عجب!
      شما فقط باید بوکس تمرین کنی که مشت محکم به دهن این و اون بزنی....

    • دلسوز

      از همه مزخرفتر چادر سرکردن زنش وحتی مادرش تو خونه بود
      خانواده روحانیون منزل از همه راحترن

    • گوربان سوم

      فعلا توفیلم هم پلیس وهم رییس پلیس وهم قیم مردم محسوب میشه طلبه.عادت کردیم به فیلمها وخریدارش کمه! مثل پارسال یه سریال بود سلوکی طلبه بود پوریا پورسرخ دزد طلا .....خیلی تاکید داشت تلویزیون القاکنه یه طلبه بیست ساله برای والدین خودش هم الگو در کسب روزی حلال هست ویاکارکردن درباغ گل محلات و تهران....! معتمد پلیس ومردم و .....به کنار ! فقط اونجا که مادرش میگفت حاج آقا پسرم چایی حلال دم کردم میخوری؟ خجالت داره تلویزیون ......مصلوب الختیار شده شده بقول خودتون ناراحت نباشید!

    • ناشناس

      سریالش مزخرف بود.

    • بدون نام

      روحانی فیلم در همه چیز دخالت دارد و...وظیفه روحانی این نیست که کلانتر و پلیس باشد!

      فعلا که تو همه کارها دخالت میکنید آقای طلبه تو سیاست و اقتصاد و مملکت داری و...

    • بدون نام

      هدف سریال دیده شدن قشر روحانیه؟؟!!!!!!!!
      توجامعه که از در ودیوار روحانی وطلبه میباره وما خیلی بیشتراز اونچه لازمه می بینیمشون

    • زری

      بچها قسمت اخرش چی شد
      من به دلیلی نتونستم ببینم
      اطفا هر کی دیده بهم بگه
      ممنون

    • بدون نام

      وقتي پليس وظيفه ي خودش رو درست انجام نده همه مجبورند جورش رو بكشند حتي شما روحاني عزيز

    • مهدی

      بنظر من باز هم هنوز بعد از گذشت چندین سال ، اثرگذاری مثبتی از یک فرد روحانی در جامعه که فیلم « مارمولک» با هنرمندی پرویز پرستوئی داشت ، هنوز هم حرف اول رو میزنه، دیالوگ هائی که در آن فیلم استفاده شد، بسیار اثرگذار و فراموش نشدنی بودند، نه این سریال هائی که در ماه رمضان نشان داده شد

    • بدون نام

      اعتقاد به محدود بودن هنر ندارم ولی در این کشور هر کاری شدنی است .

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج